AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
Hayır değil, çok büyük bir sorumluluk evlilik kadar.
Kendinizi hazır hissetmiyorsanız maddi manevi iyi düşünün.
Siz istiyormusunuz önemli olan o çocuğun sorumluluğu almak 2 aylık evlisiniz baskıyı anlayanadım bize sorarsanız erken şeçim sizin?
Bence hiç deneme. Başka biri istiyor diye çocuk yapılmaz. Bunu hayatını yaşa diye söylemiyorum. Hayat ikinizin hayatı başkasının hayatını yaşamayın.
Ailelerin bu tür şeylere karışması çok bencilce. 7 24 onşar mı bakacak sorumluluğu kabul etmez ama torun arar. Saçma.
Kuzenım b baskı yuzunden 16yıl cocuk sahıbı olamadı. Bıyolojık sorun yoktu pskolojık olmadı cpk ciddie alma onları en ii zamanda olsn cocunuz
Kimseye takılma sen, evlenir evlenmez çocuk mu yapılırmış borç vardır harç vardır, 1 2 sene beklenmeli bence..
Tabi ki hayır kaynana söyle çok istiyorsa bir tane daha doğursun. Türkiye’nin nereye varacağı bile belli değil. Çocuk büyütmek şu zamanda en zoru ayrıca bir evlilikte 2 3 yolu doldurmadan çocuk yapılmaz çünkü çiftlerin bu yollar arasında kişilikleri oturuyor…
Biz eşimle 3 yıl evliliğinde çocuk kararı almıştık ben kendimi anne olmaya hazır hissettiğimde istemiştm önce senin hazır olman gerekiyor ve sadece eşin ve sen karar vermelisin yok ben bakarım sen yap biz bakarız falan boş cümleler severler adı baktım olur sonra herkes evine gider sen yalnız kalırsın bütün herşeyi sen yapmak zorunda kalırsın...
🔴KENDİNİZİ HAZIR HİSSETTİĞİNİZ ZAMAN KARAR VERİN LÜTFEN VE SİZDE EVLİLİĞİNİZİN BİRAZ TADINI ÇIKARIN❗❗❗☺️
En sinir olduğum insan tipi laf anlamayandır. Bence boz at. Hak etmiş
kaynanan cocuk istiyorsa bi tane kendine yapıversin
çiçek keyfine de bi karışmayın diyemedin mi?
Aile büyükleri değil. Sizin kararınız önemli. 7..24 siz ilgileneceksiniz
Büyükler torun sevmek ister zorunda değilsiniz tabi ama onlar kendilerine bu hakkı tanımlamışlar
Hayır tabi ki o kadar basit bir karar olmamalı. Bu senin ve eşinin vereceği bir karar olmalı.
Kaynan torun çok istiyorsa kendisi yapsın sen boş ver onu
Kesinlikle dinleme kendini hazır hissettiğinde yap.
Tabi ki de hayır öyle şey mi olur bence 2 yıl yapılmamalı diye düşünüyorum
Tabiki aşkım ya ne zorluğu var skjddj şaka bir yana da o karar ikinizin tabiki
Hayır bu kimseyi ilgilendirmez önemli olan hazır hissetmeniz
aile büyükleri istedi diye çocuk yapılmaz bence...
Yaşınız gençse kimin ne dediği önemli değil siz en uygun zamanı kendiniz belirleyin. sorumluluk yokken gezin eğlenin.
Yapılmaz kısa ve net sen ve ya kocan çocuk yapmak için erken olduğunu düşünüyorsanız anne ya da baba olsun kim olursa olsun söz düşmez çocuk yapmak oyuna gelecek şey değil hayatının kalanına kadar büyük bir sorumluluk almanız gerekecek yani bana sorarsan kendinizi hazır hissetmeden yapmamanız sizin için daha iyi olur.
Erken yaşlarda çocuk yapmaya karşıyım gençlik hayatın evde geçer
Eğer kendinizi hazır hissetmiyosanın bence acele edilmemesi gereken bir konu
Yarın elinde annecim diyip imada bulunun siz bakacaksiniz neden olmasın diyin Gül'ün gecin
Tabiki yapılmaz! :) Anne-baba olmaya hazır mısınız bi o aşamayı geçin önce ;)
Çok istiyorsa bir çocuk daha yapsın, sevsin. Oğlu bile olsa, hayatına müdahele edemez.
Madem oyle kontrat imzalayın ilk 6 aydan sonra ele avuca gelene kadar baksın cocuga çok istiyorsa.
Sırf birileri istedi diye çocuk yapılmaz bu ne saçmalık
Siz ikiniz bir ailesiniz. Bu aile arasında verilecek bir karar. Kimseye düşmez. Çizginizi korumalısınız. 🙏🏻 Mutluluklar diliyorum. Herkesin bu kadar söz sahibi olmasını doğru bulmuyorum. Gerekirse eşinizin konuşması doğru olacaktır.
Bence buna aileniz değil sizin karar vermeniz lazım çünkü sonuçta çocuğa siz bakacaksınız ailenizden herhangi biri gelip bakmayacak bence biraz daha beraber vakit geçirip ondan sonra çocuk yapmalısınız
sevıyosan eşini zaten soz konusu etmez yaparsın ben bı sene dolmadan yapmıstım kaynanan ıstıyosa bakacak demekki eline verirsin cocugu sende
Sen evlenmeden önce bu aileyi iyi tanımadın sanırım
çocuk sahibi olmak, anne babanın ortak kararıyla , gerçekten buna kendilerini hazır hissederek hem psikolojik hem maddi olarak olmalı. sırf canı torun istiyor diye bebek yapılmayacağını, oğlu güzel bir dille izah etsin Allah sabır versin size
Sakın o bu istedi diye 2. aydan çocuk falan yapmayın. Önemli olan sizin istemeniz sizin hazır olmanız. Karşı tarafı da kırmadan anlatmaya, halletmeye çalışın. Benüm görüşüm, evlilikten en az 3-4 sene sonra çocuk yapılmalı.
Hangi çağda yaşıyoruz ya, öyle kolaymı budünyaya çocuk getirmek, önce nasipte varsa olur, sen önce eşin ve kendin yaşayacak bir eve geç, sonra o sana çocuk yap diyen kadına söyle kendisi çocuk yapsın okadar kolaysa
Kadını çekin karşınıza konuşun akıllıca
Sanki çocuk oyuncağı bu işler
Böyle cahil insanların hala olması canımı sıkıyor
Gerçekten hazır hissetmiyorsaniz yapmayın biz eşimle düşünmüyoruz daha yeniyiz deyip geçin benim tavsiyem bire bir birbirinize alışın gezin tozun en fazla bir iki sene birbirinize vakit ayırın çünkü bu yaslariniz bida gelmicek
Hayır hayır sakın biri istiyor diye çocuk falan yapmayın bunu düşünmen bile saçma kendinize gelin
Bu arada saygısızlık yapayım diyorsun ama asıl saygısızlığı kendisi yapıyor özel hayatınıza karışarak hayatınıza bu kadar karışma hakkı vermeyin kimseye kendinize saygı duyun bir duruşunuz olsun
Yüreğine sağlık güzel dedin
O kadından üzgünüm ama bir bok olmaz hadi ordan et önce bir evliliğin olgunlaşsın daha çok yeni çocuk istiyorsanız tabi yapın ama taşıma suyla değirmen dönmez evliliğin zora girebilir
Yapma kaynana istiyor diye yapicakmisin yani çok saçma bişey
Eşinin yerinde olsam prezervatifi delerdim haberin olmadan 😂
Canım Allah mutlu etsin , o sizin kartınız bence , ayıp olmazsa sirmak istədiyim şey var , o ilk gece cokmu zor ve o an cokmu ağrılı? 🤦🏽♀️Ben evlenmekten korkuyorum bu yüzden
Çocuğu yaptıktan sonra tüm sorumluluklarını kaynanan alacaksa yap. Bu ne sanki kendisi bakacak çok terbiyesizce ayrıca 2 aylık evlilik çocuk yapmak için çok erken.
2 ay ne ki ya onlar mı bakacak onlar mı çekecek ağrısını sızısını derdini hem daha siz önce bir birinizi tam anlamıyla tanıyın.. bence erken kim ne derse
Cocuk cok buyuk bi sorumluluk bence en az 1 sene bekleyin kendinizi ne zaman hazir hissederseniz ozaman yapin cocuk sizin cocugunuz siz karar vericeksinz
Kayın validen dinleme. Çocuk başkası istediği için olmaz. Bu baskıları ben yaşadım.
Böyle bişi yapma sen istemedigin sürece çok saçma ya insanların hayatına da bebek yapmalarina da karismasinlae
Bence doğru değil böyle baskı yapması sanırım annesi biraz geri kafalı
Hemde çok gericiymiş
Ay yapilmaz ki o sizin cocugunuz hatta en cok etkilenen sen olucaksin derdi sana yuku kocana biraz evliligin tadini cikarin Evet Evet deyip gecistirin
Bence sırf aileniz istediği için doğru olmaz sağlıklı bir şekilde önce evliliğiniz oturmalı tam olarak
Sen ve esin istiyorsa yap. Ve esine güveniyorsan…
Ama
Ailelerin karismasina izin verme. Tamam de Sadece ama yapicak degilsiniz sonucta.
Tek masrafla bitmiyor kendini hazır hissedene kadar sakın yapma geceleri kalkıp saatlerce kucağında sallayacak mı da o karar veriyor
töbe töbe kadın torun sevmek istiyor bi tık haklı ama sizde haklısıniz daha 2 ay olmuş ya bi dur bismillah 😅
yapılmamalı tabi ki çocuk büyütmek her açıdan zor bir şey o yüzden mental olarak da buna hazırsanız neden olmasın
Yapılmaz canım eğer kendinizi anne baba olmaya hazır hissetmiyorsaniz yapmayın çocuğu aileler değil sizler anne baba olarak buyutuyorsunuz
Hayır tabiki birilerinin isteğine göre değil büyük bir sorumluluk sonuçta siz kendinizi ne zaman hazır hissederseniz olur yani
Hayır kimsenin istegiyle çocuk yapma zorunda degilsin ama kocan istiyorsa düşünmelisin kaynanan için çocuk yapmak zorunda degilsin
ah su insanlarin hayatindan burnu cikmayan insanlar var ya🤮🤮 kesinlikle kulak vermeyin, cocuk dogurmak yetistirmek oyle kolay degil. Siz anne baba olmaya hazir olmadiginiz surece bi canliyi hayata getirmeyin. birakin bos bos konussun
Sırf birileri istedi diye çocuk yapılmaz. Siz ne zaman kendinizi uygun gördüğünüz de ve bakabilecek duruma geldiğinizde yapın