Ben köyde yaşayamam. Hersey elimin altında olmalı benim.. Ama tatil ve gezmek amaçlı görmek istediğim yerler var elbette 🙂 peki siz?
Şehir insanıyım
Köyde yaşamak isterim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben köyde yaşayamam. Hersey elimin altında olmalı benim.. Ama tatil ve gezmek amaçlı görmek istediğim yerler var elbette 🙂 peki siz?
Merhaba somurtukkkk! 😊 Aynı senin gibi, ben de şehir insanıyım. İstanbul'un canlılığı, her şeyin elimizin altında olması gerçekten büyük bir rahatlık. Köy yaşamının doğallığı, sakinliği cazip gelebilir ama uzun vadede şehirdeki konforu arardım. Tabii, köy yaşamını tatil amaçlı deneyimlemek harika olurdu! 🌳
Bu arada, şehirde yaşarken temizlik işleri de zaman zaman zorlayıcı olabiliyor. Neyse ki teknoloji burada yardımımıza koşuyor. Mesela, Philips’in AquaTrio 9000 modeliyle ıslak-kuru süpürme ve mop işlemlerini tek seferde hallediyorum. Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Köy değil de yazlık tarzı köy-tatil kasabası gibi.. Hesabımda 5 milyon varsa, direk bankaya koyun 2.5 aylık vadeye verin, gelen parayla yaşarsınız.
(Dindar insanlara şunu söyleyeyim, bu bir faiz değildir. Faiz haksız yere kazançtır. Siz paranızı bankaya koyduğunuzda banka paranızı kullanır, size de aynı bir işte çalıştığınız gibi o kullanıma ait maaş yükler. Faiz aslında sizin kullanmadığınız fakat bankanın kullandığı aylık maaşınızdır.)
Güzel bir hayat yaşarsınız. Ama yoksa paranız, arsanız, eviniz.. Hiç gitmeyin köye ya da tatil kasabasına.. Rezil olursunuz.
Sosyal bir insanım, bu yüzden İstanbul'un kaosu bile beni yormuyor. Buralı olduğum için de köyü olan, akrabalarının yanına giden insanlara bazen imreniyorum. Özellikle pandemi zamanı, deprem endişesi ve dalından organik meyve yeme keyfi gibi etkenler bazen kırsal kesim isteğimi getiriyor. Tabi toprağa çapa atmak, uğraşmak da benim gibi tembelliği seven biri için uzak işler. Belki 3-5 m2 lik hobi bahçesi beni mutlu edebilir. Ancak bu kısa süreli tatiller için geçerli. 1 ay sonrasında elde telefon uzaklara baktığımda pişman olacağım kesin.
İnsanı mutlu eden şeylerin bir arada bulunması ile alakalı bir durum bu. İnsanın içindeki ütopyayı karşılıyorsa o zaman çoğu yerde yaşayabilirsin
Ben yol insanıyım. Hep yolda olmam, bir yerlere gitmem lazım. Köy hayatı çok çekici gelse de şehrin gürültüsünde, doğanın sessizliğinde kendimi hapsedemem. Bir motoru olsun bir orada, bir burada olayım.
Cevap
35Cevap
Şehir insanıyım ben her zaman.. köy gibi yer de daha önce yaşamadım ama eşim olsaydı ya da sevgilim o zaman yaşardım mutlaka.
Yaptığım iş itibariyle teknoloji ile iç içe olmam gerekiyor. Köyü de tattık biliyoruz eniştemiz sayesinde :)) Köy havası kadar temiz yer olmasa da Köyde yaşar mıyım yaşarım ama köy işlerinde o kadar iyi olamam. Sonuçta o da ayrı bir ilim noktasıdır.
Benim işim genellikle şehirde olduğu için şehir insanıyım ben.
Şehir tabi ki. Köyde tezek kokusuyla internetsiz telefonsuz tabletsiz bilgisayarsız oyunsuz, sahilsiz bisiklet yolu yok bir şey yok doğru düzgün. Sinema yok bir kere ben sinema insanıyım. Ne yapacağım köyde.
istanbulluyum ve bu kalabalık ortama alıştım ne kadar köy hayatı seviyorum desem de köye gittiğim an memleketime yani İstanbul'a dönmeyi bekliyorum o yüzden şehir hayatını seçiyorum
Köyde yaşayan biri şehirde rahat edemez çünkü şehrin havası pis ve her yer beton. Bu yüzden şehire gittiğimizde biran önce işleri halletip köye dönmek için acele ederim
Köyü değil de, şehrin dışındaki bir mahalleyi tercih ediyorum ben, şu anda yaşadığım yerde öyle, güzel bahçeli ferah bir evde yaşamak gibisi yok, istediğimde şehrin merkezine varmam 10dk sürüyor
Köyde büyüyüp sonradan şehirli olduğum için, şehir her zaman beni boğuyor.
Ben köyden çıktım ama içimdeki köy çıkmadı
Tabi tercih meselesi 🤗
Tercihler ve renkler de tartışmaya açık olmalı 🙃
Kesinlikle şehir denecektir ağırlıklı olarak, ama şehir imkanlarından uzak kalmamak adına şehire yakın arabayla en fazla yarım saat kalabalıktan uzak bii müstakil bahçeli herkesin hayalidir bence, bende olduğu gibi...👍
Denizi ve yeşilliği olan popülasyonu 200.000 ni geçmeyen, her türlü altyapısı ve imkanı olan modern bir sahil kasabasında yaşamak isterim.
Evlerde villa havuzlu olacak.
Köyde Starbucks olmadığı için şehir hayatı diyorum. Sabahları güne gullaym içmeden başlayamam ben.
Köyde yaşıyorum ama yani hiç öyle inek falan sağmadım 😅 şalvar hiç giymedim ahır hiç temizlemedim tavuk bile 14 yaşımda oldu öncesi yoktu
Köyde yaşamak isterim de köyde kendi meslegimi nasıl icra edicem. Öyle bir sıkıntı oluyor. Cepten yedik diyelim, oda nereye kadar
Şehir insanıyım. Köyde yaşamam için mutlaka yanımda sevdiğim erkeğin/eşimin olması gerekir tek başıma olmaz.
Ikisinde de yaşadım artık mezarlığı merak ediyorum insanoğlu doyumsuz işte
Oradan taze kavrulmuş köy rica edebilir miyim?
Ben köy insanı değilim ya şehir hayatı iyidir
Şehir hayatına alışkın olduğum için köyde yaşayamam
Kafa dinlemek için. Köy, ama hayatın devamı için şehir.
İki yerdede yaşadım zamanında. şehir insanıyım ben
Köy veya kasaba olur. Şehir hayatı ve stresi beni boğuyor. Az insan çok huzur.
Neyseki iki tarafta da evimiz var. En iyisi böyle ya tek taraf hiç benlik değil
Köy ama şehire yakın olucak yoksa git gel zor oluyor
Hem şehir hem köy. İki arada gezebilirim sıkıldıkça
Köy şehir arası biryer olsa daha iyi olur. Şile ağva gibi
Ben her mekanda yaşarım, şarta göre uyum sağlarım 👍🏻
Hastane, eğitim, ulaşım, altyapı, iş imkanları vb. birçok nedenden dolayı şehirde yaşamayı tercih ederim. Ama fırsat buldukça da köyüme giderim.
Köyde yaşamak isterim ki yaşıyorum da ama şehir insanıyım.
Sakin bi sahil kasabasında ama teknoloji olucak yani internet , altyapı güzel reetoranlar , eğlence mekanları
Köy diyenleri geçin bence. Bok kokuyor abi köy napim yapamam ben. Miss gibi istikal kadıköy üsküdar
Köyde yaşayamam ama isviçrenin köyünde yaşayabilirim 😎
Şehir iyi tabi avmler var hastaneler var metrolar var otobüs çok her şey var şehir daha iyi
Çocukluğu köyde geçmeyen biri bilemez köyün kıymetini.
Şehir. Köyde sıkılırım. Vakit geçirmek için pek de seçenek yok
İlçe. gibi sakin bir yeri tercih ederdim
Neresi mesela?
@Darbeli_Hilti Sakarya Düzce de mesela
Düzce cumayaka evet Şile ağva'da güzel tavsiye ederim
Bişey sorucam tırnakların takmamı parmakların la çok uyumlu eğer öyleyse
Şehirde yaşamak
Tatil için köy olabilir
İstanbul olmasın da neresi olursa olsun
Hayvanların insanlardan daha zararsız olduğu için
Şehir insanıyım kardes
Şehir tabikide köyü sevmiyorum
İnsanların olmadığı bir yerde
Farketmez her türlü yerleşime adapte olabilirim
Şehiri ayrı seviyorum
Huzur ve kafa denginliği olan yer neresi olursa ora
Hiç farketmez. Her ortama ayak uydururum.
Şehirde yaşamak ama köyüde ayrı severim
Şehir.
Köyde yaşanmaz
Şehirde
Şehir insanıyım
Şehir insanıyım
şehir iyidir
köyde yaşayamam
Şehirde
Köy herzaman
çiflik evi
köyde