Evet ilk sorumu bunun üzerine sormak istiyorum neden dini görüşlere saygısızsınız?

Ben bir ateist değilim. Deist değilim Müslüman değilim Hristiyan ya da yahudi de değilim son zamanlarda bir çok kitap kurcaladım ve bazı insanlar ile muhabbet etmeye çalıştım Hristiyanlığın fazlaca yaygın olduğunu görüyorum bu yüzden bir kaç Hristiyan ile muhabbet ettim biraz ısrarcı fakat hoşgörülü olan insanlardı diğer taraftan deistler genellikle etliye sütlüye karışmayan insanlar yahudiler kesinlikle fazlası ile ben doğuştan mükemmelim havasında müslümanlara gelecek olursak kendi dininden olmayan insanları aşağılayıp onlara zeka özürlü olduklarını falan söylüyorlar ateistler ise bazısı fazla kanıt gösteren tipler bazısı da aynı müslümanlar gibi dini olan insanlara karşı saygısız soruyorum size neden saygısızsınız inansın zekası din ile mi belirlenir kültürü din ile mi belirlenir her dinden olan ateist Müslüman Deist zerdüş hatta Budist birisi bile görüş yapsın çünkü öğrenmek istiyorum bu arada herhangi bir dine mensup değilim ateist ya da Deist de değilim kısacası aradayım nötrüm
Evet ilk sorumu bunun üzerine sormak istiyorum neden dini görüşlere saygısızsınız?