Cocum yeni doğmuş hepatit aşısı yapalımı zararlı mı faydalımı acaba bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKeşfedin
Evet, yeni doğmuş bebeklere genellikle hepatit aşısı yapılır ve bu uygulama genellikle güvenli ve faydalıdır.Hepatit B, ciddi bir karaciğer enfeksiyonudur ve bazı durumlarda karaciğer kanserine neden olabilir. Hepatit B aşısı, bu virüsün neden olduğu enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur.
Bebekler genellikle doğumdan hemen sonra hepatit B aşısının ilk dozunu alırlar. Eğer bebeklerin anneleri hepatit B taşıyorsa, bebeklerin doğumdan sonraki 12 saat içinde aşıyı almaları önerilir.
Aşı genellikle üç doz halinde verilir:
Doğumdan hemen sonra
1-2 aylıkken
6-18 aylıkken
Hepatit B aşısı genellikle güvenlidir ve etkili bir şekilde hepatit B’yi önler. Ancak, aşılar gibi her ilacın yan etkileri olabilir. Hepatit B aşısının en yaygın yan etkileri genellikle hafiftir ve kendi kendine geçer. Bunlar arasında düşük ateş (101 dereceden az) ve aşı yapılan kolda ağrı bulunur.Bu bilgiler geneldir ve her bireyin sağlık durumu farklı olduğu için, her zaman bir sağlık profesyoneli ile görüşerek kişiye özel bir plan oluşturmanız önerilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir hemşire olarak her zaman aşılarınızı yaptırın diye tavsiyede bulunmak isterim son zamanlardaki aşı karşıtlığından haberdarım ancak hepatit b gibi bulaş riski çok olan ve günümüzde çok fazla taşıyıcısı ve hastası olan bu hastalığa karşı cocuklarınızı bile bile savunmasız bırakmak bana doğru gelmiyor başında koruna bildiğiniz bir şeyin bile bile çocuğunuzu mahrum ederseniz gelecekte bir kan veya tükürük temasıyla bu çocuk bu hastalığı kaparda bağışıklık kazanamazsa pişmanlık size hiçbir şeyi geri veremez..
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada ben bütün aşılarını yapmış bir bireyim sadece benim dönemimde verem aşılarında sorun çıktığı için verem aşımı yaptırmamış annem 6 yaşında verem hastası olarak hayatımın en kötü anlarını yaşadım aylarca tedavi gördüm ciğerimdeki hasar beni hayatım boyunca takip ediyor 5 yılda bir kontrol sağlamak zorundayım belki verem aşımı doğru bir yerde yaptırmış olsalardü bununla karşılaşmazdım ama keşkeler bana hiçbir şey vermiyor.. yinede karar sizin çocuk size ait ancak karar verirken çocuğunuzun gelecekte verdiğiniz karardan dolayı size ne tepki vereceğini bilerek hareket edin umarım tek bir tedaviyle birgün bütün bulaşıcı hastalıklardan korunabilen bir çağ görürüz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
- Bebek Bakımı konusunda 942 cevap paylaştı.
u +1 yılEvet yeni doğmuş bebeklere hepatit aşısı yapılır
00 Yorumla
+1 yılAşı karşıtlığına anlam veremiyorum. Oğlumun bütün aşılarını yaptırdım. Hatta devletin karşılamadığı özel aşıları da yaptırdım.
00 YorumlaNeden zararı olsun ki ben çocuklarımın aşılarını doğdukları andan itibaren düzenli yaptırdım sağlık ocağında. Hiç bir zararını görmedim.
00 Yorumla- Bebek Bakımı konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılDoğar doğmaz yapılıyor zaten olması gerekende o çocuğun sağlığı için.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKan yoluyla geçecek hastalıkları önlüyor diye biliyorum yani faydalı. Ben de bugün hepatit degerlerime baktiracagim çünkü hastanede çalışıyorum hastalık kapma riskim fazla
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani çalışmıyorum da öğrenim görüyorum diyelim yanlış yazdım
+1 yılReis sen cahil misin doktora güvenmiyip burada soru soruyorsun saçma işler yapmayın çocuğun geleceğiyle oynamayın aşılarını yaptırın
00 Yorumla
+1 yılzorunlu değil mi zaten
00 Yorumla
+1 yılDoktorlardan bilgi aliniz
00 Yorumla
+1 yılSence
00 YorumlaFaydalı tabiki
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Bebek Bakımı > Sorular > Yeni doğmuş bebeğe hepatit aşısı yapılır mı, faydalı mı yoksa zararlı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne