Oheyoo 👻 bizim kültürde pek yaygın olmasada Eve ayakkabıyla giren var mı? Yurt dışında yaşıyorum ve burada herkes aykkabıyla giriyor tabi girmeyenlerde var hatta bunu garipsiyorlar 😄 siz ne düşünüyorsunuz
Soruyu sordugun kişi Türk ise zaten bizde adet ve alışkanlık bu. Ayıplanır yani ayakkabı ile eve giren kişi. Yurt dışında yaşanılan yere göre değişir bu durum.
Eve ayakkabı ile gitiknez zaten. Sokaktan, iş yerindeki veya okuldaki tuvaletten evin içine mikrop getirirsin. Ben eve galoş giyen usta bile almıyorum, çıkart ayakkabını öyle gir diyorum. Batılılar bunu bilmiyor, cahil adamlar. Hani onlar neyse de, bizim özenti gardrop batıcıları da onlar gibi yapmaya çalışıyor. Sı. ğırlar cehalet, modern olayım derken insani olarak daha da geriye gidiyorlar.