Arkadaşım beni taklit ediyor bu durumda ne yapabilirim?

Bir arkadaşım var genel olarak beraber takılıyorux çok uzun zaman önce tanışıyorduk sadece bu sene samimiyet arttı irem diye bir kız var yanımda sürekli onu görmüyordu (ortak arkadaş) ama onu kıskandığı için gömdüğünü fark ettim telefonundan kızın fotoğrafları vardı taklit ediyor her neyse banada toplum içinde bir süre sonra bu şekilde davranmaya başladı kendini savunabilecek bir insan değil özellikle sözlü olarak çok pasif ama kenar mahalle kızı gibi döverim diye iddialarda bulunmayı çok sever bana karşı toplum içinde dediğim gibi kendini kanıtlama çabasına girip laf sokmaya çalışıyor örneğin dinlediğim bir şarkıya hakaret etme fotoğraf çekerken ellerim titriyor bundan bana laf sokma çabasına giriyordu bende çoğu zaman onu bozuyordum özenme kısmına gelecek olursam bana benimle tek başıma konuşurken instadan sevgilinin hesabından herkesi (kız) olanları engellediğini vb. Şeyler söyledi bende bu durumun komik ve ergence olduğunu söyledim bu fikri desteklemedi ama ertesi gün gidip benim Dediklerimi birebir başkasına mesajdan attığını gördüm ki banada anlattı sen kendin herkesi engelliyordu diye bozdum kıvırdı benim kullandığım ablam kendi aramızda olan kelimeleri kullanıyor benimle aynı emojileri aynı pozları veriyor fotoğraflarda arkadaş çevremden anlattığım kişilere takip isteği atıyor özellikle sevdiğim çocuk var ona ve onun grubundan olanlara ki kabul etmiyorlar sevdiğim çocukta bir kere GT yapmadı geri çıkardı arkadaşım tekrardan attı muhtemelen o zaman geri döndü bu tarz ilginç tavırları var evime geldiğinde de yatağıma uzanmak (dısaridan gelenlerin oturmasindan dahi rahatsiz oldugumu bilmesine rağmen) kıyafetlerimi istemek annem mutfakta iken salak salak instadan canlı yayın açıp kapatmasını arkadan annemin göründüğünü söylediğimde o buradan gitsin diyor eşyalrimı karıştırıp döküp kırıyor bu ve bunun gibi insanı kanser edecek lakait tavırları var ne yapmalıyım sadece evde değil dışarıda da rezil ediuor?
Arkadaşım beni taklit ediyor bu durumda ne yapabilirim?