Bir bakıyorum da çevremdeki herkes birbirine soruyor : Senin dinin ne? Diye. Bana göre dünyanın en saçma ve boş sorusu. Din insanın kendi kişisel yoludur. Kimseyi de ilgilendirmez. Ha Müslümanmış Ha Hristiyanmış ne farkeder? Bunu öğrenmek bize bir katkı sağlamadığı , karşımızdaki kişi de bundan rahatsız olabileceği için bence saygısızlıktır.
Sizce birine dini inancını sormak saygısızlık mıdır?
Eğer yeni tanıştığım biriyse evet bunu sadece saygısızlık olarak algılarım çünkü bana sanki ilişkimizi güçlendirmek aynı inanca sahip olmamıza bağlıymış gibi hissettirir ama az çok tanıdığım biri ise birçok konuyu konuşacak olacağımızdan bu konuyu da tartışmak keyifli gelir inançlarımız farklı bile olsa
Saygısızlıkla zerre alakası yok. Karşındaki kişi müslümansa eğer gidip ona içki içmeyi davet etmen saygısızlıktır veya tokalaşmak için elini uzatman da. Karşındakinşn dinini biliyorsan ona göre karşındakine davranırsın. Onun dini neyi yasak etmişse onu ondan istemezsin. İstersen saygısızlık olan şey bu olur, dinini sorman olmaz.
insan bir ilişki kuracaksa ne olduğunu bilip farkında olmadan karşsındakini rencide edecek bir şey söylemekten kaçınmak için bile sorulmasında sorun olmayabilir. Ama bunu höt diye sorma değil yeri geldiğinde uygun dille sormak daha uygundur
İnsanlar dininde serbesttir ve bu hak bence gizli bir haktır. Kimse kimseyi bu yüzden yargılayamaz. Ama gel gelelim bizim ülkemizde bazen bu yüzden dışlanan insanlar oluyor. O yüzden sormamak daha iyi gibi.
Birinin inancını sormak nereli olduğunu sormakla aynı şeydir. Saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Bunun nasıl sorulduğuyla da ilgisi var tabiki ilk tanıştığımız birine dinin ne diye sormak ayıp olur mesela
Sormasını saygısızlık olarak algılamam, cevabını duyduğu halde neden diye sorup ve sorgulama yoluna giriyorsa saygısızlıktır. Sahte müslümanların İslam aşkından bıktım.