Sizi gidi pasaklılar😱😱
Eve girerken ayakkabılarınızı çıkarır mısınız?
Sizi gidi pasaklılar😱😱

yani koltukta uzanırken ayağımda ayakkabı ike kendimi rahatsız hissederdim. .. yemek yediğimiz evde oynayan bebek çocukların emekleyip gezdiği yerlere, ayakkabı ile basmak hijyenik gelmiyo. . örneğin Japonya gibi aile ve saygı kültürleri gelişkin ülkede bile eve ayakkabı ile girmiyorlar 😊
Aynen bence de👌
😊😉
Aaa asla biz modern aileyiz asla ayakkabısız eve girmeyiz!..
Dışardaki bok püsür eve girecek marjinaliz biz.
Aaa, ne kadar gelişmişsiniz öyle👌👌
Tabii ki. Evin hijyenini geçtim ayak sağlığı için giyilmemeli, zaten tüm gün ayakkabının içerisinde duruyorlar bari evde gün yüzü gösterin.
Doğru bir de o var😁
Evde giydiğim belli ayakkabılar var dışarıda kullandiklarimla evde gezmek doğru değil bence 😅
Yani bence de, dışarının pisliğini eve almaya ne gerek😅
Evet kesinlikle 😊
Cevap
19Cevap
Bazen evde bir şey unutunca anneme yakalanmadan girdiğim oluyor ama ardından bir vicdan azabı geliyor
😂😂 Ben valla onu bile sürünerek yapıyorum🙊
Ben de halıya basmadan kenarlardan kenarlardan😂
😂😂
hiç şaka yapmıyorum günlük kombine göre özel 14 15 çift ev ayakkabım var ona göre evde ayakkabı giyen biriyim.
Dışarda gezdiğin ayakkabıları mı giyiyorsun evde👀?
yok canım onlarla olurmu onlarla eve girmem he ikinci eve bazen giriyorum onu pek kullnmıorum ama normalde ev ayakkabılarım var
Ha😅 neyse o zaman olabilir, insan evde ayakkabıya nasıl rahat eder bilmem ama😂😂
bence çok rahat derli toplu oluyorsun:)
Beni şu yumuşak ev ayakkabıları bile rahatsız ediyor bazen😅 Tercih meselesi demek ki
biraz öyleee
Kapı önünde çıkarmıyorum eve ayakkabıyla giriyorum içerde çıkarıyorum. Ev ayakkabım ayrı.
Neyse çıkarda, nerede olduğu oer fark etmez😅
Ben girip çıkarıyorum. Apartmanda kapının önüne bırakayım da 2 çift ayakkabıyı yürütsünler mi!
Tamam ya, girip çıkar sorun değil, yeter ki çıkar😅😅
Anne evdeyken girebilen delikanlı var mi ben hiç görmedim de 😁😁😁
Ha anne evde yokken giriyorsun yani😠😠
Ne bileyim, girer gibi konuştun sankim🙊
Aferin👍😂 dışarının pasağını içeri taşımaya ne gerek dimi😁
Türklere sordun dimi bunu yani bizde de ayakkabıyla girmek garipsenir
Biliyorum😂😂 istisnalar var mı acaba diye merak ettim🙊
Öyle birşey yapsam annem apartmanı ayağa kaldırırdı heralde :D
E hakkı var ama😅
Girmemde zaten :D Çocukken bile dışardan top oynadığımda eve geldiğimde hemen banyoya git derdi gezme sağda solda derdi :D vay be anılar anılar :D
😂😂 Bu anneler sayesinde içimize işlemiş temizlik👌
Temizlik önemli ya evde ayakkabıyla dolaştınmı mikrop yuvasına döner ev :D dışarının kiri pası çamuru dolar eve hep :D
Aynen ya, bence de, dışarının pisliğinde dolaştığın şeyle eve girmeye ne gerek var anlamıyorum😐
Ya onlar genelde böyle sosyete tipi evlerde oluyor böyle lüks evlerde villa tarzı :D
Sözde daha modern oluyorlar dimi😅
Aynen aynen böyle kürklü bayanlar özel davet geceleri ikramlarda nediyorlar ona kanapemi diyorlar yastıkmı diyorlar onlarda dağıtıyorlar sonra hafif loş bir müzik çalıyor arka planda sonra hizmetçiler gelir servis yapar dolasırlar filan :D
😂😂İste tam o sırada fakir ama gururlu başrol oyuncu girer içeri...
Ay cidden yapıyorlar mı acaba öyle şeyler😅
Yani genelde filmlerde oluyor ama gerçekdede vardır yani :D bir sürü villa var içinde yaşayan insanlar var :D bahçivanları hizmetçileri korumaları özel şoförleri ne ararsan :D birde hayat koçları oluyor ahahaha yönlendiriyorlar onları :D
Vardır illaki de öyle saçma sapan davetler de yapıyorlar mıdır. Gerçi iş güç olmayınca naapcan boş boş davet veriyorsundur herhalde😅 Zaten bizim de en büyük eksiğimiz hayat koçu, hayatı yaşamayı ondan bilmiyoruz biz😂😂
Yapmazlar mı yok bugün şunu yapalım yok yarın bunu yapalım yok yarın mangal partysi var havuz başında filan :D ama biz böylede mutluyuz ya fazla para olunca tanımadığın uzakdan akrabaların çıkıyor ortaya :D çevren çok oluyor ama paran için yanındalar herkes arkadaşınmış dostunmuş gibi davranıyor :D
Onları def ederiz bir şekilde sorun değil😎
Zaten çok parası olan daha bir cimri oluyor, tanımazlar akraba falan😂
3 türlü zengin var :D 1 tanesi acımaz harcar her mekana gider hesabı düşünmez :D diğeride harcamaz cimri olur dediğin gibi :D bir diğeride yardımı sever dağıtır ama bu tür nadirdir :D
Ama acımayıp harcayan da kendine harcıyor başkasına vermez😂 yardımı seven de tek tükdür zaten😏
Amaan bize ne zenginlerden, elalemin parasının derdi bize mi kaldı😂😂
Aynen öyle ya biz böyle mutluyuz ama çıksada hayır demeyiz orası ayrı yani :D koyarız çayı sabahları peynir zeytin yumurta domates mis gibi daha ne olsun :D
Paraya kimse hayır demez zaten ama insan elindekilerin kıymetini bilmeli ya🙃
Aynen insanlar zaten elindekini kaybettiğinde kıymetini anlıyorlar ama iş işden geçiyor son pişmanlık fayda etmiyor. Zamanı geriyede alamıyosun. O yüzden elimizdekinlerin kıymetini bilmek lazım bizi sevenleri biz daha çok sevmemiz lazım
Evet, para mal mulk peşine düşüp huzuru harcamaya gerek yok, huzur olmadıktan sonra zaten paranın ne kıymeti olacak. Küçük şeyere yeterince değer vermiyoruz, oysa asıl onlar çok değerli, hep olacak sanıyoruz ama dediğin gibi yitirince anlıyoruz kıymetini anca
Çok doğru söyledin. Huzurun ve sağlığın olmadığı yerde para pul mal mülk arabalar olsa ne yazar. Babaya anneye kardeşe sevgiliye bir süpriz yaptığında o an ki onun sevincini gördüğünde zaten dünyanın en mutlu insanı olursun. Ne bileyim otobüste hamileye yaşlıya engelliye yer verdiğinde o an yine çok mutlu olursun. Ufak gibi gözüken şeyler aslında çok büyük mutlulukdur
Aynen öyle, bunların farkında olmak lazım😌
Ama zaten şuanki devir belli almış başını gidiyor sıkıntılı yani. İnsanlar iyice değişik olmaya başladı. O yüzden kimseye güvenemiyoruz bu sebeble. Kardeşin kardeşe dostun dosta kazık attığı bir çağda yaşıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin nediyim yani
Çıkarlar gitgide daha çok önem kazanmaya başladı çünkü insanlar için, artık herkes sadece kendini düşünür oldu, bencilleşti😁
Keşke böyle tiplerin alnında bir işaret simge gibi birşey olsaydı o zaman işimiz daha kolay olurdu :D bakıldığında direk uzaklaşırdık o insanlardan :D ama hayatımıza kolay kolay insanların girmesine izin vermemeliyiz. Her ne kadar emin olamasak da yine zararı minimuma indirebilir
O kadar basit olsaydı, simge, etiket falan😅
Bir kere kolay kolay güvenmeyeceksin bu devirde, zaten de güven olmuyor öyle herkese, buna rağmen de triplere girenler var güvenmiyoruz diye😂😂 Az insan yeterli ya, samimiyetinden emin oldukların dışındakilere ilişmeyeceksin
Her zaman derim 100 tane arkadaşın olacağına 2-3 dost olsun yeter. Aslında 3 bile fazla. Arkadaş ile dost arasında çok fark var vardır. Birbirine benzer ama büyük farklılık vardır. Dostuna anlatacağın şeyler olur fikir bilgi almak istersin konuya göre ama arkadaşa anlatamazsın dostuna anlattığını. Derler ya hani afeder nerede çokluk orada b. okluk diye o hesap yani bu da
Kesinlikle çok doğru👌👌
Nereye bastigin belli degil eve ayakkabi ile girilirmi yaa😡😡😡😡
Dimi ya, pis pasaklılar🤢
Yani girdiğimi düşünemiyorum :D ailem ne yapar sdfsafds
Bizim ülkede sokaklar malum öyle. Mecburen evde çıkarılıyor.
Yok la anam beni var ya bildiğin açık s*ker yani genç yaşta ölmek istemiyorum ak
Ben giriyorum ama bir şey unutmuşsam falan. Gizlice girip çıkarım. Bihter ziyagil değilim ki evde abiye ve topuklu giyeyim :))
Temizlik imandan gelir kardeş tuvalete girdiğim ayakkabılarla evde dolasamam asla zenginde olsam yine girmezdim leş gibi ayakkabıyla eve
Aynen öyle, bence de👌
Yurtdisinda demissin ama sanki Turkiye disinda herkes ayakkabiyla giriyor. Belcika’dayim. Flamanlar kendi evlerinde cikariyor. Bir tek ogrenci evlerinde, sonradan gorme Turklerin evinde ve gelen misafirin ayakkabisini cikartmadigini gordum.
👀 Yoo valla ben de Belçıkadayım daha evine girerken ayakkabı çıkaranını görmedim, hepsi de öyle giriyor
Nerede yasiyorsun?
Limburg
Limburg’u bilemem... ben Brugge’de yasadim. Sonra Oostende. simdi de Gent.
Geneli çıkarmıyor, yani çıkarsa bile hem ayakkabılı geziyor hem ayakkabısız ama ben tamamen temizlik açısından çıkarmayı kast ediyorum
Anladim. O acidan bakarsak Turkiye’de bunu yapacak kisi yok denecek kadar azdir. Bir de burada gorevliler cikartmiyor, hicbir kosulda. Polis, Tekniker, Doktor. Bugune kadar evime girenlerin hepsine cikartmasini soyledim, hayir dedi. Polis ve Doktor kapida bekledir. Tekniker de galos getirmis, onu giydi. Hadi teknikeri anliyorum, is guvenligi icin ayakkabisi celik destekli. Polis de bir yere kadar ama ya doktor? :D
Ciddi mi, bak bize gelen polis ve doktorlar çıkardılar hep ama teknikerlerin bazıları çıkarmıyor doğru, iş yerleri yasaklıyor birçoğuna zaten. Bıraz insanından da kaynaklanıyor, sırf gıcıklığına çıkarmayan da var😏
Doktor gicikligina cikarmadi, bundan eminim. Adama flamanca konusamiyorum, ingilizce konus lutfen dedim. Yok laf anlatamadim :) gidicem bu diyardan :)
Evet, yapıyor bazısı öyle şeyler, ırkçı olanına denk gelince😏
Sen ne yapiyorsun, okuyor musun?
Evet okuyorum😌
Ne okuyorsun? Kriminoliji deme lutfen
Biyomedikal bilimler
Ooo guzel bolum :) okul hasseltte mi?
Bachelor'i Hasseltte yaptım ama şu an Leuvende master yapıyorum
Leuven... su an kiskandim :)
😊😊
Burası türkiye bebeğim
Hadi canım?🤦
Burda öyle şeyler olmaz diyorum görürsen haber ver
Onu biliyorum zaten, istisnalar var mıdır acaba diye merak ettim
İstisnalar kaideyi bozmaz bebeğim
✋🏻
Hadi canım? Kaideyi bozmalarını beklemiyorum zaten, çıkacak mı çıkmayacak mı merak ettim😒
Tamam peki
“Ayakkabılarını kapımın önünde görmek istiyorum” 😊 @muhsin24 💕💕
Burjuva sınıfını yadırgıyor musun sen
Az biraz🙊
Ayıp ayıp sana çok şeyler demek isterdim ama burda herkese açık olmaz
👀😂
Bak birde gülüyor çık karşıma gerçek yüzünle gizlenmeden
Yok herkese açık söylenemeyen şeylere maruz kalmayayım hiç😂🙊
Kaçıyorum diyorsun
Aynen😂
Korkaklar burjuva sınıfa laf atmayın
Pasaklı burjuvalar💩