+1 yılHer şey tesadüfen yaratıldı demek şu örneğe benzer:
Diyelim canlı bir varlık yapılacak..
Bunun için kocaman bir eczane gerek ki içinde bu canlının oluşması için gereken ilaçlar bulunsun..
Bakıyoruz ki bu canlı için herbir ilaç için çok hassas ölçüler gerek..
Bu ölçülerden bir gram fazla veya eksik olsa, o ilaç ya zehir ya tesirsiz olur..
Madem bir yaratıcı yok, bir ilim ve irade yok, tesadüf var deniliyorsa,
o halde o eczanedeki ilaçlara bir rüzgar esti bişey oldu dökülüp birbirine karıştı..
Acaba bu kadar hassas ölçü gerektiren bir canlının var olması böyle tesadüfi şekilde izah edilebilir mi?
Eşek bile katmerli eşek olsa sonra insan olsa o dahi “Ben bu fikre inanmam!” der, kaçar..
(Risale-i Nur’dan..)
#Vesselam016 Yorumla
Soran+1 yılYa bu olay öyle bisey değil hap al koy rüzgar essin bunun içinde evrim var mutasyonlar var vb insan dediğimiz varlık şak diye oluşmuş bir şey değil ki sizin değiniz gibi olsun
- +1 yıl
Ben taa en başa gittim..
mutasyon da bir çeşit rüzgar düşünün..
Ne vardı ki mutasyonla insan oluştu? Maymun mu? O da canlı bir varlık değil mi?
Soran+1 yılŞimdi nasıl anlatsam şimdi maymun dediniz dünyada bulunan varlıklar islam dinine göre şuanki olduğu halde yaratılmıştır yani islam evrimi kabul etmez sadece anne rahmindeki evrimi kabul eder herneyse ben evrimi kabul ediyorum dimi biz şuanki bulunduğumuz hale şappadanak gelmedik bizim bu hale gelmemiz bir tesadüf üzerine oluştu her açıdan bir tesadüf var bizim atamız milyonlarca yıl önce şu dinozorların yok olduğu dünyaya çarpan astroid varya ozaman sağ çıkmayı başardı ama başaramaya bilirdide atamız dediğim şey fare gibi bişey sonra belli mutasyonlar felan filan farklı farklı yaratıklar türedi avrupada olanlar afrikada olanlar belli başlı adaptasyonlar geçirdi farklı şekillere büründüler şu an biz insan oğlu da dağil olmak üzere şuanda da evrim geçirmekteyiz afrikada olanlar siyahi kutuplarda olanlar beyaz kimse yaratılışta kusursuz ideal canlı değildir ilk insanlar uzundu şu an insan nesli biy olarak ufalıyor farklılaşıyor bunlar bir tesadüf üzerine gerçeleşiyor kurulu bir düzen yok dünya hergün ölüme doğru yaklaşıyor güneş aynı şekilde bizim kafamızdaki zamana göre değil bildiğimiz zamana göre belkide çok hızlı ölüyolar neye göre zaman belli değil bunlar bir tesadüf üzerine kaos üzerine kurulu ya şu din olgusundan bir çıkan ufkunuzu açın herşey çok basit değil bugun dünya oluşumunda efendime söyleyim gök taşları çarpmasaydı belki insanlık olamıcaktı bile ilk canlı bunun sayesinde oldu bunu tanrı yaratmadı zaten uzayda vardı uzun lafın kısası herşey tesadüf
- +1 yıl
Bak benim de bahsettiğim bu..
Fare gibi bişey diyorsun.. Yani kalbi organları olan canlı bir varlık.. Yine gümler..
Farede bile sinekte bile bir intizam düzen var..
Mikroorganizmalara kadar herşeyde bir düzen intizam var..
Bunlara tesadüf demek, akla ve mantığa uzaktır..
Bilim bile kainatta tesadüfün olmadığını bas bas bağırıyor..
Siz, bütün bunları idare edebilen bir gücün, bir iradenin bir ilmin yani bir Allah’ın olmadığına inanıp, her bir zerreye hatta atoma ilahlık veriyorsunuz..
Elektronlar bile çekirdeğin etrafında dönerken, her bir atomun yapılarının aynı olması bile bir tesadüf olmadığını ispat ederken, nasıl olurda hala tesadüf vardır denilebilir?
Hiçbir irade ilim ve kudret yoksa atomların çok zeki ve büyük bir ilme vakıf demektir ki her biri adeta ilahtır.. Fakat aynı ilahlar ne hikmetse aynı zamanda birbirine ihtiyaç duyuyorlar?
Bu bile bas bas bağırıyor “Benim bir amirim var bize hükmediyor.. Biz onun sözünü dinliyoruz” diyor..
Soran+1 yılBu düzen değin şey varya senin kafanda kurduğun bir olgu düzen diye bir şey yokkk kime neye göre düzen canlılardan gidelim yarasalar kördür üstünü çizdik yunuslar aynı şekilde çiz okyonusun diplerinde yaşayan canlılar var hiç ışık görmemiş hayatlarında kör ama bazı organları okadar gelişmişki gözün işlevini görüyo senin düzenine göre göz ne oldu iptal oldu bu bir düzensizliktir ozaman madem gözleri kör tanrı bunlara niye göz verdi ozaman tanrı kusurlu tanrı bilmiyo neyin ne olduğunu ahtapot kanı mavidir e kırmızı kan idealli düzeni ne oldu iptal oldu deniz atlarının erkekleri doğura biliyo dişi doğurur idaeli çöp bazı balıklar cinsiyett değistiriyo cinsiyet ne oldu yaratılıştan olduğu hali bozdu yaratılıştan olduğu hali çöp bunların hepsi bir adaptasyon sürecinde koşullara göre mutasyona ve evrime uğruyolar bunların hepsi yaratılışı inkar ediyor kendi düzenlerini kuruyolar maymunlar alet kullanmaya başladı haberin var mı inkar ettiler ya bu meyveyi taş ile kırmak varken niye ağzımla kırayım dimi ama bu hayvanlar bunu tesadüfen geliştirti taşla kırmanın daha kolay olduğunu buldular daha bir sürü örnek ama ben sana ne anlatsam seni. Işine gelmez sen kafanda kurmuşun bikere işte bunların hepsini tanrı yapıyo diye
- +1 yıl
Çok basit bir izah..
Arıların petek yaparken tercih ettiği altıgen, müthiş bir zeka ve ilim örneğidir.. Minimum düzeyde bal kullanılarak yapılan her şekle girebilen petek, bu yüzden altıgen geometriye sahiptir.. Dijital ortamda bile bu kadar kusursuz altıgen yapılamıyor..
Arılar bunu deneyerek öğrenmedi? Yumurtadan çıkar çıkmaz bu bilgiye ve ilme sahip.. Sivrisinek de hakeza öyle.. Sahip olduğu ilimle insanın nerde pis kanı olduğunu tespit edip, müthiş bir ilimle lokal anestezi yaparak kanı emer..
Sivrisinekler Çapa Tıp okumadı?
Aynı arı, o ilme sahip olan arı, kırık caödan ya da açık olan pencereden geçmeyi bir türlü akledemez, gider cama vurur.. Görmüşsünüzdür..
Bu demek oluyor ki, biri ona sadece bal yapmayı öğretmiştir.. Senin sorumluluğun bu demiştir.. Sivrisineğe de o vazifeyi öğretmiştir..
Bu basit bir mantık?
Bu bile Allah’ın varlığının ispatıdır..
Soran+1 yılŞimdi şöyle söyledikleriniz doğru bu hayvanlar akıllı varlıklar sanki bir şeye proramlaşmışta onu dışına çıkmıyolarmış gibi herşey buraya kadar çok güzel tek sıkıntı bunlara bu özellikleri verenin tanrı olduğu düşünüyosunuz hayır değil 6 tı gen dediniz dimi altıgeni bulan kimdir insanmıdır hayır değildir peki ya tanrımı buldumu altıgeni hayır öyleyse kim bu arılar zaten bu arıların bir mucizesidir başka kimsenin değildir bu demek olmuyorki bu özelliği tanrı vasıf etti bu canlılara bu onların bir mucizesidir bunu tanrıyla bağdaştıramayız bende bir örnek vereyim karıncalar okadar akıllıdırki yuvalarının agzını kuzeye ters yaparlar soğuk gelmesin diye. göç eden kuşlar yollarını yer yüzünün haritasını kafalarında çizerler kimse onlara hadi uçun demez onlar anlar ne zaman göc edilecegini. bok böcekleri dışkı taşırken arka ayaklarıyla taşır arada durur yıldızlara bakar öyle yoluna devam eder çünkü yolunu göremez o sıra. somon balıkları üremek için denizden çıkıp alaskanın nehirlerine giderler üremek için ve akıntıya karşı yüzerler bu mucizeler tanrı bu canlılara bu özellikleri verdi diye değildir ic güdüsel olarak tır beyinlerine yazılmıştır çünkü nesilerdir bu döngüyü devam ettirirler dna alarına kazınmıştır bu olaylar biz nasıl karnımız acıkınca yemek yiyoruz veya üşüyünce kalın giyiniyoruz bunlar hep ihtiyaçlardan dolayı ortaya çıkmış doğal seleksiyon yaşam bunu gerektirir yaşamaları gerekir sivri sinek kan içer☺ bunun tanrıyla bir ilgisi yoktur
- +1 yıl
Nasıl ilgisi yok?
Aklın sönmediyse bunların kendi kendine olma ihtimali yok..
Bu dediğin şuna benziyor:
Kalemin doğal seleksiyonu var, kağıda bişeyler yazabiliyor.. Kağıdın doğal seleksiyonu var o yazılan yazılara şekil verebiliyor.. O şekillerden harf, harflerden kelime, kelimelerden cümle, cümlelerden paragraf, paragraflardan koca bir kitap olabiliyor yani?
Bunu kabul etmek yerine, kağıda da kalemede cümlelere de harflere de kitaba hükmedebilen, ilim sahibi kudret sahibi bir Zatın varlığını kabul etmek daha mantıklı, daha akıllıca olmaz mı?
Siz kağıda da kaleme de bu kitabın oluşması için yeteneği var diyip yazarı inkar ediyorsunuz..
Bu kadar saçma mantık olabilir mi?
Soran+1 yılTamam Senin mantığından gidelim kitabı insan yarattı cümlelerle paragraflarla kelimelerle kitabın ustası insan peki insanı kim yarattı onun ustası kim tanrı ee tanrıyı kim yarattı onun ustası kim? çok büyük bir soru işareti madem siz yaratıcı arıyosunuz. işte bu yüzden bir yaratıcı yok yaratılış diye bir şey yok herşey tesadüfi tesadüf üzerine olan oluşumlarda yaratıcı aranmaz çünkü bir çok etken ve bir çok faklı şeyin bir araya gelmesiyle oluşur kitap dediniz o kitap olana kadar ağaçtı. kalem kurşun ve ağaçtı bunlar bir araya gelerek kitap oluştu insan. şu an insan oluşumunda o kadar çok madde varki bu yer altından çıkan madenler varya insanın oluşumunda var buna genel olarak yıldız tozu derler peki ya tanrı büyük bir bilenmezlik hiç ne tesadüfen oluşumunu gösteren bir delil var ne yaratılış koca bir bilinmezlik
- +1 yıl
Bunu da izah ediyim..
Tanrıyı kim yarattı? Bu bir paradoks sorusudur..
Çünkü yaratma fiili Allah’a mahsustur ve onu yaratan olursa, kendi yaratılmış olur ki ilah olmaktan çıkar..
Bunu da şöyle izah ediyim..
Birbirine bağlı vagonlar ve bu vagonları çeken de lokomotiftir.. Lokomotifin özelliği onu kimsenin çekmemesidir.. O güç ve kudret kendinde mevcuttur..
Aynen bu örnek gibi Allah’ı da yaratan yoktur.. O zaten yaratıcıdır..
Allah Ehaddir (Her şeyde onun mührü vardır herşey onun birliğini gösterir)
Allah Sameddir (her şey ona muhtaç olduğu halde o hiçbir şeye muhtaç değildir)
Doğmamış, doğurulmamıştır..
(İhlas Suresi)
Israrla tesadüf tesadüf deyip duruyorsun ama altı bomboş şeyler..
Bilimi inkar ediyor, ezip geçiyorsun, aklı inkar ediyor ezip geçiyorsun..
Böyle sadece bana laf ebeliği yapıp galip olmaya çalışıyorsun.. Bu dediklerini bir noktaya bağlamadığın sürece akla ve mantığa dayandırmadığın sürece cehaletten öteye gidemez, kendini kandırmış olursun..
Bilim bile acizdir..
Çünkü materyalist felsefeye hakimdir..
Maddeleştiremediği her şeyi inkar eder..
Akıl gibi vicdan gibi kavramlar maddi olmadığı için bilim bunu izah edemiyor..
Oysa onların izah edememesi, olmadığına delil olmaz.. Bilimin kendi acziyetidir..
Bir bilim adamı söylemişti:
“Biz aslında bir çok şeyin bir “irade” tarafından kontrol edildiğini görebiliyoruz ancak ispat edemiyoruz..”
Bilimin çaresizliği..
Zaten Allah’ın varlığı ispat edilirse, imtihan sırrı ortadan kalkar.. İnanmayanlar da inanır..
Allah isteseydi gökyüzüne kocaman “La ilahe illallah!” yazardı.. Fakat bu sefer EbuCehil gibi kömür ruhlu adamlarla Elmas ruhlu Hz. Ebu Bekir gibi adamlar aynı seviyede olur, ikisi de imtihanı geçmiş olurdu..
Herkesin inanmasını beklemiyoruz zaten.. Gerek de yok.. Bize elmas ruhlu adamlar lazım..
Kömürler sizin olsun - +1 yıl
Evrende düzenin, ekolojik sistemin varlığını ispat eden bir deney..
https://youtu.be/Tim0SokTb5o
Soran+1 yılLokomotif diyosun vagonları çeker hicbirşeye ihtiyaç duymaz onu doğru yola götüren rayları nabıcaz. yakıtı nabıcaz. onu kullanan kişiyi nabıcaz vagon ve lokomotif üzerinden bana tanrıya örnek veriyon ne alakası var ne ilgisi var senin aziz tanrını nasıl olurda bunlarda bağtaştırırırsın ki lokomotif hiç birşee ihtiyaç duymaz dedin bak kaç tane şey saydım demekki senin tanrında ihtiyaç duyuyo benzetiyosunya sizin tek bildiğiniz bu işte örnekler örnekler şu şuna benzer bu buna benzer bana kendisini kanıtını delilini gösterin. bana cahil diyosun siz dine bağlı kalarak 100 bilemedin 200 yıl geridesiniz arabistanda daha geçen günler kadınlar araba kullanmaya başladı amarika uzaya cıktı bitki yetiştiriyo. Siz şeriat ve cihat adı altında kafa kesip insan öldürüyosunuz onlar ise bırak insanı hayvanlar ölmesin diye kuruluşlar kuruyolar. siz korktuğunuz için inanıyorsunuz tapıyorsunuz kulluk ediyorsunuz sizin çıkar için tapıyosunuz allahı sevdiğiniz için değil bendede bu kadarda fazla birşey söylemeye gerek duymuyoruk (HADDİMİ AŞTIYSAM MÜSLAMANLARDAN VE BUNU OKUCAK KS KULLANİCILARINDAN ÖZÜR DİLİYORUM)
- +1 yıl
Hemde fazlasıyla haddini aştın!
Kafa kesen müslüman kıyafeti giymiş bir teröristi nasıl benim dinimle bağdaştırırsın?
Dinde böyle bir emir var da benim mi haberim yok? Oysa benim dinimde “masum bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmekle eş tutarken?(Maide/32)
Bu itham ve iftira ile zaten seninle konuşulmayacağını ortaya koymuş oldun!
Ben söyleyeceklerimi söyledim..
İnanıp inanmamak da senin bileceğin iş..
Dinde zorlama yoktur.. #Vesselam
Soran+1 yıl
bakara sûresinin 191 . ayetinde
onları nerede yakalarsanız öldürün. sizi çıkardıkları yerden (mekke’den) siz de onları çıkarın. zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. yalnız, mescid-i haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. kâfirlerin cezası böyledir.
Soran+1 yılBen sana ne desem ne anlatsam yalan olur sende bana ne seden ne anlatsan bana yalan gelir ikimizde seçimimizi yapmışız bu saatten sonra büyüklük göstererek saygı duymak gerekir anlatabildim
Soran+1 yılBen nekadar çok konuşursam burda müslümanlık alehine saygısızlık yapmış olurum fazla konuşmaya tartışmaya gerek yok ki bir anlamıda yok
En İyi Cevaplar
+1 yılEvreni araştır ve sadece kalbinden gelen sese kulak ver, bir yaratıcı var mı? Yokmu?
02 Yorumla
Soran+1 yılBen sizin görüşünüzü merak ediyorum ama
- +1 yıl
Din ve siyaset konuşmam en azından sanal da
- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılTesadüf diye bir şey yoktur.
08 Yorumla
Soran+1 yılEn basit şeyler bile tesadüf üzerine kuruludur
- +1 yıl
Mesela sizin yazım yanlışı yaparak mü ve mı'yı ayırmamanız bir tesadüf mü?
Soran+1 yılSizde söylüyorsunuz yazım yanlışı diye bu benim yazım kuralları konusunda eksik olduğumu gösterir tesadüfle bir ilgisi yok
- +1 yıl
Demek ki en basit şeyler bile tesadüf değilmiş 😉
Soran+1 yılAma ben evreni baza alarak dedim en basit derken 😏
- +1 yıl
Bu kadar basit bir şey bile tesadüf olamıyorken evrenin tesadüf olması mantıklı geliyorsa diyebileceğim bir şey yok size 😊
Soran+1 yılşu an şu mesajı yazman bile tesadüf senin internetin bitebilirdi şarzın bitebilirdi başka bir işin çıkabilirdi yazamaya bilirdin tesadüfler ve bilinmezler üzerine yaşıyoruz 10 dk sonra ne olacağı belli değil
- +1 yıl
Sen bilemezsin elbette. Fakat Yaratıcı biliyor ve bu senin kaderinde yazılı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yaratıcının olmadığı söylemek akıl hastalığına delalettir. Tanrı, kendini her bakımdan ispat ediyor. İnsanlar görmek istemese de bu böyle.
05 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu bilim insanı yaratıcıya inanmıyor ve muazzam buluşlar yapıyolar bu insanlar akıl hastası olamaz
- +1 yıl
Akıl hastası olmayı mecaz halinde kullandığımın farkındasındır umarım.
Bilim insanları en başta bilimin Tanrının bir dili olduğunu kabul etmeyerek akıl hastalığına yakalanıyorlar. Bilimin her dalı Tanrıya delil olan ispatlarla doludur. Özellikle canlılar ve dünya üstüne araştırma yapan bilim insanlarının Tanrıyı reddetmesi mümkün değil. Reddedenler ise tamamen akıl hastasıdır.
Soran+1 yılAksine bugün dini çürütebilecek bir şey varsa oda bilimdir
Soran+1 yılSana göre değil onlara göre gerçek din onların kendi dini bilimi geçtip dinleri tarihle bile çürütebilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaratıcı olduğuna ancak beyinsizler inanır
121 Yorumla
Soran+1 yılSizce neden yaratıcı yokyur
- +1 yıl
Herşeyin kendiliğinden tesadüfen olduğuna da ileri zekalılar inanır dimi. Mesela ben , aslında senin yukarıda ki yorumu tesadüfen yazdığını düşünüyorum. Aslında sen rastgele harflere basiyordun ama tesadüfen doğru harfler yan yana geldi ve anlamlı bir cümle ortaya çıktı tamamen tesadüf. Matematiksel olarak böyle bir şeyin olması olasılık olarak mümkün trilyon x trilyon da bir ihtimal de olsa olabilir. Bende o imkansız olasılığa inanarak senin aslında rastgele harflere basan bir embesil olduğuna inanmayı tercih ediyorum.
Cevap sahibi+1 yılOlsaydı kendini gösterirdi değil mi?
Cevap sahibi+1 yıl@muhayyile79 İletişimin kalbi olan harfleri baz alman gerçekten ironik. Yenidoğan bebeğe 20 yaşına kadar hiç bir şey öğretme bakalım konuşmayı bırak bir selam bile verebiliyor mu
Soran+1 yılŞimdi şöyle benim harflere basıp kurallı bir cümle oluşturmam bence tesadüf değil ben isteğim için harflere basıyorum ve istediğimi elde ediyorum eğer şu random dediğimiz şey varya eğer onlara. Ras gele basıpta kurallı bir cümle ortaya çıksaydı ben buna tesadüf diyebilirdim. bir bilineni isteyerek yapıyorsak istediğimi elde edebiliyorsam bu tesadüf değildir ama bilmeden. Anlamlı bir şey ortaya çıkıyorsa bu tesadüftür bence
Cevap sahibi+1 yılBu durumda yaratıcı biz oluyoruz. Eylemlerimizin yaratıcısıyız
Soran+1 yılEylemlerimizin konturolü bizdee benim derdim insan oğlu ve evren 😂
- +1 yıl
Niye , imkansıza yakın olsa da öyle bir olasılık var. Sen bir bebeğin bile böyle birşey yapamayacağını biliyorsun da evrenin tesadüfen olabileceğine nasıl akıl yetirebiliyorsun. Yukarıda , olsaydı kendini gösterir di yazmışsın. Yaratıcı hiç bir şeye benzemez , bizim beynimiz mekansizliğı düşünemez bu sınırlı beynimizle yaratıcıyı şekle ve mekana sokmaya çalışıyoruz. Sana tavsiyem sen önce inanmıyorum dediğin şeyin tam olarak ne olduğunu bir düşün ondan sonra inanmıyorum de. Reddetmenin değeri reddedilen şeyin önemi kadardır.
Cevap sahibi+1 yıl@muhayyile79 Ben sadece gördüğüme inanırım
- +1 yıl
Eylemlerinin yaratıcısı sen değilsin. O eylemleri yapma iradesini sen gösteriyorsun Yaratıcı da yaratıyor. Ben sana bu yazıyı yazarken kurduğum cümleleri kendi aklım ve özgür irademle ben yazıyorum ama yazabilmem için veya dusunebilmem için gerekli olan hayatı Allah yaratıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@muhayyile79 Allah değil, nöronlar yazmanı ve düşünmeni sağlıyor
- +1 yıl
Bu kadar üstüne gelmemin sebebi ilk yorumunda inanlara " beyinsiz " dediğin için di. Yoksa niyetim seni sorgulamak değil di.
Soran+1 yıl@muhayyile79 tanrıyla alakası yok kol hareketleri kas sistemi kemik yapısı ve bunların hepsinin tek yöneticisi beyin
- +1 yıl
O nöronlara hayat veren Allah. Maddeyi ve maddedeki bütün potansiyelleri ( olabilirlikleri ) yaratan Allah'a hamdolsun.
- +1 yıl
Beynine bedenini yönetmesi için gerekli hayatı kim veriyor.
Cevap sahibi+1 yıl@muhayyile79 Şansımı yıldız tozuyla deneyeceğim. Olmayan bir varlığın aksine kulağa daha mantıklı geliyor
- +1 yıl
Yaratıcı yoktur diyerek kendi aklınızla ve mantiginizla inatlasmayin. Aşikar olanı görmezden gelmek ya kibirdir ya da aptallık tır.
Soran+1 yılGörünürde birşey yokken nasıl olurda görmezden gelirim görünürde bir şey olsa kabulum
- +1 yıl
Bırakıyor
- +1 yıl
Yanlış yere yazdım
Soran+1 yılSorun yok müslüman kardeşş 😊
Hersey kaderinde yazar
06 Yorumla
Soran+1 yılYo hayır kaderde herşey yazmaz belli başlı şeyler yazar
Soran+1 yılHahaha hayır öyle bişey yok benim bir kanıtım yok sen doğrusunu araştır bil ben öyle diyorum diye bu demek değildir doğru
Soran+1 yılYa doğru değilse
+1 yılYaratılış
00 Yorumlane manada ama?
02 Yorumla
Soran+1 yılYaşamın evrenin insanlığın nasıl var olduğuna dair
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam