Bebek yapmamak tercih meselesi değilmi çocuk istemiyoruz bende eşimde aileler zorluyor napardiniz benim yerimde olsanız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayat kaç ile göz arası bir mesafedir dün bitti bugün bitiyor yarın var mı yokmu Allah bilir sizin çok iş dediğiniz şey dünya döndükçe bitmez şartlar uygun ise çocuk sahibi olmanız gerekir sen yapma öbürü yapmasın eee bu çocuğu kim yapacak? Yarın nüfus yaşlanınca anlarsınız
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuğu doğuracak sen değil misin? Aylarca karnında taşıyacak sen değil misin? Sadece bebekliğinde değil, ömrünüzün yettiğince, her döneminde ilgi, sevgi, güven ve şefkat sorumluluğunu taşıyan sen değil misin? Tabii ki de sensin. Çocuk meselesinde, söz hakkı olarak, en çok pay sende. Erkek için demesi ve yapması kolay. Öbürleri için konuşması ve atıp tutması kolay. Fakat sana söz konusu kararda ısrar edenler doğacak çocuğunla ilişkinizde sana her daim destek verebilecekler mi? Sanmıyorum. Senin haricinde kim ne derse desin, bebeğin anası olacak sensin ve bu belki de en kıymetli roldür. Tercih senin.
Çocuk doğurmaya/ yapmaya hazır hissettiğinde bile tekrar tekrar düşünmeli insan.40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıleşiniz de siz de istemiyorsanız tabii ki yapmayacaksınız. siz hayatlarını birleştirmiş iki yetişkin olarak böyle önemli bir kararı kendiniz almalısınız. aileler istiyo diye çocuk mu yapılır? bakkaldan yoğurt almaktan bahsetmiyoruz dünyaya bir insan getirmekten söz ediyoruz.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİletişimi keserdim evlerine gitmez evime aşmazdım bu benimle kocam arasında özelimiz bu kimse karışamaz cok meraklı iseler tüm masraflarını 18 yaşına elene denl karıslayacaklarını beyan eden hukuki bir belge ile gelsinler o saman düşünürüz yapmayı
25 Yorumla- +1 yıl
Doğru demiş 👍
- +1 yıl
Ailesi cocuk istiyorsa o sözleşme mantığı süper bence👍 illa senin fikrine mi ayak uydurmak lazım?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
46Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 939 cevap paylaştı.
u +1 yılTercih tabi ki de hangi çağada yaşıyoruz ? kimse çocuk için zorlayamaz seven zaten zorlamaz olduğu gibi sever
30 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılYapacak tek şey he evet deyip kendi bildiğini okumak gadası
00 Yorumla
+1 yılAilelerin istemesi ve zorlaması gayet normal. Bebek dediğin hele ki torun dünya tatlısı bir şey. Ama bir sor bakalım onlara hamile kalınca onların mı karnı davul gibi olacak yoksa senin mi, onları mı mide bulantısı ve yaşayacak yoksa sen mi? Geceleri onlar mı kalkacakmış, onlar mı bez değiştireceklermiş, onlar mı hastaneye götürüp getireceklermiş? Onlar mı emzireceklermiş?
Eğer ki çocuk istemiyorsanız ya da henüz hazır değilseniz ya da başka herhangi bir sebep ne olduğu önemli değil, sakın yapmayın!40 YorumlaTercih meselesi istemiyorsanız kimse zorluyamaz belki hayatınızı yaşamak istiyorsunuz çocuğu olanlar aşırıda mutlu değil bu konuda neler duydum evlenmediğim halde yaşlılar cocukları ilerde büyüyüp bize baksınlar diye yapıyor çok yanlış bir davranış çocuk yapmak büyük bir sorumluluk ister iyi bir çocuk yetiştirmek çok zor
10 Yorumla
+1 yılSizin tercihiniz. Cocuk ciddi bi sorumluluk ve bunu istemiyirsaniz yapmak zorunda degilsiniz. Genelde aileler oyalansin diye cocuk yapiliyo sanki. Gercekten ilgilenecekseniz ve yetistirecekseniz yapin. Yoksa, alin size torun.. diyerek yapmanizi tavsiye etmem.
