Ben bir ateist değilim. Deist değilim Müslüman değilim Hristiyan ya da yahudi de değilim son zamanlarda bir çok kitap kurcaladım ve bazı insanlar ile muhabbet etmeye çalıştım Hristiyanlığın fazlaca yaygın olduğunu görüyorum bu yüzden bir kaç Hristiyan ile muhabbet ettim biraz ısrarcı fakat hoşgörülü olan insanlardı diğer taraftan deistler genellikle etliye sütlüye karışmayan insanlar yahudiler kesinlikle fazlası ile ben doğuştan mükemmelim havasında müslümanlara gelecek olursak kendi dininden olmayan insanları aşağılayıp onlara zeka özürlü olduklarını falan söylüyorlar ateistler ise bazısı fazla kanıt gösteren tipler bazısı da aynı müslümanlar gibi dini olan insanlara karşı saygısız soruyorum size neden saygısızsınız inansın zekası din ile mi belirlenir kültürü din ile mi belirlenir her dinden olan ateist Müslüman Deist zerdüş hatta Budist birisi bile görüş yapsın çünkü öğrenmek istiyorum bu arada herhangi bir dine mensup değilim ateist ya da Deist de değilim kısacası aradayım nötrüm
Cevabın nedir?
+1 yılİnsanlara bakarak İslam'ı yargılamamanı tavsiye ederim.
Kuran-ı Kerim'i ilk okuduğumda neredeyse dinden çıkacaktım.
Ama enteresan
Her okuduğumda yeni birşey farkediyorum
Sanki daha ilk kez görüyorum ve ben bunu daha önce nasıl fark etmedim diyorum.
Kalp gözü denen şey o olsa gerek.
Incil'ide okudum
Tevrat'ada biraz baktım
Ama onlar ruhsal boşluk
Kuran'ı araştırırken insanlara gönderildiğini unutmamak gerekiyor
Nihayetinde Kuran ile Allah insana iyi bir kul olmanın yollarını gösteriyor
Ama insani fitratlarımız bize ait
Yani Kuran okuyup veya herhangi bir din Kitabını tanrılaşmayı beklememek gerek.
Şimdikilerden ziyade eski İslam alimlerini takip et
Onlar daha bilimsel doneler ortaya koyuyor.
Tabii bir Müslüman olarak sana tavsiyemdir.
Tebliğ benim vazifem.
Gerçekten bilmek istiyorsan araştırırsın.
Tercih senin13 Yorumla
Soran+1 yılAraştırıyorum kuran I kerim evde 3 adet bulunuyor 2 si meal birisi Arapça ve Arapça sözlük aldım asıl kendi dilinden okuyabilmek için Hristiyanlık zaten benim için aşırı doğa üstü geliyor yahudiler için birşey diyemiyorum çünkü zaten dinleri evrensel değil okudum fakat yahudi olanlara övgü var fazlalıkları ve diğer insanların onlara itaatini anlatan bir kitap yorumun için teşekkür ederm
- +1 yıl
Rica ederim :)
Kuran'ı her okuduğumda karşıma yeni birşey görmüşüm gibi çıktığını farkettiğimden dolayı birden fazla okumanı önermeyi uygun buldum.
Ben meallerle birlikte tefsirlerden de yardım aldım
Sağlıcakla kal 🙂🤚
Soran+1 yılTeşekkür ederim sende sağlıcakla kal dediğin gibi yapmaya çalışacağım :)
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDinimizi temsil eden insanlara bakarsan en buyuk gunahlari islemis olduklarini gorebilirsin, insan kendi daha cok sucluysa durmadan suclayacak birini ararki kendine sira gelmesin
42 Yorumla
Soran+1 yılBu doğru gerçekten yaşına göre fazlası ile gelişmiş olduğunu düşünüyorum bir kaç yorumunu daha okumuştum çünkü
- +1 yıl
Tesekkurler 😊
+1 yılSorduğunuz din mi bir yaratıcının olup olmadığı mı onu anlamadım ben. Din ise kafanıza yatanı veya kafanıza göre yaşamı seçebilirsiniz. Ama yaratıcı var mı diye soruyorsanız bence var. Kainatı incelediğimde canlılarda ki mükemmel ölçüleri izlediğimde, güneşin yıllardır ışık ve ısı saçtığını, 4/3 ü su ile çevrili dünya yıkılmadan ayakta durması gibi binlerce soru beni bir yaratıcının olduğuna ikna ediyor. Herhangi birinden duyup görüp veya tartışarak, okuyarak değil sadece izlenim ve düşüncelerim ile kesinlikle var olduğuna inanıyorum. Dinler açısından da islamı tercih ediyorum tavsiye de ederim. Umarım doğru yolu kendi adınıza bulursunuz. Yanlış kişilerle tartıştıkça, yanlış kişiler tanıdıkça tüm dinlerden soğuyabilirsiniz doğal olarak. Çünkü mükemmel olan dinci değil dinin kendisidir.
