Hepatit A virüsü karaciğerde oluşturduğu akut iltihaplı bir hastalıktır. Hepatit A aşısı bu rahatsızlıkları önlemek amacıyla yapılmaktadır. Korumanın uzun sürmesi için 6 ay arayla iki doz aşı yapılması önerilmektedir. Hepatit A aşısı ilk doz verildikten soran alerjik bir durumla oluşursa ikinci doz uygulanmamalıdır. Hepatiti A aşının yapılacağı dönemlere dikkat edilmelidir. Aşılama dönemleri farklılık göstermektedir. Çocuklarda ilk doz ortalama 12 ve 23. aylar arasında yapılması önerilmektedir. Eğer çocuklar 2 yaşına kadar aşılanmamış ise daha sonra aşılanabilir. Yetişkinler de ise belli bir dönem ya da yaş sınırı belirlemek mümkün değildir. İstedikleri zaman ve virüs, enfeksiyon riski taşıdıklarında aşılanabilir. Yolculuk yapacak yetişkinler yolculuğa çıkmadan en az 1 ay öncesinde aşılanmaya başlamalıdır. Hepatit Aşısı Yan Etkileri
En sık görülen yan etkiler aşı yerinde kızarıklık, kaşıntı ve şişliktir. Bunlar çok hafif seyreder ve genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Ender olarak ateş, bulantı ve yorgunluk görülebilir. Aşı hepatit A virüsüne karşı tam bir bağışıklık sağlar.(ALINTIDIR)
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aslında normal doğan bir bebek bağışıklığında 600 den fazla antijen içerir aşılara bile ihtiyaç duymaz günümüz tıbbı ise ticari yaklaşıp böyle şeyler üretti. Bazı Aşılar civa içeriyor otizm tetikliyor 2 dozda uygulananlardan biri için bakın bir anne ne yazmış. Bu konuda mutlaka test yaptırın.
yurt dışında daha önce SARILIK GEÇİREN BEBEKLERE TEST UYGULANMADAN HEPATİT A aşısının yapılmadığını öğrenene kadar. eceme sarılık geçirip geçirmediği sorulmadan karaciğer testi yapılmadan bu aşı yapıldığı için aşının kızımı zehirlediğini ve ölümden döndüğünü dün anladım. çünkü sarılığı ağır geçiren bebeklere bu aşı yapıldığında sonuç ölüm bile olabiliyomuş kaldı ki yetişkinlere dahi bu aşı yapılırken kan testinin yapılması zorunluymuş. ben yarın doktora gidecem ve bunun hesabını soracam. 2. dozuda asla yaptırmayacam. buraya uzun uzun yazmamım sebebi sizleride bilinçlendirmek ve uyarmak. hepatit a aşısı zamanı geldiğinde aşı öncesi testi mutlaka isteyin. ----- ALINTIDIR.
bizim ülkede 18-24. ayda yapılır zaten aşı takviminde var, alerjik reaksiyon dışında herhangi bir komplikasyonunu okuduğumu hatırlamıyorum şuana kadar, zaten ölü aşıdır. immün direnci düşük hastaya da bişe yapmaz
En İyi Cevaplar