00 YorumlaBaşımıza ne geliyorsa büyükler yüzünden geliyor. Sanki 7/24 çocuğa bakacaklar. Benim tavsiyem geçimini yok ise sakın çocuk işlerine girmeyin. Hatta evliliğe bile. Çünkü bir çok insan bir baltaya sap olamadan ince işlere girişiyor. Sonra da durduk yere bissürü absürt sıkıntılar giriyor hayatınıza. İşinizi sağlama almadan o işlere girilmemeli.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhepsini topla ve şunları söyle ''ben ve kocam hiç birinizi sallamıyoruz, çocuk yapıp yapmamak sadece bizi ilgilendiriyor. kendi işinize bakın'' yok büyükler saygı falan da düşünme onlar sizin hayatınıza müdahale etme saygısızlığı göstermişler daha nolsun
00 Yorumla
+1 yılBen olsam durumu aileme anlatırdım. Biz böyle böyle düşünüyoruz, bu ikimizin ortak kararı. Başka bir durum kesinlikle yok aklınıza başka şeyler gelmesin derdim.
10 Yorumla
+1 yılÇocuğa bakacak olan, onun en az 18 yıl kahrını çekecek olan sensin. Ailen bunun birçok döneminde olmayacak. Sadece bayramlarda sevecekler diye çocuk yapmak saçma olmaz mı? Oyuncak değil sonuçta bu. Ailenizle güzelce konuşun, istemediğinizi belirtin, zorlamasınlar.
10 YorumlaPardon da o çocuğa siz bakacaksınız onlar mı bakacaklar bireylere çocuk yapmaları için baskı yapan kişilere sinir oluyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılBende biz bakamayiz ikimzde çalışıyoruz. Bebeği doğurup nereye koyucaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılToplumda evliligin amaci aslinda aile kurmak yani cocuk sahibi olmak olarak biliniyor.
Ama ne olursa olsun iki yetiskinin verdigi karara saygi duymak gerekir.
Istemiyorsaniz Aile icinde cocuk dunyaya getirilmez.00 YorumlaSen ve esin istemiyorsaniz baskasinin zorlamasiyla sakin yapmayin. Zaten neden zorlar insanlar aklim almiyor
01 Yorumla
+1 yılTercih meselesi hazır değilseniz, düzgün anne baba olmayacaksanız düzgün karar. Aileleriniz o çoçuğu şımartmaktan başka bişey yapmayacak.
00 YorumlaKimsenin zoruyla çocuk sahibi olunmaz. Hatta eşinin zoruyla bile. Kendinizi hazır hissetmediğinizi açıkça ifade edin.
00 Yorumla
+1 yılBüyütecek sorumluluk sahibi olacak eşlerdir yani siz olacaksınız karar sizindir ailenizin değil her ikinizinde
00 YorumlaTabikide sizin tercihiniz. İnsanlar başkalarının hayatlarına karışmaya ne kadar meraklı ya sanki olsa kendisi bakıcak sanane yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEsin de istemiyorsa sorun yok ya o da isteseydi. Arkasasima da sorup duruyorlar 3 yıllık evliler. Ben şahsen hiç istemem evli olsam. Çocuk sempatim bile yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende çocuk sevmiyorum iki dk severim sonra atarım annesine al bak derim
Cevap sahibi+1 yılBen bekar olduğum halde arkadaşlarım baskı yapıyor. Yas geçiyor çocuk olmaz gibi saçmalıklar. Evli arkadaşıma gittim bebeği kucağıma verdiler. Benı yargılamasindan çekindiğim için ses çıkaramadım. Sevemiyorum yapmack davrandım. Ağlıyorlar huysuzluk yapıyorlar gerçekten herkesin çekeceği birsey değil bu
+1 yılEvlilik demek çocuk demek çocuk olmayacaksa evliligin mantigi hic bir sekilde olamaz
02 Yorumla
Soran+1 yılSaçma sapan konuşuyorsun insan sevdiği ile evlenir. Ömür boyu birlikte olmak için çocuk en son oda isteğe bağlı yapılır
- +1 yıl
Sacma sapan düşünen sensin neyse bu olmayan kafayla devam et
+1 yılülkede aileler ile evleniliyor
bunu bilmiyor muydun?03 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyordum eğer onlar büyüteçekse onlara veririm ben bakamam
- +1 yıl
maddi gücünüz varsa karşı çıkın
Soran+1 yılMaddi gücümüz var
+1 yıl"Kısırmışız biz aslında, tüh" diyebilirsiniz. Herkes anne/baba olmak zorunda değil.
