Sürekli aşağılanıyorum ama karşı cevap veremiyorum. Ne yapmalıyım?

Birisi kalkıp yüzüme diyor ki "ya ne kadar çirkinsin sen", diğeri kalkıp diyor ki "kulaklarının bu haline çok gülüyorum", başka biri diyor ki "sana kim bakar" bir başkası ise "çok zayıfsın" diyor.

Bu insanlardan bazıları arkadaşlarım, bazıları arkadaşlarımın arkadaşları. Bazen de yeni tanıştığım insanlar. Bu insanlara karşılık vermek istiyorum ama dediklerinde haklılık payı bulduğum için bu gerçek beni üzmeye başlıyor ve içime siniyorum bu üzüntüyü. Karşımdaki de bunu gördükçe zevk alıyor. Karşılık vermek istiyorum ama yapamıyorum. Ne yapmalıyım? Ne yaparsam bu insanlar bunları söylemekten, bana böyle davranmaktan vazgeçer?
Güncellemeler
+1 yıl
23 yaşındayım. 14-15 yaşıma kadar çok atarlıydım biri bir şey dese sataşırdım dalardım hemen. Ama sonra ergenlik girdi araya vücudumda beğenmediğim şeyleri fark ettim. İnsanlar dalga geçti yıllarca 15-16 yaşımdan beri. Bu hocalarım da oldu arkadaşlarım da oldu akrabalar oldu arkadaşlarımın arkadaşları oldu. ailemden bile oldu. sevdiğim kızlardan oldu. Zamanla bunları sinmeye başladım ben de. Ne zaman duysam kendimi o kadar tükenmiş hissediyorum ki bazen bu kadar duygusal olduğumu çaktırmamaya ça
Güncellemeler
+1 yıl
Ne zaman duysam kendimi o kadar tükenmiş hissediyorum ki bazen bu kadar duygusal olduğumu çaktırmamaya çalışıyorum. Gözümden yaş geldiğini hissedip kendimi kastığımı hatırlıyorum insanlar fark etmesin diye. Şimdilerde ise nerede o eski sinirli agresif ben diyorum ama öyle yap demekle yapamıyorum.
Sürekli aşağılanıyorum ama karşı cevap veremiyorum. Ne yapmalıyım?