Kafama takıldı işte , neden tek bir sac teli kadinda zina iken erkekte değil?
Sacma sapan yorum yapmayın. Mantıklı aciklayacak kisi gelsin..
Sacma sapan yorum yapmayın. Mantıklı aciklayacak kisi gelsin..
Dinimiz olcu ve denge dinidir. Her olumsuz davranisinn cirmi kadar günahı, günahı kadar da mesuliyeti vardır. Bir günahtan caydırmak icin daha agir bir günahın adını onun yerine kullanmaya baslarsak, agir günahı hafifletmis, diger günahı da icinden cikılmaz bir hale getirmisoluruz. Zina olmayan bir seyin zina hükmünde olması akla da, dine de, gercegede uygun degildir.
Ancak kadının namahremleri yanında basını ortmesi farzdır. Ortmez ise, Allah’ın koydugu sınırı ihlal etmis olur, yani haram isemis olur. bilindigi gibi vücudumuz bize ait degildir. Vücudumuz üzerinde binde dokuz yüz doksan dokuz hisse sahibi, Halık-ı Rahim’dir, yani vücudumuzu Yaradan’dır. Vücudumuzla ilgili tasarruf hakkı ve yetkisi de, elbet vücudumuzu Yaradan’a aittir. Biz emri uygulamakla mükellefiz. ortünmenin bir cok hikmeti vardir. Fakat en mühimi, emri uygulamaktır. Hikmetlere fazla kafa yorup emri gormezden gelirsek, emre haksızlık etmis oluruz. Ortünmekle Allah’ın emrini uygulayan kadın, boylece kem golerden, kotü bakıslardan, ahlakssız nazarlardan da kendini korumusnolur. Vesselam..
Sac teli zina değil haram , doğru mu anladım? Bana böyle anlatılmıştı.
Evet dogru anladin arkadasim..
Bana böyle bilgi verildi. Ben bu döneme bu kadar geldiysem hz. Muhammed sav ile hz. Ali r. a. rüyamda görmemle geldim kapaliligim dualarim zikirlerim Allah i hatirlamam gunah sevap demem. Firinci bir teyze vardi zina mevzusunu o anlatmışti hz. Abdülkadir geyalni r. a. soyledigi bir sozu örnek vererek orafan biliyorum bilseydim hani zima olmadigini yazmazdjm asla teşekkür ederim bilgilerin icin hakkını helal et
Helal olsun, keske boyle yararl bilgilerin paylasiminda bulunsak, dini konularda muhabbet edebilsek..
Keşke. 3 senw önce çok sohbet ederdik dini ama artık kalmadi :) çevremde dini muhabbet edecegim insan yok. Bugün site varmıdır diye aradim ama bulamadim :) insaAllaj muhabbetler edecegimiz o günler tekrar gelir
Sizde uygin gorurseniz sohbet edelbiliriz?
Olur tani ozledim dini sohbetleri :)
Sevgili kardeşim hadislerde kadınlar aşşalanır kuranda aşllanmazlar
kuranda eşini döv emri diye birşey yoktur
Baş örtüsü allahın emridir
kadın sünneti
kadın taşlama
kuranda yok bunlar hadislerde gecer hadisinde kurana uyması şarttır
hadis kurana uymuyorsa bilki o hadis uydurmadır
Bunu hiç dusunmemistim. Çok teşekkür ederim. Hadisi kur an ile karsilastirmsm gerek cevaplarimi bulmam için ama kur an da bazı ayetler kafamı karistiriyor ona nasıl çözüm bulacağım seytan durtuyor şükür karşı koyuyorum ama yine düşündürüyor dusundursede , kendi bildigimden vazgeçmiyorum
Kardeşim millet peygamber 9 yasında evlen di diye hristiyan oluyor
araplarda 9 yaş 18 yaş demektir
hadis kurana uymuyorsa peygamber diyemez allah resülü kurana aykırı konuşmaz
yardımcı olablirim buyur sor bana
O koni için cok tartistim insamlarla :) bu yüzden deist oluyorlardi.
Misal âyetleri hatırlamıyorum * bir ayette alkol haram degilkem bir ayette haram kılıniyor. Benim düşüncem ilk basta haram kilinsaydi sebebi aciklansada bilinmezdi verdigi zarar ama ilk haram kilinmayip insanlar zararini gördükten sonra haram kılınmıştır diye düşünüyorum ama bu bir fikir asil sebebini bilmiyorum işte
sonradan gelen ayet yasak olmıyanıda kaplar kardeşim
kuran korunmus hicr 9
çelişkisiniz :nisa 82
süphen olmasın insanlar hadisler yüzünden din deşiyor allah eşini döv demez diyanet meal vermiş
baş örtüsü gelenek diyor ama kuranda eşini döv emrini söylüyor nisa 34 de
kuranda eşini döv yok kadın sünneti yok kadın taşlama yok
zina eden 100 sopa eder kadın erkek farketmez
kitap okumalısın senin yolun kurana uyan hadisleri kabul etmek
İnsanlar neden ateist deist feist olur bilirmisin?
kuranı okumadan m illetin laflarıyla dolma uyuduruk şeylerden dolayı
sen kuranı oku kardeşim hadisler gibi çelişmez
kitap oku eger istersen sana bedava yollarım insanlar hocaları dinleyip ölülere yasin okuyor
sana yardımcı olablirim inş
Benim arkadaşım kur an okuyordi yarismalara katılıyordu hatta ikinci olmustu Türkçesini okuyunca deist oldu kur an i hz. Muhammed sav yazdigini idda ediyor onunla laf bile yaristiramiyorim lafi tıkıyor agzima 4 büyük kitaptan birini ornek verip kur an onun kopyasi demisti bana aynisi yazıyormis söylediğine göre. Kitap?
kuranda diger kitaplar gibi kızlay ilişkiye girmek yok
3 kitapta korunma ayeti yok kuranda var
youtubeye zakir naik yaz ile kardeşim lütfen inanma onlara
bir altın elmas pırlanta mücevher düşün.. Bunları dışarıda goremezsin sokaklarda goremezsin saklanır. Kadinda öyledir öyle yaratılmış öyle değer verilmistir. Erkek konusuna gelince erkekte süs yoktur onlarda edeplerini korumali biz kadınları Cenabı Hak süslü yaratti ve mucevherlerimizi korumamizi istedi.
Buda çok güzel cevap :) çok doğru anlatmissin bilgilendirdigin icin tesekkur ederim hakkını helal et guzel bilgin için :)
Ne demek rica ederim tabikide helal olsun ☺
İslamin kadina verdigi deger. Kadinlar hep daha guzel ve cekici olur korumak icin eger kadina deger verilmeseydi kapanmasida farz olmazdi gelen gecen herkes bakardi herkes kullanirdi
Doğru diyorsun, teşekkür ediyorum
Ulan görende sülalende hiç başı açık kadın yok sanıcak islam size cidden mantıklı geliyor mu?
Cevap
10Cevap
Kadın başını niçin örter ;çünkü erkek ve kadın arasındaki çekim kuvvet o kadar güçlüdür ki erkek kadının o bir tek saç telinden etkilenebilir. Kadınlar duygusaldır erkekleri kıramayabilirler. O zaman kadının görevi emre uymak Allah rızası için başını kapatarak erkeklerin bir anlık arzularından korunmaktır.
Ayrıca erkekle evli olmayan kadının saç telidir oradaki mevzu
Biliyorum esi hariç diğer erkeklere haram olduğunu ama takıldım biraz. Birde beni kapalilikla. alakali biraz sorunlarim var. kapaliyim :) 1 senem doldu ama hala bilmiyorum. s oda biraz sıkıntı oluyor seytan durtuyor duruyor beni düşündürüyor
Kadının bir tek saç teli erkeğede haramdır bu arada
düşünme Allah rızası için kapanğını sesli olarak söyle
Allaha dua et, emrine uydum sadece senin için her türlü özgürlükten vazgeçtim de
Peki verilen vesvese de benim Günahım olur mu? Sonuçta ona cevap aradım af diliyim
Vesvelere düşmemek için dua etmelisin. keza vesvesenin sebebi bununla çok uğrasıyor olman olabilir.
Ayrıca günah olduğunu ben söyleyemem
cünkü kadının güzelligi sacındadır ve kadın cazibeli ve cekici yaratılmıstır.. yani kadın ne kadar acık gezerse erkegi günaha düsürmesi o kadar yüksektir.. bu nedenle erkegin günaha düsmemesi icin kadınında magdur olmaması icin Allah (c. c) kadınları korumak icin bu kuralı koymustur. Kadınlar kendini ne kadar korursa Allah (c. c) da onlara o kadar rahmet eder.
Çok güzel aciklamissiniz :) cok beğendim.
Estegfirullah.. elimden geldigi kadar iste anlatmaya calıstım.. Sagol Tesekkür Ederim. :)
Helal Et hakkını :)
Niye, bir yeremi gidiyon :) Helal-i hos olsun :)
Bunu bilemem ama verdiğin bilgi icin hellallik almamgerektigini düşündüm çok teşekkür ederim :)
anladım.. espiri yaptım bende zaten, helal olsun. Bana hayırlı bir Dua'da bulunursan cok sevinirim.
Espri yaptığını biliyorum, tabikide ederim. Allah im gönlünden geceni hayırlı eylesin insaAllah. Dualarını hayırlı şekilde kabuk etsin :)
Sagol, hayırlı bir iş ve hayırlı bir eş istiyorum. :)
InsaAllah nasip eder kurban okuduğum Rabb im :)
Amin, Allah razı olsun.
Çünkü kadının güzelliğini gösteren saçıdır. Bizi yaradan bizi bizden daha iyi bilir. ALLAH (c. c) en iyi hüküm verendir.
Haklısın , güzel yorumun için teşekkür ederim hakkını helal et :)
Çünkü kadınlar erkeklerden daha değerlidir ve değerli birsey ortalıkta olmaz dimi
Haklısın , teşekkür ederim :)
Zira erkeğe herer gün çalışması zorunlu kılındığı gibi kadınada bir imtihan külfeti lazımdır bu sebeple
Fakat kadin regl görüyor , doğum yapıyor bunlar imtihana girmiyor değil mi? :/ kafam biraz karışık sanırım.
basit sorular :) regl gibi haller biz kadınların Zayıf hilkatine delalet eder bu sebeple bizi erkeklerimiz çalıştırmaz bize sevgi ile bakarlar
Bunu hiç dusunememistim. Ben din konusunda cok eksiğim. Tek kapaliyim. ailede annem kardeslerim açık, sirkette okul icimde falan tek ben kapaliyim. Bana anlatabilecek kimse yok bunları ne yalan soylim cevabınıda veremiyorum. Çok teşekkür ederim hakkını helal et :)
nedemek aklına takılan soruyu sor mantıki ve nakli açıklama söylerim :)
ne saçmalıon la saç zina değiki zina nın ne oldugunu bılmıosun daha
Zina tek cinsellikle mi oluyor pardon da bence sen bilmiyorsun.
Hz Abdülkadir geylani r. a hadislerini anlatmislardi bana ordan biliyorum birde bir bayanin hayat hikayesinden
Kim demiş günah değil bizim toplum sadece öyle kabullenmiş yoksa ona da günah
onu bende çok merak etmişimdirr:D
Yorumlari oku güzel açıkladılar sagolsunlar :)
Allah ole emretmis ole olmus
Boynum kildan ince emirleri karşısında ama insan merak ediyor işte
Bazi sorularin cevabi sorulmaz
Ama cevabimi aldım, cevabi olan sorular sorulmayacaksa cevaplarinin olması neden ki?
Cook şey var sende o şey Kuğu var öf
Uydurma hadisler var cok
Ben o hadisleri ayırt edemiyorum. s
Mantigina uymayani reddet
Ya mantigima uymayan doğruysa?
Kuran disinda hicbiseye inanma
Saç telinin görünmesi ile zinanın ne ilgisi var
Çünkü kadın kadındır.
Allah emretmiş gülüm
Boynum kildan incedir Allah imin karsisinda ama sebebini çok merak ettim ://
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar