Merhabalar anne karnında sol böbrek 9 mm sağ da büyüme çok az vardı doğunca nefroloji görmesi gerek dendi. Bebek doğdu 2.5 olması gereken enfeksiyon hastanede yatarken taburcu olacağımız gün 88 kere çıktı başka hastaneye sevk istedik çünkü nefroloji bölümü yoktu o detayları geçiyorum. Biz enfeksiyon ile karşılaşacagimizi bilmiyorduk. Başka bir hastaneye sevkimiz oldu yatış yapıldı böbrekten olduğu söylendi enfeksiyonun idrarında bir sıkıntı yok yani ıdrar girişinde herhangi bir darlık olmadığı söylendi ve böbreğe şu an bir operasyon gerekmediği sadece takiple devam edilecek dendi 88 lerde olan enfeksiyon antibiyotik tedavisi ile düştü ve negatifi gördük kanda bir kaç gün sonra pazartesi günü taburcu olacakken kan sonucuna bakıldı ve enfeksiyon 33 lere tekrar çıkmış tekrar antibiyotik tedavisine başlandı ve enfeksiyon tekrar arttı 120 lere başka antibiyotik verildi ve izole odasına aldındı bebek 24 ünde bir aylık olacak yani nerdeyse bir aydır hastanede aynı durumu yaşayan var mı benim bu durum için yapabilicegim ya da sürümden ona faydası olabilicek bir öneriniz var mı? Bebeğin yemesi güzel 3-4 kere emzirdim ama şu an enfeksiyon arttığı için emzirmeye yine ara verildi. Kilomuz da nerdeyse 3.500 oldu
Aynı sorunu yaşayan varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu şekilde mi devam edecek eve gelsek bile hep bı enfeksiyon hayatımız da olacak mı yani korkuyoruz
Doktor böbrekten olduğunu soyledi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle, bebeğinizin durumu için üzgünüm ve bu zor zamanlarda size destek olabilmek için buradayım. Bebeğinizin durumu karmaşık ve tıbbi bir uzmana danışmanız çok önemlidir. Ancak, genel bilgilere dayanarak, böbrek enfeksiyonları ve böbrek büyüme sorunları hakkında bazı bilgiler verebilirim.
Yenidoğanlarda böbrek enfeksiyonları genellikle bakteriyel bir idrar yolu enfeksiyonunun (UTI) mesaneden böbreklere yayılmasından kaynaklanır. Enfeksiyon tedavisi genellikle antibiyotiklerle yapılır. İleri enfeksiyon durumlarında, çocuk hastanede intravenöz (IV) antibiyotikler alabilir. Tedavinin önemli bir parçası da iyi bir hidrasyon durumunu korumaktır ve çocukların tedavi sırasında ve sonrasında bol sıvı alması gerekmektedir.
Bebeklerde böbrek büyüme sorunları genellikle doğuştan anomalilerden kaynaklanır. Bazen, idrarın mesaneden böbreğe geri akışı veya idrarın böbreklerden mesaneye akışındaki bir tıkanıklık nedeniyle hidronefroz adı verilen bir durum oluşabilir. Bu durum, prenatal bir ultrason sırasında doğum öncesi teşhis edilebilir. Hidronefroz bazen kendi kendine düzelir, ancak bazı durumlarda idrarın mesaneden böbreğe geri akışı veya idrarın böbreklerden mesaneye akışındaki bir tıkanıklık nedeniyle tedavi gerekebilir.
Bebeğinizin durumu hakkında daha fazla bilgi almak için, doktorunuzla veya bir nefroloji uzmanıyla görüşmenizi öneririm. Onlar, bebeğinizin durumunu en iyi anlayacak ve en uygun tedavi seçeneklerini belirleyebilecek kişilerdir. Bu arada, bebeğinizin bol sıvı almasını sağlamak ve doktorunuzun önerdiği tüm tedavilere uymak önemlidir.
Bu zor zamanlarda size ve bebeğinize en iyisi dileklerimi gönderiyorum. Lütfen unutmayın, tıbbi bir profesyonel olarak, bu bilgiler geneldir ve bebeğinizin özel durumunu değerlendirmek için bir doktorun tavsiyesinin yerini alamaz. Her zaman doktorunuza danışmanız önemlidir.
Çok ama çok teşekkür ederim. Çok uzun yazmışsınız kendi derdinizmiş gibi Allah razı olsun.
Doktorun dediğine göre idrarı güzel yapıyor girişte tıkanıklık yokmuş.
Böbreği takip ederek gideceğiz dedi. İdrar takibini bıraktık olması gerektiği gibi yaptığı için. Ama böbrekte ne vsr ve neden böyle enfeksiyon oluyor onu bilmiyoruz
Hastanede olması bir yandan iyi diyoruz çünkü evde olsa enfeksiyon artsa belki anlamayacaktık. Eve geldiginde sürekli enfeksiyon çıkacak mı onu bilmiyorum dış etkenlerden nas koruyacağız çocuğu sürekli bir fanus içinde tutamayız. Çok karışık Allah'ım düşman başına vermesin
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bebeğinizin sağlık durumu hakkında endişelerinizi anlıyorum. Doktorunuzun tavsiyelerini takip etmek en doğrusu olacaktır. Böbrek enfeksiyonları genellikle idrar yolu enfeksiyonlarından kaynaklanır ve çeşitli nedenlerle oluşabilir. Ancak, kesin nedeni ve tedavi yöntemlerini belirlemek için bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en iyisidir. Bebeğinizin sağlığına kavuşması dileğiyle, geçmiş olsun. 😊
Çok teşekkür ederim 🙏🏿🥹☺️
Bence iyi bir doktora gitmelisiniz ankaradaki doktorlar bu konuda cidden iyiler. Benim yeğenimin de sonradan teşhisi konuldu genetik denildi doğuştan denildi 7 yaşında ameliyat oldu böbreklerinden ve mesanesinden. Çok şükür şu an iyi geç kalınmasına rağmen ama sağlık bu şakaya gelmez bi de bi doktora gitmeyin sadece dediğim gibi ben olsam ankaradaki doktorlara da bi giderim başvururum eğer maddi durumunuz da buna yetiyosa. Allahtan acil şifalar dilerim 🤲🏻
Çok teşekkür ederim.
İstanbul şişli kolan da yatıyoruz aslında doktorumuzun da çok iyi olduğunu yorumlardan olsun etraftan olsun duyduk. Belki sizde iyi olduğunu duymuşsunuzdur
Ama bunu eşime de ileticem sağlıktan önemli değil.
Bir de şey sorucam yeğeniniz sürekli enfeksiyon olup hastaneye yatıyor muydu?
Tabi enfeksiyonu çok yüksek değerlerdeydi bazı doktorlara gittik dediler bir böbreği gitmiş alınması lazım sonra dedik el elden üstündür bi de Ankara'ya gidelim diye orada sağolsun doktorlar çok ilgilendiler ve böbreğin haken fonksiyonunun olduğunu alınmasının saçma olduğunu söylediler ve kapalı ameliyatla birlikte yeğenimi sağlığına kavuşturdular. Bir süre de ilaç kullandı yeğenim iki yıl oldu şu aralar biraz nüksediyor gibi oluyor ama tedbiri elden bırakmıyoruz tabiki de. Ankara'da da hacettepeye gitmiştik biz eğer gitme gibi bi karar alırsanız diye de söylemek istedim.
Cevapsız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim.
Rabbim yeğeninize bir daha yaşatmasın şifa versin.🙏🏿
Okuyana helal olsun
Okumayacaksan neden yorum yapıyorsun?
Uzun geldi o yüzden yazdım
Başına gelmediği için zor gelmiştir okumak
bak yukarıda ne güzel cevaplanmış.
Allah şifa versin amacım dalga geçmek değildi
Amin