Allah'ı sevmek ve onun razı olduğunu bilmek soyut bir durum olduğu için anlamak zordur. Bir insan ben Allah'ı seviyorum diyebilir. Fakat bu durum içimizdeki bir duyguyu anlattığından dolayı, dışımızda bunu göstermemiz gerekir.
Diğer taraftan, "Allah bizden razı mı? Biz onun yanında nasıl bir kuluz?" Bu sorular da aynı şekilde anlaşılması zor konulardır. Bunu anlamanın da bir yolu olmalı.
İşte hem bizim Allah'ı sevdiğimizin anlaşılması, hem de Allah'ın bizden razı olduğunu anlamanın yolunu şu ayeti kerime de Allah'ımız bildiriyor.
"Ey Muhammed de ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana tabi olun, ta ki Allah da sizi sevsin."(Al-i İmran, 3/31)
Dikkat edilirse Allah'ı sevmemizin göstergesi Hz. Peygamber Efendimize (asm) uyarak İslamı yaşamaktır. Biz Peygamberimize (asm) uyarak hayatımızı yaşarsak, neticede Allah'ın da bizi sevdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz
Mesela, babanızı ve annenizi sevdiğiniz nasıl anlaşılır. Onların isteklerini yapar, memnun olmadığı şeyleri de terk ederseniz, o zaman sevdiğiniz ortaya çıkmış olur. Onlar bize demeseler bile biz bundan anlarız ki onlar da bizi seviyorlardır. Tam tersi olsa dediklerinin hiç birini yapmam ama, kalbime bak onları çok seviyorum dese kime inandıra bilirsiniz.
Demek ki Allah Peygamberimizi (asm) bir model olarak yaratmış ve en güzel örnekleri onda göstermiş. Bize de bu ayeti şu şeklinde anlamalyız,:
"Eğer beni seviyorsanız, size peygamber olarak gönderdiğim Hz. Muhammed (asm)'e uyunuz. O takdirde anlayın ki ben de sizi seviyorum."
Sözün özü: Allah'ın bizi sevdiğinin göstergesi, bizim ne kadar Hz. Muhammed (asv)'e benzediğimizdir. Ona göre sonuca varabiliriz.
İlave etmek istediğiniz varsa yazabilirsiniz.. Selam ve dua ile hayırlı geceler
İşlediğim günahların etkisinden kurtulup Allah'ın rızasını nasıl kazanabilirim?
Kemertu ğulukul kur an.. onun ahlakı kur andı bizde ahlakimizi ona uyduralım inşaLLAH bismillah enna tevaburrahim ben tövbeleri af ederim ellerine sağlık
Her şeyden önce temiz bir kalple bunu iste. İstedikten sonra gerisi geliyor. Ne yapman gerektiğini gerek mantığınla gerek vijdanınla buluyorsun. Bak kardeş söylemesi ayıp benim ıq 142. Hani bu uyuşturucu satıp trilyoner olan tipler var ya! Askerliğimi ceza evinde yaptım ve çoğunu gördüm. Hiç öyle filmlerdeki afilli baronlar gibi değiller. Tam tersine bildiğin malllar. Adamları aynı anda bir öküzlee sınava soksan öküzz açık ara sınavı geçer. O denli cahil ve aptalll tayfası. Servetinin altında yatan şey zekası değil etrafındaki çakalların onun verdiği paraya tenezzül etmesi. Onların malll haliyle bir yılda kazandığı parayı ben kendi zekamla bir ayda kazanırım. Ama yapmıyorum. Neden mi? Onları gördüm ya! O iğrenç hallerine şahit oldum ya! TAdı öyle iğrenç ki!!! Onlardan olmamaya, onlardan yüz çevirip Allaha yakın olmaya karar verdim. Müge anlıya çıkıp komşusunu kullanıp bir de çocuk peydahlayan adamın seviyesine inmektense kimsenin karısına kızına bakmamayı yeyledim. Aptal olduğumdan değil. Tadını sevmediğimden. Ha Allaha ne kadar yaklaştım? Bunu ben bilemem. Ama elimden geldiğince iğrenç olandan uzak durup güzel olana yönlenmeye çalıştım.
En güzel yolu tövbe etmektir tövbe kapısının her daim açık olduğu Kuran'da açık bir şekilde belirtilmiştir tövbe ettikten sonra da aynı günahları tekrarlamamak gerekir😊
En İyi Cevaplar