Sizce insanlar neden evlenmiyor? Çocuk dünyaya getirmiyor?

Türkiye'nin nüfusu 2023 yılında sadece 92 bin 824 kişi arttı. Bu binde 1'e karşılık geliyor. Ortanca yaş 34'e yükseldi. 85 milyon olduk. Ama ülkemize aldığımız Suriyelilerin üreme oranı 5,7 iken çok geçmez 15-20 senede azınlığa düşeceğiz. Erdoğan güya nüfusu arttırmak için 5 çocuk 3 çocuk gibi söylemlerde bulundu. Bu söylemlerle ve kendi atadığı RTÜK başkanının izin verdiği yandaş kanallarda yapılan evlilik programı altında canlı fuh*ş programlarıyla, Müge Anlı gibi reality şov programları yüzünden kadın ve erkek birbirine güvenmeyen, kin duyan ve diyanetin tarikatların aile birliğini düşünüyormuş gibi yapılan ama gençlere ideal evlilik budur diye gösterilen ama çağın gerisinde olan evlilikten soğutan kamu spotu reklamları yüzünden gençler evlilikten çocuktan bilinçli şekilde tiksindirildi.

Bir de böyle *r*spu çocukları var. Anası babası birbirini severek aşık olarak tutkuyla yapılmayan seksin mahsülü olup da görücü usulü güzellemesi yapıp bunu makbul evlilik diye dayatan.

Ben şahsen evlenmeme sebeplerinin bunlar olduğunu düşünüyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Hala Türk kadınına laf söylüyorsunuz. Kadından dışarıda çalışmasını istiyorsunuz üstüne ev işi yapmasını ve birlikte yapacağınız çocuğa da tek başına bakmasını istiyorsunuz. Hangi erkek eve akşam geldiğinde karım çalışıyor ben de işten geldim gidip oturmak yerine karımla yemek yapayım bulaşık yıkayayım sofra kurayım çocuğa bende bakayım diyecek? Bütün yükü kadının üstüne bırakıyorsunuz. Ekonomik krizin ve bu krizi çıkaranların kabahati yok kızların kabahati var öyle mi?