Bence kitaplarından başlamalı. Çünkü: Okuyan bir kızla çık. Parasını kıyafet yerine kitaplara yatıran bir kızla çık. Kitapları yüzünden dolabına sığamaz o. Okuyacağı kitapların listesini yapan, 12 yaşından beri kütüphane kartı olan bir kızla çık. Okuyan bir kız bul. Okuyan bir kız olduğunu çantasında her zaman okuduğu bir kitap bulunmasından anlayabilirsin. Kitapçıda, sevgiyle raflara bakan ve aradığı kitabı bulduğunda sessizce çığlık atandır o. Sahafta, eski bir kitabın sayfalarını koklayan fıstığı gördün mü? İşte o okurdur. Hele sayfalar sararmışsa kesinlikle dayanamazlar. Okuyan bir kızla çıkmak kolaydır. Doğum gününde, yılbaşında ve yıldönümlerinde ona kitap alabilirsin. Ona sözcükler hediye et, şiirlerden şarkılardan hediye sözcükler. Ona Neruda, Pound, Sexton, Cummings hediye et. Kelimelerin aşk olduğuna inandığını bilsin. Gerçekle kitaplardaki gerçeği ayırt edebilir ama yine de yaşamını biraz da olsa, en sevdiği kitaptakine benzetmeye çalışacaktır. Bunda senin suçun yok. Eğer okuyan bir kız bulursan, yanından ayırma/ayrılma. Gecenin bir yarısında, kitabı göğsüne yaslamış ağlarken bulabilirsin onu, bu durumda ona çay yap ve sarıl. Onu birkaç saatliğine kaybedebilirsin ancak her zaman sana dönecektir. Kitaptaki karakterler gerçekmiş gibi konuşacaktır, çünkü bir anlık da olsa, gerçektirler. O kadar sıkı gülümseyeceksin ki neden hala kalbinin infilak etmemiş ve göğsünün kan içinde kalmamış olduğunu merak edeceksin. Yaşam öykünüzü yazacaksınız, garip isimli ve garip beğenileri olan çocuklarınız olacak. Çocuklarınıza Şapkalı Kediyi ve Aslan’ı aynı gün izletebilir. Yaşlılığınızın kışında birlikte yürüyeceksiniz ve sen botlarındaki karı temizlerken, o mırıldanarak Keats okuyacak ezberinden. O kadar sıkı gülümseyeceksin ki neden hala kalbinin infilak etmemiş ve göğsünün kan içinde kalmamış olduğunu merak edeceksin. Yaşam öykünüzü yazacaksınız, garip isimli ve garip beğenileri olan çocuklarınız olacak. Çocuklarınıza Şapkalı Kediyi ve Aslan’ı aynı gün izletebilir.
Çok pardon karıştırmışım 😫 . Düşüyormu böyle diyesim geldi dediğim sana değil görüşü paylaşan kişiye diyesim geldi sen öyle tepki verince onu dedim adfgkl
Kitap okuyan kadınlar, sevmek nedir bilir. Onlar için maddi şeyler önemli değildir. Onlar için sevmek daha önemli. Çünkü onlar her bir aşığın yerine ağlamışlardır. Yeri gelmiş Piraye için göz yaşı döküp hüzünlenmiş yeri gelmiş Haşim'e ağıt yakmıştır. Bir kitap kahramaında kendini bulur kendini hisseder. Öyle kızlar da elindeki sevginin kıymetini bilirler. Çünkü kitap okumak gözleri açık rüya görmektir. Bu yüzden o rüyalarında sadece birini isterler kendi dünyasında yarattığı sevgi dünyasında hapsolur sevdiği erkekle.
Eveeeet çeyiz stok uzmanı olarak görüş yazmaya geldim 😂 kesinlikle bir şeyi defteri edinip Alman gerekenleri, aldıklarını yazmalısın. Hiçbir şeyi aceleye getirmeden yavaş yavaş zamanla almalısın bu sayede içine sinen parçaları alırsın. Mutfak eşyalarından başlamak çok keyifli olur. Belki bir fincan takımı ile bile başlanabilir. Arayarak değil gezerken beğendiklerinden seçmelisin çeyizini. Aramak strese sokar. Aramadan bulmak keyif verir ❤️
Aldığın her çeyizleri numaralandırılmış kolilere yerleştirip çeyiz defterine o numaradaki kolide bulunan eşyaları listelersen hem yerlerini bulman kolaylaşır hem de ne aldığını unutmazsın. 📓
Nevresim battaniye uyku seti yatak yorgan ile başlamalı ama tek tek yapmak yerine karacaya taç özdilek mağazlarına gidiyosun A dan Z ye bornozundan çarşafına çarşafından kahvaltı takımına ymek takımına sabahlığına kadar çeyiz seti adı altında veriyolar çok iyi güzel kalite olsun istiyosan en az 7 bin lirayı gözden çık
Valla boşa yapıyor o ceyizi yıllarca evin bir köşesinde boş boş duracak bırakın şu boş masraflarıda kullanılacak eşya alın yeter eskiden yün döşşek bir sürü yastık yorgan yemek masası gümüşlük içinde duran boş canaklar boşa para
İyi etmişsin evin içinde eşya mı oturuyor bizmi 4 yıl önce kuzenin evlendi dairenin katında 4 daire var kattam bir kendisi oturuyor diger üş kapı boş koliden görünmüyor du evin içini bir görsen adım atacak yer yok şimdi tek atayor karısına kızıp eşyaları kırıyo ne güZel kurtuluyorum bunlardan diye seviniyor 😀😀
He valla ben 9 ülke gezdim adam koca salona bir L koltuk almış birde televizyon ferah ferah oturuyor almanyada gittigim evlerde hep aynı biri vardı yeni evlenmişler evde kücük herşey var evin içinde nefes alamıyorsun okadar dar yani
Kendinden sadakat sevgi saygı anlayış ve sorumluluk duygusu yoksa bir ev dolusu çeyiz i ne yapacaksın san sonsuz huzur ve mutluluk getirmeyecek seni olduğun gibi kabullenemeyecek birinin çeyizi olsa ne
Yaşlılığınızın kışında birlikte yürüyeceksiniz ve sen botlarındaki karı temizlerken, o mırıldanarak Keats okuyacak ezberinden. Okuyan bir kızla çık çünkü bunu hak ediyorsun. Hayal edilebilen en renkli hayatı sana verebilecek bir kıza layıksın. Eğer ona sadece monotonluk, kayıp saatler ve yarım yamalak öneriler verebileceksen, yalnız kalman daha hayırlı. Eğer dünyayı ve onun ardındaki dünyaları istiyorsan, okuyan bir kızla çık. Ya da iyisi mi, yazan bir kızla çık sen. Rosemarie Urquico
Diyorum ki zaten yanlış yere görüş yazdım bir de burdan devam edersem görüşüme görüşü paylaşan kişiyi rahatsız etmiş olurum ve cevabına gelirsek öyle bir kızı bulursam hata yapmam.
@Ehlivukuf iyi sevindim çünkü erkekler onları tabiriyle inek görünümlü bir o kadar hassa ve narin aynı zamanda sevdiğinin gözünün içine bakıp onla mutlu olup onla huzunlenen gerçekten sev. eyi bilenlere sadece zarar verir de ondan
@Ehlivukuf güzel bir bakış açısı sade erkekler değil genelde de kızlar genelde aklı marsta olanlarda böyle düşündüğü için seni tebrik ediyorum yaşına göre akıllısı tabi bunu değerlendirmek haddim degil
En İyi Cevaplar