******************************************************************************************** 1-) Nareepol (Vakvak ağacı)-Meyvesi insan olan ağaç- Her bir meyvenini oluşumu 20 yılda bir gerçekleşiyor.Bitki sadece meyvesinin görüntüsü itibariyle değil Osmanlıda bir olaya isim babalığı yapmasıyla da önemli.4. Mehmet Döneminde isyan eden yeniçerilerin padişahtan istediği , listelerindeki kişilerin infazıydı.4. Mehmet Genç Osman'ın başına gelenlerden haberdardı ve isyancıların isteklerini kabul etti. Cesetlerin asıldığı Sultanahmet'deki çınar ağacı baştan aşağıya ölü bedenlerle dolmuştu. Bu cesetler sanki ağacın meyvesi gibi sallanıyorlardı. Bunu gören halk, vaziyeti Hint mitolojisinde geçen Vakvak Ağacına benzettiler. Bu ağacın meyveleri de tarif edildiği üzere insan kafalarından oluşuyordu. O günden sonra bu olay Çınar Vakası veya Vaka-i Vakvakiye adıyla anılmaya başlandı2-) Vietnam kabağı Türkiye'de yasaklanmış olan bir başka meyve ise Vietnam Asma kabağı nedeni fotoğraftan belli.(Müstehcenlik) 3-) Tayland Biberi Gene yasaklı gene müstehcen bir görüntü sevdiğinizin ağzına acı biber sürün ama bu düşman başına.
Tövbestt😀 ben bunları duymuştum ama hatta taylant biberini karadenizli bir amcamız tüm tarlasına dikmiş sonuç böyle olunca hüsrana uğramış garibim :) haberlerde görmüştüm
En İyi Cevaplar