Dünyaca ünlü bir fast food zincirinin patates kızartması yağında kullandığı bir maddenin saç kökü üretimini arttırdığı ortaya çıktı.
Dimetilpolisiloksan nedir?
Japonya'da yer alan Yokohama Ulusal Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre kızartma yağı içinde yer alan 'dimetilpolisiloksan' isimli madde kelliği önlüyor.Dimetilpolisiloksan nedir?Fareler üzerinde denendi Fareler üzerinde yapılan deneye göre, farelerin hiç tüy olmayan sırtlarına ekilen saç kökleri ile birlikte farelerin kısa süre içinde tüylendiği görüldü. Yapılan araştırmalar sonucunda bu işlemin özellikle erkeklerde, saç kökü üretimine neden olacağı ve kelliğe çare olmasının beklendiği bildirildi. Çeşitli testler sonucunda laboratuvar ortamında birden fazla saç kökünü ortaya çıkartan 'dimetilpolisiloksan' isimli madde asıl olarak patates kızartması yağlarının köpürmesini önlemek için kullanılıyor. Dimetilpolisiloksan saç çıkardığı kesinleşmiş.
Kellik durumuyla karşı karşıya kalsaydım tabii ki de her yolu dener, savaşırdım :D Kellik için sürekli çareler aranıyor, deneyler yapılıyor. Dimetilpolisiloksan maddesi de hazır denenmiş kullanılabilir bence :D
Dimetilpolisiloksan nereden alınır?
Dimetilpolisiloksan yağlayıcı, yumuşatıcı ve köpük önleyici olarak kullanılan silikon bazlı bir maddedir. Oje, saç kremleri, makyaj malzemeleri, güneş kremleri gibi birçok kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor aslında. Aynı şekilde söylediğiniz gibi kızarma yağı ve işlenmiş gıdalar için de kullanılan bir katkı maddesi. Nereden alınır konusuna gelirsek de: ancak katkı maddeleri satılan yerlerde bulunabilir ama bana kalırsa yurt dışından ithal ediliyor. Yabancı sitelerde bulmak mümkün. Yurt dışından alındığı için dimetilpolisiloksan fiyat da dolar üzerinden hesaplanıyor. Bildiğim kadarıyla fiyatı 7-19 dolar arasında değişiyor.
Gıdalarda kullanım ve çözüm şekli farklı olabilir. Yani saça saf madde olarak uygulamak zarar verici olabilir.
Bunun sebebi şampuanlarda kullanılan kimyasal saç uzatıcı maddenin Kızartma yağlarında koruyucu olarak kullanılması. Aslında bu yediğimiz fast food yiyeceklerin ne kadar tehlikeli olduğunun bir göstergesi. Ama saçı uzatıp uzatmadığı henüz kanıtlanamadı. Saçı uzatıyor olsa bile o yağın içindeki kimyasalların saç köklerinize vericem zarar çok büyük olur.
Demek o yüzden Burger dan çıkınca kıllanıyoz anaaaaağğm sjsjsjs kız Thauma bizde tüylere çözüm bulduk desene Fast Food ları kapatak ay üf noluyo la bana yav gece gece
1 kg bir kimya şirketinden sipariş verdim. 120 lira tuttu 1 kg mı... deneyeyim bilgi veririm. :) 38 sene kel kaldım saçlarım çıksın püfür püfür rüzgarda dalgalandıracağım.
En İyi Cevaplar