Once boş bir kaba su doldur. Normalde 1 gün kadar dinlendirmek gerekir ancak ömürleri yetmeyecek galiba. Bir kaç saat dinlendir suyu. SOnra balıkların olduğu fanusun suyunu yarıya kadar boşalt ve o dinlenmiş duyu ekle. Yarında aynı işlemi yap. Suyun ph bozulmuş olabilir. Yem verme işine de dikkat et fazla yem verirsen balık fazla yiyebilir. Yemediği yem suyun üstünde kalırsa o da suyu bozar.
Dinlenmiş su da olsa balıkların bütün suyunu birde değiştirme. Şoka girerler. yarısını dök, sonra doldur. Sonra tekrar yarısını dök ve tekrar doldur. Bütün suyu birden değiştirirsen olmaz.
Su değişince şoka uğramış olabilirler. Kendilerine adapte olamamış olabilirler. Büyük akvaryumum var suyunu falan motor temizliyor fakat adapte olamadıkları için ölüyorlar
Su olarak dinlendirilmis musluk suyu koymak gerekiyormuş, hemen suyu eklemek balıkları kirecten olayı etkiluyirmus. Belki orda bir sıkıntı vardır bir gün dinlendjrilmjs olmali su
Öldükleri suysa şu an suyu degistir hemen yeni suya koy, varsa dinlendirilmis suya koy. bide resimdeki kadarsa akvaryum 1 cay kasigina yakin tuz at icine. bari son balik yasasin. yemleride ezerek ver
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Arkadaslar dün 4 tane japon balığı aldım dün bitane öldü bugün de bitane öldü sebebini bilmiyorum neden ölüyor lütfen yardım edin?
En İyi Cevaplar