Arkadaşlar soğutulmuş kızartma yağı yeni saçlar çıkarabiliyormuş. Ne düşünüyorsunuz?
Sabah gazetesinin haberine göre ;
Bilim insanları, patates kızartmak için kullanılan yağa eklenen bir maddenin, saç kökü üretimini artırdığını tespit etti. Bir araştırmaya göre, Japonya'daki Yokohama Ulusal Üniversitesi araştırmacıları, patates kızartmak için kullanılan yağın içine eklenen "dimetilpolisiloksan" isimli kimyasalın saç kökü üretimine yardımcı olduğunu saptadı.
Araştırmacılar, önce bu kimyasalı kullanarak bir kerede binlerce saç kökü üretmeyi başardı, daha sonra da saç köklerini farelerin hiç tüy olmayan sırtına ekti. Farelerin sırtlarının, işlemin ardından tüylendiği gözlendi.
Araştırma ekibinin lideri Prof. Junji Fukuda, yaptığı açıklamada, oldukça basit olan bu yöntemle bir kerede çok sayıda saç kökü üretildiğini ve yöntemin özellikle erkeklerde kelliğin tedavisinde kullanılabileceğini ifade etti.
Dimetilpolisiloksan, patates kızartılan yağın köpürmesini engellemek için kullanılıyor. Bilimsel çalışmada soğutulmuş kızartma yağı kullanılmıştır.
Sabah gazetesinin haberine göre ;
Bilim insanları, patates kızartmak için kullanılan yağa eklenen bir maddenin, saç kökü üretimini artırdığını tespit etti. Bir araştırmaya göre, Japonya'daki Yokohama Ulusal Üniversitesi araştırmacıları, patates kızartmak için kullanılan yağın içine eklenen "dimetilpolisiloksan" isimli kimyasalın saç kökü üretimine yardımcı olduğunu saptadı.
Araştırmacılar, önce bu kimyasalı kullanarak bir kerede binlerce saç kökü üretmeyi başardı, daha sonra da saç köklerini farelerin hiç tüy olmayan sırtına ekti. Farelerin sırtlarının, işlemin ardından tüylendiği gözlendi.
Araştırma ekibinin lideri Prof. Junji Fukuda, yaptığı açıklamada, oldukça basit olan bu yöntemle bir kerede çok sayıda saç kökü üretildiğini ve yöntemin özellikle erkeklerde kelliğin tedavisinde kullanılabileceğini ifade etti.
Dimetilpolisiloksan, patates kızartılan yağın köpürmesini engellemek için kullanılıyor. Bilimsel çalışmada soğutulmuş kızartma yağı kullanılmıştır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Yav her duyduğunuza da inanmayın artık :dd
Ya sen ne akıllı bir varlıksın öyle ya hayran kaldım gerçekten 👏
Bir üniversitenin profesörü bunu söylüyor bir araştırma neticesine göre bir tahlile göre bunu dile getiriyor. Haber Sabah gazetesinde yayınlanmış bir haber.
Tamam kanka git dene sonra gel bana söyle olur mu :dd
Ve Japonya dediğimiz ülkenin iq ortalaması tüm ülkelerden yüksekte bir konumda 1 ya da 2 olması lazım. Yani demek istediğim sana olası gelmiyor mu cidden 😃
Kendin dene banane kankisi 🤪
İhtiyacım yok ki 😂
O zaman niye denedikten sonra haber ver diyosun🤪
Hani sen savunuyorsun ya o anlamda dene dedim 😂😂
Haha peki😂