Tesettürü veya Namazı Olmayanın Orucu Kabul Olur Mu?

Ramazan ayınız mübarek olsun.


Siz de biliyorsunuz ki içinde bulunduğumuz 1 yıl içinde ramazan ayı adeta sevap avcılarının ekmek kapısı ve şeytanının da en sevmediği aydır.


Şeytan diyince akla öyle basit oyunlar gelmesin çünkü şeytan Hz adem den bu yana bütün insanlarla bire bir ilgilenmiş ve bütün insanlara yaşam koçluğu yapmıştır. İnsanoğlu uyumuş ama o uyumamış. Yani insan hakkındaki tecrübesi zirve noktalarda.


Şöyle bir soru gelse bizi biz mi daha iyi tanıyoruz yoksa şeytan mı? Cevap şeytan olur. Peki Neden diye bir soru gelirse akla aslında cevabı çok basit. Yani milyarlarca yıldır bizimle ilgilendiği ve yaşam koçluğu yaptığı için bizlerin ne yapabileceğini, nerede nasıl konuşabileceğimizi, duygularımızı, zihnimizi bizden iyi biliyor ve bunun sonucunda ise bizdeki kabiliyetleri göre strateji üretiyor.


Evet akla hemen şöyle bir soru geliyor. Peki şeytanı yenebilmemiz için ne yapmamız lazım? Evet cevap çok basit. şeytanın bizden hiç beklemediği bir şey yapmamız lazım.


Evet ben şu anda eminim şeytan şu anda yanına yaklaştı.


Tesettürü veya Namazı Olmayanın Orucu Kabul Olur Mu?
Kulaklarınızla bir iki oynadı ve fısırdamaya başladı ve şu anda diyor ki: "aman Ramazan Ramazan hem sen watsapp'a gir sene. facebook'a, Twitter'a gir sene. Bilgisayardan bir oyun açıp oynasana, bunları mı okuycaksın? onun yerine bilgisayardan bir oyun açıp oyna . Senin şu anda bu yazıyla ne işin var? Yav sen kim? Bunu okumak kim?"


Ve şu anda size bu yazıyı okutturmamaya çalışıyor. Muhtemeldir ki siz bu yazıyı kapatabilirsiniz ama size tavsiyem şeytanın beklemediği bir hareket yaparak bu yazıyı okumanız.


Evet şu anda bunu okuyorsunuz fakat şeytan durmuyor ve diyor ki" Senin namazın yok, senin tesettürün yok ki senin orucun nasıl kabul olsun da oruçla ilgili bir yazı okuyorsun?"


Mesela günün yorgunluğu ile eve gidiyorsunuz mahallenize girmissiniz ve rahatlamıssınz aklınızda bin bir hayal ama bir bakıyorsunuz içerisinde eşiniz, çocuğunuz, anneniz, babanızın olduğu ev alevler içerisinde yanıyor. Eve doğru koşuyorsunuz anneniz ,babanız ,Eşiniz ve çocuğunuzun sesi çığlık çığlığa size geliyor ve sizin tam karşınızdalar. O anda ne yaparsınız? Evin alevler içinde olmasına rağmen hiç durmadan korkusuzca eve doğru koşmaya başlarsınız. O esnada bir arkadaşınız gelse ve naber kardeşim? dese.


Ve arkadaşınız ısrarla ya kardeşim bir baksana sana seslendik. dese ve siz alevler içindeki eve koşsanız. arkadaşınıza dönüp bakar mısınız? Sanırım ev böylesine yanarken ve içeriden ailenizin çığlıkları gelirken arkadaşınız umrunuzda olmaz değil mi? Peki size hakaretler etse küfürler etse bağırsa çağırsa sanırım yinede hiç umrunuzda olmaz çünkü unutmayın içeride yanan Eşiniz, anneniz,babanız ve çocuklarınız var. Hatta biraz daha abartayım. Arkadaşınız eline bir silah alsa sen kime bakmıyon.diyip bacaklarınıza sıksa. Sürünerek bile olsa hiç durmadan eve koşarsınız değil mi? Çünkü evde Eşiniz, çocuklarınız, anneniz ve babanız var. Evet kurşunu bu sefer ellerinize sıksa hala sürünmeye ve oraya bir şekilde gitmeye çalışırsınız değil mi? Çünkü unutmayın evde aileniz sizin kendilerini kurtarmanızı bekliyor. Evet ben eminim ki ölene kadar da sürekli onları kurtarmaya çalışırdınız.


İşte aynen böyle de. ölene kadar sizde bir şeyler yapmak zorundasınız kardeşim. Namazınız yoksa ayaklarınız yok demektir. Sürünün o zaman. Tesettürünüz yoksa elleriniz de yok demektir. Hareket edin o zaman.


Şeytan her şeyin bittiğini size söyleyerek cehennemde kendi başına yanmamak için sizi kendine arkadaş yapmaya çalışırken siz ona henüz bir şeyin bitmediğini söylemek zorundasınız kardeşim.


Kardeşim şu anda hiç bir şey bitmedi. Kim size bittiğini söyledi? Şeytan mı? Yıllar oldu kardeşim. Peki ne zaman onu dinlemeyi bırakacaksınız? yaşıyorsanız hiç bir şey bitmemiş demektir kardeşim. Madem tesettürünüz yok. madem namazınız yok. Bari orucunuz olsun. Unutmayın ölünceye kadar şeytanı bir şekilde alt etmeniz lazım.


Ve şeytan sen oruç tutmuyorsun, namazın da yok. Orucun olsa sevap alamazsın dese bile kişinin namazının günahı ayrı, testürünün günahı ayrı, orucunun sevabı ayrıdır. O yüzden tesettürüm yok, namazım yok diyerek oruçta tutmamazlık yapmayın.


Allah için aç kalmak ne güzel. Açın halinden anlamak ne güzel be kardeşim.


Hem nereden biliyorsunuz ? Belki de oruç sadece başlangıçtır. Geriye kalan hayatınızın ilk hamlesidir. Belki de hayatınızı kurtaracak olan şey oruçtur. Belki namazınıza vesile olacak şey oruçtur. Belki tesettürünüze vesile olacak şey oruçtur. Belki de yenide başlayacaksınız oruçla belki de hayatın tadını oruçla bulacaksınız. Nerden biliyorsunuz? Hiç denediniz mi? O zaman denemekten ne çıkar be kardeşim? Battı balık yan gider sizin değil şeytanın sloganı.


Yetmez mi on bir ay nefsinin doyduğu? Ruhun on bir aydır aç be aç geziyor be kardeşim. Bari bu ay nefsin aç kalsında ruhun doysun biraz.


Önemli olan sağlık mı, huzur mu?


Tesettürü veya Namazı Olmayanın Orucu Kabul Olur Mu?
Desem. Bence huzur ama senin ruhun ne sağlıklı ne de huzurlu be kardeşim. Senin acilen ruhunu tedavi etmen gerekiyor. Onu da bu ay oruçla yapman gerekiyor. Gel artık bu ramazan kurtuluşa koş. Bataklıkta debelenip durduğun yetti artık.


Ve unutma senin yerin Rabbinin yanı. Cennet bir ağaç. Yani meyvesi olan bir ağaç. Dallarından birinin adı namaz birinin adı oruç birinin adı tesettür. Birine gidip meyva alırsın ve Allah diğer dalları da sallar ve meyvelerle dolarsın kardeşim. Ne biliyorsun kardeşim Allah istese yapamaz mı? O zaman o ağaca doğru bir adım at kardeşim ağacın dallarını Allah sana sarkıtır zaten.


Ramazan ayınız mübarek olsun kardeşim.


Aşkından yemeden içmeden kesildim sözünün sahibi sen olursun inşallah kardeşim. Ve Allah seni çok sever inşallah kardeşim.


Kardeşim sen bu yazıyı okumak yerine şeytanın oyununa gelip de gereksiz şeylerle de uğraşabilirdin ve hatta Allah seni ve beni korusun kardeşim haramlara da girebilirdin ama okutana bak. Sen başı boş değilsin boşlukta değilsin kardeşim. Bu yazıyı okuyorsan Allahın seninle ilgili bir planı var demektir. Kardeşim geçmiş geçmişte kaldı. Haydi kardeşim ya Allah de. Saçılsın tüm sancılar.


Selametle...


(Bu yazı birilerinin paylaşmasıyla sizlere ulaştı daha fazla insana ulaşması için sizde paylaşın. Sebep olan yapan gibidir.)

Tesettürü veya Namazı Olmayanın Orucu Kabul Olur Mu?
Cevapla