Evlenmek iki insanın hayatını birleştirmektir, bir ailede çocuk olması evliliğin tamamlanması değildir iki insanın aynı evde yaşaması tamamlanmış bir evliliktir.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
8 ayÖyle derler sonra çocuğun sesine katlanamazlar ayrıca çocuğa bakan tek bakıcı oluyor genelde onların babalık görevi iki sevmek birde işe gitmek gelmek hamile kalıp kilo alan sarkma çatlaklar selülitler lekeler vs uğraşan kadın vücut eskisi gibi olamıyor ne desen de sonra o şiş karınla 9 ay boyunca o ağırlığı taşıyan kadın kimi zaman ağrı sancı durumuda olur sonra o doğumdaki acıyı çeken yine kadın sonra bebek doğuyor kadında sosyal hayat kalmıyor iş hayatı da kalmıyor haliyle hatta evin içinde hem evin işi hem bebek bakımı uğraşan yine kadın uykusuz geceler yeri gelir sacını tarayamaz dişini fırçalayamaz sonra birde ilgilsiz beceriksiz bakımsız kilolu kadın ilan ediliyorsun üstüne eskisi gibi değilsin derler bir sürü şey beklerler aldatırlar sonra bir ömürde o çocuğu düzgün yetiştirmek korumak kollamak ilgisi psikolojisi sıkıntıları eğitimi sağlığı kadına kalır yapamazsan ya da bir terslik olursa kötü anne ilan edilirsin kısacası anneliği kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın kutsal bir şey ama hazırsan olmalı bunları göze alabiliyoraan yoksa birileri istiyor diye değil iki agucuk gugucuk meselesi sanıyorlar rıskını Allah verir diye 5 tane çocuk yapıyorlar çocuklar sefalet içinde yaşıyor eziliyor mutsuz biçimde ya da topluma zarar veriyor
11 Yorumla
Soran8 ayBu kadar haklı bir yorum görmedim harikasınız ☺
En İyi Cevaplar
8 ayHerkesin evlenme sebebi farklıdır, maalesef. Bence evliliğin temeli aşk, sevgi, saygı, merhamet ve empati olmalı. Birini seviyorsan, olduğu gibi kabul edip seversin. İlla çocuk diyen birini için hedef değil, araç olursun. Senin çocuk istememe hakkın olduğu gibi, onuda çocuk isteme hakkı var, ama seni şartlandıramaz. Evliliğin amacı çocuk sahibi olmak değil, iki kişinin hayatlarını birleştirmeleridir. Kuş değiliz ya, yumurtlamak için yuva kurmuyoruz sonuçta
00 Yorumla
8 ayEvet haklısınız. Evlilikte kimse çocuk yapmak zorunda degil ama böyle bir erkeği bulursan olur evlilik çünkü çoğu kişi evlenince illa çocuk yapmak ister yani çocuk olsun ister. Bunu onunla konuş başta anlaşın ona göre evlenin ya da ayrılın ama yinede buna rağmen cinsellik yaşaman gerekir eşinle diye düşünüyorum ama yinede siz bilirsiniz.
00 Yorumla
Çocuk & Ebeveyn konusunda 553 cevap paylaştı. Çünkü beyinleri sadece ona yatan tipler olduğu için bırak desinler umursama.
Gerçek birbirlerini seven bireyler AntiNatalist Doğum Karşıtı Üreme Karşıtı bireyler olur.
Tek çare huzur için = #AntiNatalizm #ÜremeKarşıtlığı #DoğumKarşıtı olmak hayat kurtarır
11 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Aynen öyle, evlilik tamamen iki insanın kendi hayatlarını nasıl şekillendirmek istediğiyle ilgili. Çocuk sahibi olmak her aile için bir gereklilik değil ve olması da şart değil. Bu tamamen kişisel bir tercih. Hayatınızdaki dengeyi, mutluluğu çocuklar değil, karşılıklı anlayış ve sevgi dolduruyor. 🎈 Herkese kendi "tamamlanmışlığını" tercih etme hakkı verilse dünya çok daha huzurlu bir yer olurdu, değil mi? Unutma, yaşamın en büyük anlamı, ona senin verdiğin anlamdır! 😉
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
12Cevap
çocuksuz evlilik meyve vermeyen ağaç gibi bişi gölgesinde dinlenirsin ama meyvesini yiyemezsin şahsi düşüncem tabiki çocuk olmak zorunda değil ama genel kanı çocuk ister insanlar onun tadı başkadır, ama tercihdir kimsede karışamaz.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s 8 ayEvleneceğin kişiye en başından söylersen ve o da aynı dğşünüyorsa kimseyi ilgilendiren bir durum değil bence
11 Yorumla
Soran8 ayBence de:)
Gizli Üye(30-35)8 ayİstemek de istememek de insanların en doğal hakkı. Ama evlenmenin amacının çocuk sahibi olmak olduğunu düşünmüyorum. Birlikte olduğum kişilere de çocuk sahibi olmak istemediğimi söylüyorum. Kimseyi kandırmaya gerek yok.
10 Yorumla
8 ayEşi el olarak gören, odun gibi, evliliğin ne olduğunu bilmeyen insanlarla dolu ortalık. Onlar için çocuk olmazsa evlilik evlilik değildir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayİstemiyorsan yapma deki ben yapınca gece gel sen uyan sen bak. Ya da dedi ki ben yapıp sokağa bırakicam bakmıcam. Bez mama diger masraflarıni sen karşila. İşe gidicem cocugu sana bırakayım de o zaman keserler sesini.
00 Yorumla
8 ayOlabilir coxuk istememek hakkinsa onlarinda istemek hakki. Sacmaliyorsun
06 Yorumla
Soran8 ayÇocuk isteyen erkek gitsin çocuk isteyen kadınla evlensin evlendikten sonra çocuk istemeyen kadına çocuk istiyorum diyemezsin başta konuşulur onlar çünkü. Her türlü acıyı çekecek gecesi gündüzüne girecek o sen değilsin. O yüzden burada saçmalayan sen oluyorsun
- 8 ay
Ozaman soruyu oyle sor. bastan oyle konustuk simdi farkli konusuyor de. Ben yorumcuyum durum tesbiti yqparim. Seninki analiz ve plan. Bunu ben yapamak ne biliyim ben hayatin ne.
Soran8 ayBen kimsenin çocuk istemeye hakkı yok dedim çocuk isteyen isteyenle evlensin çocuk istemeyen insandan zorla çocuk beklemesinler çocuksuz da aile olur dedim. Sen yanlış anlamışsın
Soran8 ayDemedim*
- 8 ay
Anladim. Peki yani bu sevgilinmi yomsa flort gibi biseymi
- 8 ay
Yoksa sohbet arasinda gecen bir sozden mi ibaret.
8 ayEvlilik ve cocuk cok baska şeyler cocuk olmadan da aile olunur
01 Yorumla
Soran8 ayAynen öyle katılıyorum
8 ayÇocuk yoksa oek bi mantığı yok evlenmenin. Takılın işte sevgili sevgili.
08 Yorumla
Soran8 ayYanlış düşünüyorsun. O zaman çocuğu olmayan ama evli insanların aile olması evlenmesi gerçek değil mi sayılmıyor mu?
- 8 ay
Sayılmıyor evet
Soran8 aySenin kafa çok başka kafa
- 8 ay
Başka değil evlenmenin temel mantığı bu iki insanın hayatını birleştirmesi falan filan değil. İki insan hayatını devletten bağımsız da birleştirebilir.
Soran8 ayO kafayla bakarsak devletten bağımsız çocuk yapan da var, git Allah için saçma sapan düşünceler
- 8 ay
Tamam yapabilirler bunda sorun yok evlenip çocuk yapmamak saçma. Hiç evlenme madem.
Soran8 ayHerkes senin gibi zinayı umursayan insanlar değil, zina yapmamak için evlenen ve çocuk yapmadan da aile olan ve evli olan bir ton insan var
Soran8 ayUmursamayan*
Yani isteyen birini bulsn ozmn çocuk ortak karardır
02 Yorumla
Soran8 ayYani, iki insanın da istemesi gereken bir şey biri istemiyorsa olamaz
Karşı tarafın baba olma isteğini öldürüyorsun. Bir kaç sene çocuk olmasın gençliğimizi yaşayalım sonra yaparız dersen neden olmasın der çoğu erkek
019 Yorumla
Soran8 ayÇocuk isteyen erkek gitsin çocuk isteyen kadınla evlensin evlendikten sonra çocuk istemeyen kadına çocuk istiyorum diyemezsin başta konuşulur onlar çünkü. Her türlü acıyı çekecek gecesi gündüzüne girecek o sen değilsin.
Soran8 aySen diyosun ki ille de çocuk olacak baba olma hevesini öldürüyorsun şimdi değil birkaç seneye olsun. Pazarlık mı bu
- 8 ay
Kadınların da erkeklerin de büyük bir kısmı evlilikte çocuk ister. Bu yüzden kimse sen çocuk istiyor musun diye sormaz. Ama istemeyen tarafın en baştan ben istemiyorum ona göre haberin olsun demesi gerekir. İlişkiye başlayıp ilerleyip sonra ben çocuk istemiyorum demek olmaz. Benim uzun bir ilişkim olsa ve evliliğe yakın bana gelip ben çocuk istemiyorum dese ben artık çok geç en baştan söylemeliydin der yaparım çocuğu. Hem düğünde bana milyonluk masraf çıkartacak hem bana çocuk vermeyecek, oldu canım.
Soran8 ayPara gözünüzde ne çok büyüyor hayat arkadaşı alıyorsun hayatına sana çocuk vermekle yükümlü birini değil, en başta zaten söylenmeli kınuşulmalı ama sonrasında söyledi diyelim o kadar acıyı sen çekmeyecksin 9 ay sen taşımayacaksın sen kusura bakma çok istiyorsan sen doğur kadın istemediği halde çocuk falan yapamazsın
- 8 ay
Kadın istemiyorsa en baştan söyleyecek, sonradan söylerse kabul etmem. Paşa paşa doğuracak, geçimini ben sağladiktan sonra oturup bir çocuğa da bakamiyorsa kadın olarak dogmasaymis. Para gözümüzde büyümüyor, o parayı harcamaya değecek bir insan olmalı. O para kolay kazanılmıyor, kolay kazanamadığım parayı da bana çocuk vermeyecek bir kız ve onun dilenci ailesinin fantezi düğün talebine harcayamam
Soran8 ayPaşa paşa doğuracak, evde oturup çocuğa bakacak bakamıyorsa kadın olarak doğmasaymış derken? O acıyı sen mi çekiyorsun sen mi insan doğuruyorsun senin yaptığın babalık bebeğe iki agu gugu yapmak gerisini hep kadın hallediyor ne vasfın var senin ne b*ka yarıyorsun. Kadın olarak doğmasaymış kadar saçma bi cümle duymadım hayatımda kadın olmayı kendimiz mi seçiyoruz çocuk doğurmayınca kadın olmuyor muyuz bu ne cahilce bir yorum. Seninle evlenecek kadına şimdiden sabırlar diliyorum iki aya kalmaz k*çına tekmeyi koyar zaten bu kafayla gidersen.
- 8 ay
Her kadın o acıya katlanıyor çocuk da büyütüyor, senin gibi ağlayani da ilk defa gördüm. Sen o acıya katlanıyorsan ben de o evi gecindiriyorum, benim sayemde de çocuk doguruyorsun. Kendini bulunmaz hint kumaşı gibi gorme sebebini anlamadim. Ulan ben evde her işimi kendim hallederim zaten, yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, temizlik. Tüm bunları çalıştığım halde yaparım ve hiç zor gelmez. Hayatıma girecek kadın benim arkamı toplanayacak bile. Sadece bir çocuğa bakacak. Bir çocuğa bakamayacaksa baba evinde yaşamaya devam etsin bir zahmet. Belki bir enayi bulurlar, şaşalı düğün itelerler birazda takı vs aldırıp soyarlar, sonra da boşanıp alıp altınları vs kaçar. Senin istediğin de bu zaten o yüzden zoruna gitti benim gözümün açık olması.
Soran8 ayGözünün açık olması gibi bir durum yok ortada bu beni bağlayan bir şey de değil olay senin kadını aşağılayarak konuşman şu durumda. Her kadının fizyolojisi evet çocuk doğurmaya müsait ama hiçbir kadının iki kuruş para getiriyor diye karşılığında çocuk yapma zorunluluğu yok. Ayrıca kendini hint kumaşı sanan sensin ne demek benim sayemde çocuk doğuruyorsun? Kadın olmasa senin sıvının bir manası kalmıyor ortada sanki tek başına çocuk yapıyor gibi konuşmuşsun çocuk ortak yapılan bir şeydir kadın olmasa hiçsin yani o sıvı boşa. Şu dönemde de kadının ilik yapısından alınan hücrelerle hamile kalma durumu var ve kanıtlanan bir şey yani şu dönemde senin sayende olacak pek bir durum da gözükmüyor tercihe yönelik kadın kendi çocuğunu kendisi de yapabilir. Ayrıca şuradaki çelişki de ayrı garip sana göre çocuk senin sayende oluyormuş ama çocuğa annesi bakacakmış her h*ltı kendin yaptın madem al sırtına çocuğunu bak o zaman. Kimse kimsenin parasında pulunda değil her erkek bir değil diyorsanız eğer her kadın da bir değil kimse iki kuruşluk paraya kalmadı kadın çalışıp kendi parasını kazanıyor zaten, iki kuruş paranın dırdırını yapacağına biraz olsun at gözlüklerini çıkarıp karakter yönüne yatırım yapmanı tavsiye ederim
- 8 ay
Aynen kendi çocuğunu kendin yap da görelim. Konuyu nerelerden nerelere getiriyorsun. Benim kadını asagiladigim yok senin tavırlarını aşağıliyorum. Sen geleceksin benim hayatıma, çocuk istemediğini bana söylemeyeceksin, evliliğe yakın söyleyeceksin ben de eyvallah diyeceğim öyle mi? Kadının bunu en baştan söylemesi lazım sonradan söylerse kabul etmem diyorum, sonradan soylerse de kabul edeceksin diyorsun bana. Hayırdır ya? Ne halt yemeye düğünde beni soyacaksiniz o zaman? O iki kuruş dediğin ve eğlenirken karşı tarafa kitleyeceginiz parayı da baba evinde görmediğini de yemin edebiliri. Sen benim sıfırdan başlayıp nerelere geldiğimi bilmeden bana karakter yatırımı yap diyorsun orası ayrı ironik. İstersem yarın evlenecek durumum da var. Benim hayatıma girecek kadın çalışsa da olur çalışmasa da olur kendisine kalmış. Çalışmıyorsa da bir çocuğa bakmamak için türlü bahanelerle giremez bu kadar basit. Seni irgalayan ne? Sanki gelmişim seni istemişim babandan.
Soran8 ayBak ben yukarıda da yazdım dilkatli okumamışsın kadın da erkek de en başında konuşmalı zaten isteyip istemediğini ama diyelim ki hata yaptı sonradan söyledi sen dersin ki bana baştan söylemedin ben çocuğumuz olsun istiyorum, kendini açıklarsın o da kendi içinde düşünür gerçekten istiyor mu istemiyor istiyorsa sorun yok ama istemiyorsa sen o kadın istemeden zorla ondan çocuk yapmaya çalışırsan sana söylenecek tek şey vardır bunu da gayet iyi biliyorsun bi kadın istemeden karın dahi olsa ne istemediği bir şeyi yapmana ne de ona dokunmana iznin yok aynı şekilde o da sana zorla bir şey yapamaz yaptıramaz. İstemediğini söylediyse ve çocuk senin için olmazsa olmaz ve karını bunun için zorlamana varacak kadar önemli bir şeyse boşanıyorsun kadını rahat bırakıp çocuk isteyen biriyle evleniyorsun bu da bu kadar basit. Paranın lafını yapmıyorum diyorsun ama düğünde harcadığın paradan çocuk yapmayı zorunlu hale getiriyorsun bu nasıl bi kafa. Sen o insanla hayat birleştiriyorsun eğer sadece çocuk için bir araç haline geldiyse gözünde sende bir sıkıntı var demektir. Ayrıca sen hiç merak etme o insanlar sendeki iki kuruş parayı kendi evinde de gördü büyüdü kendini yüceltmeye çalışma. Düğün yapmak istiyorsan hayatını birine adamak istiyorsan iki taraf da harcama yapacak ama sanıyorum ki sen her türlü parayı öne sürecek bir insansın, her yazışında bunu öne sürmen çoğu şeyi göz önüne seriyor. Ve son bir şey o çocuğu da tek başına yapmadın 7-8 saat çalışıyorsun diye babalık görevinden de kopamazsın lafa gelince tek başına yapmış gibi davranıyorsun ya geleceksin çocuğunla ilgileneceksin yok öyle ben kaç saat işte çalışıyorum diyip evin tonla işini çocuğun her şeyini kadına kitlemek. Bu yaptığın vicdansızlıktan başka bir şey değil çünkü. Beni ırgalayan bir şey yok senin kafadaki tonla insanın düşüncesi yüzünden bunlar oluyor o yüzden olanı söylüyorum.
- 8 ay
Ya sen neyin kafasını yaşıyorsun? Çocuğu yapacağım kadının kucağına atacağım gibi bir saçmalıktan söz ediyorsun. Ben tüm yükümlülüklerimi yerine getiren bir insanım, buna baba olduğumda babalık da dahil. Çocuk istemeyen kadını da hayatim da istemiyorum. Sonradan söylese de kabul etmem. İsterse evlenmesin güle güle. Ben çocuk istiyorum, eğer istemiyorsa en baştan söylesin boşuna vaktimi harcamasin anlatabildim mi? Ayrıca o iki kuruşluk parayı kendi evinde gördüğü için mi düğün döneminde dilenci kılığına giriyorlar? Ben düğün istemiyorum mesela, acayip gereksiz bir şey. Ama kız tarafı istiyor, en pahalısından talep ediyorlar bir de. Üstüne bir dünya da takı aldiriyorlar. Ortak falan da olmuyor bu işler, kız tarafı ister erkek tarafı yapar. Bizim saçma geleneğimiz böyle maalesef. Benim kafamda bir şey yok, ben mantıklı olanı söylüyorum. Evlenmeye yakın tarihte kadın gelip bana ben çocuk istemiyorum demesin. İlk yillar yapmam biraz birlikte vakit geçirelim diye, sonra isteyeceğim yani çocuk. Kadın çalışmak istemeyebilir benim için sorun da değil, ben işte iken çocuğa baksın kafi. O kadarı bile çok geliyorsa gitsin kadınlarla gün yapsın eve gelince ben her işimi gördüğüm gibi ilgilenirim çocuğumla. Boşanma durumunda da çocuğu nah alır o zaman.
Soran8 ayGenel konuşmayacaksın o zaman her kadın aynı değil bazı erkeklerin para avcısı olduğu gibi bazı kadınlarda da para avcısı olanlar var düğünde eşek yüküyle para iki taraftan da istenmemeli zaten ama sen harcadığın paranın lafını yapıp bir de üstüne çocuk yapacak istemiyorsa da zorunlu dersen olay çok farklı yerlere evrilir. Annesi de tabiki çocuğuna bakacak sende babası olarak bakacaksın kendini açıklamadan dan diye atlarsan yanlış anlaşılmaya yol açarsın. Bende düğün isteyen bir insan değilim iki tarafın da başkalarını memnun etmek için tonla yükün altına girmesine karşıyım sevdiklerimle sade bir yemek ya da sadece yakınlarımdan oluşan sade bir nikah yeterli. Çocuk konusuna gelince de bak ben ne diyorum başta söylemeli zaten sen ya da o konuyu açmalı kesin konuşulmalı, diyelim sonradan söyledi o zaman da boşanırsın diyorum kadın istemediği halde zorla ya da baskı yoluyla çocuk yapamazsın o evlilik de uzun sürmez bir yerden sonra çünkü karının düşüncelerine zerre saygın yok bir süre sonra bağ kopar çocuğa yazık olur. Tek taraflı düşünme her olayı.
- 8 ay
Genel konuşmak, yüzde yüzü böyle anlamına gelmiyor, büyük bir çoğunluğu böyle anlamına geliyor ve büyük bir çoğunluğu da böyle olduğu için genel konuşuyorum. Aradaki istisnaların üzerine alınmasına gerek yok. Düğün parasının lafını ederim elbette. Çünkü gereksiz bir para. O parayı daha iyi kullanmak varken sırf kız tarafını memnun etmek için harcamam. Ben de zaten en baştan söylemesi gerektiğini söyledim. Sonradan söylerse hiç bir şekilde kabul etmem, istiyorsa boşansın gitsin. O benim baba olma arzuma saygı duymuyorsa ben neden onunkine saygı duyayım? Ama boşanmak istemiyorsa da istediğim çocuğu bana vermeli. Bunun matematiği bu kadar basit.
Soran8 ayOlay basit o zaman boşanacaksın boşanmak istemiyorsa da bir şekilde ikna edeceksin boşanmaya, zorlamayla baskıyla olmaz bu işler kendini yerine koyarsan demek istediğimi anlarsın. Para kısmına gelince BAZI kızların, çoğunlukla ya da genelinin değil bazılarının erkek tarafına daha çok yüklendiğini biliyorum ve bu da hiç doğru değil dediğim gibi olacaksa sade bir şekilde olmalı düğün olacaksa da ortak harcamalar yapılmalı. Çocuk konusunda biraz zıt düşünüyorsun baba olmak tabiki hakkın ama anne olmak isteyen biriyleysen eğer.. Diğer türlü farklı durumlar ortaya çıkar istemiyorsa boşanacaksın bu kadar baba olmak istiyorsan da en başından konuşacaksın. Bir de o senin hayat arkadaşın sana çocuk vermekle yükümlü bir araç değil bunu da bilmeni isterim evet çoğu kişi anne baba olmak ister ama ortak ve üslubunca olmalı. Senin dediğin şekilde olursa olay çok çirkinleşiyor.
- 8 ay
Ben de boşansın diyorum zaten. Ki bana çocuk vermiyor demem bile boşanmak için yeterli olur, istemese de bosanilir. Ama gelip de yalvarıp yakarmasin mesela bosanmayalim ama çocuk da olmasın diye. Kadınlar senin sandığından daha da dengesiz ve sorunlu. Çok kadın tanıdım hiç birisi ile de pişman olmadım bitti diye. Normal bir tane bulsaydim evlenirdim belkide çoktan.
Soran8 aySen dengesizleri bulmuşsun bu zamana kadar benim de pek düzgün erkek tanıdığım söylenemez denk gelmiyor demek ki yapacak bir şey yok 2-3 tanesi kötü diye hepsi öyle olacak diye bir durum yok tabi insanın kendisine de bakması lazım ben nasıl bir insanım diye. Ayrıca yalvaracak bir durum yok bu kadar istiyorsan mutlaka baştan söyle istemiyorsa bir yola girme evlendikten sonra söylediyse de senin için büyük sorunsa boşan ve yoluna bak. Bu kadar basit.
- 8 ay
Geneli sorunlu çıkıyor yapacak bir şey yok. Bir kadına verebileceğim en huzurlu hayatı veririm. Ama bugüne kadar karşıma çıkanlar sağolsun, bir kadın için hayatta her şeyin yolunda gitmesi onun genetiğine aykırı diye düşünmeye başladım. İllaki bir kaos çıkartmaları gerekiyor, bir kavga çıkartmaları gerekiyor, erkeği bununla yormaktan keyif alıyorlar sanki. İşimden gelip kitabımı okurum sonra oyun oynarım ya da anime veya dizi izlerim. Benim hayatım budur, bir sorun olduğunu sanmıyorum hayatımda. Doğal olarak da çıkan kavgaları genelde karşı taraf çıkarttı hep saçma sapan sebepler yüzünden.
Soran8 ayYa tabiki sorunlu olan insanla anlaşmak zor oluyor. Bende de aynı şekilde çok insan sevmem kendime yeterim derim hep ama sevgilinin biri cluba gitmediğim için şikayetçiydi mesela g*vatlık içine işlemişti başta çok farklı gösterdi kendini yüzü sonradan çıktı. Durduk yere kavga çıkaran mı dersin kendini haklı çıkarana kadar demediğini bırakmayan mı dersin daha aklıma gelmeyen tonla saçma sapan şey. O şekilde bakarsak erkeğin de her şeyin yolunda gitmesi genetiğine aykırı dersin. Fakat hepsi bir değil aralarda var, yok demiyorum ama düzgünleri denk gelmiyor. Herkes kendi gibisini bulsun ne diyeyim her açıdan diğer türlü sıkıntı çıkıyor yürümüyor.
8 ayboş ver aldatırlar zaten evlenmeyin
Evlenenlerin hâlini gördük
00 Yorumla
8 ayTebriks diyorum sadece...
Z kuşağı beni anlıyor desem de arada kuşak farkı var... 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayEğer karşı tarafta bu duruma saygı gösteriyorsa evlenebilirsin de ama işte bazı insanlar çocukları olsun isterler Sen neden istemiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayne alaka ya, aynı evde yaşayacaksanda evlenmek hoş yani
00 Yorumla
8 ayhayat birleştirme ne aq :D desenize devlet izniyle cinsel birleşme :D
00 YorumlaÇocuk evliliğin bi parçası çünkü
02 Yorumla
Soran8 ayEvliliği tamamlayan bir şey değil evlilik iki kişi o imzayı attığında tamamlanmıştır çocuk sadece bir eklentidir tamamlanmasına yaran bir parça değil
bence de öyle ama çoğu kişi öyle düşünmüyor
00 YorumlaBunu evlenmeden de yapar
00 Yorumla
8 ayHerkesin evliliğe bakış açısı farkli
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Çocuk istemediğimi söyleyince neden evlenmenin ne anlamı kaldı o zaman diyorlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler