Yaş 37. Geçmişte uzun yıllar adet düzensizliği (seyrek adet olma durumu) vardı. Elbette hastaneye gideceğim ama genel olarak sormak istedim. Teşekkürler.
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yaş 37. Geçmişte uzun yıllar adet düzensizliği (seyrek adet olma durumu) vardı. Elbette hastaneye gideceğim ama genel olarak sormak istedim. Teşekkürler.
Evet, 35 yaşından sonra da çocuk sahibi olmak gayet mümkün. Sadece yaş ilerledikçe doğurganlık biraz azalıyor ve gebelikte bazı riskler arttığı için daha planlı ilerlemek gerekiyor. 35 bir duvar değil; düzenli doktor takibiyle sağlıklı gebelik yaşayan çok fazla kadın var.
Mümkün ama sağlıksız feminizm belası kadınların hayatını alt üst etti üniversiteye gittiğiniz yaşlarda evlenip çocuk yapsaydınız şimdi kocasızlıktan ve çocuksuzluktan öfkeli kindar mutsuz canavarlar olmazdınız 30 yaşından itibaren doğumda daha fazla acı çekilir vücut ve vajina doğumdan sonra kendini toparlayamaz 20’lerde doğum yapmak daha sağlıklı ama feminist dünya aksine teşvik ediyor +30 elastikiyetini kolajenini diriliğini kaybetmiş bir vücut doğumu kaldıramaz
Valla 70 yaşında ninenin doğurduğu haberlerini de okuduk. 40 lı yaşlarda hamile kalabilen de var 25 yaşında menopoza girenler de var...
Bu değerler kişiseldir, herkeste aynı olacak diye bir kaide yok. Evet 35 yaşından sonra çocuk mümkün ama sana mümkün mü bilemiyorum. Dua et bence. Allah isteyene nasip etsin.
İstiyorsan hersey mümkün. Tıp bu konuda çok geniş imkanlar sunuyor ayrıca 45e kadar orta yaş diyebiliriz neden böyle bir düşünceye girdin ki? Buradaki yaşın sorun olması gereken nokta, 40ta doğum yapsan 60 yaşında geldiginde, çocuk 20 yaşında olacak o zamana sabrın ve enerjin kalırmı bilemeyiz.
Cevap
71Cevap
Nasibin varsa bu işin ehli doktora denk gelirsen neden olmasın
yani biz bilmeyiz onu doktorun bilir ama ergenlikteki bi cocuga 50 yasinda ne derece uyum saglayabillirsin mesela? ya da üni-evlilik cagina geldiginde size ihtiyaci oldugunda saglik sartlariniz ne olacak?
bana gore cocuk ile ebeveyn arasi yas farkinin 25den fazla olmamasi lazim. ama diger yandan gunumuzde 20-25 yasinda cocuk yapabilmek kac kisiye ne kadar mumkun?
hayat zor. sahiplen bi sokak can' ı. canina can katsin 😍
Canım ablam, babaannem geliniyle yarışıp 58 yaşında doğurdu, sence sen yapamayacak mısın? 😄
İçin rahat olsun, evham yapma. Stres vücutta çok farklı tepkiler veriyor, kendi tecrübemden biliyorum; stresten sol kulağım geçici işitme kaybı yaşadı zamanında.
Sen doktor kontrollerini aksatma, gerisini akışına bırak. Hiçbir sorun çıkacağını düşünmüyorum, rahat ol.
https://www.youtube.com/embed/6sCWDhZzmxcTabi ki herkes makale okumak zorunda değilde AI gibi imkanlar varken bunu buradaki “kanaat önderlerine” sormak saçma değil mi sanki sadece bir fikir (Ve madem yapmamışsın söyleyeyim evet biyolojik olarak ekstrem olsada 60-70 yaşlarında bile çocuk sahibi olmak mümkün en sağlıklı aralık 20-30 olsada 30-40 yaş arası asla geç değil öyle aşağıda yazan arkadaşların anlattığı gibi dünyanın sonu falan değil ama çok geç kalmamak lazım doktor kontrolünden geçtikten sonra eğer bir sağlık problemin yok ise doktorunda aynı şeyleri anlatacaktır zaten)
Kendi rahminde doğması şart mı. Yakışıklı, sağlıklı net bir tanesini bulursun çekersin kuyruğundan atarsın yumurtanın üstüne. Sonra bu ikisini alır yollarsın donörün rahmine. 9 ay sonra kapınıza kadar gelir bebecik. Büyütmeyin gözünüzde bu kadar. Teknoloji gelişmedi mi daha o kadar?
48 yasnda 4. Cocugnu doğurdu teyzm annemde bu yaşlarda hamile kalmıştı menopoz a girmedgn süre zarfnda mümkün
Doğurganlık falanca yaşa gelince şak diye kesilen bir şey değil. Merdiven basamaklarını tek tek iner gibi yavaş yavaş azalır, azalır, ve öyle biter. Yani her geçen gün azalıyor olsa da 40'lardan önce hala şansın var.
Moral psikoloji çok önemli gebe kalmak sorun değil sağlıklı sürdürmek önemli,
Malum bedenimiz de eskiyor zamanla 20 li yaslarkdaki o tazelik kalmıyor artık
Çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız daha geç olmadan yapın ve dikkat edin.
kesinlikle mümkün. günümüzde sağlığına ve beslenmesine dikkat eden birçok kadın bu yaşlarda çok rahat anne oluyor. sen yine de hiç vakit kaybetmeden iyi bir hekime görünüp hormon testlerini yaptır, en doğru yolu doktorun çizer zaten.
Menapoza girmediğin sürece, eşinin de spermleri sağlıklıysa olur. Adet düzensizliği için tedavi görmen gerekebilir
niye mümkün olmasın ki 35 yaşından sonra yani kadınlar ne oluyordu ya menopoz olmuyorsun yani menopoz 40 45-50 yaşından sonra oluyor Benim bildiğim yani çocuk istersen erkeğin beline sağlık
Yine bilen bilmeyen yazmış yapıştırmış, 35+ ilk gebelik için riskli ama bu illa olumsuzluk olacağı anlamını taşımaz Dr kontrolu gerekir Dr zaten süreci yönetiyor.
Oluyor, benim ablamın 43 yaşında oldu çocuğu, kaza kurşunuydu belki ama, şu an sülalemizin maskotu o iyi ki olmuş💖💗🥰💞
Allah size de sağlıklı bir evlat nasip etsin.
yani muhtemelen vardır ama tabi zorlasıyordur. artık insanlar gecikiyo bu işlere. toplum boyle. enısteye selamlar diyorum. umarım cocuk sahibi olursun
Cok degisken bir sey
Bizim akraba 45 yaşında doğurdu Arkadaşım daha 26 yaşında cocugu olmuyor Yasla da bitmiyor Kullandığın ilac genetik besleme alışkanlıkları stres etkiliyor
Yani genc olup cocugu olmayan insanlarda var
Sizin aile dogurgansa olmaj ihtimali daha cok Bizim aile de az mesela kuzenim 23 yasinda evlendi bes sene cocugu olmadi Bir suru ornek var
Yani yasim geldi olmaz deme canim benim
Insallah nasip olur sana da
Olur umarım inşallah anne olabilirsin benim annem beni 37 yaşında doğurmuş
iyi ki zamaninda o işi halletmisim boyumca oğlum var gorenler kardes saniyor simdi bu mentalle doğuramaz ve bakamazdim
Ailesiz kalmış bu kadar bebek varken komplikasyon yaşamanın muhtemel olduğu bir hamilelik geçirip belki de hastalığı olacak bir çocuk yapman yanlış olur bence. Çok güzel canlar var sevgi ve ilgiye muhtaç olan, onlardan birini evlat edin derim.
Bence daha fazla bekleme hastane için bazılarında olmuyor bazılarında 45 yaşa kadar sıkıntı olmuyor
Olur neden olmasın 40 yaşından sonra çocuk sahibi olan tanıdıklarım var.
Tabiki 45 yaşında doğum yapmış tanıdığım var
Menapoz 40lı yaşlarda başlıyor diye biliyorum. 37'de çocuk mümkün yani
Biyolojik olarak mumkundur de, mental kaldirir mi bilinmez. Cok yorucu olur ya, cocugun pesine kosacak enerji gerek. 20li yaslardaki gibi olmaz.
Ben 40 yasinda, 48 de doguran da gördüm 50lerinde cocugu evlenmisken yeniden doguran da gördüm. Olunca oluyor 🤷♀️ saglik kontrolleri ve menopoz yasi önemli.
Mümkün bir arkadaşımın annesinin 40 yaşında ikiz bebekleri olmuştu
Evet. Yumurtalıklarına baktır. Azalma varsa dondur. Doldurunca 50 yaşında bile doğum yapabilirsin.
Mümkün ama gebelik sonrası canlı doğum riski 35 yaş üzerine çıkıldıkça %5 azalır
Tabikide ve emin ol çok çok güzel bir durum olur bu
Birçok örneği var, doktor yönetiminde ilerlemen en doğru olanıdır.
Bunun yaş ile alakası yok ki 35nden sonra kaç kisi cocuk yapıyor
Tabiki de mümkün. İnsanlar 40 ından sonra bile hamile kalıyor artık.
Duzensizde olsa adet goruyorsan gebelik ihtimalin var
mümkün tabikide daha ilerki yaşlarda bile hamile kalanlar var daha dikkatli olmalı ama
Elbette mümkün neden mümkün olmasın eşinin ve senin durumun önemli
Mümkün de işte çocuğun büyüdükçe sen de büyüyor olacağından yaş durumu biraz zor bence.
Evet mümkün ama otizmli olma olasılığı yüksek
Demet Akalın 42 yaşında anne oldu.
Regl döngün belirler bunu
Mümkün sen burada ki leş heriflerin zihniyetine bakma
Tabiki mümkün. İnfertilite bölümlerinde bu şekilde çok kadın var
Elbette mümkün … ne genç kadınlar var 20 lerinde istese de olmuyor sağlık sorunlarından.. ne kadınlar var 50 lerinde doğuruyor
Yumurta sayımı yaptırdın mı iyiyse durum her gün seks yapıp içine boşalırsa erkeğin güçlüyse hamile kalabilirsin
tabiki mumkun ben annem 46 yasindayken dogmusum
ben 40 ımdan sonra doğurdum niye mümkün olmasın :D
@190kisami yok 3. :D
@190kisami 1. askerde şu an :D
Mümkün çevremdw çok var. Ama doğal yollarla zor aşılama ya da tüp bebek olur genelde hem senin hem bebeğin sağlığı açısından. Yaş arttıkça zehirlemeler ve engelli doğumlar artıyor
Zor bence. Ama doktora gidip sor daha sağlıklı olur
Yaşla alakası yok hormon ve yumurta rezerviniz önemli
37 den bildiriyorum 4 ay sonra ilk kez anne olacağım
Bu nasıl 37
Olur tabi ama ilk çocuksa iyi yanları oldugu gibi zorlayıcı yanları da var
annem beni 43 yasında dogurmus mumkun tabi 😇 ilk cocuk hem de
@keskin_cazibe Yorum üslubuna bakınca öfkeli, kindar ve mutsuz canavarın sen olduğu anlaşılıyor.
58 yaşında çocuğu olan kadınlar var
Olur
Bunu kafaya takma
Bir doktorla görüşmek ve fikir almak daha doğru olmaz mı? :):
30 yaşından sonra engelli doğum oranı artıyor geç kalmışsın yapma bence
Mümkünde ne gerek var kim uğraşacak.
45 e kadar oluyor ama riskli
Eşim 38 yaşında anne oldu
Annem 38de dogurdu sorunsuz şekilde
Evet mümkün adetin devam ediyorsa
Evet neden mümkün olmasın
Neden olmasın 35 genç yaş