firstofficerpilot sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Futbol maçlarında "bekaretinizi aldık" mesajı vermek için japon bayrağı açanlarla, karşı takımın formasını giydirdikleri kadın mankeni yakanlarla aynı sebepten.
Kadınlık bir aşağılama unsuru olarak görülüyor ataerkil toplumlarda. Bu yüzden sikmek' adamlık, sikilmek' zavallıca bişey.
Ama şöyle bir durum var bu sadece ataerkil toplumlarda geçerli değil, medeni sayılan toplumlarda da küfürler hep kadın organı sikmek’ üzerine kurulu. Ataerkil toplumlar diyerek sadece bizim ülkemizi kastediyorsun ama Avrupa, Amerika vs bu gibi toplumlarda da sikmek” daha yüce, sikilmek’ zayıf birşey olarak kabul edilmiş. Buna ne diyorsun?
Batılı toplumlar da bizim kadar olmasa da ataerkil çünkü. Ama ingilizce'de kadınları aşağılamadan küfür etmek gayet mümkün. Fuck' kelimesinin cinsiyeti yok mesela, çünkü bizdeki gibi erkek cinsel organından türemiş bir kelime değil. Türkçe'de ise cinsiyetçi küfürleri çıkardığımızda geriye bişey kalmıyor.
Kimse kufur etmese konu kapanir kardes. Erkegede o dedigin yapilir malum turediler Cinsiyetle alakasi pek yok. En mahrem konu bu demi? Bireyde karsindakini asagilamak icin bisey bulamaz Baslar akla ilk gelen en mahreme giren utanilacak olani kisaca aktarmaya. En mahrem cinselliktir. Karsindakinide rezil edip kucumsemek ister. "Bilincaltina sana saygi duymuyorum. Dolayisiyla mahremine dahi saygi duymuyorum. Bu yuzden oyle boyle..." Bide toplumda Kadin mi yoksa erkek mi daha fazla mahremdir? Tabiki kadin. Kadin fiziki ve duygusal olarak zayiftir. Dusman en savunmasiz yone saldirir demi savasta taktik olarak? Buda sosyal yasamda oyle bisey. Bilmiyorum galiba anlatabildim heralde.
Olaylara benim açımdan kimse bakmıyor sürekli ruhsal sorunlarin var falan diyolar annrannem bizimle yaşıyor annemler yokken üvey torunmuşum gibi davraniyor annemler evdeyken sanki melek bende dayanamiyorum üzerine yürüdüm bende insanım ztn sorunlarım var kendimce
Niye bu kadar önemsiyorsunki? İstediği gibi davransın, bazen melek olsun bazen şeytan. Sen onun davranışlarını bu kadar önemsediğin sürece, o değil sen zarar görüyorsun. Önce kendi içinde bunu önemsemediğini kabul ettir kendine kendine. S•iktir et boşver de geç. Hayatına bak. O zaman görüceksin davranışlarının senin üzerinde hiçbir olumlu olumsuz etkisi olmadığına.
Haklısın ama yapamıyorum ben o kadin bana batıyo cidden umursamamayida denedim geliyor car car başımda konuşuyor anneme babama bemi şikayet ediyor işte çok telefonla uğraşıyor kesin bişeyler çeviriyor ailem bana inanmiyo al bak diyorum bakmiyolar babana soyliycem dokumanlari dökecek diyolar anne bişey yapamıyorum diyorum ben seni tanıyorum diyi ne yapacağımı şaşırdım valls
Sikilmek’ olumsuz birşey mi, bu gayet doğal bir döngü değil mi? Kadının doğasında olan birşey. Hadi erkekler sikilmeyi’ zayıflık olarak görüyor, bir kadın olarak sende sikilmenin’ bir zayıflık olduğunu mu düşünüyorsunda, olumsuz diyorsun.
Uymak zorunda değil ama hiçbir kadın bu kalıplara, sonuçta bir kadında küfür ederken kadın bedeni üzerine küfür ediyor, eğer kabul etmiyorsa başka kalıp bulsun
Amını’ sikerim’ denildiğinde mesela, o esnada sende o ortamda bulunduğun için ve küfür edilen o organ sende olduğundan dolayı utanıyorsun. Eğer kadın organı üzerine edilmemiş bir küfür duydan yinede utanır mıydın. Bunun şunun için soruyorum aslında, utanman tamamen ideolojik olarak küfür sevmemenden mi kaynaklı yoksa küfürler senin kadınlık organlarına bir saldırı olduğu için mi.
En İyi Cevaplar