Kader İnancı ve Yaratılış Amacımız (02)

Bir önceki Yazımda Kader İnancı konusuna değinmiştim şimdi ise insanın Dünyaya geliş amacına değinmekte yarar var.


Kader İnancı ve Yaratılış Amacımız (02)


Dünyaya Geliş Amacı
İslam dininin öğretisine göre ise insan dünyaya sınav için gelmiştir. Kimisi sakat, kimisi açlıkla,kimisi fakirlikle,parasızlıkla ve yoksulukla sınav için dünyaya gelmiştir. Ve bu sınavın sonunda başarılı olursa Cennete gidecekmiş. İslamda sınav için bu dünyaya geldik öğretisi çok çürük bir temele sahiptir. İslama göre bu dünya imtihan dünyasıymış.


Bunu bir örnekle açıklayalım.20 yaşında birisini düşünün bu yaşa kadar günahkar bir şekilde yaşıyor ve daha sonra herhangi bir şekilde hayatını kaybediyor ve İslami öğretiye göre günahlarının sonucu olarak cehenneme atılıyor ve orada ebediyen yanmaya mahkum ediliyor.


Diğer bir örnek ise diğer taraftan başka bir insan düşünün ki 70 yaşına kadar yaşıyor ve gençlik yıllarında "yemediği halt" kalmıyor ama daha sonra belli bir yasa gelince bütün bu günahlarından tövbe ediyor ve İslamin emrettiği şekilde yasamaya başlıyor ve öldükten sonra cennete gidiyor. 20 yaşında ölen diğer kişi gibi 70 yaşına kadar yasayabilseydi büyük ihtimalle oda günahlarından tövbe edecek ve oda cennete gidecekti. Madem ki bu bir sınav 70 yaşına kadar yasayan kişiye tanınan şans 20 yaşına kadar yasayan kişiye neden tanınmıyor?


Peki Hristiyanlığa göre insan neden yaratıldı?Veya Tanrı insanı neden özgür yarattı?Yaşamına kaderine müdahale etmez diye sorabilirsiniz.Bu soruya kısace şöyle cevap verebiliriz.


-Anne, sen niçin beni dϋnyaya getirdin?
-Bir çocuk doğurmayι çok istedim.
-Ama neden?
-Içimdeki sevgiyi nakletmek için, dedi.
-Tanrι da aynι nedenle bizi yarattι.
Çünkü Tanrı sevgidir. (1 Yuh.4:8)



Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3)



Ya da bazı görüşler dünyaya geliş amacımızın sınav yanında, Tanrıya ibadet etmek olduğunu ileri sürerler.Evet doğrudur İslam inancına göre insanın geliş amacı çoktur birden fazladır.Hem acılar çekmek hem yoksulluk ve açlık gibi olaylarla denenmek hemde Tanrıya kulluk ibadet etmektir.



“Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet -kulluk- etsinler diye yarattım.” (Zâriyât, 51/56)



Oysa hiçbir şeye ihtiyacı olmayan Tanrıya ibadet etmek için dünyaya gelmek çok büyük bir çelişkidir.


Hanginizin daha güzel iş yapacağını belirlemek için sizi imtihana çekmek üzere ölümü ve hayatı yaratan O’dur. Azîz’dir O, Gafûr’dur. Mülk Suresi Ayet 2.Bu ayete göre ise insanın dünyaya gelmesindeki diğer amacı okuyoruz.Açlıkla,yoksullukla imtihan edilmek. Oysa bu çok çürük bir görüştür. Tanrı insanı açlıkla,yoksullukla sınav yapmaz. Çünkü Yaratılış kitabında şöyle yazar. Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı. Onları kutsadı ve,



"Verimli olun, çoğalın" dedi, "Yeryüzünü doldurun ve denetiminize alın; denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, yeryüzünde yaşayan bütün canlılara egemen olun. İşte yeryüzünde tohum veren her otu ve tohumu meyvesinde bulunan her meyve ağacını size veriyorum. Bunlar size yiyecek olacak. (Yaratılış 1:27-29)



Yani burdaki ayetlere göre Tanrı insanı açlıkla imtihan etmiş olsaydı insanların denetime canlıları otları vs vermezdi. Bu söylediklerimizi bir de 21.yüzyıla damgasını vuran bir liderin sözüyle pekiştirelim.



"Yoksulluğun ilahi bir plan olduğu büyük bir yalandır.Tanrı açlık ve yoksulluk isteseydi denizde balık, ormanda meyveler armağan etmezdi.



Tanrı, insanların ulaşabileceği ve herkese yetecek kadar zenginliği tüm insanlara sunmuştur ama birileri bunların çoğunu almak için



"Tanrı sizlere yoksulluk karşısında sonsuz ve mutlu hayat verecek"



demektedir.



Yoksulluk arttıkça ve Tanrı'nın herkes için verdiği zenginliklere birileri daha fazla el koydukça Tanrı adına konuştuğunu ileri sürerek yoksulluk karşısında "sus" diyen din adamları da çoğalmaktadır. Latin Amerika yoksulluk karşısında susanların coğrafyası olmayacaktır." Hugo CHAVEZ



Kısaca Hristiyan inancına göre Tanrı insanı cennete yollamak için açlıkla, parasızlıkla, fakirlikle sınav yapmaz.

Kader İnancı ve Yaratılış Amacımız (02)
Cevapla