Bebek yapmamak tercih meselesi değilmi çocuk istemiyoruz bende eşimde aileler zorluyor napardiniz benim yerimde olsanız?
12 gü
Aileler çocuk için zorluyor, bebek yapmamak tercih meselesi değil mi?

Bebek yapmamak tercih meselesi değilmi çocuk istemiyoruz bende eşimde aileler zorluyor napardiniz benim yerimde olsanız?
Hayat kaç ile göz arası bir mesafedir dün bitti bugün bitiyor yarın var mı yokmu Allah bilir sizin çok iş dediğiniz şey dünya döndükçe bitmez şartlar uygun ise çocuk sahibi olmanız gerekir sen yapma öbürü yapmasın eee bu çocuğu kim yapacak? Yarın nüfus yaşlanınca anlarsınız
Çocuğu doğuracak sen değil misin? Aylarca karnında taşıyacak sen değil misin? Sadece bebekliğinde değil, ömrünüzün yettiğince, her döneminde ilgi, sevgi, güven ve şefkat sorumluluğunu taşıyan sen değil misin? Tabii ki de sensin. Çocuk meselesinde, söz hakkı olarak, en çok pay sende. Erkek için demesi ve yapması kolay. Öbürleri için konuşması ve atıp tutması kolay. Fakat sana söz konusu kararda ısrar edenler doğacak çocuğunla ilişkinizde sana her daim destek verebilecekler mi? Sanmıyorum. Senin haricinde kim ne derse desin, bebeğin anası olacak sensin ve bu belki de en kıymetli roldür. Tercih senin.
Çocuk doğurmaya/ yapmaya hazır hissettiğinde bile tekrar tekrar düşünmeli insan.
eşiniz de siz de istemiyorsanız tabii ki yapmayacaksınız. siz hayatlarını birleştirmiş iki yetişkin olarak böyle önemli bir kararı kendiniz almalısınız. aileler istiyo diye çocuk mu yapılır? bakkaldan yoğurt almaktan bahsetmiyoruz dünyaya bir insan getirmekten söz ediyoruz.
İletişimi keserdim evlerine gitmez evime aşmazdım bu benimle kocam arasında özelimiz bu kimse karışamaz cok meraklı iseler tüm masraflarını 18 yaşına elene denl karıslayacaklarını beyan eden hukuki bir belge ile gelsinler o saman düşünürüz yapmayı
Doğru demiş 👍
Ailesi cocuk istiyorsa o sözleşme mantığı süper bence👍 illa senin fikrine mi ayak uydurmak lazım?
Cevap
46Cevap
Ailelerin istemesi ve zorlaması gayet normal. Bebek dediğin hele ki torun dünya tatlısı bir şey. Ama bir sor bakalım onlara hamile kalınca onların mı karnı davul gibi olacak yoksa senin mi, onları mı mide bulantısı ve yaşayacak yoksa sen mi? Geceleri onlar mı kalkacakmış, onlar mı bez değiştireceklermiş, onlar mı hastaneye götürüp getireceklermiş? Onlar mı emzireceklermiş?
Eğer ki çocuk istemiyorsanız ya da henüz hazır değilseniz ya da başka herhangi bir sebep ne olduğu önemli değil, sakın yapmayın!
Tercih meselesi istemiyorsanız kimse zorluyamaz belki hayatınızı yaşamak istiyorsunuz çocuğu olanlar aşırıda mutlu değil bu konuda neler duydum evlenmediğim halde yaşlılar cocukları ilerde büyüyüp bize baksınlar diye yapıyor çok yanlış bir davranış çocuk yapmak büyük bir sorumluluk ister iyi bir çocuk yetiştirmek çok zor
Başımıza ne geliyorsa büyükler yüzünden geliyor. Sanki 7/24 çocuğa bakacaklar. Benim tavsiyem geçimini yok ise sakın çocuk işlerine girmeyin. Hatta evliliğe bile. Çünkü bir çok insan bir baltaya sap olamadan ince işlere girişiyor. Sonra da durduk yere bissürü absürt sıkıntılar giriyor hayatınıza. İşinizi sağlama almadan o işlere girilmemeli.
Tercih tabi ki de hangi çağada yaşıyoruz ? kimse çocuk için zorlayamaz seven zaten zorlamaz olduğu gibi sever
Ben olsam durumu aileme anlatırdım. Biz böyle böyle düşünüyoruz, bu ikimizin ortak kararı. Başka bir durum kesinlikle yok aklınıza başka şeyler gelmesin derdim.
Çocuğa bakacak olan, onun en az 18 yıl kahrını çekecek olan sensin. Ailen bunun birçok döneminde olmayacak. Sadece bayramlarda sevecekler diye çocuk yapmak saçma olmaz mı? Oyuncak değil sonuçta bu. Ailenizle güzelce konuşun, istemediğinizi belirtin, zorlamasınlar.
Sizin tercihiniz. Cocuk ciddi bi sorumluluk ve bunu istemiyirsaniz yapmak zorunda degilsiniz. Genelde aileler oyalansin diye cocuk yapiliyo sanki. Gercekten ilgilenecekseniz ve yetistirecekseniz yapin. Yoksa, alin size torun.. diyerek yapmanizi tavsiye etmem.
Pardon da o çocuğa siz bakacaksınız onlar mı bakacaklar bireylere çocuk yapmaları için baskı yapan kişilere sinir oluyorum.
Bende biz bakamayiz ikimzde çalışıyoruz. Bebeği doğurup nereye koyucaz
Toplumda evliligin amaci aslinda aile kurmak yani cocuk sahibi olmak olarak biliniyor.
Ama ne olursa olsun iki yetiskinin verdigi karara saygi duymak gerekir.
Istemiyorsaniz Aile icinde cocuk dunyaya getirilmez.
Sen ve esin istemiyorsaniz baskasinin zorlamasiyla sakin yapmayin. Zaten neden zorlar insanlar aklim almiyor
Tercih meselesi hazır değilseniz, düzgün anne baba olmayacaksanız düzgün karar. Aileleriniz o çoçuğu şımartmaktan başka bişey yapmayacak.
Kimsenin zoruyla çocuk sahibi olunmaz. Hatta eşinin zoruyla bile. Kendinizi hazır hissetmediğinizi açıkça ifade edin.
Tabikide sizin tercihiniz. İnsanlar başkalarının hayatlarına karışmaya ne kadar meraklı ya sanki olsa kendisi bakıcak sanane yani.
Esin de istemiyorsa sorun yok ya o da isteseydi. Arkasasima da sorup duruyorlar 3 yıllık evliler. Ben şahsen hiç istemem evli olsam. Çocuk sempatim bile yok.
Evet bende çocuk sevmiyorum iki dk severim sonra atarım annesine al bak derim
Ben bekar olduğum halde arkadaşlarım baskı yapıyor. Yas geçiyor çocuk olmaz gibi saçmalıklar. Evli arkadaşıma gittim bebeği kucağıma verdiler. Benı yargılamasindan çekindiğim için ses çıkaramadım. Sevemiyorum yapmack davrandım. Ağlıyorlar huysuzluk yapıyorlar gerçekten herkesin çekeceği birsey değil bu
Evlilik demek çocuk demek çocuk olmayacaksa evliligin mantigi hic bir sekilde olamaz
Saçma sapan konuşuyorsun insan sevdiği ile evlenir. Ömür boyu birlikte olmak için çocuk en son oda isteğe bağlı yapılır
Sacma sapan düşünen sensin neyse bu olmayan kafayla devam et
ülkede aileler ile evleniliyor
bunu bilmiyor muydun?
Bilmiyordum eğer onlar büyüteçekse onlara veririm ben bakamam
maddi gücünüz varsa karşı çıkın
Maddi gücümüz var
Aileler çok istiyorsa gitsin bi çocuk daha yapsın sinir oluyprum böyle şeylere ya
Artık sen bir ailesin, yaparsın yapmazsın o sana kalmış
Acik dille soylerim kn kherked kapatir cenesini
Bizde eşimle düşünmüyoruz şu an annesi çok istiyor fakat biz düşünmediğimizi söylediğimiz halde devam ediyor insanı çocuktan soğutuyor ben git kendin yap kocandan çok istiyorsan diyorum tabi bu sizin aranızda samimiyete kalmış benim eşimin 2 tane daha abisi var onlar bekar onları bekle diyorum fazla takmıyorum sende fazla takma damızlık değiliz
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası metinlerimizi inceleyebilirsiniz.
En İyi Cevap