Nedir bu alternatif müzik?
İki kelime ile özetleyecek olursak; Bağımsız Müzik. Diğer bir deyişle Alternatif Rock, Bağımsız Rock ya da İndie Müzik de diyebiliriz. Bana göre tanımı ise Pop Müzik'i dinlediğimizde gelen dans etme isteği, Klasik Müzik'in huzur verici etkisi ve Türkülerin yüreklerde bıraktığı hüznün birleşimi derim. Gerçekten böyle. Dinlerken ne hissedeceğinizi bilmiyorsunuz.
Aslında oldukça etkili bir şekilde büyük bir kitlenin ilgisini çekmeyi başarmış, popülerleşmiş olmasına rağmen aynı şekilde hiç bilmeyenler de var. Bunun biraz da bu müzik ile uğraşan sanatçı veya grupların isimlerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu isimleri duyanlar biraz ön yargı ile yaklaşabiliyor. Son Feci Bisiklet'i bir arkadaşıma önerdiğimde 'O ney la?', Yüzyüzeyken Konuşuruz'u önerdiğimde ise 'Ne yaparız?' tepkisi ile karşılaşmıştım.

Birçoğumuzun bildiği Kalben, Duman, Mor ve Ötesi, Yasemin Mori, Ceylan Ertem vb. dışında bu sanatçılara oranla daha az bilinen Can Kazaz, Adamlar, Dolu Kadehi Ters Tut, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Büyük Ev Ablukada, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet gibi sanatçı ve gruplar da var.
Bu sanatçıların veya grupların isimleri olduğu gibi şarkılarının isimleri de tuhaf gelmekte. Mesela Adamlar'ın Rüyalarda Buruşmuşum şarkısı. Bu arada bu şarkıya bir bakın derim, seveceksiniz.
Gelelim şarkı önerilerine, umarım beğenirsiniz.
Adamlar - Acının İlacı
Adamlar'ı belki de birçoğunuz 'Koca Yaşlı Şişko Dünya' şarkısından tanıyorsunuz. 'Acının İlacı' ise benim en başarılı bulduğum parçalardan bir tanesi. Kesinlikle dinlemenizi öneririm. Adamlar'ın 'Rüyalarda Buruşmuşuz' adlı albümünden bir parça.
Zehir karışmış topraklar, mühür vurmuşlar kalbime.
Yok Öyle Kararlı Şeyler - Nefret Söylemi
Sırada hareketli bir şarkı var.
Beni kafana takma, nefretim sabrını döver.
Son Feci Bisiklet - Zaman Yok
En sevdiğim şarkılarından biri. Çok başarılı bir grup. Bilmiyorsanız şarkılarına bir kulak verin derim. 'Bu Kız', 'Bikinisinde Astronomi, 'Galiba Sevmiyorlar' vb. birçok güzel şarkısı var.
Yalanı seven yok, ama yaşayan çok. Bu böyle.
Dolu Kadehi Ters Tut - Anamız Babamız Yok Deriz
İsmi gibi eğlenceli bir grup DKTT.
Kimseyi takmadan yaşamak varken, uyuyamaz oldum düşünmekten.
Yüzyüzeyken Konuşuruz - Bir Sinema Filmine Bilet Almışım
Aslında en sevdiğim şarkılarından Sandal'ı bırakmayı düşünüyordum ama bilindiğini düşündüğümden bunu bırakıyorum. Huzur verici bir şarkı.
Adamlar - Tın Tın
Tekrardan Adamlar ila karşınızdayım. Tın Tın gibi eğlenceli bir şarkısını önermesem olmazdı.
Bilmem kaç yaşındayım, yarışın dışındayım
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım beğenirsiniz.
Siz de sevdiğiniz bir müziği bırakır mısınız?
Hoşçakalın 🌷
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar