Evlenince hemen çocuk yapmak mantıksız aynı eve girmeden insanları tanımak zor belki sevgiliyken çok iyi olan adam ya da kadın evlenince değişecek ve ayrılacaklar çocuk varsa eğer olan çocuğa olacak bence en az 2 yıl yapılmamalı.
istemelerinin altında 2 neden vardır. 1. Aşkının meyvesi olsun isteme durumu ( çok nadir görünen bir şey) 2. Kadını bağlama , tek hayatının evin içinde çocuk büyütmesi , reel hayatın içinde olmasını istememe, erkeğe bağlı kalması istemesi.
Genellemek istemem fakat istisnalar kaideyi bozmaz kuralı bu konu için geçerli. Doğumdan sonra eve gelen tanidiklardan bogulan bir erkek genel olarak evden gider.. Kadın evde çocuğu ile eve gelen yakınlarla baş başa kalır. Erkek ise dışarda sanki bir şey olmamış gibi gezer tozar. Bu çok genel olarak yaşanan bir durum.
Başlı başına bu son yazılan bile tartışma konusu olabilir.
Dikkat edersin ki erkeklerin çoğu 30 yaşından sonra evlenir. Kadınlar daha küçük yaşta oluyor. Yaş farkının önemi aslında burada ortaya çıkıyor. 10 yaş fark olan bir evlilikte erkek yaşım geçmeden baba olayım istiyor, kadın daha çok gencim biraz tadını çıkarayım diyor uyuşmazlık başlıyor. 35 yaşında evlenmiş bir erkeğin hemen bebeği olsa 40 yaşında tam ilgili ve bilgili olma yolunda olmak zorunda çocuğu ile. Ancak adam işten gelmiş, yorulmuş, kafası şişmiş akşama kadar. Bence insan bebeği ile çok daha güzel büyür. Tabi gidip 20 yaşında da anne baba olmak ne bileyim o da bana tuhaf geliyor. 😃
Her boku gider yaparlar bazı kızlarla kızları üzerler sonra da namuslu sandıklarıyla evlenirler bazıları aşk için bazıları çok güzel yaşadım her şeyi evleneyım cocuk olsun aile olalım mantıgıyla tabi herkes namuslu sandıklarıyla degıl namuslu bulupta evlenen de var
Kızım/oğlum olmasını çok istiyorum, evlendiğimde eşim ile birbirimiz ile hedefleri yaptıktan sonra bebek düşüncem var. Eve yorgun geldiğimde kapıda beni ve annesiyle birlikte karşılamaları bana 'babaa' 'Babbamm' geldii diyişi, yatağımda yanımda uyuması, birlitke parka çıkmamız aynı benim kıyafetleri giymesi çok hoşuma gidiyor.
Ne zaman yapabiliriz tam netlik kazanmadı ama 2 sene olduğunu söyledin. Bu durumda hak veriyorum evlilikte en iyi şekilde bir birini tanır insanlar o bakımdan tamamen çocuk sevgisine muhtaç hissetikleri ve aile baskısından olabilir.
Duygusal bir sevgi coşkusu olsa gerek. Ama uyumlu bir çift ne zaman bebek isteyeceklerini nişanlılık sürecinde konuşmuşlar ve kararlaştırmışlardır aslında. Yaşam tarzı var, kariyer ve ekonomik şartlar var bir de bazı çiftler balayını biraz uzatarak doya doya yaşamak isterler o da çok belirleyici. Karşılıklı uyum belirler sonuçta.
Baba olma isteğinden kaynaklı sanırım ama doğru bu bir istek değil. Evliliğin tadını çıkarıp birbirine adapte olmak varken, aniden ortaya atılan bir bebek stres getirecektir.