Şımartmamak için her istediğini almıyoruz ama bu sefer de sevilmediğini hissetmez mi?

Şımartmamak için her istediğini almıyoruz ama bu sefer de sevilmediğini hissetmez mi?

Sanmıyorum. Ben her istediğini mecburen veriyorum, alıyorum diye bu sefer daha beter oldu. Bildiğin madde bağımlısı gibi bir şeyi isteyince hatta 1 saniye bile geç vermek mümkün değil. Daha itiraz etmeye fırsatım olmadan krize girir gibi istiyor, nefes aldırmıyor. İllalah dedim artık.. bize almadılar da ne oldu sanki... Sevgi maddeyle ölçülmezki. Sen yeteri kadar ilgilen, öp, başını okşa, sarıl bu ona yeter bence
teşekkür ederim yorumun için
Her istediğini al çocuğuna biliyorum herkes şımartma falan diyecek ama sen beni dinle bence. Bebeklikten bu yana her istediğim alındı ve yapıldı isteklerim bitmiyordu ben istedikçe onlar aldılar ama iyi ki böyle bir şey yapmışlar. şu an ben hiçte şımarık biri değilim gözüm yükseklerde de değil gayet alçak gönüllüyüm. hep böyle bir ailem olduğu için dua ediyorum beni istediğim hiçbirşeyden mahrum bırakmadıkları için. Bak şöyle bir şey de diyim ben küçükken bir bebek istiyordum belli bir markanındı ama o zaman yanımda dedem vardı dedem de biraz çocuğu şımartmayalım modundaydı ve bana o yüzden o bebeği almamıştı. Ve o alınamayan bebek koca kız olmama rağmen hâlâ benim içimde ukte kaldı🙁 şimdi görüyorum ama görsem nolcak artık oynamaya yaşım tutmuyor. İleride ben anne olursam çocuğum ne isterse alıcam hiçbir şey içinde kalmasın
katılıyorum sana
hayır neden almadığınızı izah edin. seni çok seviyoruz ve hep seveceğiz ama istediğimiz her şeyi alamayız, biz de istediğimiz her şeyi almıyoruz başkaları da diye anlatın ve bazı sınırlılıklar ve kurallar olduğunu ve bunların sadece onun için değil herkes için olduğunu anlatın ona
evet konuşup anlatmak lazım
Dozunu ayarlamak lazım abla :( Ne her istediğini yapacaksın ne de her istediğini reddedeceksin :( Birinde kendini değersiz hisseden çocuk olur diğerinde ise şımarık, bencil bir çocuk :(
tabii soz önemli. her şeyin ortası var
Cevap
9Cevap
Sevgi görmek bence her istediğin alınması ile alakalı bir şey değil
Çocuğun her istediğini almayarak onu şımartmamak önemli bir ebeveynlik prensibidir ve çocuğun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için gereklidir. Ancak, bunun çocuğun sevilmediğini hissetmesine neden olması yerine, onun için daha sağlıklı bir bağlantı ve anlayış ortamı oluşturabilir. Çocuklar, sınırlar ve kurallarla yetiştirilmeye ihtiyaç duyarlar. İsteklerinin her zaman yerine getirilmediği bir ortamda, çocuklar hayal kırıklığı yaşayabilir, ancak bu durumun çocuğun sevilmediği anlamına gelmediğini açıklamanız önemlidir. Çocuğunuza, onu sevdiğinizi, ancak bazı şeylerin sınırlar içerisinde ve uygun zamanda gerçekleşebileceğini anlatmalısınız. Çocuğunuza sevginizi ifade etmek için günlük etkileşimlerde bulunun, onunla zaman geçirin ve ilgi gösterin. Sevgi ve sınırların birlikte sunulduğu bir ortamda, çocuk sağlıklı bir şekilde kendini ifade etmeyi, başkalarını anlamayı ve kabul etmeyi öğrenebilir.
teşekkürler yorumun için
karşına çekip sebebbini söylersen hissetmez elbette. bağırır çağırır her istediğini reddedersen canavar yetiştirirsin
kızıma hep öyle yaptım, ne tutturma huyu vardır ne de istediklerinin alınmaması kötü hissettirmiştir.
anlatmak önemli, haklısın
Hayir tabikide her istedigini alinca daha da cok simarir benim kizimda oyle yapti babasi onu her istedigini alinca daha simardi ama ben her istedigini yapmiyorum mesela cikolata istiyor 1 tane alirsin daha da isteyince almiyorum her konuda boyleyiz cocuklar kendisine ne güzel ne yararli olup olmadigini ogrenmeli onu da biz anneler yapmaliyiz birakirsak cocugu her istedigini elde etsin o cocuk ne söz dinler ne de dogruyu yalnisi anlar canim cocugu egitmek lazm.
doğru aslında
Burada dengeyi iyi kurmak lazım, neden istediği seyin alınmadığını bir şekilde anlatmak önemli. Hem çocuk istek ve ihtiyaç kavramlarını geliştirebilir bu tutumla
denge önemli
tavrin onemli “hayir daha yok sana” dersen sebep olur ama “ona ihtiyacimiz yok” diye guzelce anlatirsan olmaz
kullanılan dil çok önemli haklısın
Her istediğinin aynısını almak değil de yan ürün alınabilir. İsteğinin bir kısmı karşılansın diye. Yoksa çocuk da sevgisiz ve içine kapanık büyür.
bence de
Bir şey olmaz merak etme büyüdüğünde hatırlamayacak hiçbirini hatırlasa bile yaşadıkça hak verecek
Hayır hissetmez, kurallar koyulmali ve gerekirse ceza verilmeli ki ilerde ana baba bağımlısı olup hayatı mahvolmasın
Bana da her istediğim alınmadı ama sevildiğimi her zaman hissettim. Alakası yok bence.
çok güzel bir örnek verdin. demek ki öyle hissetmeyebiliyorlarmış.
Hayır. Zaten başta demişsin şımartmamak için her istediğini almamak. Amaç burada bu.
Çocuğunuza sevildiğini hissettirmek istiyorsanız onunla oyunlar oynayın beraber zaman geçirin.
En doğru yorumu sen yapmışsın hocam başka söze gerek yok
Millet zırvalamış
Eyvallah sağ ol.
Hayır olmaz doğru davranış güzel anlatım ile anlatılmalı
Bence mesele çocuğun sevildiğini hissetmesinin materyallerle bağlantısı olmamasını sağlamak.
Hayır mesela evde konuşun ve çıktığınızda sadece bir oyuncak ala bileceğini söyle ve anlatmaya çalış güzel bir dilde ve şarkın şımartmayın başta yoksa ilerde her istediğini almalısınız o an susması için
Sevgini göster her istediğini alma mesele alışveriş değil senin hislerini nasıl çocuğa yansıttığındır... sevelim sevilelim
Hayır ona açıklamak gerekir
Al bişey olmaz
olmaz
Hayır demesini bilmek lazim.
Olmazzzz
@cicek727282
hhaahh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?