Geçen yıl aldığım spor ayakkabılarımı buldum. Malum kışın pek giymiyoruz. Ama bunları en fazla bir iki kere giymişimdir ve dura dura kenarları sararmış :/ beyazlatmanın bir yolu var mı acaba?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçen yıl aldığım spor ayakkabılarımı buldum. Malum kışın pek giymiyoruz. Ama bunları en fazla bir iki kere giymişimdir ve dura dura kenarları sararmış :/ beyazlatmanın bir yolu var mı acaba?

Bunun birkaç yöntemi var. En çok kullandığım ve memnun kaldığım yöntemlerini sıralayayım sana.
Sarı lekeleri çıkarmak için jel içermeyen beyaz bir diş macunu ve eski bir diş fırçası kullanın. Spor ayakkabılarınızı lekeleyebileceğinden renkli diş macunu kullanmayın. Solmaya başlayana kadar macunu lekelerin üzerine sürün ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Süre dolduğunda nemli bir bez veya havlu kullanarak silin. Baktın ilk temizlemede beyazlatmadı. O zaman gerektiği kadar tekrarlamaya devam edin. Sararan ayakkabı tabanı beyazlatma konusunda en iyisidir.

Beyaz kanvas ayakkabılarınız yıkandıktan sonra sarıya dönerse eğer, kabartma tozu kullanabilirsiniz. Beyaz ayakkabılardan sarı lekeleri nasıl çıkaracağınızı öğrenmek istiyorsanız, bu gerçekten harika bir yöntem. Ama sadece kabartma tozu kullanmayın. İçine diş macunu da katın. Eski bir diş fırçası kullanarak, macunu lekelere dairesel hareketlerle uygulayın. Karışımı tuvalde hazırladıktan sonra yaklaşık 30 dakika veya kuruyana kadar bekletin. Kuruduktan sonra, kurumuş macunu çıkarmak için ayakkabılarınızı birbirine vurun ve ardından suyla iyice durulayın. Bu arada size tavsiyem bunları ayakkabıda denemeden önce muhakkak herhangi bir tuvalde deneyin. Oraya zarar veriyorsa ayakkabıya da yapmayın. Ayakkabı sararması nasıl geçer konusunu ufak ufak çözdük bence. :)

En etkili yöntemlerden biridir. Ama kullanırken çok dikkatli olun. Eldiven ve maske kullanmayı unutmayın. Vücudunuza zarar verebilir. Çamaşır suyunu direkt ayakkabınıza temas ettirmeyin içine bir ölçek su da katın. Yoksa ayakkabınıza zarar verir. Leke temizlenene dek çitilemeye devam edin. Sararan ayakkabı nasıl beyazlatılır konusunda en iddialı seçeneklerden biridir.

Limon asidik bir sebze olduğu için beyazlatma konusunda çok yardımı dokunur. Direkt limonu ayakkabınıza sürün ve sonra iyice bez yardımıyla temizleyin. Bir tık zorlar ama sizi. Temizlerken yani. Diğer yöntemler kadar kolay temizlemez. Sararan ayakkabı kenarı beyazlatma için ideal yöntemlerdendir.

Umarım bu önerilerim işine yarar ve ayakkabılarını temizlersin. :)
Spor ayakkabıların tabanları güneşten, makineye atmaktan, ayakkabı üretiminde kullanılan malzemeden sararabilir. Bunlar kir değildir o yüzden diş macunu, cif, aspirin ile geçmesi mümkün değil.
Kullanılan malzeme kirlenmiyor sararıyor renk atıyor. Replika ürünlerde çok olur bu durum. Ama üzülme sana bir tavsiyem var. Beyaz bir sprey al. Ayakkabının alt tabanı dışında her yeri bantla. Yani diğer alanlara gelmesin. Spreyle sarı olan tüm yerleri iz bırakmayacak şekilde boya. Bir gün kurumasını bekle (güneşte değil) da da da bembeyaz bir taban olur :)
Aspirin diye bir şey var annen bilir onu, bir beze sık ayakkabına sür ama iyice sil. Bu deterjan da lekelerin çıkarılması için oldukça etkili. Çamaşır suyu yerine giysilere zarar vermeyecek bir ürün olduğu için bunu kullanıyoruz biz.
Karbonat ve limonu diş fırçası yardımıyla ovalarsın, yıkarsın ve pırıl pırıl olur.
Mutfak süngerine bir iki damla cif damlat sil. Sonra havlu benzeri bir şeye sarıp çamaşır makinesinde kısa programda ve sıktırmadan yıka. Sonra koy bir köşeye kurusun. Direkt güneşe koyma ama daha da sararmasına neden olabilirsin.
Bir de bulaşık makineleri için kullandığımız deterjanların jel olanları var biliyorsun ki. Genelde jel olarak bir pakette oluyorlar. Makinede eriyor ve bulaşıkları temizliyor. Bunların bir tarafında yoğun kir / yağ çıkarıcı bir malzeme var, diğer tarafında da renk açıcı ve parlatıcı bir deterjan kullanılıyor. Paketi bir bıçakla kesip içindeki jeli sararan yerlere uygulayabilirsin. Biraz beklettikten sonra yine makinede kısa programda yıkarsan bembeyaz olacaktır.
Beyaz spor ayakkabım vardı, artık beyazlığı gitmişti önce makineye attım. Baktım istediğim gibi olmadı elime beyaz sabunlu bez aldım bir başladım çitilemeye. Beyaz sabun sararmış beyaz malzemelerde çok işe yarıyor. Sonra ayakkabıyla çarşıya gittiğimde ayağıma bakamıyordum nasıl beyaz var ya ğüneş vurunca rebirt +10 :D
Banyolarda ve mutfaklarda temizlik için kullanılan yoğun Cif'ler var ya hani, ondan minik minik damlat, çok hafif nemli bezle sil. Tekrarlaya tekrarlaya yap. Süper olur
Cevap
8Cevap
Güneşten mi sararmış kirden mi? Benimde ayakkabılarım çok kirlenmişti annem yastık kılıfına koyup makineye attı mis gibi çıktı
Dis macunu kullan ise yarayabilir her seyde ise yariyo fircala kenarlarini ise yaramazsa yeni ayakkabin benden (:
Ne dediyseniz demedim diş macunu da yaptım olmadı geçmiyor
Benimki de öyle oldu. Seninki düzeldiyse söylermisin?
ben beze tükürüyorum sora siliyorum :d
mis gibi parlıo :D
Tek cözüm ya ayakkabı beyazlatici ya da yeni bir ayakkabı🙂
diş macunu ya da cifff
al diş fırçasını sür macunu fırçala
misssss
Havluya sar makıneye at
attım akineye gene aynı ama
Karbonat ya da diş macunu dene
ciflemeyi dene
sakın deterjan kullanma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?