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef tüm dinlerden de dinsizlerden de soğudum aslına bakarsan fazlası ile araştırıyorum beynim pik pik error veriyor artık herhangi bir siyasi görüşümde olmadı oy da kullanamıyorum çünkü yine aynı mantık sarıyor beni sonra arada kalıyorum
- +1 yıl
Dünyada mutluluğun olmadığı olan bütün mutlulukların kısa süreli ve geçici olduğu söyleniyor evet kısa süreli ve geçici doğru. Ama huzur başka bir şey. Bende uzun zamandır huzursuzum, hayatımda eksik bir şey yok. Maddi olarak bir sorun yok her şey var. Ama gece gündüz bir sıkıntı, endişe ve huzursuzluk var. Bununda tek çözümü ibadet. Yakında başlayacağım iyice uzaklaştım milletin yüzünden. Ama herkes kendinden sorumludur. İnsan öldüğü anda her şey bitmiştir. Dolar yükseldi, ülke çöktü, iç savaş çıktı, dünya savaşı çıktı gibi hiç bir durum artık öldüğün için seni alakadar etmiyor. Öldün bitti bu kadar basit ve hızlı. Bilmiyorum insan düşüncelerini yazarak veya söyleyerek sesli olarak bile anlatamıyor / aktaramıyor. :) Meşhur kelimelerin kifayetsiz kaldığı söz aklıma geldi. Dünya biz olsak da olmasak da dönmeye devam ediyor. Varız yokuz önemli değil, sevdiğin birkaç kişi üç beş gün ağlayıp üzülecek ardından kaldıkları yerden devam edecekler. Her şeyi güzel yaşamaya bakın, hayat kısa.
Soran+1 yılDünyada mutluluk olmadığının farkındayım geçici olduğunun bende huzursuzum çünkü bilinmeyen var ortada bilmediğim herşeyi de merak ederim
- +1 yıl
Peki sana huzur veren bir şey var mı? Mutluluk dışında. Yani bir hayvana yiyecek vermek, bitkileri sulamak gibi. Bunlarda huzur veren davranışlardır. Sana ne huzur veriyor?
Soran+1 yılBana huzur veren şeyler var ama bunlar biraz tuhaf şeyler olduğunu düşünüyorum ben otizm hastası olan insanlar ile haşır neşir olmayı seviyorum ilginç bir şekilde onlar da beni seviyor ve onlarla vakit geçirmeyi seviyorum ufak çocukları da fazlası ile seviyorum daha pek birşey in bilincinde olmayan ve hayvanlara karşı bir iyilik yapmak hoşuma gidiyor sorunları olan insanlara yardım etmesini seviyorum bunun dışında bitkiler ile aram pek iyi değil bitkileri yemesini seviyorum maalesef bir de kitap okumak ama en çok ilk bahsettiğim şey
- +1 yıl
Duygusal ve merhametli biri olduğunuz için bunlar size huzur veriyor. Aslında tüm insanların yapması gerekiyor ama bu bahsettiğinizi çok az insan yapıyor. Mutluluğu, huzuru ve aradığınızı bulmanızı dilerim. Umarım istediğinize erişirsiniz. İyi geceler.
Soran+1 yılTeşekkür ederim iyi geceler aslında merhametsiz sayılabilirim biraz gaddarım yani oturup aşk acısı dinlemem ve saçma bulurum ama zihinsel engelli insanlara karşı değişik bir duygum var bilmiyorum
Dedigin yorumlar zaten dogru
Şuandaki muslumanlarin cogu aptal gazali ibni sina farabi bilrmicek kapasitedeler sömürülmeyi hakediolar118 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef öyle
Soran+1 yılPeki bunun TV gibi şeyler yüzünden olduğunu düşünüyormusun insanlar istediği alan ile ilgilenmiyor çünkü biliyorsun kapitalizm ve TV bilgisayar İnternet telefon bunlar yüzünden boş vakitlerimizde kendimizi geliştirmek yerine kafalarımızı dağıtıyoruz
Soran+1 yılEvet dış görünüşe önem veren insanlar yüzünden kendimi çirkinleştirecek bir estetik ameliyatı bile olabilirim maalesef çünkü artık onlar için güzel kız yakışıklı erkek kötü olamaz ilahlaştırıyorlar
Soran+1 yılEvet gerçekten bilgi para etmiyor şu an zengin olan insanların çoğu babadan kalma zengin mal mülk zengin ediyor hali ile kapitalizm de insanı bilgiye yönlendirmiyor
Soran+1 yılMaalesef diğer ülkelerde de durum pek iç açıcı değil sadece İsviçre de durum fazlası ile iç açıcı
Soran+1 yılEvet eğitimden kaynaklı savaş oranı da yok lakin şöyle bir durum var ki silahı İsviçre üretiyor tuhaf bir durum ve vatandaşlık alabilmen için sana eşcinsel videosu izletiyorlsr önyargılsrını ölçme amaçlı yapılıyor bu fakat içsel olarak bütünler 4 dil bilmek gerekiyor mesela bu çok tuhafıma gitmişti bilmiyorum ama silah üretmelerini ve hiç bir savaşa katılamamalarının altında birşeyler aramıyor da değilim
Soran+1 yılAynen öyle ama refah seviyesi yüksek ve suç işlenmiyor bile
Soran+1 yılEvet buna katılıyorum kesinlikle opeth ve in flames favorim
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
16Cevap
Hristiyanlar, İsa'yı Tanrı ya da Tanrının oğlu zannediyorlar. Bu açık bir şirktir, yani Tanrıya ortak koşma.
Kainattaki nizama bakılırsa, kesinlikle bir Tanrı var. Bu, sonsuz kâinatta, güneşin karşısında, 23 derece 27 dakikalık bir eğik açıyla duran dünyamızdan bellidir ki, bu eksen eğikliği sayesinde, mevsimler oluşmakta; yani yaşam döngüsü.
Bu yüzden ateizm yalan. Çünkü kainatın bir sahibi var ve bu sahip Tek.
Tek, çünkü her güzel sanat eserinin, tek bir sanatçısı olmalıdır. İki sanatçının eli değerse, ortada bir sanat eseri olmaz, Mona Lisa o kadar güzel durmaz. Kâinatta da anlaşılacaktir ki, bir gülden, bir denizden, bir arının bal etmesinden; ortada eşsiz bir eser vardır ve her eşsiz eser gibi sanatçısı tektir. Gül güzel olup kötü koksa, o eşsiz sanattan bahsedilebilir mi? Oysa Allah sanatını eksiksiz tamamlayandır.
Din birdir, o da Allah'ın dini İslam'dır. İnsan başıboş bırakılacağını mı zannetti? Arılara arıbeyi, karıncalara kraliçeyi, koyunlara bile mürşit olanı, kurt sürüsüne alfayı veren Allah, kullarına da peygamberleri yolladı. Yoksa O'nun varlığından haberimiz olmazdı. Şu evrendeki yerine baksın İnsanoğlu.
İsa İncil'de kendinden İnsanoğlu diye bahsetti örneğin. Peki bu alık insanoğlu, ondan nasıl bir tanrı oğlu yarattı.
Allah'ın kitapları haktır. Kur'an, Allah'ın dininin kemaliyetidir. O kemale ermek için insanların onu anlamak için, iniş sırasına göre okuması gerekir ki alemlere ilk emir okudur.
Oku ve Allah'tan ilim iste. Allah sana ilmi verecek; kapı, dileyene açılacaktır.
Saygılar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak ben müslümanım ama kısmen deist gibi düşünür ve yaşarım çünkü şu an ki müslümanlık müslümanlık değil kimi çıkıyor karını dövebilirsin kimi diyor yersin yok beni de amerikaya başkan yapın bari ben vicdanen rahat olmak için istediğim her şeyi yaşıyorum sevabı ve günahı ile her köyün kendi bacağından muhabbeti gibi bir hesap günü varsa eğer orda da hesabımı verir cezam neyse çekerim tamam belki mensup olduğum dinin bazı gerekliliklerini yerine getirmiyorum misal 5 vakit namaz kılmıyorum ama çok insan görüyorum adam 5 vakit namazın da ama banka faizi ile geçiniyor hani faiz haramdı? Kimi cimri hani komşumuz açken biz tok yatmıyorduk o yüzden yardıma muhtaç varsa tutarım elimden ben kendim zora girecek olsam bile en azından içim rahat olur
15 Yorumla
Soran+1 yılBende bir dinin gereğine göre yaşayan bir insan değilim ama insan hakkı yememeye özen gösteriyorum bilmiyorum kafam baya karışık bu konuda
Cevap sahibi+1 yılBence sen içinden geldiği gibi yaşa bir gün pişman olacaksan da yaptıklarından ol yapamadıklarından değil
Cevap sahibi+1 yılTakip attım bu arada kabul edersen sohbet ederiz bu konu hakkında burayı meşgul etmeyeyim diye düşündüm tabi sana kalmış bir şey ama
Soran+1 yılKimse ile özelde muhatap olmuyorum
Cevap sahibi+1 yılAnladım sorun değil ama dediğim gibi içinden geleni yap sonrası düşünülür
Ben müslümanın bol olduğu ama hristiyanların da en az müslümanlar kadar fazla olduğu bir toprakta yaşıyorum. Dini görüşüm seninki ile aynı. Haçlı küpe taktığımda laf atılıp kavga çıkartıldığı da oldu, imajımdan dolayı müslümanlar tarafından sözlü tacize uğradığım da oldu. Tanrı hoşgörülü olmayı emrettiyse bu insanlara bu hoşgörü nerede? Hoşgörülü olmayı emretmediyse Tanrı neden emretmedi. Ateist insanlarda da saygılı göremiyorum. Saygılı insan kalmadı bu dünyada ve biz saygılı olanlar olarak hep dışlanmaya devam edeceğiz
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet özellikle ateist ve Müslümanlarda çok fazla saygı yok zaten hristiyanlar davet ediyor ama kendi haline bırakıyor bazen ısrarcı olanları da var ama Müslüman ve ateis olanlar için aynısını söyleyemeceğim çoğu için
Soran+1 yılSana fazlası ile katılıyorum
Soran+1 yılIyi geceler teşekkür ederim
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. inanıyordum tabii ki bende ama uzunca günler ve zihnen sancılar yaşayarak bir süre sonra ilahı reddetmeye başladım fakat kendime ateist deist agnostik veya apateist falan demiyordum. çünkü kendimi kavramlara sığdırırsam o kavram benim özelliğim olmaktan çıkar ben o kavramın bir özelliği olurum ona ait olurum neyse ateistim misyonerlikte yapmam herkesi sevecek sayacak yüreğim var hepinizi sığdırırım sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz😂fikirlerimiz kavramlarımız bizi birbirimize düşman edicekse konuşmayalım susalım ama içten içe sevelim birbirimizi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTıpkı ırk ayrımında olduğu gibi dini ayrımcılıkta yapılıyor, bu durum daha çok bizim ülkede baş gösteriyor. İnsanlara insan olara yaklaşmayı öğrenemeyecek bizim halkımız. Ülkemizin açıklanması zor bir yanı var; kendi ülkesinden olana ırkçı ve dini ayrımcılık yapar farklı ülkedeki insanlara ağzının suyu akar
13 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef olay tam olarak bu bizim ülkemizde mi sadece böyle diğer ülkelerde de mi böyle dersen diğer ülkelerde de durum bu şekilde ırkçı tutum neredeyse dünyayı fazlası ile ele almış durumda
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle de bizim ülke aşırı derecede bu durum ile karşı karşıya
Soran+1 yılEn azından senin gibi insanların bu durumun farkında olmasına sevindim
+1 yılben de bir müslüman olarak şunu derim konuştuğun iki kişiye dayanarak nasıl islama veya başka görüşe inananları şöylesiniz böylesiniz diye damgalarsın? bunu yaparak sen de bu insanlara saygısızlık etmiş olmuyor musun? her insanın aynı olduğunu nereden çıkardın?
