Gündüz uykusunu bırakmanın belli bir yaşı var mıdır?

Minik tırtıl 2 yaşına girince gündüz uykularını kendiliğinden bıraktı, gece erkenden uyuduğu yeni bir rutin oluşturdu kendine, bence çocuklar biraz kendi hallerine bırakılmalı 😊
Gündüz uykusunu bırakmanın belli bir yaşı var mıdır?

Minik tırtıl 2 yaşına girince gündüz uykularını kendiliğinden bıraktı, gece erkenden uyuduğu yeni bir rutin oluşturdu kendine, bence çocuklar biraz kendi hallerine bırakılmalı 😊
Ben gündüz uykusunu hiç doğru bulmuyorum yani gece uykusu daha sağlıklıdır her zaman bir de küçükken alıştırmak daha iyi olabilir. Genellikle, çocuklar 2-3 yaşına geldiklerinde gündüz uykularını azaltmaya başlarlar ve 3-5 yaş arasında genellikle tamamen bırakırlar. Ancak, bazı çocuklar daha erken veya daha geç dönemlerde gündüz uykularını bırakabilir.
Çocukları kendi haline bırakmak lazım katılıyorum 2 yaşından sonra zaten gündüz kendileri uyumak istemiyor uyumaya zorlamamak erken gece uykusu yaptırmak daha güzel 😊
Çok tatlı ya güldüm helal olsun 😃
Bayılıyorum rahat annelere Allah'a emanet ol sen de tırtılın da, amin 😍👍
Teşekkür ediyoruz 🥰
Ne demek 😌 Saygılar, sevgiler bizden 💚
Teşekkür ederim 🧡😃
Cevap
1Cevap
benim oğlum iki yasnda sonra bıraktı kendi kendine. Ne kadr uyutmaya çalışsam da uyumadı.
Çocuklar kendileri karar veriyor 😊
4 yaşında oğlum var hala uyur, 2 yaşındaki uyumamak için direniyor. Bunun standardı olmadığının kanıtı
3 yaş a doğru yürüyoruz. Her gün gündüz uyur.
2 kez uyurdu bire düşürdü.
Sorunun cevabı çocuk ne zaman isterse
Gündüz uyuyunca gece uykusunu nasıl uyuyor peki sorun yaşamıyorsa ne güzel 😊
Valla gündüz 4 saatte uyusa yarım saatte uyusa sabah aynı saatte kalkıyor. Gündüz uyku süresinin hiç etkisi yok.
Duruma göre değişir baktın durmuyor hadi gündüz uyku zamanı 🤣
Sonra gece haydi oturun gece yarısına kadar 😂
Evdeki hesap çarşıya uymaz 😂
Benim oğlum öğle uykusunu 2 yaşında kendiliğinden bıraktı zaten 😂 kreşe gitmek için daha çok küçük, akran iletişimi kursun diye oyun grubuna yazdırmıştım akranlarından çok fazla ileride olduğu için akranlarıyla iletişim kuramadı 🤣 36 aylık olduktan sonra yarım gün kreşe alıyorlar, dönem başında 36 aylık olacak bakalım yeni dönemde kreş için şansımızı deneyeceğiz 😃
Keyif
Çocukların keyfi bilir 🤭
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar