Bir çocuk doğduğunda her açıdan 0 doğar. Biz çocuğa rehber olarak kişisel gelişiminin oluşmasında yardımcı oluruz. Sosyal olmayan ve içe kapanık olan çocuklarda tek sorumlu anne babasıdır bana göre.
İçe kapanık çocukların özgüvenini geliştirmek için anne ve babasının onun bir çocuk olduğunu unutmaması ve ona göre davranması gerek. En önemlisi de çocuğun duygusal açlığının, duygusal boşluğunun olmaması açısından çocuğu bu anlamda doyurmak gerek.
Konuşmak, dinlemek lazım. Dinlenmeyen, umursanmayan insan içine kapanır. Ayrıca neyden çekiniyorsa, üzerine gitmesi sağlanmalı. Tabi zorlama yöntemlerle değil. Bir psikologdan yardım alsanız çok iyi olur.
Tüm çocuklar özgüven patlaması yaşıyor. Saygısızlık, küçük yaşta cinsel özgürlük, cinsel yönelim, ellerde telefon her siteye girebilip, her wifiyi kırabiliyorlar. Bırak seninki de içine kapanık kalsın.
Benimde tanıdığım bi çocuk var kaldığım yerde çocuk aşırı özgüvensiz teşekkür bile edemiyor düşün artık
Bikeresinde boğazı ağrıyordu neredeyse ağlıcaktı bende sorununu çözmüştüm benle konuşmaya, benle ilgilenmeye, ben istemesemde bana yardım etmek istiyodu
Demek istediğim çocuklar ne kadar canım davransada onlara yol göstermek cesaretini arttırabilir çünki bilmiyor ve sen üstelersen çocuğu kaybedersin
Sessiz çocukların sorunlarını sorarak çözebilirsiniz ama asla yüzünüzde olumsuz duygu olmıcak
Her çocuk aynk deildir kimi çocuk hemen sıkılır kimisi konuşamaz felan bunları öğrenmek faydalıdır
Onun haricinde benim kullandığım doğal taşlar var kalsedon sodalit kırmızı akik gibi bu taşlar insana cesaret, sosyalleşme, duyguları ifade edememe gibi sorunların çözmek için uygundur
Bilmem ama çocuklukta ergenlikte kesinlikle özgüven kazanmak önemli ben çocukken çok içime kapanık çekingen biriydim kendimi aşamadım açılamadım özgüven kazanamadım ve hep özgüvensiz içime kapanık asosyal kaldım hayatımı hep olumsuz etkiledi