10 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. Aynen bende nötrüm, benim için iyi insan kötü insan vardır.
Bir dinsel düşünceye inanmak insanın zayıflığı gibi sanki, elinden birşey gelmese bile öbür dünyada yansın diyor geçiştiriyor öyle soğutuyor içini11 Yorumla
Soran+1 yılBunu bilmiyordum yani bu görüşte olduğunu
Herkes birbirine saygılı olmalı ama birbirlerini ayrıştırmayı çok seviyor insanlar malesef herkes ben tek iyiyim demenin ve bunu kanıtlamanın derdinde
11 Yorumla
Soran+1 yılMaaleseffff
bize len senin dinsizliğinden.
bir şeye inan veya inanma. bizim sorunumuz değil ki.
bir kere islamiyeti inkar edene. bir daha biraz islamiyeti seç demeyi. yanından bile geç denilmez.
bundan sonra ne poh yersen ye..
bıdı bıdı da yapma.. kanıtına mıcayım. gözünün görebildiği her şey kanıtken. halen kanıt isteyen ahmaktır. hadi güle güle.01 YorumlaDiğer konusunda 720 cevap paylaştı. bire bir şahit oldum ankarada hristiyanlar misyonerlik yapıyor.
115 Yorumla
Soran+1 yılBende şahit oldum bu duruma son 2 3 senedir hristiyanlar da kendi dinine çağırma olayı var nedenini anlamış değilim
- +1 yıl
fetöcüler gibi pilavlı yiyolar görmedim ama kendi söyledikleri buydu hamamönünde takılıyolar. geneli amerikalı güzel kızları çok güzel erkekleri de çok kaslı yakışıklı iri kıyım falan aralarında irandan ıraktan göçen mülteciler var onlar da müslümanlıktan hristiyanlığa geçmişler ve geneli kürtler iranlısı da kürt ıraklısı da kürt bizimkilerde antepli mardinli sonradan hristiyan yapılmış öğrenciler.
Soran+1 yılBende koreli ile denk geldim hatta e mail adresi istemişlerdi tuhaf Bir şekilde bir defter vardı ellerinde merak etmedim değil
- +1 yıl
koreliler zaten abd hayranı tüm ülke olarak. ve çoğunluğu abd tarafından hristiyan yapılmış hatta misyonerleri bile var. insan yakıştıramıyor korelilere ama adamlar hristiyan olmuş :D yapacak bişey yok. o küçük yeşil defterleri diyosun benim dediğim komünde de vardı almış okumuştum. günlüğe benzer bişey. her gün yaptıklarını yazıyorlar dinlerine nasıl bağlı dinlerinin gerektirdiklerini nasıl yaptıklarını yazıyorlar kısaca kendilerini anlatıyorlar
isanın sevgisi üzeirmize olsun falan yazıyolar :D
Soran+1 yılAA evet evet böyle bir yazı okudum insanın sevgisi üzerimize olsun demişlerdi hatta bana da hatırlıyorum yeşil bir defterdi demek hristiyanlarda da bizdeki gibi tarikat olayları başlamış durumda ki zaten ayrı bir din Katolik ortodoks baya karışık...
- +1 yıl
başlamış değil :D adamlar coğrafi keşiflerden beri hristiyan olmayan herkesi hristiyan yapmaya çalışıyorlar yani en azından 1500 lü yıllardan beri bu faaliyetler var ingilizler de yapmış fransızlar da ispanyollar da şimdi amerikalılar yapıyor hatta güney amerikayı ispanyollarla portekizlilere papa bölüştürmüş. Osmanlının son zamanlarında her yerde yabancı okullar vardı atatürk bursadaki amerikan lisesinde misyonerlik yapılıyor diye okulu kapattırmış misyonerleri kovmuş falan.. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46286932 bu haber çıkalı çok olmadı ama ne demek istediğimi anlarsın :D bizdekiler ise pilavlıyla falan denemeye çalıştılar beceremediler :D çünkü yine abd destekliydi dinler arası diyalog falan dedilerdi hatırlarsan.
Soran+1 yılHatırladım fakat ülkede yavaş yavaş bu misyonerlik olayı bitecek kulağıma geldi sanırım sıra süleymancılar da imiş sonrasında ise dernekleri kapatma durumu olacakmış diye duydum tabi ne kadar doğru bilemem
Soran+1 yılO konuda da tarafım yok fkdkdmddmdm ben ne kararsız bir insanım ya takım da tutmuyorum sevgili de yapamıyorum kendimi tebrik ederim fkfkfı
- +1 yıl
yaparsın merak etme herkes takım tutacak diye bişey yok sadece kafana uygun birisini bulamıyosundur onun için de insanlarla/erkeklerle daha çok etkileşime geçmen lazım etrafındakileri biraz biraz tanıyıp kendin değerlendirmen lazım :) ya da internetten bulucaksın bir buluşma ayarlayıp bakacaksın sana göre mi değil mi ona göre devam edersin işte çok zor değil bu işler.
Soran+1 yılİnternette olduğu kadar duygu ve düşüncelerimi karşı tarafa aksettiremiyorum biraz daha kendi halinde asosyal biriyim ve İnternetten tanışmak biraz tuhaf geliyor onun dışında zaten kafa yapıları pek uymuyor
Soran+1 yılGerek görmüyorum diyelim
Dini görüşü aynı olan insanları tek bir davranış biçimine sokman rahatsız edici öncelikle bence insan kendine sormalı benimde aklım karışık gibi gibi ama etrafımdaki görüşlerden çabuk etkilendiğim için de etrafıma belli etmiyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak kavramını kullanmamış olabilirim tabi haklısın
- +1 yıl
Bazı yerlerde kullanmışsın evet ama demek istediğim şey en basitiyle herşeyin fazlası zarar yazmaya başlarsam siyaset olacak o yüzden yarım kesiyorum
Ama en büyük sorun ne biliryor musun gerçek o dine inananlarla o dini kullananları ya da o dinden nefret edip onu karalayanları bilemeyiz
önyargılarımızla boğuşuyoruz sonra böyle
Soran+1 yılMaalesef kesinlikle öyle sanırım insanların kendi görüşünden olmayan insanlara olan önyargıları beni de çoğu şeye karşı önyargılı hale getirip karar veremez hale getirdi bu durum artık bünyede aşırı kararsızlık soru işaretine neden oluyor
+1 yılHerkesin dusuncesi kendine tartismalarla bir yere varilmaz cunku herkes kendinin hakli oldugunu dusunur
10 Yorumla
+1 yılHristiyanlık hakkında bilgi almak istersen burdayım. Hristiyan bir Türküm bende. Eskiden cehalet ve vahşet dinine mensuptum. :)
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
- +1 yıl
Ben Katolik Kilisesi üyesiyim. sana dönüş edemedim kusura bakma
Diğer konusunda 359 cevap paylaştı. Herkesin dini kendine ve insanların dinini pek umursamıyorum ilgilenmiyorum ama saygım sonsuzdur.
10 YorumlaGuraba yayınevi kitaplarını okumanızı tavsiye ederim
10 Yorumlaçünkü çoğu insan dini takım tutar gibi tutuyor..
11 Yorumla
Soran+1 yılTakımda tutmuyorum sanırım baya kararsız bir insan olup sürekli eksik bulduğum için :))
+1 yılArayış içinde misin :)
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Öncelikle bırak dini inanışları yaradana inanıyor musun bunun idrakına varman gerekir. Biz ne desek boş.
Soran+1 yılBilmiyorum inanıp inanmadığıma dair birşey söyleyemiyorum dediğim gibi ben aşırı kararsız kaldım bu konuda yani çoğu zaman bir yaratıcının olduğunu düşünüyorum fakat kötü olayları görünce yaratıcı neden izin veriyor diyerek sorgulamaya geçiyorum ama bu kararsızlık devam ederse bende hoş şeylere vesile olmayacak bunun farkındayım
- +1 yıl
Evet en çok sorulan soru. Neden kötülük var, neden hastalıklar var. Madem yaratıcı var. Neden ızdırap ve acı çekmemize vesile oluyor diyorsun kendi kendine.
Soran+1 yılEvet ayrıca bir sorum daha var o da beni can damarımdan vuran şey oluyor neden kimseye muhtaç değil iken bizi yarattı ve neden cezalandırılıyoruz bu da aynı şekilde kafa karıştırıcı geliyor fakat işte irade kötülüğü doğuruyor o yüzden o kötülüğü çözebiliyorum fakat bizim ona iman etmemiz orada biraz ego kavramı oluşuyor ve yine o anlamsız derin boşluk hissi
- +1 yıl
Neden bizi ve diğer varlıkları yarattığını bilmiyorum. İstese İrademizide ele alırdı ve herkes iyi olurdu. Kim ne kadar çaba sarfedecek sanırım istediği bu. İkincisi tabiki hiç bir yarattığı kulunun acı çekmesini istemez. Tırnağına kıymık batsa canın acısa bunu bile istemez. Bende ne namaz ne niyaz var hala ama müslümanım. Şimdi çekilen ızdıraplar ve acılar sen ibadet yapmasan bile sevap hanene işleniyor. Burası fani dünya yani geçici ve sınav yeri. Ne kadar olaylara karşı dirençlisin. Şükrediyor musun. Senden daha zor durumda olanları düşünüyor musun. Senden daha zor durumda olanlar varken sen isyan ediyorsun gibi gibi...
Tabi teknoloji geliştikçe daha çok maddesel dünyaya bağlanıyoruz ve tinsel gücümüzü unutuyoruz. Esasında bizde gizli olan çok büyük güç var ve bunu keşfedersen esas o zaman anlarsın. O zaman inanırsın. Öteki boyutu görmen yeterli. Eskiden ilk şamanlar bunu keşfetmiş ama bu zaten kitabımızda da var. Eğer üçüncü boyutu görür ve gezersen o zaman daha çok anlarsın.
Soran+1 yılBu üçüncü boyut dediğin şey nedir onu açar mısın açıkçası pek isyankar birisi değilim kendi açımdan sadece bazı insanların bazı olaylar yaşaması beni fazla üzen bir şey bu yüzden belki isyan olabilir bilmiyorum
- +1 yıl
Ya sen milletin dediklerine takma kafanı. İnanç meselesini de unut madem öyle. Öncelikle düzgün doğru ve iyi insan olmak önemli. Son din bizim dinimiz tarihsel sürece göre de öyle zaten. Allah bizi yaratırken kendi ruhundan da ekledi ve zaten kitabımızda söylenen , şimdiye kadarki yaratılan diğer bütün varlıklardan en güçlüsü biziz. Diğer varlıkları söylemiyorum.
Olayın üçüncü boyutunu iki yöntemle görebilirsin. Ya kendini eğitip meditasyon yapıp astral projeksiyon olayını yapacaksın, ya da yine bizim dinimizde bazı dua teknikleriyle bunu gerçekleştirebilirsin. Bunu gerçekleştirdiğinde gerçeklerle yüzleşirsin. Olayların farklı olduğunu görürsün. Biz göremiyoruz. Çoğu insan bu gücünün ve neler yapabileceğinin farkında değil. Bu maddesel dünyada sıkışıp kaldık. Burayı aşabilirsen üçüncü boyutu görürsün. Belki o zaman inancın daha çok artar.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl" yahudiler kesinlikle fazlası ile ben doğuştan mükemmelim havasında "
Yalan00 YorumlaSen Matrix'e inan yavrum, yeni çıktı senin için..
10 Yorumla
+1 yılİnsan misin?
20 YorumlaSaygılıyim
13 Yorumla
Soran+1 yılSeni biliyorum :)
Soran+1 yılSende öylesin :))
Değilim..
10 YorumlaSaygısız değilim
10 Yorumla
+1 yılDerin mevzular
10 Yorumla
Devamını Gör(9)