Daha 19 yaşındayım eşim 31 yaşında baba olmak istediğini söylüyor kendimi hiç hazır hissetmiyorum.. ama eşimide seviyorum boşanmak istemiyorum napmamız lazım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
19 çocuk istiyor diye okudum shsjsjs dedim noluyor. Söyleyeceksin söylemek zorundasın. Anne olmak çok büyük bir sorumluluk. Hayata birini getiriyorsun elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsun ve psikolojik olarak buna hazır değilsen bu sadece sana değil çocuğa da zarar. O yüzden söyle bundan dolayı alınacaksa bu onun problemi. O yaşa gelmiş adamın bunu anlayışla karşılaması gerekir ama konuşmadan bilemezsin. İleride diyelim ki söylemedim ve oldu ve sonradan dedin ben istemiyordum henüz diye bu sefer neden söylemedin? Diyebilir. O yüzden söyle.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHazır olmayacak bir şey yok annem 21 23 yaşında ablamla beni doğurmuş. şu an için erken. Ama eşinle evlenirken yaşının farkındaydın. O adam içinse tam vakitleri çocuğundan çok taş farkı olması iyi değil. Annem hep bizimle çizgi film izlerdi, oyun oynardı. Atari falan, ne kadar güzel oyuncak varsa alırdı. Çok güzel elbiselerimiz vardı belki oyuncak bebek gibi giydirmeyş seviyordu bizi. Ben annemi hep şen şakrak eğlenceli hatırlıyorum. Yaşının enerjisinin bi etkisi vardır. Genç anne olmak zor olsa da kötü değildir.
00 Yorumla
u +1 yılŞimdi buna biz nasıl karar verelim. Ya eşin hazır olmanı bekleyecek veya yapacaksınız bir bebek. Böyle bi sebepten ötürü boşanılmaz zaten. Benim Annemde 19 yaşında Anne oldu. İmkansız değil yani. Arkadaş gibiyiz. Eskiden daha normalmiş böyle şeyler tabii. Şimdi her şey daha zor. Eşinle konuşman gerekiyor. Düşüncelerini, sıkıntılarını, dert ettiğin ne varsa bu konu hakkında anlat. Beraber bir çözüm yolu elbet bulursunuz
00 Yorumla
+1 yılEeee sen gidip kendinden 12 yaş büyük biriyle evlenirsen bu şekilde de düşünüp durursun,, k. bakma ama adam açısından bakıyorum olaya gayet haklı, 31 yaşında sonuçta baba olmak istemesi çok normal, adam senin yaşına bakmaz ki onun da yaşı gelmiş sonuçta,, biz 50 defa burada söyledik erkenden evlenmeyin diye ama dinleyenler yok ki, kendisinden 25 yaş büyüklerle sevgili olduğunu söyleyen gereksiz ergenlerde dolu burası,, hepsi birgün pişman olacak bundan adım kadar eminim.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
52Cevap
+1 yılMerhaba,
Şayet hazır değilsen anne olmaman daha makul bir seçenek olacaktır. Çünkü çocuğun bakımı ilk zamanlarda emzirme vs gibi nedenlerle tamamen anneye aittir.
Dolayısıyla burada karar hakkı tamamen sana aittir.
Ayrıca eşler arasında- Yaş farkı
- Kültür farkı
- Eğitim farkı
gibi noktalar evlilikte anlaşma konusunda çok büyük bir öneme sahiptir. Sizin evlilikte yaş farkı böyle yanlış bir anlaşılmaya sebep olmuş benziyor. Eşin yaşı gereği artık baba olmak istiyor, sense tam tersi hayatı keşfetmek istiyorsun.
Karar senin.10 Yorumla
+1 yılona bu durumu anlat istersen canm aslinda o baba olabilevek yaşta bunuda goz önünde bulundur ayrica evlisin sonuçta evliligin sıkıntılı degilse eger sana bir tavsiye yani bence genç anne olmak en guzeli bak ben de gencim ve kzm 1 buçuk yasinda ve en guzel duygu❤❤❤❤
00 YorumlaSenden 12 yaş büyük bir adamla evlenerek hayatının hatasını yapmışsın. Adam 30 yaşını geçmiş çocuk sahibi olmak istiyor doğal olarak, ne olmasını bekliyordun ki? Üstelik sen daha çocuksun bu yaşta ne çocuğu? Tabi bu saatten sonra beklemesini isteyemezsin maalesef. Çünkü dediğim gibi yaşı 30'u geçmiş ve herkes gibi çocuk istiyor. Ya çocuk sahibi olacaksınız ya da boşanacaksınız. Bu kadar basit...
00 Yorumla
+1 yılBu yüzden yaş farkı olan evlilikler önerilmiyor. Evlenmeden konuşulacak konu bu. Açık açık demen lazım senin. Eğer saygı nedir biliyorsa sıkıntı olmaz. Ama çocuk demeye devam diyorsa tebrikler davar var karşında.
02 Yorumla
Soran+1 yılBunu dediğimde doğuda 17 de doğuruyorlar diyor senin annen benim annem 18 inde doğurdular diye bahane sunuyor önüme
- +1 yıl
Çocuk konusu psikolojik şiddet mevzusu. Eğer sen bu psikolojik şiddetten rahatsız isen ayrıl. Seninle evlenirken yaşın küçük olduğu için bazı şeyleri sabretmeli gerektiğini bilmeli ve ona göre evlenmeliydi aynısı senin için de geçerli.
Gizli Üye(36-45)+1 yılZamaninda düşünecektin her adam cocuk ister evlilik evcilik oynamak mı... Ya olumlu yanlarıda var mesela kendimi örnek vereyim ben 38 yaşındayım kizim 19 ...çocuk yapmak engel degilki gezmene tozmana... yinede istediğini yaparsin... yokmu kaynanan ya da annen sana destekci olan birileri... ben çocuklarımı yanliz büyüttüm hakkında hayırlısı olsun
09 Yorumla- +1 yıl
Esin yokmuki
Cevap sahibi+1 yıl@yalnizliklimani577 :) ha vardi çalışıyordu
- +1 yıl
Şimdi baksin
Cevap sahibi+1 yıl@yalnizliklimani577 yetişkin oldular
- +1 yıl
Maşallah kaç tane
Cevap sahibi+1 yıl@yalnizliklimani577 2 sizin var mı
- +1 yıl
Var
Cevap sahibi+1 yıl@yalnizliklimani577 Allah bagislasin
- +1 yıl
Seninkileride dm vrmi
Bu yaşta niye evlendin acaba. Ayrıca onun istemesiyle değil. O baba olmak istiyor da sen anne olmak istiyor musun? Bu öyle bir tarafın istemesiyle değil en önemlisi zaten kadının istemesi. Ayrıca 19 yaş çocuk resmen ne anne olması yani.
00 Yorumla
+1 yıl19 yasinda da 30 yasindaki adamla evlenilirmi ya gercekten saka gibisiniz biraz hayatinizi yasayin gezin tozun yiyin icin al simdi bebekte istiyor elin kolun iyice baglanacak 25li yaslarina gelince bikacaksin ayrilmak isteyeceksin herseyi zamaninda yasamak en güzeli ben su an 23um konustugum adam30 yasinda onunla bile olunabilirmi diye tereddutteyim sahsen
013 Yorumla- +1 yıl
Yaş farkı en fazla 3 olmalı bana göre. Onun üzerindekiler çocuk bakıcılığına giriyor başka bir şey değil. Sonra da erkek egemenliğinden bahsedip dururlar. Erkeklerin yaşça büyük olduğu evliliklerde genellikle erkeğin sözü geçiyor. Kadın yavru kedi gibi kalıyor evin içinde. Bence saçmalık...
- +1 yıl
Evet haklisin
- +1 yıl
Ona diyorsun kendi yaş farkına bak
- +1 yıl
Soran+1 yıl@LimonluPastanınHüznü ben bunu anlayacak yaşta evlenmedim ya onun bunu bilmesi gerekmezmiydi
- +1 yıl
Belki senin küçük olmandan faydalanıp sana kendi lafını geçireceğini düşünerek evlendi. Belki zaten senin durumunun farkında olsa bile umrunda değil.
Soran+1 yıl@LimonluPastanınHüznü değil zaten farkındayım
- +1 yıl
Benimkiyle aramda evet yas farki var ama bunlarinki kadar degil
- +1 yıl
@kayae22 Olgun kavramı çok abartılıyor. Yaşına göre sorumluluklarını bilsin yeter bence. İnsan içindeki çocuğu da yaşatmalı. İnsan yaşına göre yaşamalı. Benim kanımca biraz da kendisi ayakta duramayan, sorumluluk almayı bilmeyen insanlar yaşlı insanalar yöneliyor yani senin de tabirinle bakıcı. Çünkü kendileri hayatla yüzleşmekten korkuyor.
- +1 yıl
Böyle insanlar çevremde neyseki yoklar ama uzaktan bakınca abi-kardeş, baba-kız gibi görünüyorlardır herhalde. Bence en iyi ilişkide çiftler çok iyi arkadaş olmalılar. Bunun için de yaş farkı ya hiç olmamalı ya da dediğim gibi en fazla 3 olmalı. Azı yarar fazlası zarar hesabı kısaca...
Soran+1 yıl@LimonluPastanınHüznü korkmamalımıyım?
+1 yılEşiniz yaş itibariyle sizden farklı düşünüyor olabilir bu konuları evlenmeden önce konuşmanız ve bir karar almanız lazımdı.
20 Yorumla
+1 yılHep aynı soru, ne yapacağını akıl edemiyor musun? Ya doğuracaksın ya ayrılacaksın ya eşini ikna edeceksin başkada yolu yok, burdaki insanlar sana ne söyleyebilir?
00 Yorumla
+1 yılEsin de daha genç zaten bence en ideali 22-23 yaşına geldigin zaman. Bı de bu erkeklerdeki evlenip hemen çocuk yapma isteğini anlamıyorum ya dur ne acelen var
00 YorumlaSenin yaşın daha küçük. Eşin kendi yaşı geçiyor diye çocuk sahibi olmakta bu kadar ısrarcı sanırım. En azından 1-2 yıl daha bekleyebileceğinizi söyle. Hiç mi ikna olur gibi görünmüyor?
00 Yorumla
+1 yılErken yaşta evliliğin sorunları işte adan hakli bu konuda napsin 40 yaşında çocuk sahibi mi olsun çocuğu 20 yaşında genç olduğunda kendisi 60 yaşında olacak ne saçma artık dedesi derler
00 Yorumla
+1 yılBunu konusmadan nasil evlendiniz ya hayret ediyorum. Daha kucuksun cocuk icin bence, biraz bekleyin guzelce anlat esine de.
10 Yorumla
+1 yılBu yaşlar bana tanıdık geldi🤦♀️🍾🥂😂
Ona söyle daha çok erken senin için üç yıl daha beklesin10 YorumlaEşine paylasmalisin.. istemediğini değilde şu an için hazır olmadığını belirt.. belki anlayışla karşılar..
18 Yorumla- +1 yıl
Neden engelledn nolduki
- +1 yıl
Burdan deilde ordan konusalm gene konusma istemzsen ondakka
+1 yılSaygı duymak zorunda. İçine boşalmaksa mesele, doğum kontrol hapı kullanmaya başla, 1 ay sonra boşalabilir içine.
00 Yorumla😅 gül canım okadar hesablamada çıkan sonuç yine denk degil seni bos düşüncelere kaptiyo 😂🤙 başarılı bir düşünce fobbisi
00 Yorumla
+1 yılevlenirken hesap edemedinmi acaba? 30 yaslarındakı bır erkegın baba olmak ıstemesı gayet normal bence.
00 Yorumla
+1 yılKendin çocuksun daha
çok erken evlenmişsin.
Adam bebek istemekte haklı
sen ise ufaksın... bulun aranızı00 Yorumla
+1 yılEşin de beynini peynir ekmekle yemiş galiba.
Bu devirde çocuk sahibi olmak en büyük kumar. .04 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki
- +1 yıl
Nedenki demeden önce ülkenin ve dünyanın halini bi görsen?
Soran+1 yılParası olan için farketmiyor
- +1 yıl
Hayatta her şey para mı?
Tarih koyun beraber ortak kararla. İki sene diyin mesela.
02 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi istiyor
Trol soru gibi ama neyse
Evlenmeden önce konuşsaydınız10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBacı yaşın önemi burada devreye giriyor. Kendi yaşıtınızla evlenin ilerde örnekte olduğu gibi sorunlar çıkabiliyor. 31 yaşındaki biri için normal çocuk istemesi
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim. Maalesef durum bu şekilde böyle evlilik yapan çok fazla kadın var. Başta düşünülmesi gereken şeyler bunlar sonrasında ne olacağını da düşünmeleri gerekir
- +1 yıl
Rica ederim. Bir de bu olaya "olgun erkek tercihi" diyen kızlar var. Tamamen saçmalık. Ben böyle kızların ne kendilerini ne de kendi geleceklerini mantıklı bir şekilde düşündüklerini sanmıyorum.
Saçma bulacaksınız belki ama bence okullarda saçma sapan dersler verileceğine hayata dair dersler de verilmeli. Ya da hala var mı bilmiyorum ama hayat bilgisi dersine bu tür konular da eklenmeli diye düşünüyorum.
+1 yılBu yasta evlenirsen bunu da bastan kabul etmis olman lazım
10 YorumlaEşinin yaşına göre normal ama senin yaşına göre 2-3 yaş sonra düşün derim
00 Yorumla
+1 yılBu yüzden yaşı yaşına, huyu huyuna diyoruz denklikten bahsederken.
00 Yorumla
+1 yılNasıl evlendin o kadar yaş farkı insanla genelde kızlar istemez sen nasıl istedin
00 Yorumla
+1 yılÇocuk istemiyorsun diye boşanacak hali yok adamın daha sen çocuksun ki çocuk yapasın
00 Yorumla
+1 yılKendini hazır hissetmeden anne olma.
Annelik yürekten istenilirse olunmalı..01 Yorumla- +1 yıl
Anne olmuyorsun diye boşanacaksa boşansın seni sevmiyor demekki
+1 yılSiz bu konuları evlenmeden önce hiç Konuşmuyor muydunuz ya aranızdaki yaş farkına bakar mısın
00 Yorumla
+1 yılOnun yaşı gelmiş sen daha küçüksün evlenmeden once düşünseydin bu durumları
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhttp://www.youtube.com/watch?v=lrqYLZ6BnTE&t=2138s
33:50 nci sahne nasıl?00 Yorumla19 yaşında çocuk yapılır mı yaa. Biraz hayatınızı yaşayın. Biririnize doyun iyice.
00 YorumlaBen 2002 liyim 19 yaşındayım. Ve asla bırak 12 yaş büyük biriyle evlenmeyi sevgilim 4 yaş büyük en az 4 senemiz daha var diyoruz. Hangi aklınla yaptın bunu? İnan yerinde olmak istemezdim hayatim kaymıştı. Kendin secmissin bu yolu yaşa şimdide...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbıktık bu trol sorulardan ne halt yerseniz yeyin evlenirken bana mı sordun cici kız
30 YorumlaŞimdi eşin 31yasina gelmiş kısacası hayatı yaşamış gezmek istemez eğlenmek istemez ama sen daha 19 yaşındasın eminim gezmek istersin gençliğini yaşamak istersin senin için üzüldüm. Hakkında hayırlısı 😊
00 YorumlaÇocuk bakımında anne daha büyük sorumluluk alıyor. Yaşın bence çok küçük acele etme. Ama eşinizin yaşı biraz büyük olduğu için baba olmak istemesi normal. Çocuk ha diyince olan bir şey değil ama genç anne olacaksın çok güzel bişey.
00 Yorumla
+1 yılAdam haklı. Biraz daha beklerse çocuğu dede diyecek adama jsjs
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAranızda baya yaş aralığı var onun istemesi normal artık ama sen daha küçüksun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıladam haklı yaşı gelmiş. yapmazsan başkasından yapar.
00 YorumlaBunu ona güzel bir dil ile anlatacaksın cekiceksin köseye ama tabiki uzun sürmüycek sekilde ayarlıycan kendini yoksa cocuk da mahvolur bu yolda
00 Yorumla
+1 yılNiye herkes bu kadar yaşa takılmış? İsteyen istediğiyle evlenir kimse buna karışamaz. Belliki hanımefendi olgun biriyle yuva kurmak istemiş.
00 Yorumla
+1 yılBaşkasından yapsın ikinizde kurtulursunuz bu dertten
01 Yorumla
Soran+1 yılBoşanalım yani
+1 yılİstemesi doğal onun baba olma yaşı gelmiş ama sen çok küçüksün daha
10 YorumlaŞimdi istemiyorsun diye boşanacak değilsiniz herhalde
10 Yorumla
+1 yılsen korun ve biryandada onun hatrını kırma gebe kalmaya çalış sahteden
00 Yorumla
+1 yılAradaki yaş farkını fark etseydiniz en başta böyle bir sorunla karşı karşıya kalmazdınız
00 YorumlaBaştan hatalısın senin yaşındaki ler zir zop geziyor
00 YorumlaBöyle yaş farklı var evlenmişsin iş evlenmeden önce konuşmanız. lazimdı bu durumu
00 Yorumla
+1 yılAnlayışla karşılamasını iste
20 Yorumla
+1 yılbaban yaşında adamla evlenirsen olacağı bu
20 YorumlaAnlayış göstermeli sen daha çocuksun
20 Yorumla@zimbateli34 darısı başımıza
11 Yorumla- +1 yıl
hey maşallah neler var neler
hazır değilim de zorunda değilsin
10 YorumlaAllah akıl fikir versin size.
10 Yorumla
+1 yılÇok yanlış bı evlilik daha çok sorun yasarsin
10 Yorumlabence konuş 1-2 sene beklesin
10 Yorumla
+1 yılDerdin neydi de bu yaşta evlendin
10 Yorumla
+1 yılHazır olmadığını dile getir sen de
00 YorumlaYaş farkının dezavantajları
00 Yorumla- Devamını Gör (32)
Devamını Gör(77)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Eşim 31 yaşında, ben 19. Çocuk istiyor ama ben hazır değilim. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler