Sorulacak en düz soru. Ne ile yaşamak isterse onunla, o an mutlu olmaksa istediği, iki parmağının ucunda "Eti reklamı gibi" küçük bir mutluluğa da sığınabilir.. Kuruntuysa aradığı, beyninin içinde dolaşan iki tilkiyle takılabilir.. insanın kendini tanıması çözecektir tüm sorunlarını, çünkü bir tek kendisi vardır yanında onunla birlikte ayakta duran. kısaca insan kendiyle yaşar, içinden geçen ve onu hiç bırakmayan özüyle..
En sevdiğim iki karakterden biri Tolstoy'un Anna Karenina'sı, diğeri Dostoyevski'nin Raskolnikov'udur 😄 Zaten Tolstoy ve Dostoyevski'nin okuduğun her kitabında bir başka kitabını merak ediyorsun 😄
Ben Raskolnikov'un gerçekçiliğine vuruldum sanırım. Bir karakter anca bu kadar güzel anlatılabilir, iç dünyası anca bu kadar güzel yansıtılabilir :) Werther çok tutkulu bir karakterdi :) Lenin çiftçilikle uğraşan karakterdi değil mi? Yanlış hatırlamıyorum? 😄
Aynen. Onun Kirin'e olan ilk görüşte aşkına ve dünyanın çarpılmasına çok hayran olmuştum. Çocuğu olunca kendi çocğundan nefret etmesi ve bunun sebebinin doğumda o kadar sevdiği kadına doğum acısı çektirmesi olması beni çok etkilemişti.
Benim sanırım Suç ve Cezayı baştan okumam gerekecek çünkü çok ara vere vere okumuştum ve unuttuğum boşlukları var.
Werther bir kere sevdi. Güzel sevdi. Ama yanlış sevdi. Sevdiğin kadını hakketmişti
Evet Lenin'in aşkı sevgisi de çok masum etkileyiciydi. Ama ben Anna Karenina karakterinin hatalarından etkilendim sanırım. Hatalar yapması ve iç dünyasında yaşadığı gel gitler, kendi içinde verdiği savaş, kendi sonunu hazırlaması.. bilmiyorum insanın hatalar yapan bir varlık olduğunu hatırlattı bana 😄 Bende okuyalı uzun zaman oldu ama ilerde bir gin tekrar okumak istediğim bir kitap :) Ah Werther ah 😄
Anna Karenina cidden baştan sona üzerinde ders çalışılacak bir kitap. Aşk nedir, evlilik nedir, çocuk sahibi olmanın, mutsuzluğu he rşeyi ögreten güzel bir kitap.
Dayananıcam elime alacagım az kaldı :D
Ben Suç ve Cezayı ingilizce okumustum o yüzden yordu beni sanırım. Lisanı biraz ağırdı.
Suç ve Ceza İngilizce okumak adına yanlış bir seçim bence 😄 türkçesini bile okuyamıyor insanlar 😄 benim klasiklerde Türkiye İş Bankası Kültür yayınları takıntım var illa bu yayınevinden olacak kitap 😄 Almalısın bence "Satranç" ve "Olağanüstü Bir Gece" kitaplarını okudum Stefan'ın ikiside çok güzeldi 😄 anlatımı da güzel, sürükleyici:) Ay o fetişten bende de var ama ben klasiklere yüklenmiyorum karışık okuyorum 😄 polisiye kişisel gelişim türk edebiyatı klasikleri dünya klasikleri vs. 😄