Endüstri Mühendisliği mi Uluslarası İlişkiler mi?

Arkadaşlar aslında ben zaten endüstri mühendisliği okuyorum hazırlık ve 1. sınıfı okudum. Ama İstanbul'da vakıf üniversitesinde okuyorum ve üniversitemi sevmiyorum. Devlet üniversitesine geçmek istiyorum ve daha da önemlisi benim küçüklükten beri sözel derslerim çok iyidir. Kendi girdiğim zamanki sınavda da sayısalla eşit ağırlık puanım aynı gelmişti. Ama fene fazla çalışamamıştım ama kimyayıda çok sevdiğimden oradan puanlar getirmiştim birazda. Ama bir yandan Edebiyat tarih coğrafya hiç çalışmamama rağmen edebiyatta 50 net üzerinden 35 net yapmıştım coğrafyayıda 25 net üzerinde 10 felan yapmıştım. Ben sayısalda olursam şuanki bölümümü seviyorum ama eşit ağırlık okursam daha başarılı olurum onuda biliyorum. Eşit ağırlık olursa eğer kaliteki bir devlet üniversitesinde uluslararası ilişkiler istiyorum. Ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Ve 2017 çıkışlı olduğumdan da kaybettiğim senelere dair de bir sakıncam var. Çünkü eğer uluslararsı ilişkiler istiyorsam sınava tekrar hazırlanmam gerekicek. Şuanda matematiğim iyi düzeyde. Sadece edebiyat ve sosyal çalışmam gerekir onda da ezberim ve hafızam kuvvetli olduğundan fazla zorlanacağımı düşünmüyorum. Birde eğer mühendislik bitirdiğimde iyi bir mühendis olabilir miyim gerçekten sakıncalarım var. Hatta daha iyi bir üniversitede endüstri mühendisliğine mi devam etsem onun için mi çabalasam diye de sakıncalarım var. Lütfen bir fikir verin ne yapmalıyım kafam çok karıştı. Sayısal olarak endüstri müh. Tm olarak uluslararası ilişkileri çok seviyorum. Ama gerçekten kafam sayısala iyi basacakmı diye de tereddüt ediyorum. Ve her iki bölümüde iyi bir devlet okulunda okumak isterdim. Ne yapmalıyım lütfen fikrinizi söyler misiniz
Endüstri Mühendisliği mi Uluslarası İlişkiler mi?