1 ayBirkaç yıl öncesine kadar çocuk hasretiyle yanıp tutuşan ben bile şu an çocuk yapmayı düşünmüyorum. Hayat şartları çok zor; akran zorbalığı arttı, okullar basılıp çocuklar öldürülüyor. Geçen tatildeydim, havuzdaki çocukların oyunlarına şahit oldum. Yaşları en fazla 10-12 olan çocuklar kendi aralarında "sahip-köle" oyunu oynuyordu ve bir çocuk diğerine resmen zorbalık yapıyordu. Ayrıca öleceğini bile bile bu dünyaya bir canlı getirmek bana hiç akıl kârı gelmiyor. Çocuk bir bakıma ayak bağı; insan böyle bir zamanda sadece kendinden sorumlu olmalı. Allah köpeğime uzun ömür versin, ben oğluşumla gayet mutluyum. Bence şu anki dünyaya kesinlikle bir çocuk getirilmez.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 ayBence saçma bir soru. Bir insan niye durup dururken başına iş alsın ki? Hem açıklaman hem de kurduğun mantık çok basit kalmış. Çocuk yetiştirmeyi sanki çok basit bir şeymiş gibi göstermişsin. Ama bu çok büyük bir sorumluluk. Geceleri uykusuz kalıyorsun, bebeğine belli bir yaşa kadar tüm vaktini ayırmak zorundasın. Duygu durumu açısından da dengede kalmak zorundasın çünkü bebek sünger gibidir; duygularını, yaptığın her şeyi sünger gibi çeker. Bu da örnek bir insan olmanı gerektirir. Sigara ve alkol de dahil her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmayı gerektirir. Tabii tüm bunların dışında bir de genetik zırvalığı var. Yani sende bulunan hastalığın, düşünce yapısının bebeğine de geçme ihtimali... Çocuğunu düzgün yetiştiremezsen de sorumluluğun %95'sinden çoğu sende. Bu sorumluluğun altında kalıp da cehenneme doğru koca bir adım atmak ister misin yani?
20 Yorumla
1 ayRahatlari bozulucak
10 Yorumla
1 ayBir evlensem bir düzine yapacağım nasip olursa
217 Yorumla- 1 ay
Maça karşıyım ben erkek adam maç izlemez
- 1 ay
Box maçı severim
- 1 ay
Güreş severim
- 1 ay
11 tane g zekali bir tane topun pesinden kosuyor saygı da duymuyorum mac izlenecek bir şey değil
Hele golll diye anirana agzina tekmeyle vursim geliyor
Askerde kavga ettim bu yüzden - 1 ay
İzleyen enayilerin sayesinde zenginler
- 1 ay
Ooo Alperen
Aynen katılıyorum onlar zevkli topun pesinden kosmak ne ya - 1 ay
Ooo teşekkür ederim anzer balım
- 1 ay
Cocuk iyidir babasi ben olacaksam o çocuk her türlü iyidir
ALLAH kibirden uzak tutsun onun yolunda evlat yetiştirmeyi nasip etsin - 1 ay
Bakanda sen olursun ozaman
- 1 ay
Sana ne oldu ki şimdi senle mi evlencem sanki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Gelişmiş ülkelerde "yalnızlık" adı altında çok fazla ölüm mevcut. Yaşlı ve bağımlı nüfus feci bir artışta. Örneğin yaşlılar yalnız kalıp, ölmemek için suç işleyip hapse giriyor Japonya gibi teknoloji devi olan bir ülkede. Öyle bir çocuk kıtlığı var. Misal 2030 senesine kalmadan aynı ülke ve Güney Kore gibi dev ülkeler nüfusun dibini görecek deniyor makalelerde. Çünkü çocuk olmazsa nüfus artmaz. Ülke gelişmez ve çöker en basit tabirle. Hülasa gelişenler bir yana, gelişmekte olan ülkemizde bile kimse çocuk istemiyor. Çünkü dünyanın neresinde olursanız olun çok değil bi on sene sonrasını kimse göremiyor. Bu yüzden de bu geçim sıkıntısı ve leşe dönen dünyaya evlat getirmek istemiyorlar. Haklılarda...
10 Yorumla
1 ayE çünkü geçinmek zor demek istiyorum ama bunun zorluğunun yanı sıra insanlar dizilerdeki gibi evlilikler istiyor akşam yemek yapmayayım çocuk doğurmuyum çocuk sahibi olmayayım yani işin kolayına kaçma peşinde herkes ama yaşının gençliği ve gençliğin kendinde kalmayacağını hiçbir zaman düşünmüyorlar
10 YorumlaHer dönem kendi içinde başka sıkıntı ve sorunları getirir bu gayet doğal aslında kişi kendi konfor alanının daralmasından korkup bunun adını bu dünyaya çocuk getirmek saçma koyarsa buna aklı selim her insan güler birde diğer taraftan bakalım çocuk Allahın bu dünyaya verdiği en büyük mucize öylemi bütün dünya sana küfür olsa ona bir bakışta tüm sorunlarını unutturuyor
20 YorumlaBence mevcut yaşam şartlarında insanlar Önce kendi hayatlarını kurmaya ve mevcut standartlarını yükseltmeye Çalışıyor
Hal böyleyken hem ek bir sorumluluk almak istemiyorlar hem de Çocuklarını bu zorlu koşulların içinde yaşamaya mahkum bırakmayı doğru bulmuyorlar10 YorumlaDünyanın kötü olması falan tamamen bahanedir. Dünyanın en iyi dönemlerinden birini yaşıyoruz şu an. Çocuksuz kalmak için çeşitli bahaneler uyduranlar ya sorumluluk alamayacak kadar tembeldir, ya da küreselcilerin nüfus azaltmak için yaptığı propagandaların etkisinde kalmıştır.
Ben çocuk istiyorum. Çocuklar hayatın anlamı.12 Yorumla- 1 ay
Fotoğraflarına bakıyorsun, her yeri gezmiş, kumsallarda güneşlenmiş, paraşütle atlamış, güzel mekanlarda yemek yemiş, hayatın tadını çıkarmış, ama diyor ki "böyle kötü bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum".
Bu dünya mı kötü? Bu hayat mı kötü? Dünyanın kötü olduğu falan yok, bu tipler sorumsuz serseriler. Bencil asalaklar bunlar.
1 ayBir çocuğun olduğunda sanılanın aksine hiç de senin elinde olmadığını anlayacaksın, maddi durumun çok da iyi olsa, en basitinden çocuğun sokakta yürürken yanından bir teröristin, katilin, sapığın geçip geçmediğine asla emin olamadığın bir ortamda senin elinden ne gelebilir? Çocuğu bir fanusta büyütmek mi?
10 Yorumla
25 güBence artık insanlar sadece “çocuk istiyor muyum?” diye değil; “Ekonomik olarak bir çocuğun sorumluluğunu karşılayabilir miyim, ona iyi bir gelecek sunabilir miyim?” diye de düşünüyor; hayat pahalılığı ve gelecek kaygısı da bu kararda önemli bir etken; bu yüzden çocuk sahibi olmadan önce şartlarını düşünmeleri gayet anlaşılır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayÇocuklara bakmak çok zor ya. Çok şımarıklar vs. Valla avm ye gittiğim zaman çocuk sesinden başım şişiyo. Anıran, böğüren çocuklarla dolu. Buna sabrımız yok. Çünkü mutlu nesiller değiliz. Sabır yeteneğine sahip olmak için önce mutlu olmak gerekiyor. Mutlu değiliz. Bu yüzden hiç kimseye sabrımız yok
10 Yorumla
1 aycocugunu nasil yetistirdigin de onemsiz kaliyor bazen, cicek gibi cocuklar baskalarinin yetistiremedigi cocuklar yuzunden aci cekebiliyo
20 Yorumla
1 aySokaktaki 3-5 çapulcuya eğlence çıksın diye çocuk mu yapalım? Ben çocuk yaparsam çok düzgün biri olmasını isterim. İyiliğin koruyucusu falan olur muhtemelen. Bu yüzden düşmanı da çok olur. Bu alınabilecek bir risk değil
20 Yorumla
1 aySen çok istiyorsan yaparsın da milletin fikri seni neden ilgilendiriyor?
Ayrıca nasıl yetiştirirsen öyle büyür diye bir şey yok bir çocuğun arkadaş ortamında uyuşturucu bağımlısı olması veya sokak kavgasında öldürülmesi an meselesi.10 Yorumla
1 ayHem ekonomik koşullar, hem sorumluluk korkusu, hem bir çocuk dünyaya gelse o çocuğu çevreden nasıl koruyacağız hissi, hem de çocuğun büyük oranda sorumluluğunun kadın üzerine verilmesi sebebiyle haklı olarak kadınların çocuk istememesi.
10 Yorumla
1 ayben çocuğumu pırlanta gibi yetiştiricem sonra hırtın birinin doğurduğu yavru hırt benim çocuğumu yan baktın diye dövücek kızımı taciz edecek bu tiplerin insana nerde ne zaman bulaşacağı belli olmaz zaten ben kendim mutlu değilken güvende hissetmiyoken bi çocuğa bunu neden yapayım
10 Yorumla
1 ayBakın tüm dünyada sıcaklık rekorları kırılıyor. İngiltere ülkenin üçte ikisinde kuraklık ilan etti. Belçika sarı alarm verdi. Dünyada su kalmadı. Ülkenin kendi meselelerinden bahsetmiyorum bile.
10 YorumlaAynen çocuk doğur büyüt gözünden sakın sonra birilerinin sçıp sokağa saldıkları pardon dediği için bıçaklasın, yolda yürürken samuray kılıcıyla öldürsün falan hiç yaşanmamış şeyler bunlar zaten
00 Yorumla
1 ayÇünkü çocuğu doğuran kadın acıyı çeken kadın gece gündüz o çocuklarla ev işleriyle ilgilenen kadın ve erkekler hiçbirseyin sorumluluğunu almıyorlar sadece çocuk istiyorlar çocuğun sorumluluğunu almıyorlar yaptıkları tek şey eve 2 kuruş getirmek başkada hiçbir işe yaradiklari yok çocuk istiyorsan sorumluluğunuda alacaksın🤠
00 Yorumlaçocuğunu nasıl yetiştirirsen öyle büyür değil, düzgün bi çocuk yetiştiriyosun parka bi çıkarıyosun paylaşım bilmeyen çocuklar, ilgisiz ebeveynler, zaman geçiyo okula gönderiyosun anasınıfından itibaren küfürler zorbalamalar başlamış durumda, ortalık gerçekten kötü ve çocukları korumak zor bu devirde
00 YorumlaSen çocuğunu nasıl yetiştirirsen yetiştir diye bir şey yok ortam çok kötü bu senin elinde değil ayrıca insanlar kendilerine zor bakıyor çocuk demek masraf demek
00 YorumlaÇocuk büyütmek maddi ve manevi olarak insanı çok yıpratıyor bu ekonomik kriz işsizlikte çocuğun bir geleceği olacak mı nasıl bir insan olacak orasını tahmin etmek zor en fazla 2 çocuk ideal bence
00 Yorumla
1 ayBunun maddiyatla bir alakası olduğunu düşünmüyorum ben. Boşanmalar çoğaldı ve olan çocuklara oluyor çocuklar çok masum.. 🌸
00 Yorumla
1 ayAçık olmam gerekirse bu devirde cehalet fazla bu kadar cahilin içinde çocuk getirmek Allah muhafaza çok büyük sorunlara sebebiyet verebilir
00 Yorumla
1 ayEkonomik sebeplerden genellikle. Ama bazı maddi durumu iyi olanlar da çocuk yerine evcil hayvan beslemeyi daha uygun buluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 aySen cocugunu ne kadar iyi yetiştirmeye calissan da cocugunu terbiye etmeyen, saldım çayıra mevlam kayıra kafasında olan insanların cocuklari yuzunden olan iyi yetiştirilmiş çocuklara oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayÇocuk sahibi olmak geri dönüşü olmayan büyük bir sorumluluk demektir artık kimse sorumluluk almak istemiyor çocuğuna göre değil kendi isteklerine göre yaşamak istiyor
10 Yorumla
1 ayÜlke çok kalabalık oldu ve ekonomi çok kötü hale geldi diye olabilir mesela
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayAnnem istanbulum gobeginde1 goz odada 3 cocugu aralarinda birer yas var yetiştirdi çok şükür hepimiz okuduk iyi universitelerde iyi bölümlerde okuyoruz. Insanlar eskilerin çektiğini hic gram cekmeden cocuk yetistirmek istiyor anlamıyorum cidden. Az kulfetli olacak ki sonucu güzel. olsun demi
02 Yorumla- 1 ay
Tamam sen doğuran
- 1 ay
Doğru
1 ayÇocuk eziyettir. Bebekken de 20 yaşına geldiğinde de
00 Yorumla
1 ayÇünkü evliliği çekillendiren ve güzelleştirenin çocuk olmadığı yavaş yavaş kabul ediliyor.
00 YorumlaÇocuk sorusu soruyorsun sürekli en sonunda ben alıcam seni yapcaz beş çocuk dicemde yaşın küçük😃😃
00 Yorumla
1 ayHayat sartı
Ekonomik durum
Es ne kadar güvenilir00 Yorumla
1 ayO çocuğa bakmak, yetiştirmek yetişkin hale getirmenin sorumluğu çok zor.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 ayHerkes yetistirmekten buyutmekten vazgecti , yani oralari gectim evliyken bile herseyi tek basina yapan anneler var.
Sorumsuz bir esten kim ikinci cocuk vs falan ister ki?00 YorumlaBence de cocuk istenmemeli ya en iyisi çocuksuz evliliktirrr
00 YorumlaEkonomi çok kötü. Bir de ülkenin ortamına güvenmiyorlar. Yoksa neden istemesinler.
00 YorumlaBenimde öyle arkadaşlarım var bence tuhaf çocuk istemiyorsam niye evleniyimki mis gibi ailemin yanında yaşarım
10 YorumlaNe evlenmek istoyorum ne de çocuk. Sebebi çok basit çocukları sevmiyorum, öyle bi sorumlulugu da almam. Size mi kaldi bunu sorgulamak? Size ne milletten?
20 Yorumla
1 aygüzel bir mutluluk ama çok yorucu ve büyük bir sorumluluk :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayÇocuk olmaması için birçok sagliksal problem çıkıyor ne yazık ki... Bazıları bu yüzden henüz istemiyoruz demek zorunda kalıyor...
00 Yorumla
1 ayArtık çocuk sadece ebeveynin yetiştirmesiyle olmuyor ki çevre faktörü okadar önemli ki gelecek kuşaklar da malum. Maddiyat desen kaliteli bir gelecek sunmak ayrı sorun
10 Yorumla
1 ayBöyle bir dünya ya çocuk saçma düşünsene binbir emek vererek büyütüyon iyi bi insan olması için uğraşıyon bic biri gelip ö! duruyo ve sonra serbest kalıyor gerek yok anam gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayYo ben evlendiğimde 2 çocuk istiyorum ona göre birisini seçeceksin
00 Yorumla
1 ayBende aksine evlilik cocuk isteyen biriyim cidden kadinlar da artik cocuk istemez evlenmek istemez olmuş bekar takılalım diyen cok ama o da bana ters bir durum.
00 YorumlaKimse sorumluluk almak istemiyor
devir zor ,
00 Yorumla
1 ayHerkes istemek zorundamı Allah Allah ne cins insanlarsınız bunlar zorla üretecek insanları
12 YorumlaOkullar pahalı eşyalar pahalı bezler pahalı
Çocuğu kursa göndereceksin
Dünyanın parasını istiyorlar00 Yorumla
1 ayçocuk bakmak ve büyütmek büyük bir sorumluluk ister bundan istemeyebilirler ve evlenen herkes illa çocuk için mi evleniyor
00 YorumlaAblam evlendi çocuğu olmuyor, millet çocuk istiyor çocuğu olanlar keşke olmasaydı diyor çok saçma.
00 Yorumla
1 ayBu zamanda çocuk yetiştirilmez. Gerek maddi imkanlar gerek ülkedeki insanlardan dolayı
10 Yorumla
1 ayBir sebep de ekonomik zorluklar
10 Yorumla
1 ayEvlenmem bile ama evlensem asla istemem belki bir çünkü kendi hayatımı yaşamak istiyorum
00 YorumlaBen 3 veya 4 dedim kadın kredilerimin faizi gibi kaçıyor
00 Yorumla
1 ay1. Etken ekonomi
2. Etken kimse sorumluluk almak uğraşmak istemiyo00 Yorumla
1 ayErkeklerin sorumluk almadığını gören kadınlar aklını kullanıyor
00 Yorumla
1 ayMecbur mu insanlar insan doğurup sorumluluk almaya
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayAskeri ücretli köle yetiştirmek istiyorsanız Buyrun. Benim devlete böyle bir borcum yok. Yapmayı düşünenlere de akol fikir versin.
10 Yorumla
1 aySisteme köle yetiştirmek istemiyorlardır
20 Yorumla
1 ayGel evlenelim yapalım bi düzine
03 Yorumla- 1 ay
Yok senle yapacaz
1 ayBu ekonomide ve guvenszlikte nedn yapsnlar
10 Yorumla
1 ayDünyanın en güzel, en eşsiz hissi
10 Yorumla
1 ayYani mantıken evlilikte çocuk gerekli
10 Yorumla- Devamını Gör (45)