Öncelikle heniz 18 im ve bu yüzden ameliyat olmadım. Fakat görünüş açısından bir kadın gibiyim çok şükür. Sorularınızı merak ettim.
Cevabın nedir?
+1 yılÇok merak ediyorim trans travesti olmayı nasıl seciyorsunuz yani trans travestiden kastım kötü yola düşmeyi neden kabul ediyorsunuz.
Nam-i diğer neden hayat kadını oluyorsunuz? Cinsiyet değiştirin eyvallah tamam da neden hayat kadınlıği? Bunu cidden çok merak ediyorum16 Yorumla- +1 yıl
İş vermiyor hiç kimse. O yüzden zorunluluktan yapıyorlar diye biliyorum
- +1 yıl
@oldurdunbenisezar hadi ya çok üzüldüm açıkçası. Bu yola sapacaklarini bile bile neden cinsiyet değiştirmek istiyorlar ki o zaman. Yani ruhun ile bedenin farklı, kendini hapsolmuş gibi hissediyorsun okey... hayat kadınlığı daha mı iyi :/
Soran+1 yılBen düşmem inşallah daha doğrusu zorunda bırakılmam. Çünkü translar bile isteye bu yola düşmüyorlar. Malum değil üniversitesini okuduğu mesleği yapmak (küçümseme amaçlı söylemiyorum ama) bimde kasiyerliğe bile kabul edilmiyorlar.
- +1 yıl
Peki bunu bile bile ameliyat olmayı neden kabul ediyorsun? Insallah kötü yola sapmazsın ama bu bulunduğun durum o durumdan daha iyi değil mi
- +1 yıl
Evet yaa maalesef öyle oluyor :( ama böyle olmayı kendileri istemiyor onların seçimi değil bu. Kadın bedeninde doğmuş erkek gibi düşün veya erkek bedeninde doğmuş kadın. İsteseler de değişmiyor bu durum ve yaşadıkları anların çoğu birer travma oluyor... keşke insanlar bilinçlense de bunun heterosekduellik homoseksüellik gibi normal bir durum olduğunu kabul etse
Soran+1 yılAmeliyat henüz olmadım. Bilemiyorum zaman göstercek ama ben hep dört ayak iüzerine düşerim bunu da atlatıcam bir şekilde.
En İyi Cevaplar
+1 yılAilen arkadaşların fark etti mi?
Geleceğe dair ne düşünüyorsun?
Okulun bittikten sonra mı ameliyat olacaksın?(kesinlikle olmalısın en doğal hakkın)
Ameliyat olacaksan ameliyat masraflarını birkaç yıl çalışıp kendin mi karşılaşacaksın yoksa ailen yardım eder mi?05 Yorumla- +1 yıl
Cevaplanmamışsın ama bir sorum daha var. The danishgirl diye bir film vardı ordaki trans kadın anne olmak istiyordu ama ameliyatların üst üste yapılması yüzünden anne olma yeteneğini alamıyordu maalesef. Ordaki kadın üst üste ameliyat oldu diye mi öyle yoksa gerçekten bu zor bir şey mi?
Soran+1 yılAilem arkadaşlarım ediyorlar tabiki kız gibi görünüyorum.
Geleceğe dair karamsarlık vaer ve hemen cinsyiet değiştirmeti düşünmüyorum yasalrdan solayı.
Anneliğe gelince zor diyorlar olması. Ve daha bu yaşta çocuğuö bile olmadan evlat acısı yaşıyorum resmen. Bence evladını kaybetmiş bir anneden daha bile ağırdır bu hiç olmama ihtimaliyle yaşamak. Sınanmadığım acı kalmadı zaten her neyse.
Geç cevap verdim kusura bakma çok soru vardı şimdi görebilmdim tatlım.- +1 yıl
Anladım teşekkürler 😊 sen ameliyat ol özgürlüğüne kavuş da, belki bir gün anne olabilirsin yeniden tedavi olup. Olamazsan da kader. Anne olamayan çok kadın var maalesef. bir sorum daha var şimdi aklıma geldi:adem elması da ameliyatla alınıyor mu, ses değişiyor mu?
Soran+1 yılAdem elması çok basit bir estetik işlemmiş. Ona çok şaşırmıştım ben ilk duyunca. Zaten bende farkedilmiyor bile de. Ses için de ses telleri ameliyatları da var ayriyetten ses eğitimleriyle de ses inceltilip feminen hale getiriliyor. Yani iyi estetik operasyonlarla dışarıdan trans olduğumun fark edilmesi bile imkansız aslınfaz
- +1 yıl
Aaaaa harbiden miiiii süpermiş yaaa o zaman 😊 Seyhan arman falan neden o operasyona girmemiş acaba ben duzeltilemiyor sanıyordum ben de şaşırdım şimdi 😊 hadi bakalım kolay gelsin canım bol şanssss 😘
+1 yılBana, "küçüklüğümden beri kendimi kadın gibi hissediyordum zaten" dışında mantıklı bir şeyler söyle... Nedir seni bu yola iten?
05 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle klişe olabilir ama kurduğun cümle zaten doğru olanı. Tüm trans kızlar böyle hisseder zaten başka türlü neden cinsiyet değiştirsin.
Küçüklük döneminden sonra ergenlik döneminde de kendimi tam anlamıyla kadın olarak hissettim. Aşık oldum aşık olduğum erkek beni sadece cinsel bir obje olarak gördü, makyaj yapamadım, elbise giyemedim, mezuniyete bile elbise giyip makyaj yapamadığım için gitmedim vs.- +1 yıl
Evet bu oldukça klasik oldu.. Ama hiç bir transtan şunu duymuyorum "aile ve çevre baskısı altında ezikliğim beni bu hale getirdi"
Soran+1 yılBaskı özgüven eksikliği yaratır cinsel kimlikle bir alakssı olduğunu sanmıyorum. Kaldıki beş yaşındayken toplum baskısını hissedicek bir yaşta bile değildim ve makyaj yapıyordum. Senin söylediğini çürütüyor bu
- +1 yıl
Makyaj yapman için sana fırsat veriliyordu.. aile içi bir sorun bu.. Ailen bunu fark etmiyor muydu? sorun senden değil seni yönlendirenlerden kaynaklanıyor. Cinsel yöneliş ergenlikle başlar.. yani 5 yaşında değil. sen 5 yaşındaki olayları hatırlayamazsın. Ancak sana birileri makyaj yapıyorsa bu seni eşcinselliğe iter. Hormonlar ergenlik dönemine kadar eşittir.
- +1 yıl
bildiğiniz yanlışları düzelteyim.
*itilme diye bir şey söz konusu değil. ya öylesindir ya da değilsindir. bu bir varoluştur.
*doktorlar bu konuda çevre faktöründen ziyade genetik faktörlerin daha ön planda olduğunu düşünüyorlar. hala tam olarak nedenini bulmuş değiller.
*bu durum hormonlarla alakalı bir şey değil. trans kadınların hormon değerleri normal erkeklerle aynı çıkar. yukarıda da dediğim gibi bunun nedenini hala bulmuş değiller.
*insan 5 yaşını bırakın 3-4 yaşlarını bile hatırlayabilir. önemli olan yaşadığın şeyin sende ne derece iz bırakıp bırakmamasıdır.
*özgüvensiz olmak veya çevre tarafından ezilmekle trans olunmaz. birincisi translar ölümü göze alarak dönüşüm yoluna girerler bundan daha iyi bir özgüven olamaz. ikincisi eğer dediğiniz gibi her ezilen trans olsaydı dünyada trans oranı bir hayli yüksek olurdu.
* bir erkek çocuğa zorla makyaj yapmak veya toka takmak o çocuğu eşcinsel veya trans yapmaz. çocuğa istemediği bir şeyi yaptırmak o çocuğu bu tür şeylerden tiksindirir.
*ilk kez cinsel kimlik algısı 3-5 yaşlarında oluşur. (freud'un psikoseksüel kuramına göz atmanızı öneririm.)
* ayrıca kulaktan dolma bilgiler yerine daha bilimsel ve somut bilgiler öğrenmek istiyorsanız profesör dr şahika yüksel'in bu konulardaki videolarını izlemenizi tavsiye ederim.
+1 yılŞuna düşer misin?
https://m.youtube.com/watch?v=S5yuugHlLBo&feature=youtu.be06 Yorumla
Soran+1 yılHayır jdfjj
- +1 yıl
Ne güzel söylüyor adam bu herife düşmücen de bize mi düşücen dhdhvjvj
Soran+1 yılKoreli sevmiyorum ben Burak özçivit gibi erkeksi kaslı böyle kıllı erkeklerden hoşlanıyorum djfjjf
- +1 yıl
Zevkini skim senin kardeş blxhlşhc
Soran+1 yılBurak özçivit in yanında koreli ne ya. Sen kendi zevkine bak fkmddj
- +1 yıl
İbiş değilim ki benim zevkim başka sjjsjs dominant tipte kızlar hoşuma gidiyor 😂😂
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
20Cevap
Diğer konusunda 446 cevap paylaştı. Soracak pek fazla bir şeyim yok aslında daha önce trans arkadaşım oldu az çok biliyorum genelde duygusal olurlar ezilen taraf olarak görürler kendilerini fakat başkalarına karşı çok acımasız olabiliyorlar bence
10 Yorumla
+1 yıl1-erkek halini yakışıklı bulmadığın içinmi kadınlığı tercih ettin.
2-ailen ne tepki verdi
3-çarka çıkıyomusun09 Yorumla
Soran+1 yıl1. erkek halimle bile kız zannediliyorum küçükken bile öğretmenlerim hep farklı ve sevimli hatta feminen bir dış görünüşüm olduğunu söylerdi.
2. ailem tam anlamıyla bilmiyor gibi karışık
3çark neyy😂- +1 yıl
trans olma yolundasın ve lubunca bilmiyormusun. ben kadın olmama rağmen biliyorum arkadasımdan dolayı
Soran+1 yılLgbt yi destekliyorum tabiki ama pek fazla lubunca vs. ilgilenmiyorum kendi hayatıma bakıyorum. En azından şimdilik çünkü o kadar büyük sorunlarla uğraşıyorum ki vakit bulamıyorum.
- +1 yıl
seçimine saygı duyuyorum ama zaten bende o ortamlara pek girme pis işler dönüyor ya
Soran+1 yılO yüzden birazda uzak duruyorum. Çünkü sanki tek amaçlaeı seksmiş gibi davranan bir kesimide var tabili hespi değil ama. Ve o kesim bizim de adımızı lekeliyor. Belkide onlar yüzünden bu önyargı var ve özgür değiliz bilemiyorum.
- +1 yıl
bende öyle dicektim ama kırılırsın diye demedim. çok akıllısın umarım senı kendi yollarına çekmezler
Soran+1 yılÇekemezler de senin bir tecrüben var gibi bu konuyla ilgili ilgimi çekti şimdi. Anlatsana bildiğin bir şey varsa
- +1 yıl
ya benim arkadaşımın arkadası bu işlerde ben tasvip etmiyorum. ama lubunca falan konusuyolardı ordan biliyorum. bu işi sırf para için yapanlar var sexe döken insanlar var işte onlardan nefret ediyorum. benim eşcinsel arkadaşlarımda var cok beyfendi hanfendi kişiler. onlarla bırlıkta onur yuruyusune katılmıstım. gittiğime pişman oldum. özel yerlerini açanlar oldu. öpüşenler orasını burasını açanlar. bu yüzden dediğin gibi normal insanları kışkırtan o grup. o yuzden o taraftan uzak dur istedim. seninde yolun uzun. zor zamanlar seni bekliyo. nerelisin bilmiyorum ama ailenin destegi çok önemli. umarım ailen yanında olur. ailen yanında olmayınca ister istemez oraya yöneliyosun
- +1 yıl
trans kadın olmama rağmen çarka çıkmayı ben de ilk kez duyuyorum. translar hakkında toplum gerçekten çok yanlış bilgilere inanıyor. çarka çıkmanın anlamını tahmin ettim. bence böyle bir soru almak trans kadınlar için üzücü bir durum.
trans deyince sanırım insanların aklında travestiler canlanıyor. bu da bence çok yanlış bir algı. mesela travestiler erkeksi özelliklerinden vazgeçmeden bedenlerini hormonlar ve estetik ameliyatlarla kadınsılaştırırlar ve çoğu bedenini satarak para kazanmaya yoluna gider. ancak trans kadınlarda erkeksi hisler yoktur. vücutlarındaki erkeksi olan her şeyden nefret ederler. hayatın içinde normal bir kadın gibi yaşarlar ve genelde trans kadın oldukları anlaşılmaz. muhtemelen siz bile büyük bir şehirde kalabalık bir caddede trans kadın görmüş ve onun trans olduğunu anlayamamışsınızdır.
kısacası trans kadınlar:
kadın gibi olmayı tercih etmezler, doğalarında bu vardır.
abartılı giysi giymezler, normal kadınlar gibi giyinirler.
hayatlarının merkezinde cinsellik yoktur.
normal işlerde çalışmayı tercih ederler.
çoğu zaman trans oldukları anlaşılmaz.
davranışları abartılı değildir.
konuşma tarzları travestiler gibi yapmacık değildir.
bu durum bir varoluş şeklidir ve tek çözümü bedendeki cinsiyetin düzeltilmesidir. istediğin kadar yakışıklı olsan da bu durumu değiştirebilecek hiçbir şey bulunmuyor.
umarım bu konularda toplum artık daha bilinçli hale gelir. :)
Hayatinda hicbi zaman bir kizdan hoslanmadin mi yani nasil oluyo bu aklim almiyo
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır gerçekten hoşlanmadım djdjd
Soran+1 yılSanmam yani ben bir an önce normal bir kadın olup artık bu trans defterini kapatop geçmişimi silip normal bir yaşam sürmek istiyorum.
Yav intahar edip haberlere cıkmada ne b. ok yersrn ye 🙂
01 Yorumla
Soran+1 yılBekle intihar ederim gerekirse benim sinirimi bozan herkesi öldürürm ama ben yinede istediğimi yaparım😂😉
Ne sormamızı bekliyorsun? yere düşen penisleri napıyorsunuz.
012 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar Çok kötüsün trans olmak sadece cinsel organ ameliyatı olmak ve cinsellikten ibaret bir durum değildir. Bu bir kimlik ve ruh meselesi
Soran+1 yılBeş yaşında bir çocukken ve bebek isterken bile mi zihinsel sapkınlık. ya da doğum anında bile el parmak uzunluklarım bile tıpatıp bir kadın ölçüleri olurken mi?
Soran+1 yılBen sana saygı duyamam kusura bakma çünkü senin gibiler yüzünden benim gibiler kimseye zararı dokunmadıpı halde hayatları gerçek anlamda mahvolup ya intihar ediyorlae ya da öldürülüyorlar. İstediğini düşünebilirsin vicdanına bırakıyorum.
Soran+1 yılValla bir trans olarak ya da gay olarak falan doğsaydın keşke ne diyim o zaman anlardın. Ama işte şanslısın.
Soran+1 yıl@MScAras evet o kadar haklısın ki gerçketen ben yaşadığım iöin Allah kimseye vermesin diye dua ederim genelde ama bazen de bunun gibi adamları görünce de kendimi tutamayıp versin başınada anlasın halimiziden diyorum. Benimki de sabır
+1 yıltrans denince milletin aklına cinsellikten başka bişey gelmiyor :D
seni buna iten ne oldu kısaca açıklar mısın02 Yorumla
Soran+1 yılRuhumun tam anlamıyla hatta fazlasıyla Kadın olup biyolojik cinsiyetimin maalesef olmaması
+1 yılKendini erkek gibi hisseden ama erkeklerden de hoşlanan dışı kadın olan bir kadın mısın yani? :)
00 Yorumla
+1 yılYa ne sordunuz bee lgbt değil sanki başka bir evren
00 YorumlaAmaliyat sizde ne demek penisin var ama kız gibi görünme mi fiziksel olarak
020 Yorumla
Soran+1 yılAmeliyat cinsel organın vajinaya dönüştürme olayı oluyor. Fiziksel açıdan dışarıda görenler kız zannediyor aslında zaten ruhen böyleyim ama biyolojik cinsiyetim değil ya ondan ‘zannediyorlar’ dedim.
Soran+1 yılSünnetliyim türkiyede yaşadığımız için. Küçüklükten kadın gibi hissedersin ergenlikte zaten netleşir farkına varırsın. Böyle hemde öyle bir varıyosun ki kullanmadığın antideprasan yaşamadığın paikolojik sorun kalmıyo. Aileni ve sosyal çevreni kaybediyorsun. Aşık olduğun adam seni si*ip atıyo. İntiharı deniyorsun erkek bedeninde hapis olduğun için. Sonra tüm bunları atlatıp hayatta kalabilirsen her şeyini kaybettiğin için artık senden güçlüsü olmuyo duygularını kaybedip kimseye acımadan bir psikopat olarak hayatına devam ediyorsun.
Soran+1 yılDoğar doğmaz. Ailem bei sevmiyor bende onları. Tabiki erkek istiyorum. Normal bir kadın neyi nasıl arzuluyorsa o yani
Soran+1 yılTürk erkekleri kadar abazası yok. Yabancısı türkü önemsiz hormonlar aynı neticesinde. Ve istediğim erkekle cinsel bir şeyler yaşadım hep red yemedim yani.
Ha yabancısı ve türk erkeğinin farkı türk erkekleri dışarıda böyle şeyler bizi bozar deyip akşam vakti sessiz sedasız benim gibilee gitmesi.
Soran+1 yılYabancılar daha açıktır genelde
Soran+1 yılYoo farketmiyor. Bir erkekte penisinden çok fiziğine davranışlarına kariyerine vs. bakarım. Sekste de bana sevgi göstermesi ve iyi sevişmesi.
Soran+1 yılSertleşme oluyor anal ilişki yaşıyorum ve oral.
+1 yılValla düşününce bile aklıma soru gelmiyor. Sonuçta insan insandır yani neden sorgulayalım ki
10 YorumlaÇocukluktan beri kadınsı duyguların var mıydı sonradan mı oldu
01 Yorumla
Soran+1 yılHep vardı küçükken annemin makyaj malzemelerini sürüp elbiselerini giyerdim. Kız arkadaşlarımın bebekleriyle gizlice oynardım hatta bebek alsınlar diye annemlere ağlardım onlar hep bağırıp almazlardı. Küçük bir çocukken bile üç kuruşluk istediğim olmuyormuş kadere bak...
+1 yılİlk nasıl kiminle oldun?
03 Yorumla
Soran+1 yılİlk aşık olduğum erkeekleydi❤️💕En azından güzel bir ilk yaşadım.
- +1 yıl
Nerde yaşadınız
Soran+1 yılEvinde
Dar pantolon giyinmede bir sıkıntı yaşıyor musun
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Nasılsın diye sorayim
02 Yorumla
Soran+1 yılİyii sen
+1 yılKız olmak sana ne hissettiriyor? Diye sorardım
11 Yorumla
Soran+1 yılSana ne hissettiriyorsa aynısı. Sadece bedenim senden farklı olduğu için insanlar beni bir kadın değilde trans olarak değerlendirdiği için bunun baskısını hissediyorum fazlasıyla...
Nasıl halen yaşamaya hakkın olduğuna inanıyorsun?
00 YorumlaHiç keşke böyle olmasaydım dedin mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılNormal bir kadın ya da normal bir erkek olarak doğsyadom tabiki dedim. Onca sorundan sonra. Ama her şeye rağmen bu durum beni olgunlaştırdı. En çok güvendiğim aileme bile bir eyere kadar güvenebileceğimi öğrendim ya da insanların ne kadar ayrımcı ve ikiyüzlü acımasız olduğunu.14 15 yaşında çok korkak bir çocukken bu durum beni ölümden bile korkmayan birine çevirdi. Güçlendirdi. O yüzden çoğu zaman artık iyiki bunları yaşadım diyorım.
- +1 yıl
Umarım her şey gönlünce olur. Her zaman insan olmanın önemli olduğunu, vicdanının olduğunu unutma. Hisler tercihler yönelimler vs.. bunların insani değerlerden saygıdan sevgiden vicdandan merhametten dürüstlükten seni uzaklaştırmasına hiçbir zaman izin verme. Ve unutma ki kimse henüz yaşamadı zorlukları bilmez her zaman daha zoru vardır.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir kadınla olmayı denedin mi
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılmerak edicek bir sorum yok
00 Yorumla
+1 yılTrans mısın? derim
00 YorumlaGöreyim
02 Yorumla
Soran+1 yılNeyi göreyim anlamadım
+1 yılÖpeyim mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılKxjfjdn öpme
- +1 yıl
Nedeeen djsksk öpem işte gel kaçma
- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.