Şehir ortamında büyüyen çocuklar hayatı daha hızlı öğreniyor ama küçük yerlerde büyüyen çocuklara bakarsak da daha mutlular. Siz çocuğunuzu şehirde mi köy, kasaba gibi küçük yerlerde mi büyütmek istersiniz?
Çocuğunuzu şehir ortamında mı büyütmek istersiniz köy ortamında mı?
Bu soru bana çok garip geldi. Nedir hayatı öğrenmek veya hayata adapte olmak? Trafikte saatler geçirmek mı? Büyük avmler ve parıltılı içleri mı? Bol ışıklı sokakları mı? Hayata adapte olmak için böyle bir ortam mı gerekli gerçekten? Bir çocuğun hayata adapte olması için hadi diyelim ki teziniz doğru küçük yerlerde büyüyen çocukların daha mutlu olduğunu söylüyorsunuz bir çocuğun mutluluğu her şeyden kıymetli değil mı? Teknoloji her yerde ve günümüz teknoloji cağı ise bir çocuğun hayata adapte olması için kalabalık şehirlere gerçekten ihtiyacı var mı? Veya hayat sadece büyük sehirlerdeki imkanlar mı? Toprağa dokunmak mesela asıl hayatın amacı bu değil mi? Üretmek.. Büyük şehirde bir çocuklar sadece tüketmeyi öğreniyorlar. Hayat sadece tüketmek değil ki. Küçük bir şehirde yaşıyorum ama yinede apartman tepesinde ve fırsat bulabildiğim her gün çocuğumu köyüne götürüyorum metropol bir şehire değil. Köyde doğmuş ve köyde büyümüş bir kadınım. Statü olarak sizden bir farkım olduğunu sanmıyorum. Aksine mutlu ve özgür bir çocukluk yaşadım. Okudum, meslek sahibi oldum, gayet güçlü ve hayata adapte bir birey oldum. Kırsalda veya küçük şehirlerde yaşamak demek hayatı yaşamamak demek midir?
Yani sonuçta ben geçimimi nerede sağlıyorsam, çocuğuma nerede daha iyi imkanlar sağlayabiliyorsam mecburen orada büyütücem ki bunun da şehirden başka yer olma ihtimali maalesef yok. Herkes ister doğa hayatı, sakinlik sessizlik ama sanırım onlar emeklilik zamanlarında daha çok olucak şeyler :)
O yüzden şehir ortamı diyorum. Ama tabiki gerektiği zamanlarda da hem kendim için hem de çocuğumun o ortamı da tatması, öğrenmesi için doğa ortamına, köye vs. De yerine göre götürürüm yani ondan da mahrum bırakmam herşeyi öğrenmeli sonuçta..