Yani tamam hayat şartları ortamı iyi değil gerçekten de ama sen çocuğunu nasıl yetiştirirsen o da o şekilde büyür dünyanın kötü olması bence bahane olmamalı her şey kişinin elinde sen yeter ki iste...
17 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yani tamam hayat şartları ortamı iyi değil gerçekten de ama sen çocuğunu nasıl yetiştirirsen o da o şekilde büyür dünyanın kötü olması bence bahane olmamalı her şey kişinin elinde sen yeter ki iste...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Birkaç yıl öncesine kadar çocuk hasretiyle yanıp tutuşan ben bile şu an çocuk yapmayı düşünmüyorum. Hayat şartları çok zor; akran zorbalığı arttı, okullar basılıp çocuklar öldürülüyor. Geçen tatildeydim, havuzdaki çocukların oyunlarına şahit oldum. Yaşları en fazla 10-12 olan çocuklar kendi aralarında "sahip-köle" oyunu oynuyordu ve bir çocuk diğerine resmen zorbalık yapıyordu. Ayrıca öleceğini bile bile bu dünyaya bir canlı getirmek bana hiç akıl kârı gelmiyor. Çocuk bir bakıma ayak bağı; insan böyle bir zamanda sadece kendinden sorumlu olmalı. Allah köpeğime uzun ömür versin, ben oğluşumla gayet mutluyum. Bence şu anki dünyaya kesinlikle bir çocuk getirilmez.
E çünkü geçinmek zor demek istiyorum ama bunun zorluğunun yanı sıra insanlar dizilerdeki gibi evlilikler istiyor akşam yemek yapmayayım çocuk doğurmuyum çocuk sahibi olmayayım yani işin kolayına kaçma peşinde herkes ama yaşının gençliği ve gençliğin kendinde kalmayacağını hiçbir zaman düşünmüyorlar
Her dönem kendi içinde başka sıkıntı ve sorunları getirir bu gayet doğal aslında kişi kendi konfor alanının daralmasından korkup bunun adını bu dünyaya çocuk getirmek saçma koyarsa buna aklı selim her insan güler birde diğer taraftan bakalım çocuk Allahın bu dünyaya verdiği en büyük mucize öylemi bütün dünya sana küfür olsa ona bir bakışta tüm sorunlarını unutturuyor
Dünyanın kötü olması falan tamamen bahanedir. Dünyanın en iyi dönemlerinden birini yaşıyoruz şu an. Çocuksuz kalmak için çeşitli bahaneler uyduranlar ya sorumluluk alamayacak kadar tembeldir, ya da küreselcilerin nüfus azaltmak için yaptığı propagandaların etkisinde kalmıştır.
Ben çocuk istiyorum. Çocuklar hayatın anlamı.
Fotoğraflarına bakıyorsun, her yeri gezmiş, kumsallarda güneşlenmiş, paraşütle atlamış, güzel mekanlarda yemek yemiş, hayatın tadını çıkarmış, ama diyor ki "böyle kötü bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum".
Bu dünya mı kötü? Bu hayat mı kötü? Dünyanın kötü olduğu falan yok, bu tipler sorumsuz serseriler. Bencil asalaklar bunlar.
Bir çocuğun olduğunda sanılanın aksine hiç de senin elinde olmadığını anlayacaksın, maddi durumun çok da iyi olsa, en basitinden çocuğun sokakta yürürken yanından bir teröristin, katilin, sapığın geçip geçmediğine asla emin olamadığın bir ortamda senin elinden ne gelebilir? Çocuğu bir fanusta büyütmek mi?
Sokaktaki 3-5 çapulcuya eğlence çıksın diye çocuk mu yapalım? Ben çocuk yaparsam çok düzgün biri olmasını isterim. İyiliğin koruyucusu falan olur muhtemelen. Bu yüzden düşmanı da çok olur. Bu alınabilecek bir risk değil
Hem ekonomik koşullar, hem sorumluluk korkusu, hem bir çocuk dünyaya gelse o çocuğu çevreden nasıl koruyacağız hissi, hem de çocuğun büyük oranda sorumluluğunun kadın üzerine verilmesi sebebiyle haklı olarak kadınların çocuk istememesi.
Herkes yetistirmekten buyutmekten vazgecti , yani oralari gectim evliyken bile herseyi tek basina yapan anneler var.
Sorumsuz bir esten kim ikinci cocuk vs falan ister ki?
Çocuk büyütmek maddi ve manevi olarak insanı çok yıpratıyor bu ekonomik kriz işsizlikte çocuğun bir geleceği olacak mı nasıl bir insan olacak orasını tahmin etmek zor en fazla 2 çocuk ideal bence
ben çocuğumu pırlanta gibi yetiştiricem sonra hırtın birinin doğurduğu yavru hırt benim çocuğumu yan baktın diye dövücek kızımı taciz edecek bu tiplerin insana nerde ne zaman bulaşacağı belli olmaz zaten ben kendim mutlu değilken güvende hissetmiyoken bi çocuğa bunu neden yapayım
Bakın tüm dünyada sıcaklık rekorları kırılıyor. İngiltere ülkenin üçte ikisinde kuraklık ilan etti. Belçika sarı alarm verdi. Dünyada su kalmadı. Ülkenin kendi meselelerinden bahsetmiyorum bile.
Açık olmam gerekirse bu devirde cehalet fazla bu kadar cahilin içinde çocuk getirmek Allah muhafaza çok büyük sorunlara sebebiyet verebilir
Sen cocugunu ne kadar iyi yetiştirmeye calissan da cocugunu terbiye etmeyen, saldım çayıra mevlam kayıra kafasında olan insanların cocuklari yuzunden olan iyi yetiştirilmiş çocuklara oluyor.
Çocuk sahibi olmak geri dönüşü olmayan büyük bir sorumluluk demektir artık kimse sorumluluk almak istemiyor çocuğuna göre değil kendi isteklerine göre yaşamak istiyor
Ekonomi çok kötü. Bir de ülkenin ortamına güvenmiyorlar. Yoksa neden istemesinler.
Bir evlensem bir düzine yapacağım nasip olursa
Futbol takım kurarsın artık jsjsjs
Maça karşıyım ben erkek adam maç izlemez
Bence de saçma sapan şey hele fanatik olup gecesi gündüzü maç diye delirenler tam bir manyaklar ama sen nasıl ya çoğu erkek illaki sever biraz maçı
Box maçı severim
Güreş severim
11 tane g zekali bir tane topun pesinden kosuyor saygı da duymuyorum mac izlenecek bir şey değil
Hele golll diye anirana agzina tekmeyle vursim geliyor
Askerde kavga ettim bu yüzden
Kur kur kreş kur sen 😂
Ve dünyanın en saçma şeyide slk topun peşinden koşan insanlarin çok zengin olması resmen hayvan gibi saçma bir topun peşinden koşuyorlar ve dünyanın parasını kazanıyorlar değişik
İzleyen enayilerin sayesinde zenginler
Motor sporları ve MMA daha çok sarıyor.
Ooo Alperen
Aynen katılıyorum onlar zevkli topun pesinden kosmak ne ya
Çocuk olmaması için birçok sagliksal problem çıkıyor ne yazık ki... Bazıları bu yüzden henüz istemiyoruz demek zorunda kalıyor...
Bende aksine evlilik cocuk isteyen biriyim cidden kadinlar da artik cocuk istemez evlenmek istemez olmuş bekar takılalım diyen cok ama o da bana ters bir durum.
Artık çocuk sadece ebeveynin yetiştirmesiyle olmuyor ki çevre faktörü okadar önemli ki gelecek kuşaklar da malum. Maddiyat desen kaliteli bir gelecek sunmak ayrı sorun
Herkes istemek zorundamı Allah Allah ne cins insanlarsınız bunlar zorla üretecek insanları
Ne boş insanlarsiniz gerçekten ya istemiyorsan yapma banane senin anneliğinden bir hayır gelmez zaten merak etme
Bir sebep de ekonomik zorluklar
Bence de cocuk istenmemeli ya en iyisi çocuksuz evliliktirrr
Gel evlenelim yapalım bi düzine
Sen kendi kendine yap
Yok senle yapacaz
Git lan!!!
Sisteme köle yetiştirmek istemiyorlardır
Sorumluluk almak istemiyoruz
Bu soru sorulmaz, istemiyorlar işte
kim demiş istemiyorum diye kocam doğuracaksa olur
İnsan yavrusunu ölü yatırım
Bu ekonomide ve guvenszlikte nedn yapsnlar