Çok sık alkol kullanan biri değilim. Sosyal olduğum zamanlarda haftada 2-3 kez. Yoğun olduğum zamanlarda ayda bir iki kez içki tüketiyorum. Yani sürekli alkol kullanan insanların içtiği bildiğimiz içki türlerinin neredeyse hepsini tükettim. Ve ben alkol kullanırken dinlediğimiz müziklerin ve ruh halimizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer moralimiz çok bozuk ise genelde alkol vücudumuza kötü şekilde etki eder. Neşeli isek stres atıp eğlenmiş oluruz. Dinlediğimiz müziklerde ruh halimizin üzerine atılan ciladır. Yani duygularımızı parlatır.
Söz konusu alkol olunca hangi içkiyi ne zaman, nerede, ne şekilde ve nasıl içeceğimiz ise öğrenmemiz gereken ayrı hususlar. Ben size kendi deneyimlerimden yola çıkarak hangi içki ile hangi müzik dinlenmeli bunu anlatmak istiyorum.
Kokteyl

Birden fazla içkinin karıştırılmasıyla elde edilen alkollü kokteyller benim en sevdiğim içki türlerinden birisi. Genelde yaz mevsiminde serinlemek için bara gidip gündüz saatlerinde 2 kadeh atıp enerji aldığım tadı ve kafası en güzel içkilerden. Fakat kokteyller genelde parti ortamında ya da toplantılardan önce tüketiliyor. Benim ise şuana kadar o tarz eğlenmeye gittiğim bir parti olmadı. Genelde benim arkadaş çevrem rakı tayfasından.:) Bana göre kokteyle giden en iyi müzikler hafif ve eğlenceli şarkılar. Pop ya da İngilizce müzikler.
Benim ise bardan çıktıktan sonra mutlaka dinlediğim şarkı Easy Tech'den I'm the sexy girl şarkısı. :)
Rakı

En sevdiğim ikinci içki türü ise rakı. Genelde arkadaşlarla sohbet ederken moralim bozuk olmadığı zamanlarda tüketmeye dikkat ettiğim harikulade alkol. Rakı gerçekten mezeleri ya da yanında tüketilen et ürünleri ile ziyafet çekebileceğiniz ve gevşeyeceğiniz en güzel içecek. Fakat tadı ve kokusu çok kötü. Neşeli iken o tat beni rahatsız etmiyor ama moralim bozuk ise nedendir bilmem kaldıramıyorum ve istifra ediyorum. Tamam tamam. :D Yani rakı içme adabı ve ruh haliniz önemli.
Birden kafaya dikmek ya da aç gözlülük yapıp meraktan rakıyı direk sek ya da bardağı sonuna kadar doldurup içmek yanlıştır. Eğer alışkın değilseniz. Sağlam rakı içerim. Eğer neşeli isem sarhoş olmam. Bence rakıya en iyi giden müzik türü fasıldır.
Yürü dilber yürü saçın sürünsün.
Aç beyaz gerdanın sinen görünsün .Asmalarda üzüm.
Yosmalarda gözüm.
Biraz daha büyürsem.
Çapkınlıkta gözüm.
Viski

Viski tüketmekten pek hoşlanmam. Zira gerçekten kaliteli viskiler oldukça pahalı. İçine buz atmayan ya da yanında soda falan kullanmayan biriyim. Viskiyi genelde eğer çok yorgunsam ve kendimi ödüllendirmek istiyorsam yatmadan önce bir kadeh en fazla iki kadeh içip ardından mışıl mışıl uyuyan biriyim. Bitter çikolata ile tüketmenizi tavsiye ederim. Viskiye en çok yakışan müzik türü bence kişinin ruh hali ve müzik zevkine göre değişir. Ben en çok Tanju Okan'ın İçkim ve Sigaram şarkısını yakıştırıyorum. Yani bence viski 45'lik şarkılar ve eski pop müziklerle çok iyi gidiyor.
Tekila

Tekila sert bir içki. Rakı ve vodkadan pek farklı değil. Tek numarası tuz ve limon ile tüketmek. Clup ortamında çok iyi gidiyor. Dozunu kaçırmamak gerekiyor. Kız arkadaşım 15 shot atmıştı. Ve acayip sarhoştu. Kendinden geçmişti. Süründürüyor... Ben pek sevmiyorum. Tekila'ya genelde hareketli yabancı pop müzikler yakışıyor bence. Nostaji yapalım.
Yeşil peri (Absent)

İlk içtiğimde arkadaşlarım ''Yeşil peri göreceğiz hacı'' falan demişlerdi. Ama peri falan göremedim. :D
Bir de saçma bir muabbet dönüyor, yok konsantre olmak lazımmış da görmek için. Yalan. :D Sert bir içki ama hazırlanışı vakit çalıyor. Aç içkinin kabağını iç geç değil mi yani?
Absent'i nerede ve kiminle tükettiğinize bağlı olarak değişir müzikler. Arkadaşlarınız keko ise Arsız Bela müzikleri, ağır ağabey ise Müslüm Baba ile özenti ise Rihanna şarkıları eşliğinde yeşil periyi bekleyebilirsiniz. Bence Tarkan'ın Kır Zincirleri şarkısı ile yeşil periyi görmeyi bekleyin. :)
Kır zincirlerini gel aşka kanalım seninle.
Yum gözlerini;
Soluksuz uçalım göklerde...
Şarap

Şarap sevmediğim içki türlerinden biri. Çünkü benim vücudum şarabı hiç kaldıramıyor. Kırmızısı, beyaza göre daha iyi. Şarapa en yakıştırdığım müzik türü ise enstrümantal müzik. Genelde moraliniz bozuk olduğunda değilde, makarna eşliğinde vs tüketirseniz daha iyi olur. Çok değil arkada fon müziği ile yağmuru ya da kar yağışını izlemek çok zevkli. Şarap içerken kitapta okuyabilirsiniz, film de seyredebilirsiniz.
Cin

Cin benim en sevdiğim içkilerden sondan beşinci sırada. Sert bir içki olduğunu söylerler ama bence değil. Tadı soda gibi. İçine limon sıkınca gazoz gibi oluyor. Öğle vakitlerinden sonra içilmesini tavsiye ederim. Zihni açan bir içki. Ve rock müzik ile iyi gittiğini düşünüyorum.
Bira

Bira sanırım en çok tüketilen içkilerin en başında yer alır. Bana gençliğin deli dolu ve enerji dolu duygularını hissettiriyor. Sabah, akşam fark etmez günün her saatinde içilebilir. Daha çok öğrenciler ve orta yaş grubu tercih ediyor. Bira ile her müzik türü uyumlu ama ben en çok bira içerken Ahmet Kaya ve Sezen Aksu dinliyorum.
Şampanya

Şampanyayı bir kez içtiğim için hakkında pek de bir şey demem doğru olmaz. Genelde partilerde, sevgiliniz ile başbaşa ya da şık bir yemek yerken tüketiliyor. Yine piyano eşliğinde bir müziğin şampanya içerken dinleneceğini düşünüyorum.
Vodka

Sek vodka ile sek rakının hemen hemen tadı aynı. Vodka ile vişne suyunun mükemmel ikili olduğunu düşünüyorum. Enerji içeceği ile de tüketmeniz mümkün. Vodka da içince gevşeten fakat benim pek tercih etmediğim içkilerden. Vodka ile de duygusal şarkıların dinlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Genelde vodka içerken şarkı dinlemem. Arkadaşlarım ile sohbet ederim. Ama önerim;
Hoşçakalın. :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar