#Mutluluk26

Her çocuğun yaşamış olduğu çağ ile ilgili bir takım özenmişlikleri istekleri ve arzuları bulunmaktadır.
Çocuklarımıza olan ilginin yanı sıra bu istek ve arzularını ise yerli yerince kısıtlı bir şekilde dile getirmek gerekir. öyle ki bir ebeveyn, çocuklarına ve eşine karşı ne kadar nizami ölçüde disiplinli bir şekilde hareket ederse, Aile içerisindeki otoriteyi ise bir o kadar düzenli sağlamış olur. örneğin; çocukların okul çağlarındaki dönemlerinde onlara biraz daha olgun yaklaşarak kendilerine "artık büyüdüklerini ve olgun olmalarını gerektirecek" faaliyetler sergilenmelidir.
Bunları gerektirecek bir takım yaşantılar ne kadar zorlu olmuş olsa da, hiçbir ebeveyn içinde bulunmuş olduğu durumdan sıkılmaksızın planlı programlı bir biçimde hareket etmeli, eşlerin ise kendilerine olan rolleri biraz daha dikkate alınarak yaşanabilmelidir.
bu soruların cevaplarını burada araman komik geldi bana.
bunlarla ilgili birçok kitap , video ve makale var.. onları dene..
yazdığım cevabıda yanlış anlama lütfen.
gördüğüm kadarı ile çocuk ile birkaç soru sormuşsun ; bilir bilmez kişiler yanlış yönlendirme yapabilir.. ve bu senin ve çocuğun için iyi olmayabilir..
Yanlış yönlendirme olmaz çünkü biliyorum, benim doğrularım var. Sadece insanların ne düşündüğünü merak ediyorum o kadar. Çok güzel cevaplar veren var.
Çocuğa söz hakkı tanımak.
Kendi kararlarını vermesine izin vermek.
Küçük çocuğun ne kararı olur demeyin. Seçenek sunarak hangi kıyafeti giyeceğini seçmesini sağlayabiliriz mesela...
Çocuk konuşurken onu dinlemek. Boy farkını ortadan kaldırmak... Dizimizi kırarak çocukla göz kontağı kurmak..
Yapma dediğimizde bunu neden yapmaması gerektiğini açıklamak.
Onu yapamazsın, şunu beceremezsin demek yerine istersen beraber deneyelim demek..
Liste uzar elbette...
Ebeveyn olmak basit bir iş değil. En önemlisi çocuğa doğru rol model olabilmek.
Onların de gerekli yerlerde söz sahibi olmasına müsaade etmek ve yaşına uygun kararlarını vermesine, uygun işleri yapmalarına izin vererek özgüvenli çocuk yetiştirilebilir. Kısaca gereksiz kısıtlama yapılmamalı.
Cevap
27Cevap
Onu bunu bilmem ama spor yapıp vücudum güzelleştikçe özgüven benim gibi asosyal bir adamı bile tavan yaptırıyor siz düşünün.. Çocukları erken yaşta spora alıştırın.. Özellikle kızların çekici bulduğu erkek sporları mesela basket hem boyu uzun olur hem atletik vücut ya da yüzme gibi sporlar çocuğun özgüvenin fena arttıracaktır.
Konuşurken mutlaka dinlemeli. Sorularına mantıklı ve düzgün cevaplar verilmeli. Çocuktur deyip geçiştirmemeli. Gerçek başarıları ödüllendirilmeli. Başka insanların yanında hataları söylenmemeli. Bol kitap okumalı böylece muhakeme ve kendini ifade etme gücü gelişir özgüven artar. Uzar gider bunlar
Nette araştırdım da, ayrı yazılması gerekiyor. Öz güven ve ön yargı şeklinde yani bunlar ayrıymış...
Evet ayrı yazılıyor uzun metinlerde.
Üç dört aya kadar bitişik yazılıyordu. Tdk da şaşkın sjsj
Sanal ortamdan ne kadar uzak kalırsa okadar özgüveni yükselir... anne babanın bunda büyük sorumluluğu vardır aile içinde çocuk kendini yeterince ifade edemezse bu dışarıyada yansır ve kendine güvenemez.
Sorumluluklarını bilip takibini kendisi yapmalı. Evde sürekli olarak sözlü uyarılan ya da yapması gereken şeyler hatırlatılan bir çocuk asla özgüven sahibi olamaz.
Çocukların özgüveni var zaten. Aile ve çevre buna ket vuruyor
Ben bu yaşımda bile özgüvendizim. Asla dışarı yalnız çıkmam, misafir olunca yerinden kalkamam çalışırım...
Evet ilk önce anne baba özguvenli ne istediğini bilen kisiler olmalı. Cocuguna yasina uygun sorumluluklar vererek bu ozguveni saglayabilirler.
Onu yapamazsın şunu yapamazsın bunu yapamazsın gibi cümleler kurulmamalı ve bazı şeyleri başarabilmesi hakkında çocuğa güvenmeli.
Sorumluluk vererek. Evde iş bölümü yapmak mesela. Çok faydalı.
çocuklar genellikle özgüveniyle doğar ama ebeveynlerin kattıklarıda önemlidir
Sorumluluklar vererek, iş yaptırtarak takip mekanizmalarını geliştirerek.
Onlara güvendiğimizi hissettirerek öz güven kazandiririz
Onu önemseyip onu överek ve sorumluluk verip destekleyerek
Onu her konuda desteklemek sen yaparsin sana güveniyorum demek
Öncelikle özgüvenin ne olduğunu anlatmak gerekli ve özgüveni olan insanların hayatlarındaki başarıları anlatmak gerekli.
Onlarin yasina inip , arkadas olmak , onemli , onların oyununun içine girmek gerekli bence. Onlari anlamak icin. Boylelikle guven ve oz guven verebiliriz.
Ona redd cevabı vermeyerek. Özgür davranmasını sağlamalıyız.
Ödevlerini tek başına yapsın yatağını toplasin tek başına birseyler başardığını göstermeniz lazım ☺
Bir şeyleri kendi başına başarmasına müsaade ederek.
Başarılarının destekçisi ve başarısızlıklarının yardımcısı olarak.
Kendisini destekleyerek, başarabileceğini öğreterek.
Sosyal ortamlara sokarak ve ona guvenini belli ederek. Azarlamamak lazim cocuklari.
Kendi kendine başarması gerek bir şeyleri.
Önce elindeki tableti alıcaksınîz
Bazı şeyleri kendisi başarmalı, hazıra konmamalı.
Kesinlikle özgüvenli kültürlü olması gerekir.
Hadi oğlum amcaya küfür et
sorumluluklar yükleyerek
Onlara sorumluluk vermek öz güven sağlayacaktır
kendi ayaklarının üstünde durmalarını sağlayarak
Kısıtlamaları minimuma indirerek
tek başına birşeyler başardığını göstermek lazım..
Sorumluluk verilerek
#iyihaftalar
Özgüven gerçekten önemli.
Çocuğun ödevlerini işlerini çocuğa yaptırmak
sorumluluk vererek
sorumluluk vererek..
Sorumluluk vererek
Sorumluluk bilinci
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar