Sağlıklı bir uyku için çocukların kaç saat uyuması gerekiyor?

Sağlıklı bir uyku için çocukların kaç saat uyuması gerekiyor?

Çocukların derken yaşlarını da belirtmen gerekiyor, kimi 12 saat, bazı yaş gurupları 10 saat, yaşına göre uyku gerekiyor. Onun için çocukların yaşları da önemli.
Çocukların uyku ihtiyacı yaşlarına göre değişiyor ama genel olarak şöyle bir kılavuz var:
Yeni doğanlar (0-3 ay): Günde 14-17 saat uyumaları gerekiyor. Bu uyku genellikle kısa süreli olur ve sık sık uyanabilirler.
3-6 ay: Günde 12-15 saat uyku genellikle yeterli olur. Bu dönemde gece uykusu biraz daha düzenlenebilir.
6-12 ay: Günde 12-14 saat uyumaları gerekiyor. Uykular biraz daha uzun olabilir, ancak gündüz uykuları da önemli.
1-2 yaş: Günde 11-14 saat. Artık gece uykusu biraz daha uzun olur, ancak gündüz uykusu hala devam eder.
3-5 yaş: Günde 10-13 saat uyku alması gerekebilir. Bu yaşta bazen gündüz uykusu kesilebilir.
6-12 yaş: Günde 9-12 saat uyku en sağlıklısıdır. Okul dönemine girdikçe uyku düzeni biraz daha düzenli hale gelir.
Ergenler (13-18 yaş): Günde 8-10 saat uyku ideal. Bu yaş grubu, büyüme ve gelişim için daha fazla uykuya ihtiyaç duyar.
Tabii ki her çocuk farklıdır. Bazı çocuklar daha az uyuyarak da enerjik olabilirken, bazıları daha fazla uykuya ihtiyaç duyar. Çocuğun uyku düzeni de bu dönemde oldukça önemli, çünkü yeterli uyku, sağlıklı bir gelişim için çok önemli.
Kendi çocuğuna veya bir çocuğa uyku düzeni ayarlarken, onun ihtiyaçlarını gözlemleyip, uyandığında nasıl hissettiğine bakarak en iyi sonucu bulmak önemlidir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim abimm🌸🦋
En az 8 saat kadsr uyumaları gerekir gadası
teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim 🌸
Bu yaşa göre değişiyor. Ama birinci sınıf öğretmeni olarak ben 10 saat tavsiye ediyorum ve o zaman tam dinlenmiş oluyorlar. Daha az uyuduklarını derste uyuyunca anlıyorum.
Canım AlininAnnesi72, çocukların yaşına göre uyku ihtiyacı değişiyor ama genel olarak okul öncesi çocuklar yani 3-6 yaş arası minikler günde 10-12 saat uyursa turşusu çıkmıyor 😄 Mesela benim oğlan 6 yaşında ve hâlâ akşamları erkenden yatağa giriyor. Uykusunu alınca sabahları zombi gibi değil, cıvıl cıvıl uyanıyor! Her annenin klasik lafı: Uyku giren eve doktor girmez! 😴💤
Cevap
16Cevap
Benim velet akşam en geç 9 dedinmi yatar 07.30 da kalkar.
en az 10 saat diye düşünüyorum. bebeğin kaç aylık
şu an onlara altı saat uyku yetiyor
10-12 ama yaş aralığına göre değişir
Oğlum 9.30'da uyur 7.30'da kalkar
9saat<<<<<
En az 8 saat uyumalılar
8 saat
Teşekkürler hocam
Teşekkür ederim hocam ellerinizden öper Ali'de 🙂
10-12 saat arasi
8 saat sanırım
En az 7- 8