10 YorumlaAileler çok istiyorsa gitsin bi çocuk daha yapsın sinir oluyprum böyle şeylere ya
10 Yorumla
+1 yılArtık sen bir ailesin, yaparsın yapmazsın o sana kalmış
10 Yorumla
+1 yılAcik dille soylerim kn kherked kapatir cenesini
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBizde eşimle düşünmüyoruz şu an annesi çok istiyor fakat biz düşünmediğimizi söylediğimiz halde devam ediyor insanı çocuktan soğutuyor ben git kendin yap kocandan çok istiyorsan diyorum tabi bu sizin aranızda samimiyete kalmış benim eşimin 2 tane daha abisi var onlar bekar onları bekle diyorum fazla takmıyorum sende fazla takma damızlık değiliz
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmak evli olan bireylerin tercihi başkaları bir şey diyemez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayırlısı, nasip kısmet deyip gecistirin siz biz istemiyoruz dedikçe daha da baskı yapacaklar belli bir süre sonrada sağlık sorunlarına bağlarlar durumu sağlık probleminiz olmasa bile
00 Yorumla
+1 yılKimsenin zorlamaya hakkı yok, kadın ve erkek kendileri karar verirler.
00 YorumlaHadsizlikten başka bir şey değil. Çok istiyorlarsa kendileri dogursun..
00 Yorumla
+1 yılTercih meselesidir nezaman kendiniz için uygun gördünuz ozaman jaoin
00 Yorumla
+1 yılO kadar onları ilgilendirmeyen bir konu ki çok istiyorlarsa kendileri yapıp doğursunlar baksınlar.
00 YorumlaKaç yıllık evlisin buna aileler karışmaması lazım ama ileride de yapmanız gerek
00 Yorumla
+1 yılTercih meselesi tabi ki de dünyanın en güzel şeyi çocuğunun olması
00 Yorumla
+1 yılDinlemeyin madem istemiyorsanız. aileleri kırmadan tamam diyip geçiştirin
00 Yorumla
+1 yılO zaman neden evlendiniz 😂 çocuksuz evlilik mi olur
07 Yorumla- +1 yıl
Olur
- +1 yıl
Olur kanka
- +1 yıl
Sıkıcı olur ya da bir taraf çocuk gibi biri olması lazım eğlenceli vs yoksa Emekli dayı moduna geçer evlilik
- +1 yıl
He orası doğru bak ama eğlenmediğin biriyle de evlenmezsin
- +1 yıl
Ama evlenen biri sürü insan var çocuk yapıp evliliği kurtarmak isteyen
- +1 yıl
Bu yanlış, "evliliği kurtarmak istemek" diye bir şey de olamaz, umarım böyle düşünen kimse hamile kalamaz.
- +1 yıl
Bilemiyorum artık ama inşallah yoktur
+1 yılKimseyi sallamazdım çocuk büyük sorumluluk onlar bakmayacak sen bakacan
00 Yorumlaistemiyorsanız yapmayın sonra olan o sevgisiz çocuklara oluyor.
00 YorumlaCevap biraz uzun olacak eski zamanlarda çocuk yapmak iyi bir şeydi ama bu zamanlarda çocuk yapmak resmen bir cinayet gibidir çocuğun hakkında işliyorsun çocuğun günahı ne fakir bir baba ve annenin elinde büyümek
10 Yorumla
+1 yılYapmazsın çocuk bu pasta mi canı istedimi birilerinin yap bunu sorgulama bile çocuk istemiyorsan yapmayacaksın... tabi yasinida çok geciktirmeyecek şekilde de bir ayarlama yaparsın artık çocuk büyüdüğünde bastonla gezme
10 YorumlaAilene söyle cocuga onlar bakacaksa buyudugund eokul masraflarini karsilicaksa bez mama ivir zivir dogur akillari baslarina gelsin bu devirde cocukmu yapilir zengin degilsen yapma
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki senin tercihin Rabbim hayırlısını sağlıklı versin onalr konuşur durur hiç var mı yok mu bilmezler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl8 yıllık evliyim ve istemiyorum bana da baskı yapıyorlar meraklıysanız siz doğurun diyorum geçiyorum ve baskı yüzünden çocuk yapılmaz yapma da
00 YorumlaEşinle aranizdaki kararlara kimsenin karışmasına izin verme. Ne senin ailen ne onun ailesi. Yoksa yipranirsiniz huzurunuz bozulur.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence bu Türk aile yapısında görgüsüzce ve ayıp bi tutum tamamen kendi kararınız
00 Yorumla
+1 yılGerekirse sana saygısız desinler yine de çık hakkını savun. Su an istemiyosunuz o çocuk oldu diyelim ikiniz de ilerde aslında biz seni istemiyoduk deseniz bu sefer çocuk sağlıklı olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbacım çocuğum olmuyor de kurtul hiç uyanık değilsin sen kime çektin :)
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTabikide tercih meselesi Onları dinlemeyin kendileri mi bakıcak sanki
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun sorumluluğunu alabileceğini düşündüğün zaman yap çocuğu başkası istiyo diye çocuk yapılmaz hala kaldı mı böyle insanlar ya
00 YorumlaAileler hep köstekdir. Kararlara saygı duymazlar maalesef
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
+1 yılNe aileymis ya mecbur diye birseymi var her boka karisiyorlae
10 Yorumla
+1 yılTabii ki önemli olan: aileden ziyade sizin ne düşündüğünüz.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle yapmamalısın, ne yap ne et dinleme onları.
00 YorumlaAsko onların baskilarına mi takilacan söyler söyler susarlar. Sen istedigin zaman yap
01 YorumlaBanane aileden ben istemiyorum mesela onları ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılNe istiyosam onu yapardım
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİlerde yalnız kalırsınız tabiki tercih meselesi ama yapın bence eminim yaptıktan sonra çok mutlu olacaksınız
03 Yorumla- +1 yıl
Ömür boyu yapmıycaz dememiş
- +1 yıl
Yok olmayacaklar
- +1 yıl
Kim desi
+1 yılZorluyor derken zorla çiftleştiriyor mu
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır sürekli işte neden bebek yok ortalıkta diye soruyorlar
+1 yılailemi azarladım. size ne be, size ne derdm
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
emin ol kimse bana zaten cesaret edip bir şey diyemez. bizde zaten kimse kimseye de karışmaz
+1 yılKocamınki kalkmıyo de
15 Yorumla- +1 yıl
😅😅
- +1 yıl
Evde mi kaldın
Kendin istemiyorsan ailelere sadece tamam düşer
11 Yorumla
+1 yılÇok istiyorsanız kendinize yapın bi tane de
10 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Aileler çocuk için zorluyor, bebek yapmamak tercih meselesi değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım