durumu iyi olsa eli açık olsa anlayışlı olsa çalısmak zorunda kalmak istemem yani iyi bir iş kendimi yetiştirebilecegim ya da evime zaman ayırabilecegm bir iş bakarım beklerim ama nişanlım pinti kendine göre tutumlu ve ben babamdan bile para istemeye cekinen bir insanım bir kere vermicek olsa bir laf etse çok üzer beni fırsatım oldukça çalısırım çalısmak zor olsa da bazen bir çok yönden iyi kadın için örnek ben maaşımı aldıgım zamn ne istersem yapıyorum hiç düşünmeden ne canım istiyosa gidip yiyorum kime ne almak istiyosam alıyorum felan koca parası böyle olmuyomuş yani işte eli açık olanlar da vardır tabe de genelden bahsediiyorum ben adam kendine bişi almıyo send e alamıyosun bişey bozuluyo dolapta laf ediyo ben oturur aglarım inan o yüzden benim için çalışmak daha hayrlı olsa gerek ama keyfim elbette hayatımda çalışmadıgım bir dönemde ister artık emeklilik mi olur bilmem :)
11 Yorumla
Soran+1 yılkendi yaşamına göre esnek çalışma saatleri olan bir yere girmen mantıklı olacaktır..uzun yazdığın için teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
Evlendiğimde zor durumda kalınmadığı müddetçe çalışmayı düşünmüyorum.
Erkeğin en büyük görevi yuvasına sahip çıkmaktır. Bir erkek yuvasına da bakamıyorsa mümkünse evlenmesin.
Boşanmalara baktığınızda genel anlamda çalışan bayanların ve erkeklerin çok fazla olduğunu görürsünüz. Çünkü her ikisi de eve geldiklerinde zaten çok fazla yorgun olacaklardır.
Bu sebeple birbirlerine vakit ayırmaları çok çok az olacaktır. Ayrıca çalışan bayanların geneli çocuk yaptıktan sonra ya o çocuğu annesine veriyor ya da eşinin annesine veriyor onlar bakıyor. Böyle bir durumdayken o çocuk anneden uzak yetişecekse neden dünyaya getirilsin ki.. Yazık değil midir o çocuğa..
O yüzden erkek üzerine düşen görevi, bayan da üzerine düşen görevi yerine getirirse hiçbir sorun çıkmayacaktır diye düşünüyorum.32 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle :))
Diğer konusunda 626 cevap paylaştı. ülkemizdeki maddi güç elvermediği için bayanın çalışması ve aile bütçesine katkıda bulunması kaçınılmaz ama insanın maddiyatı elverdiği sürece eşini çalıştırmaması ve evde yaptığı katkılarda tartışılmaz. kimse çocuğunu bakıcıya veya babaanneye, anneanneye teslim etmek istemiyor kötü bakılacağından değil çocuğu anne baba yetiştirir ama dediğim gibi maddi durum elvermediği için kadın çalışmak zorunda kalıyor
10 Yorumla
+1 yılCalissin 21. Yy dayiz... hmm cocugumuzu annesi buyutsun... hmm calissin masraflar... hmm calismasin calistigi yerdeki erkeklerw nasi guvencem calissin evde sklir. Ya off ne soruymus bu boyle daha erken. En azindan benim icin bikac sene daha kafam rahat
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Çalılmalıyız, çalışmalıyız. Lan siz kocanızın elinize şak şak para sayacağını mı düşünüyorsunuz? Kadınlar gelişsin ki, toplum büyüsün. Cahil cahil konuşmalar, ğraşınız olsun lan uğraşınız. Her ay düzenli maaş, para.
Evde g*t büyütüp, koca ayağı yıkayacak. Her gün dayağı yiyince, anlarsınız.33 Yorumla- +1 yıl
aynen bebeğim <3
- +1 yıl
yaa supreme harbi öcü yaptin bizi yemin ederim ki, isin güzel bir ortamda olsun tabiki calisin, ama kötü ise olmaz bunun önüne nasil geccen. bide ne ayak yikamasi ne dayagi yapmayin zaten boyle bir okuzun eline duserseniz calissanizda dayak yiceniz calissanizda huzursuz olcaniz Allah herkese hayirli kismetler versin...
+1 yılçalışmak her ne kadar maddi yönden mantıklı gelsede manevi yönden mantıksız..ben şuan çalışıyorum ama mesleğimi bırakacağım evlendikten sonra çünkü ev ve iş arası çok zor erkek her ne kadar yardımcı olmak istesede evde bizim kadar sorumluluj alamaz bir kadın eviyle erkeğiyle çocuklarıyla işiyle ilgilenmesi çok zor ve yıpratır insanı
bir kadının yeri evidir en çok hoşuma giden söz evimin kadını çocuklarımın anası olacaksın :)31 Yorumla- +1 yıl
Takdir ettim. Aşağıda da uzun uzun yorum yapmıştım. Böyle düşünenlerin olması güzel.
Ben çalışmadan yapamam. Boşuna okumuyırum. Hayatım bpyunca çocukken dahi başkadından para almaya utandım bunu evlenincede eşimle yaşamak istemiyorum. Üstelik evde oturmak akşama kadar bana göre bir yaşam şekli değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın :))
çalışmak her zaman kadına özgüven verirr her durumda çalışmalı bir kadın ama evini de ihmal etmeyeceksee
11 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle :)
Genel fikrim çalışmasın fakat bu odunluktan değil yorulmasını istemiyorum..ama gecenlerde bir kac saat ev işi yapmak zorunda kaldım fikrim tamamen değişti ev daha cok yoruyormuş insanı :) o yüzden şuan çalışma taraftarıyım.
15 Yorumla
Soran+1 yıleşin çalıştığında ona yardımcı olacak mısın peki :)
Soran+1 yıl:)) hem çalışacak hem eve bakıcak çocukla uğraşacak bir de senle ilgilenecek..zor iş :))
Soran+1 yılinsanın yaşayabileceği en büyük acı yanarak ölmek, ikinci acıysa doğum yapmakmış :) sonuçta evleneceksin çocuk isteyeceksin..eşin de bu sıkıntıları çekecek
+1 yılÇalışmalı.Çünkü yorulup senin beyninin etini yememeli.Ama ortamı güvenli olacak.Gözün arkada kalmayacak.
13 Yorumla
Soran+1 yılfarklı bir bakış açısı :) çocuk olunca fikrin değişir mi?
- +1 yıl
Evet uğraşı var o zaman.Çalışmayınca erkeğin yorulduğunu anlamıyor ve ne zaman gelecen diyecektir.bana niye öğle arası seni seviyorum mesajı atmadın vb.
Soran+1 yılhaklısın :)
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇAlışmayı düşünüyorum.. Herşeyi erkeğin omuzlarına yüklememek gerek...
19 Yorumla
Soran+1 yılo istemezse nolur :)
- +1 yıl
Kendi bilir.. Eğer senin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar imkanı varsa seni rahat yaşatabileceğini düşünüyorsa çalışmazsın...
- +1 yıl
Şimdi zaten kadınında omuzuna yeterince yüklenmiş iş var ama kadınlar bunları yapmaktan vazgeçiyor ve daha çok hoşlarına gittiği için para getiren şeyleri seçiyor desem bana kızmayan çıkar mı? Kadının eşine manevi yardımı maddi yardımından önce gelir desem beni kim alaya almaz? Zaten kadının çalışma hayatına sokulması bilinçli olarak hazırlanmış desem beni kim örümcek kafalı bulmaz? Eşine yardım diye başladığı çalışma yolculuğunun sonunda sen kim oluyorsun diye ona sert çıkışlar yaptığını görmezden gelmeyelim desem kim beni terslemez? Kadınlar çalışma hayatlarında bir çok sorunla karşılaştığı gün gibi gerçekken yeni kendileri bunun en büyük savunucu oluyor desem kim beni yobaz ilan etmez? Kızların geneli çalıştığı için 'çalışmıyorum' diyenler kendi bir aşağılık kompleksinin içinde hissediyor desem kim bana saçmalamayı kes demez?
- +1 yıl
Ben sana bu söylediklrinin hiçbirini demem kardeşim. Kişinin kendi iradesi ve karşısındaki buna karar verecek.. Senin bakış açın böyleyse saygı duyarım sana da elbette :)
Soran+1 yılsen ona bir tokat bile atmayacaksan, eşini ezmeyeceksen haklısın griftdüşünceler
- +1 yıl
Ya mesele çalışma çalışmama meselesinin çok ötesinde gerçekten. İnsanlar karar verirken yaşantıyı ölçü alıyorlar. Değişmeyen ya da değişmemesi gereken bir takım hakikatleri ikinci plana atıyorlar. Yani elli yıl sonra bugün yanlış olan şey en doğru şey olabilir bu şekilde. Bu değişmek değil yozlaşmak. Ve neyin doğru olduğuna biz mi karar veriyoruz asıl soru bu zaten. Yoksa bize çaktırmadan şekil vermeye mi çalışıyorlar? Hangi çağdayız cümlesi mesela. Peki şimdi bu çağda olması gereken şeylere sen mi şekil verdin? Sanki ideal olana doğru bir gidiş varda hangi çağdayız cümlesi geliyor. Hem her şeyin kötüye gittiğinden yakın hem insanlar şöyle kötü böyle kötü oldu de bu devirde babana bile güvenmeyeceksin de sonra hangi çağdayız de. Düşünmeyen insanlar bir hengamenin içinde, akıntısında sürükleniyor. Ve düşünenlerde buna engel olabilecek kadar iyi düşünmüyorlar. Meselelerin bu konuyla ne alakası var demezsiniz umarım. Kadının çalışması meselesi bu sorunlardan biri sadece.
Soran+1 yılhaklısın
- +1 yıl
Yani aklım almıyor gerçekten. Evlenecek insanların en büyük sorunlarından biri oldu bu. Yani bu konu da hem fikir değillerse sırf bu nedenden dolayı evlenmekten vazgeçen kaç çift var. Ya çalışmak evleneceğiniz insandan daha önemli ise evlenmemeli o insan bence. Yani aslında o insan hayatının arkadaşı olarak işini seçmiş adeta. O onun her şeyi. Birde çalışmasına karışmayan gölge bir namus bekçisi bulursa tamamdır. Böyle bir şey olur mu ya?
Soran+1 yıluzun uzun yazdığın için teşekkür ederim :)) kendini yorma bu kadar.. görüş olarak haklı olduğunu düşünüyorum..şöyle bağlayalım..bir kadın hem ailesine hem evine doğru düzgün bakabiliyorsa çalışabilir..mesela benim annem de çalışıyordu..ama öğretmendi..bakıp bakmaması konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık..çalışma saatlerinin yoğun olduğu bir işte çalışırsa çocuklarına yeterl vakit ayıracağını sanmıyorum..kadın çalışacaksa esnek çalışma saatleri olmalı..senelerce hem işe gidip hem de aileyle ilgilenmek zor olur
+1 yılkadın calisirsa kendine calissin, parasını paylasmasın :P
14 Yorumla
Soran+1 yıl:))) gardırobu doldurmak zor iş nihayetinde
- +1 yıl
tabi ki de paramı paylasirsam kiyafet alamicam.. paramın bir kısmını bankaya yatirark zor günler için kullanirim ;)
Soran+1 yıl:))
+1 yılTabi çalışacak, sonra ben kimin parasını yiyeceğim?
11 Yorumla
Soran+1 yıl:))
+1 yılkesinlikle çalışmamalı , bu konuda çok şey söyleyebilirim ofis ortamlarında ayak üstü cilveleşmeler falan anlatsam keyifle dinlersiniz ama yazmaya üşeniyorum neyse çalışmamalı.net
11 Yorumla
Soran+1 yılfarklı ve doğru bir bakış açısı
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılçalışırım ben , mesleğim var elimde çocuk olunca bir süre ara veririm en ihtiyacı olduğu dönemde ama sonra yine başlarım. çocukların masrafı hiç bitmez ayrıca onların en iyi şekilde büyümesi için benimde çalışmam şart
20 Yorumla Ben çalışırım eşim ne derse desin umrumda olmaz o kadar yıl boşuna mı okudum sonuçta :))
24 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın :)) çocuk olunca yeterince ilgilenir misin onunla
Soran+1 yılne güzel :)
+1 yılKadin kendi ayaklari uzerinde durmali.cunku evlilikler bir omur birlikte niyeti ile baslayip sonra bitebiliyor.
Meslegini eline almali ve ayaklari uzerinde durnali bence10 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenim durumum Allah'a şükür iyi çalışmasına gerek yok yesin içsin yatsın hem çocuğuma hem bana baksın yeter...
20 Yorumla para sıkıntımız yoksa çalışmamasını isterim ama bu devirde para sıkıntısı mutlaka olur çalışmak isterse çalışmasına onay veririm
10 YorumlaEvlenmeden once calisan birini eve tikmak zalimlik olur ama en azindan calistigi yerde erkeklerle cok isli disli olmaycak ve program yaptigimizda programi bolmeyecek bir is olmali. Tabi ev hanimligini tercih ederim :)
10 Yorumla
+1 yılkır dizini otur evinde başkalarıyla değil bir tek benimle ilgilen hatun dicek birini isterim :)
20 Yorumla
+1 yılÇalışmalı hayat müşterek bir erkekte ne sorumluluk varsa bayanda da o sorumluluklar vardır ama istinalar var tabi bayan hamileyken calısmaz cocugu olduktan sonra onunla ilgilenir iyi yetişmesi için felen istisnalar var tabiki.
10 Yorumla
+1 yılçalışırım elbette ama eşim istemessede sözünü dinlerim :D
32 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim :)
ellinci kez cevap verıyorum; calışmamalı.. ev hanımlıgından annelıkten guzel iş yok
10 Yorumla
+1 yılBu konuda çok sakat düşünceler var. Ve ne dersem deyim değişmeyecek.
10 YorumlaBen istemem...; Ama çok ısrar ederse de karışmam. Saygı duyarım.
10 Yorumla
+1 yılCalisan kadinlari goruyoruz namuslu olsada yoldan cikiyor
15 Yorumla
Soran+1 yılgenelleme yapmak doğru değil..
- +1 yıl
Calistigim her yerde kadinlar gevsekti.koseye sikistirman yeter
Soran+1 yılevli bir kadının hele de çocuklu bir kadının böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum..iyi günler
- +1 yıl
Ozellikle evli kadinlar taciz ediyordu bana
Soran+1 yılkaraktersizlikle alakalı..
- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayat şartlarından dolayı çalışmalı durum müsait olursa çalışmasını istemem ev ve çocuklar ile uğraşmasını isterim.
10 Yorumla
+1 yılişe göre değişir mesela bir erkekle kadını aynı ortamda çalıştıttırmam çok ise kadın da erkekte o zaman olur
10 YorumlaDiğer konusunda 633 cevap paylaştı. istedigini yapsin ne desem sorun cikarir kesin kimseyle basedilecegi kalmamis istedigini yapsin ozgur bir kadin o
10 Yorumla- Diğer konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılBenim en önemli kriterimdir bu. Kadının görevi eviyle çocuklarıyla ilgilenmektir.
10 Yorumla - Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılkadın her zaman çalışmalı..kendi özgüveni ve ekonomik özgürlüğü için
10 Yorumla
+1 yılKazancım ikimizede yeter.Başkasının karıma emir vermesini kaldıramam.Ayrıca Türkiye çok sapkın bir ülke, çocuklara bile göz diken mahlukatlar mevcut.
11 Yorumlatabiki çalışmalı yani ama çalışmak istemezsede zorla çalış diyemeyiz yani şu devirde çift maaş olmazsa zor geçinir insan :D
10 Yorumla
+1 yılşu şartlar altında çalışmalı ama iş yerine göre değişir heryerde çalıştırmam sadece bayanlar olsun
10 YorumlaPara sıkıntımız yoksa çalışmasına izin vermem. Ama durumlar yaş ise o zaman bakarız.
10 Yorumlane isterse onu yapsın ister çalışsın ister çalışmasın karışmam :))
10 Yorumlaevine çocuğuna ve bana zaman ayırabiliyosa çalışmasında sorun yok
20 YorumlaKesinlikle çalışmamalı
18 Yorumla
Soran+1 yılnedeni ne?
- +1 yıl
birçok nedeni var.
1-erkeklerle aynı ortamda uzun süre durmasını istemiyorum.
2-Evle ilgilenip evirip çevirmesi gerektiğini düşünüyorum.
3-Çocuklara yeterince ilgi veremeyeceğinden aile kavramı etksini yitirecektir.
4-Çalışan kadınlar agresif olurlar fiziksel ve duygusal yönden hırpalandıklarından erkeklerine verebilecekleri birşeyleri kalmıyor.
5- ekonomi odaklı düşünmeye başlıyorlar ve ayrılığa kadar gidebiliyor.
6-Misafir ağırlamakta akraba ziyaretlerinde zorlanıyorlar ister istemez bu da insani ilişkileri yitiriyor.
7-erkek kadınlara evdeki işlerinden fedakarlıklarından dolayı değilde dışarda kazandıklarıyla muamele etmeye başlıyorlar.
Soran+1 yılhaklı olduğunu düşünüyorum..bazı erkekler var. eşleri onlar içi fedakarlık gösterirken, onları iş yerinde bulduğu bir kadınla aldatabiliyorlar..kadınlar yeterince özgür olmadıkları için aldatıldıklarını düşünüyorlar..bazı kadınların çalışma nedeni sadece bu..sorumu yanıtladığın için teşekkürler :)
Soran+1 yılerkeğin maddi durumu iyiyse çalışması mantıklı değil tabii
- +1 yıl
haklısın ama çalışmayla ilgisi yok aldatmanın.
karakter meselesi.
Aldatan kadın nasıl o* damgası yiyorsa aldatan erkekte kavattır.
Yok erkeklikmiş şuymuş buymuş yalan.
Sorumluluk sahibi ve şerefli erkek Kadınına asla hiçbir şekilde zulmetmez.
KAzındığını eşinin gözüne sokmaz. hatta gelip elini ayağını öper namusuna şerefine çocuğuna kendisine baktığı ve koruduğu için.
Soran+1 yılhaklısın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar da çalışmalı elbette.
111 Yorumla
Soran+1 yılçocuğun olursa bırakır mısın?
Cevap sahibi+1 yılOnları zaman gösterir canım da, işimi tamamen bırakmam kesinlikle.
Soran+1 yılçalışsak ailemizle ilgileneceğiz bir de ev işlerini yapacağız..çalışmasak ekonomik bağımsızlığımız olmayacak..zor iş bizimkisi..teşekkürler yanıtladığın için :)
Cevap sahibi+1 yılEv işleri sadece kadına ait değil ki. Müşterek:)
Soran+1 yılbence erkekler sadece ilk yıllarda eşlerine yardım ediyor :)
Cevap sahibi+1 yılUmarım öyle şeyler ile karşılaşmayız. Beraber olacağı kişiyi iyi seçmeli insan.
Sen çalışmak ister misin peki?:)
Soran+1 yılaynen :)) buradaki yorumlara baktığımda herkesin kendine göre haklı olduğunu görüyorum..ilk başlarda çalışmak isterdim..sonuçta neden o kadar okuyorum :) sonra istediğim mesleğin ağır mesai saatleri olduğunu düşünmeye başladım..evli kadınlara uygun olmadığını gördüm..hele ki çocuğum olursa aman aman :))) her anne çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ister..maddi durumda bir sıkıntımız olmazsa sadece çocuğum olana kadar çalışmak isterim :)
Cevap sahibi+1 yılAnladım:) Hayırlısı olsun umarım. Ama şu da bir gerçek ki hayata bir şeyler katmak güzel. Amaç sahibi olmak, durağan yaşamamak. Çocuklarına maddi olanaklar sağlamak.. Üstelik evine geldiğinde eşin ile de paylaşacak çeşitli şeylerin olur.
Soran+1 yılaslında bir kadın için en uygun meslek öğretmen olmak :) bunları düşünecek senelerim var..sizlerin görüşlerini merak etmiştim..ve güzel şeyler söyledin :))
Cevap sahibi+1 yılGüzel meslek tabi:) Teşekkürler o halde. İyi günler:)
Soran+1 yıliyi günler :)) kendine iyi bak
Çocuğum olana kadar evet ondan sonra hayır
10 Yorumladuruma göre değişir ama çalışırım heralde
10 Yorumla- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılçalışsa iyi olur. tek başıma zor geçindiririm evi
10 Yorumla Nasıl istiyorsa, çalışması daha iyi.
10 YorumlaDiğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. Çalışmasın da kıç mı büyütsün
10 YorumlaMaddi rahatligi saglamak icin evet
10 Yorumla
+1 yılçalışan kadının dili uzunnn olur canlarr:))
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Kendi ayakları üzerinde durabilmeli.
10 YorumlaÇalışmamalı.
23 Yorumla
Soran+1 yılnedenini sorabilir miyim?
- +1 yıl
Eve ben mi bakacam? Çoluğu çocuğu kime emanet edecez? Üstelik çalışma ortamında ne gibi insanlarla karşılaşacağı ne malum? Herkes benim gibi mi? ya da bizim gibi mi? Ben ne kazanıyorsam yarısı olacak eşimindir. 1 canım varsa yarısıda onundur. Burdaki kızların ne yazdığı ilgilendirmiyor. ya da daha önce kimin ne yaşadığı beni ilgilendirmiyor. Benim düşüncem bu.
Soran+1 yılgüzel bir bakış açısı
+1 yılçalşrım
13 Yorumla
Soran+1 yılçocuk olunca ona yeterince bakabileceğine inanıyor musun?
- +1 yıl
cocuğum olduğunda işime ara veririm
hıcbır sey ondan onemlı değil
Soran+1 yılkesinlikle :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSamimi söylüyom karımı çalıştırmam
12 Yorumla
Soran+1 yılnedeni ne?
Cevap sahibi+1 yılÇalışmak için yaratılmış olsaydı erkek gibi kuvvetli olurdu ama kadın narin zayıf yaratılmış
Koca sı adam gibi adamsa çalıştırmaz zaten
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Duruma göre.
12 Yorumla
Soran+1 yılne zaman durum değişir?
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayat müşterek tabiki çalışmalı.
10 Yorumla Diğer konusunda 336 cevap paylaştı. Kendi vereceği bir karar olmalı
20 Yorumlabana farketmez..ayaklarını cok yormadıgı surece..
10 Yorumla
+1 yılçalışsın
10 YorumlaÇalışsın
10 YorumlaÇalışmalı
10 Yorumlaişine göre değişir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçalışmalı
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri