Acaba kapansam yapabilir miyim diye birkaç günlüğüne başımı örtüp uzun giyindim yaz aylarıydı öldüm sıcaktan birkaç günde. Ve gözümün önünde terlik şort gezen erkekler vardi. Neden sadece kadına farz? Kadınlar çekici de ondan demeyin erkeklerin kıçına bakan kızlar olduğunu biliyorum.
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak tesettür değildir.. Ulvi hiç bir yanı da yok. Neden mi?
Çok değil, 3 nesil önce ortaya bilinçli olarak ve taklit bir vakıfın sponsorluğunu yaptığı , onun arkasında da Yeni Asır ve Zaman Gazetesi olan Şule Yüksel Şenler adlı bir azizeleşmeye çalışan kadının Anadolu turları esnasında Gerhard Scheer ile beraber yürütülen ve adı da " Yeşil Kuşak projesi " olan bir sessiz ayaklanmanın sonucu bunu müslüman simgesi haline getirdiler. Kelimeler eğilip büküldü arapça bilmeyen halka hımar başörtü , bunu böööyle takmak da farz dendi duruldu. İşine gelen aklı eren ermeyen erkekler de kadın zinhar ya kumaşlara ya eve kapanmalıdır temelli zorundalıklar sunan hacılara dönüştü , edep medep demeye borazanlığa başladı. Sonuç eğitilen kadın sayısı düştü , açık denenler aforozlandı , hatta doğuran kadın eğer doktoru erkek ise ölse daha iyi konumuna geldi.
Sonuç , bütün dünyada zaten varolan kadın tesettürü oldu sana Kapalılık ve farz. Garip olan kapandım diyenler de birbirinin tarzını beğenmiyor , hala bir temel kapanma modeli 3 nesildir bulunamadı. Elleri aşırı kumaş satmaktan para dolanlar da konuya gaz verirken ben nedenine bakmam demeye de başladı, iki uç oluştu ve birbirine kaka demeye başladılar. Olmayan cin şeytan vesvese kılıçları kapalı grupta din kaynaklı düşünce hastalıklarını ( OKB ) çoğaltırken karşı grupta da dahaaa açık olmak maharet sanılmaya başlandı.
Kısacası aslında 35 yıl önceki hareketin simgesidir kapanmak ve o azize de şu an Bakırköy akıl hastanesinde. İslamda yok ama , ülkemiz amatör ve profesyonel azizler ve azizeler ülkesine döndü , oy uğruna da birileri verdi gazı alkışladı, fanteziler bile geliştirildi Kabataş^ta.
Artık kopyalayıp söylenmeyi bırakıp , bir de konunun gerçek temelini araştırın...
Bu arada kendi seçimi ile bir kıyafet seçen ve kullanan kadınları bu yorumdan tenzih ediyorum , ancak konunun özü doğrusu budur.
Asıl soru , Ferman ile bu tür kapanmayı yasaklayan Halife padişah varken bu nasıl iş?015 Yorumla
Soran+1 yılBen de tam olarak bildiğin gibi biliyordum durumu. Nouman Ali Khan denen hoca iyi Arapça biliyor diye biliyorum ve hımarı o da baş örtüsü olarak söylüyor kafam yandı herkes bir şey diyor..
- +1 yıl
Cemaat toplamak için hitabet kullanmak , konunun doğru anlatıldığını göstermez ama mikrofona konuşanın tatlı aşılamalarını sağlar. Nouman hodja hiç bir konuşmasını bedava yapmaz , kilo ile dolar toplar oradaki tarikat liderlerinden. Amerika'da ve Avustralya'da doğru ya da değil tarikat kurup cemaat oluşturmak serbesttir , zira insan kullanma içeriği tek kişiye bağlıdır ve o kişi Allah ya da inanılan ne ise , onun yeryüzü acentesi haline gelmiştir. Nouman a dolarları verenler de o acentelerden..
Nasıl Nouman ı Türkiye ye örnek almak yersiz ise , örtüyü de kendi yerinde ve devrinde okumanız gerek. Mekke ticaret merkezi olup her tür insan para kazandıktan sonra eğlence arayan bir yer o devirde. İslama inananların bu serseri tacirlerden korunması için, aslında gündüz sıcak beyne geçmesin diye başa takılan örtüyü akşam dışarı çıkarken de kullanması ve o devirde sutyen olmaması entarinin yakası V tarzı olduğunden üstüne çeksinler denir - +1 yıl
Şimdiki gibi iç giyim fanila atlet ve diğer kadına özgü şeyler yok bu devirde ve şu anki kadınların kullanmaya alıştığı herşeyin icadı 1840 Fransız icadıdır. İç giyimin asıl amacı da örtmek saklamak değil , ince ve gogusleri göze sokmaktır. Şimdiki kadınlar Fransız icatları kullanmadan bir denesinler örtmeyi , başaramazlar..
Diğer yandan saçtan maçtan halllenip hormonu ayaklanacak olan erkek aslında Andropoz devrinde olan 60 yaş üzeri erkekler olup eremeyeceği kadına erilmemesi için ayetleri de burarak amaaan çok günah telkinleri ile başka erkeklerin ermesini self-defence yolu ile, yani kadının ağır şekilde kendini sakınması ile engellemeye çalışırlar. Kötü mü? Evet çunki kadının da beyni ağzı bilgisi eğitimi ile dil yolu ile sakınmayı başarması gerek.
Tesettür önce Nur 30 da erkeklere emredilir , sonra kadınlara tarif verilir Mekke ortamında..
Ancak saçtan hallendiğini söyleyen erkeklerimiz kadın arkasından önünden öküz gibi bakarsa ne islamiyeti çıkar ki bu erkeklerden?
Soran+1 yılYa resmen aklimdakileri aktarıyorsun ama ben bunları düşünmeye de dile getirmeye de korkuyorum çünkü dayatmalar ülkesiyiz ve linç yiyorum. Birkaç sorum olacak sen de erkeksin ve kadınların etrafta dar açık saçık giyinmesi seni rahatsız etmiyor mu? Etkilenmiyor musun? Diğer sorumda bu youtubeda patlayan yok hayalhanem çay house gibi tarikata benzeyen yapılanmaların bu gücü nasıl bulduğu ve neye dayanarak videosuyla fetva verdiği hakkında fikrin var mı?
- +1 yıl
Linç ve dayatmaların eşiti taciz ve zorlamadır.. Bunlar islamda asla yok , hatta Ayet der ki ; Senin dinin sana benim dinim bana.. Buradan sonra kimsenin haddi değil polemikle din satmak. Bunu yapanlar da bir benzer ortamda yetişmiştir ve dar çevre usullerini din kaynaklı sanıyordur. Allah için kulpu takarken , aslında çevre eleştiri baskısı yani sosyal nedenlerle bu tür değişimi üstünde ve dilinde taşımaya başlarlar. Oysa " Demesinler " içindir , ya da " Aferin desinler " içindir. Kendi de bilmez ama imama uyar rahat ederler nefs falan tesbih kelimeleri çekerek.
Etraf derken ben 18 ülke kadını gördüm ve hiç biri bizdekilerden ya da bizimkiler onlardan farklı değildi. Problem , yasakları abartmakta. Cinsleri ne kadar uzaklaştırırsan o kadar cinsler ilahlaştırılır ve erme yolu da KS de binlercesi gibi alet becerisi sanılır. Yani ortalık sokucu melek dolar. Ben hiç öyle tahrik edici şey görmüyorum , kendi bilir ne giyer ne giymez , banane.
Soran+1 yılYa keşke herkes böyle düşünse bazen ülkeyi terk etmeyi düşünüyorum bu baskıları yoruyor beni
- +1 yıl
Hayalhane Tayalhane gibi günümüz imkanları ile fetvalar dağıtanlar da bir şey bildiklerinden değil , aynı akımın peşinde olanların yeni Şule Yüksel Şenler'idir. Artık yaşlıların din anlatması cubbeli gibi tipler yüzünden sırıttığından , bu gençliğe de özenecekleri tipler ve kolay yollardan bu aşıların yapılması devam ediyor.
Çunki yasaklama yok aksine efferim vay bee gibi desteklemeler alttan alttan yapılıyor. Bunların hiç biri nebii ya da velii olamayacaksa , ortada bir borazanlık var demektir. Ancak bunu çıkarları için destekleyenler yönetimde olduğu sürece Diyanet işlerinin işlerini Diyanet vakfı denen taklit acente , alt kollarını da bunların gençlik yapılanmaları yapmaya devam edecek.
Koskoca TRT1 her sabah acayip acayip kapanmış kadınların yemek yaptığı kanal oldu , kırıtmalar da cabası.. Yani siz kadınlar kapanacaksınız ve yemek yapacaksınız.. İmge bu , direnmeyin günahtır :) Başka ne iş yapabilirsiniz ki? Soğan doğrama sanatı öğrenin... Yeter.
Soran+1 yıl'Tesettür kavgasında birbirlerine girdiler' adlı bir video var youtubeda orda Habibe denen kadından öyle bir irite oldum ki içimdeki kapanma hissi öyle ölmüştü. Ülkedeki ilahiyatçıların özeti gibiler. Ayrıca hayalhanem falan da hiç sevmem para ve şöhret için girmedilerse bu işe ben de bir şey bilmiyorum. Ordaki adamların eşleri çarşaf ya da feraceyle kapanıyorlar Instagram'da yüzlerine emoji koyarak fotoğraf paylaşıyorlar adamlarsa normal kısa kollu jean falan altındaki yorumlarda 'maşallah abi ne yakışıklısın Allah'ım korusun seni' falan gibi şeyler 😂 bir tuhaflık yok mu bu işte kimse düşünmüyor musunuz bunları takip ederken anlamıyorum.. Ben Caner Taslaman-Emre Dorman çok severim şu anlık onların düşüncesi makul geliyor.
- +1 yıl
Kadının şeklinden giyiminden saçından elinden ayağından ya da başka fiziksel bölümünden cinsel uyarı aldığını söyleyen erkek kesinlikle fetiş sahibidir , yani kadına değil ondaki heer hangi birşeye saplantı geliştirmiştir ve bu karşısına fiziksel olarak çıkarsa tahrik olacağını düşünür, olur belki de. Ancak herkes kadının orasından burasından tahrik oluyor demek de kendi saplantısını normalleştirmekten başka bir şey değildir. Bu saplantı öğrenilmiştir ve kendisi de farkında olmaz , yasaklarla gözden uzak tutmaya ve evreni kadının cisminden kurtarmaya çalışırlar.
Kadının ya da erkeğin tahrik olacağı tek bir unsur var. O da sosyal kuralları bir tamam yerine getirilmiş ve hukuken evlenmiş iki kişi arasındaki SEVGİ dir. Her sözleri ikisini de tahrik eder ama cinsel değil ruhsal anlamda ve pozitif mutluluk ölünceye kadar hakim olur. Allaha ibadet bu sevginin yüceltilmiş en güzel halidir ancak mecbur etmek islamda yoktur. Sevgi sokaktaki kadına olmaz, tek bir insana olur, becerebilirsen
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ufkumu genişlettiniz 🌼
- +1 yıl
Doğru dosdoğru bir Kuran ve İslam açıklaması istiyorsan , geçmişte Yaşar Nuri Öztürk e ait kitap ve kayıtları bul izle dinle incele , güncel olarak da İhsan Eliaçık ın programlarını bul izle. Bu ikisi Allahtan gerçekten çekinen ama Kuranı da en doğru şekilde okuyup anlayan ve anlatan insanlardır. Caner Taslaman da Emre Dorman da yeni grubun doğru bilen ve doğruyu değiştirmeden anlatan kişlerden.
Bu kişiler " Kuranı siz anlayamazsınız , anlatmamız için bize geleCEKsiniz " şeklinde emredenlerden DEĞİLLER, ya da " bunu alın giyin sırattan cennete koşarak gidersiniz " reklamı ile kendi dükkanında 150 tl ye kutsal okunmuş plastik tuvalet terliği pazarlayan sakallılardan DEĞİLLER. Açıklamaları atmasyon değil uydurma hiç değil kıvırma kitaplarında yok, erkek hurafelerini darma dağın edenlerden ( cenaze cuma namazı kadınlarca kılınmaz ) biliniyordu, yok öyle bir kadına kirlisin diye sınırlamalar dinimizde.
Beyler asıl bunlar günahtır kadın Hz Havva dır. O nun kapalı olduğunu duyan var mı? - +1 yıl
Eğer bir nebze faydam oldu ise sana ve tesadufen okuyan hemcinslerin ile üzerinize ağzınıza yorumlarda sopayla vurmak ve baskılamak için gelen hemcinslerin ile karşı cinstekilere , sevabını gunahını bana Allah keser.. Sorunda bana yer verdiğin için ben de sana teşekkür ederim.
Bizatihi sana söylemek istediğim ; Dolar çeşmesinden bade içen Nouman Hodja ve benzerleri için dünyanın diğer tarafına bakmak yerine , kendi ülkende kendinden bir şey katmadan islamı ve Kuranı anlatan hocalarımız kulağının dibindeyken önce onlardan anlamaya başlaman. Bu isimlerin bir tarikatı arka beslemesi desteği yok , ihtiyaçları da yok çunki onların arkasında gerçekten Yüce Allah ve ( korkusu değil ) sevgisi var.
Din korkulacak ya da ödül kazanılacak bir şey değildir. Cennetle ödüllenmek cehennemle cezalandırılmak sanal yaratılmış korkulardır ve tercümeler de bu tür kafaların işidir. Bu tercüme edenler içinde ( 16 adet ) iki hoca da tescilli akıl hastasıdır ama binlerce müridi vardır.
İyi geceler.:) - +1 yıl
Bu kadar yazıdan sonra sana son sözüm :
Dünyadaki milyarlarca kadın gibi normal ve doğanıza uygun bir tesettür ya da ben daha Allaha sizden daha yakınım gösterişi dolu kullara ilanat veren kapalılık konusunda tercih ve uygulama özgürlüğü senin. Kimsenin peşinden gitmek ve rituellere uymak zorunda değilsin.
Ben sana açıl ya da kapan demiyorum. Sadece ayeti diyorum : " Senin dinin sana benim dinim bana " ...
Soran+1 yılTakip isteği gönderdim kabul ederseniz sevinirim aklıma takılan bir şey olunca sorabilirim bu sayede. Dusuncelerinize hayran kaldım yaşça benden büyüksunuz öğrenmem gereken daha çok şey olmalı
- +1 yıl
Estağfurullah , akıl yaşta değil baştadır ve eminim ki bir insan olarak benim de senden ve siz hemcinslerinden hala öğrenmem gereken ( soğanı ince ince doğrama dışında ) çok şey vardır.:)
Yaşça büyük olsam da sen de yeni nesilsin ve gelecek yüzyıla hem doğru din bilgilerini hem zaten bunları ülkenin yokolma ve Konya kadar bir yere hapsedilip Filistin gibi eritilme planları ile içerden buna çanak tutanları farkedip ülke ve milleti miskinlikten çıkaran milli değerlerimizi gelecek kuşağa aktaracak olan sensin.
Sadece doğruyu ve abartısızlığı anla ve taşı yeter. Bağlantını gördüm ve onayladım , ola ki aklına bir şey takılır araştırıp içinden çıkamazsan , gelip sorman ve fikir alman benim onurum olur , bildiklerim ve teyid ettiklerim içinde bir konu ise , anında olmasa da iş dunyası sebepli gecikmelerle sonradan da olsa mutlak cevaplarım.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. O kapanmayı messucat sanayi sahibi sakallı şeytanlar yarattı.. Bizde o tip kapğanma yok Yahudinin geleneği.. Leş Araplarda yahudinin köpeği olduğu için artık söyleyecek başka söz yok..
23 Yorumla
Soran+1 yılKur'an'da geçen hımar kelimesi Rusçada İspanyolca da örtü olarak geçiyor Türkçeye baş örtüsü olarak çevrilmiş beni de şüphede bırakıyor. Bu arada her Arap şeytan değil, Arap arkadaşım var gayet çağdaş düşünceli bir insan bence asıl cahiliye dönemi Arapları bizim ülkede yaşıyor 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir nedeni olmak zorunda mı. Ayette bu onlar için daha hayırlıdır demiş. Kapanmanın tek nedeni rabbin öyle emrettiği içindir. Kadınları tesettürle sınadığı için. Buna nedej yapıştıran yine insanlar, neymiş efendim erkekleri tahrik etmemek içinmiş, falanmış filanmış. Bir kere herkes kendi amellerinden sorumludur, onlar nefsine hakim olmakla emredildiyse bu onların sorumluluğu, ben kendi nefsim dışında başka kimenin nefsinden sorumlu değilim
08 Yorumla
Soran+1 yılNedensiz bir ayet gelseydi Kur'an'ın pek çok yerinde siz hiç düşünmez misiniz demezdi
Cevap sahibi+1 yılİnsanın koyduğu nedenleri geçersiz saymak çok kolay🤷♀️ mesela alkol, sağlığa zararlı diye haram gibi bir neden yapıştırıyor kullar, oysa günde 1 kadeh şarap kalp ve damar rahatsızlıklarını önler, bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır, demek ki sağlığa zararının yani sıra yararı da var, peki bu alkol kullanmayı helalleştirir mi? Tabi ki hayır, çünkü Allah onu bize haram kılmıştır, dünyanın en yararlı maddesi olsa bile haram kılınmıştır, kast ettiğim şey bu
Soran+1 yılTesettürlü müsün yanlış anlama merak ettim
Cevap sahibi+1 yılEvet👀
Soran+1 yılAlkolün sağlığa yararlı olduğunu ilk senden duydum. Yine de güzel bir açıklama. Kapanmak konusunda içimde istek oluyor ama deneyince kaçıyor malesef acele etmiyorum ben de zaten 21 yaşındayım belki ilerde fikrim degisir ölmezsem
Cevap sahibi+1 yılSağlık sektorunda olduğumdan dolayı biliyorum, araştırmalar var. Hani eşitsizliğe yoğunlaşıyoruz ama o eşitsizlik de bir sınav aslında, göz önünde bulundurmak lazım. Eğer ki rabbim beni böyle sınıyorsa rızasını kazanmak için yaparım ben de, inşallah öteki dünyada mükafatını da alırım. Erkekleri de başka şekillerde sınıyordur mutlaka, herkesin mükafatı sınavına göre olacaktır zaten. Eğer ki farz oluşunu gerçekten kavradıysan ahiret günü soracağını da biliyorsundur mutlaka. Kolay olsaydı imtihan olmazdı zaten demi, umarım doğru olanı yaparsın sen de en kısa zamanda
Soran+1 yılZor olmuyor mu makyaj topuklu pantolon falan kullanmadan yaşamak yani hiç mi canın istemiyor bir suslensem falan diye
Cevap sahibi+1 yılİstiyor tabi ki ama ahireti düşünüyorum, Allah rızası için diyorum, "ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım" "dünya ve dünyalıklardan yüz çevir ki Allah seni sevsin" ayetlerini düşünüyorum ve içimden gelenleri de evde yaparak hevesimi geçirmeye çalışıyorum
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılCubbeliyi duymadinmi , erkeklerinde kapanmasi gerekiomus dbdhdhdb
06 Yorumla- +1 yıl
Saclarini kapatmalilarmis dbdhdb
Soran+1 yılÖyle bir şey mi dedi cidden
- +1 yıl
Dedi videosunu rahat bulursun internette
Soran+1 yılYa link atamıyorum Cübbeli bir çığır daha açtı! Erkeklerin başı açık gezmesi çok günahmış! Yazıp izlesene bir gülerken ağladım ya 😂😂
- +1 yıl
Onu diyorum bende zaten 😄
Soran+1 yılSondaki Samanyolu dizi fonu beni benden aldı Allah'ım sen bu ülkeye inançtan evvel akıl ver akıl 🙄
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
+1 yılErkeklerde usulünce giyinip helal, haram, edep ve adab kurallarına uymak zorunda.
12 Yorumla
Soran+1 yılO edep kuralları nedense kadınlara daha zor erkeklere daha kolaylastirici
- +1 yıl
Kadının mahrem yeri erkekten daha fazla ve daha dikkat çekici olabiliyor.
Erkeklerde avret yerlerini kapatması gerek. Ayrıca senin gibi argo konuşan biri bir zahmet kapanmasin. Dışarda kapanmanin sorumluluğunu bilmeyen bir ton susluman dolu zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılSana mı kaldı karar vermek? Kıça bakmak argo değil ama kıç demek argo ne güzel dünya ya daha beni tanımadan ahkam kesme yaşın kadar konuş ablacım
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler içinde tesettür vardır hatta bence erkeklerin tesettürü kadınların tesettüründen daha zor
113 Yorumla- +1 yıl
Yoo sadece bakmıycaksın o kadar nesi zor
- +1 yıl
@camethereaper anlaman için erkek olman lazım
- +1 yıl
Tamam hemen erkek oluyorum
Soran+1 yılDeğil, bakmak istemezsin ve gözlerini çevirirsin. Ama moda ve medya etkisi bugünkü tesettürlü kadınları bile yoldan çıkarıyor.
- +1 yıl
Dolu şarjörle elinde silahla gezince gördüğün her düşmana sıkasın geliyor şarjör boşaltmak istesen gene düşmana ihtiyacın var çok saçma bir mantıkla anlatmış olabilirim ama bence güzel anlattım
Soran+1 yılErkeklerin hissi mı bu nasıl anlatım ahdifjsjs @ibrahim_ibrahim
- +1 yıl
Diyelim ki silahı hiç ateşlemedin bir süre sonra mermiler elinde patlar olan gene sana olur
Soran+1 yılPatlarsa patlasın bu sizin sorununuz siz zora giriyorsunuz diye bir kadın niye kendini kapatsın ayrıca kendinize uğraş bulsaniz bu kadar aklınıza gelmez
- +1 yıl
Zaten bizim sorunumuz ben aksini iddia etmiyorum kadın ister kapanır ister kapanmaz hem kadınlar kapansa da erkekler düzelmeyecek çünkü tamamen hormonal bir durum
Soran+1 yılBunu anlasalar yeter işte. Ya suudi erkeklerin bir sürü fotoğrafı var çarşaflı kadınlara bakarken bu tamamen zihniyetle alakalı.
- +1 yıl
Zihniyette değil hepsi cehaletten kaynaklanıyor
Soran+1 yılBu ülkeden bu yüzden gidicem beni bunalıma sokuyor bu cehaletleri
- +1 yıl
İnsanlarla uğraşmazsan bunalıma da girmezsin
+1 yılKapanmak kadar sacma bir sey yok kardesim ulan insan saçtan tahrik olur mu bu ne yaman celiski.
26 Yorumla- +1 yıl
Eşşekten bile tahrik olan insanlar var
Soran+1 yılGöğüs gibi bazı ilgi çeken yerler olabilir onların örtülmesi kadını korumak açısından iyi bir fikir. Ancak saça gerçekten anlam veremiyorum saçının bir teline gozukunce ya da kolunu yarısına kadar açınca aaa öyle kapanılır mı diyenleri cidden anlamiyorum
- +1 yıl
Biraz bilgi kuranı kerimi okuyacaksınız orada ne yazdigini iyi idrak edeceksiniz kulakdan dolma bilgi ile olmaz o
Soran+1 yılOkuyorum da bütün mealler başörtüsü diye çevirmiş yapacak bir şey kalmıyor
- +1 yıl
Maalesef millete baksana basmis eksiyi adam annesinden babasindan dedesinden gördüğünü yapiyor geri kalan herşey onlara aykırı millerin durumu vahim.
Soran+1 yılDayatma korkutmalar ülkesiyiz malesef..
+1 yılErkeğe farz olan tesettir göbekle diz kapağı arasındadır.
17 Yorumla- +1 yıl
Çoğu erkek bunu bilmez
- +1 yıl
@camethereaper evet bilmezler araştırmazlar. Nasıl olsa herkesin kimliğine müfud memuru islam yazıyor. Yeter yani
- +1 yıl
Çok haklısın
Soran+1 yılGöbeğini napayım ben onu zaten kapatsın bir zahmet
- +1 yıl
Göbek demedim. Göbekle dix arasını kapatması farz dedim. neresini naparsın o sana kalmış
Soran+1 yılYine de eşit değiliz kadın yüz ve el hariç resmen
- +1 yıl
Kadın doğası gereği çekicidir. Bunu sadece örtünmeyle engelleyebilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden kadınlara farz derken biz de mi başörtü takalım kafamıza :/
03 Yorumla
Soran+1 yılSaç mahremse mantıken öyle oluyor 👍
Cevap sahibi+1 yılYa sabır :/
Soran+1 yılNeden saçma geldi ki bazı erkeklerin saçı çok güzel ipeksi duruyor dikkatte çekiyor gayet
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın erkeğe bakınca ki şehvet, kadınların erkek kıçına bakınca ki şehvetin çeyreği bile değildir
03 Yorumla
Soran+1 yılHadi bazı belli bölgeler dikkatinizi çekebilir, saça hiçbir anlam veremiyorum.. Ayrıca kadınlar daha fazla cinsel haz duyar diye biliyorum
Cevap sahibi+1 yılCinsel hazzı temaslardan duyar, görüntüsel olarak kadın vücudu daha estetiktir. Ayrıca damacanaya, araba egzoz borusuna hallenenler var, benim için olmasa da saç etkilidir erkek üzerinde
Soran+1 yılBütün kadınları kapatalım madem damacanaya hallenen yine olmayacak mı olacak? Çözüm bu olsa şeriat ülkelerinde bile suç işlenmezdi hala.. Aman neyse
Gizli Üye(30-35)+1 yılkadina sadece kapanmak farz degil erkeklerede farz. cahillik yapma. ayrica ciplak ten guneste daha cok yanar. elbise insani gunesten korur. ortunmuyin bari saygi duy arkadasim medeni olun
10 YorumlaBu yüzden kapanmalara karşıyım.
02 Yorumla
Soran+1 yılİlk tesettür ayeti erkeklere gelmiştir gözlerini indirmeden kadının giyimine musallat olmazlar mı bir de 😂
Diğer konusunda 509 cevap paylaştı. Erkeğede kapanmak farz
22 Yorumla
Soran+1 yılGöbek diz arasiyla el ve yüze kadar her yer aynı mı sence?
Erkek de de var mahrem bolge. Dizle göbek arası
03 Yorumla
Soran+1 yılSix packlerini boy boy Instagram'da paylaşanlar bir daha düşünsün madem
+1 yılKıçını açan erkek yok ama
03 Yorumla- +1 yıl
Kadının göğsüne bakılıyor
Açtıkça bakılıyor
Soran+1 yılBen göğüse takilmiyorum saça takılıyorum tamam bacak göğüs kapatmak iyi bir fikir olabilir ama azıcık saç gozuksun kol gozuksun hemen toplum vay öyle tesettür olur mu diyor. Pakistan gibi başka müslüman ülkelerde bu kadar kasmiyorlar..
- +1 yıl
Abartmamak lazım
O da bişey mi
Çarşaflı kadına bakıyor çoğu sözde müslüman ülkelerde erkekler
+1 yılErkekler nasıl kapansin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTayt giymiyoruz en azından
05 Yorumla
Soran+1 yılBen de giymiyorum? Saçımdan mı tahrik olacaksın şimdide
Cevap sahibi+1 yılSen giymiyon da diğerleri giyiyor. Ama biz erkekler hiç giymeyiz.
- +1 yıl
O tayt giymeyizi fitness ci erkeklerede soyle
Cevap sahibi+1 yılOnlara erkek demiyoruz biz
Soran+1 yılİnsanları kalıba sokmak ne kadar kotu ne demek erkek demiyoruz onlara
Gizli Üye(30-35)+1 yılCehennem de sıcakta giyersin..
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah'ın adına sen mi karar verdin cehenneme gideceğime?
+1 yılNerde o kızlar
07 Yorumla
Soran+1 yılTrakyaya gel bir sürü bulursun
- +1 yıl
Hahah bir ara uğrarım ama uzak biraz ya
Soran+1 yılSevgili kankalarım lisedeyken hocanın popişi hakkında bile konuşuyordu Trakya kızları batı rüzgarında fazla kalmış 🤔
- +1 yıl
Bilemem hiç tanımadım trakyali İstanbul gibi büyük bir şehirde bile çıkmadı karşıma
Soran+1 yılBoşver bulma da zaten iyi şeyler değil
- +1 yıl
Bende iyi şeyler istemiyorum belki 😄😃😉😄😊
Soran+1 yılit's haram bro
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?