Daha evlenmeden başlamıştı ben torun istiyorum demeye ama bu kadar ciddi olduğunu tahmin etmemiştim. Daha 2 aylık evliyiz ve şu 2 aylık süreçte her gün baskı yapıyor. Eşim de kızıyor ama laftan anlamıyor. İkimiz de saygısızlık yapmak istemiyoruz ama psikolojim bozulacak artık. Çocuk yapmak basit bir şey mi? Sırf birileri istedi diye çocuk mu yapılır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl2 ay hamile kalmaya karar vermek için oldukça erken bir süreç, önce birbirinizi tanıyın, belki anlaşamayacaksınız, sana tavsiyem ilk iki yıl çocuğun olmasın , belki soğuyacaksın, belki sevgin bitecek, felaket senaryoları yazdım lakin böyle de olmayabilir tabi belki daha çok seveceksin onu, belki onun doğru adam olduğuna kanaat getireceksin, belki sana harika bir eş , çocuğuna da harika bir baba olacak lakin tüm bunları zaman gösterecek , şimdi erken olur, evliliğinizi anlayın, hayatındaki insanı çöz, o doğru insan mı diye öncelikle bunu analiz et, ayrıca anne bebeğe bedeninde ev sahipliği yapıyor , anne bedenini karnında ki bebeğiyle paylaşıyor, erkek hamilelikten etkilenmiyor öyle çok, çünkü hamileliği anne yaşıyor , anne karnındayken bebeğini besliyor , anne dünyaya gelince bebeğini besliyor süt vererek , anne yine bebeğini bedeniyle besliyor, hamilelik, doğum, doğum sonrası gibi süreçlerden baba değil anne etkileniyor, dünyaya bir canlı getirmek, onu güzel yetiştirmek öyle kolay değil , öncelikle anneliğe hazır mısın , eşin sana layık mı, sana hayatın her alanında eşlik edecek mi, tüm işleri senin üstüne mi yığacak , ataerkil bakış açısına mı sahip eşin , kök ailesine karşı seni savunabiliyor mu, sana iyi gelebiliyor mu, öncelikle bunları analiz etmelisin , bunun için de iki yıl çocuk yapmayıp eşini gözlemle, gezin, tozun.
Ayrıca kendine de sorman gereken sorular var, bebek doğunca uykusuzluğa dayanabilir miyim? Anneliğe hazır mıyım? Eşim de bana bebek bakımı hususunda yardım eder mi, yoksa kaçar mı diye analiz etmeni tavsiye ederim, sana şimdiden yardımcı olan bir adam ve bu halini devam ettiren bir erkek çocuğunuz olduğunda da sana yardımcı olacak lakin eşin harika bir adam dahi olsa çocuk yapma işini ilk iki yıl düşünmeyin derim ben, kayınvalidenize düşünmediğinizi belirtin , ısrarcı oluyorsa da cevap vermeyin, sessiz kalın lakin saygınız her zaman olsun , insanları değiştiremiyoruz, bırakın istediğini konuşsun, istediğini düşünsün. İşte bak burada da bir ipucu yakalayabilirsin , eşin annesinden mi etkileniyor, annesinin düşüncelerini mi benimsiyor, başkalarından çabuk mu etkileniyor, oturmamış bir kişiliği mi var? Şayet annesinin düşüncesinden ötürü hemen baba olmak istiyorsa seni ikinci plana atıyor demektir, insan kimden çocuğu olacağını iyi belirlemeli.
Eşinden boşanırsın çocuğun yoktur , o adam senin hiçbir şeyin olur, eşinden çocuğun /çocukların vardır , boşanırsın, o adam senin hiçbir şeyin olmaz, çocuğunun/çocuklarının babası olarak hep hayatında kalır , boşansan bile, çocuk hemen karar verilecek bir karar değil , düşünsene 9 ay hamilelik,40 gün lohusalık,2 yıl süt verme dönemi, tuvalet alışkanlığı , uykusuz geceler , diş çıkarma gibi detaylar , tüm bunları düşününce çocuk konusunda acele karar verilmemeli diyorum10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHer insan için evlenip mutlu bir yuva kurmak ve bu yuvayı da sevdiği insan ile kurup temellerini atmak bir ömür boyu mutlu olmak hemen hemen her insanın herkesin hayalidir. Ama bazen işte toplumumuzda geçmişte Yere sağlam kök salmış ve ne yapılırsa yapılsın bir türlü değiştirilemeyen maalesef düşünce, duygu ve istekler vardır. Bu duygu, düşünce ve istekler bazen hepimizin hayalinde ki en güzel şeyler de olabiliyor ama bazen hepimiz için yaşanması ve katlanması güç hatta bir kabusa bile dönebiliyor. Bahsetmiş olduğunuz Kayınvalideniz de tam olarak maalesef bizim için ve herkes için bir çok kişide olduğu gibi kendisinde de o duygu, düşünce ve istekler mevcut. Bu durum sizi kessinlikle Tedirgin veya endişeye düşürmesin. Böyle davranmasının sebebi kendilerinin de zamanında maalesef evlendikten hemen sonra büyükleri tarafından aynı baskıya maruz kalmış olmasından dolayı olabilir. ya da Genç yaşta evlenip erken yaşta çocuk sahibi olmuş olabilir. Size ve eşinize burada düşen kendisine kızıp azarlamak veya öfkelenmek değil. Kendisine Son derece Sakin ve mantıklı olabilecek bir şekilde karşınıza oturtup Nazik ve tatlı bir dille Olabildiğince Güzel bir şekilde Bu durumu anlatmaktır. Kendinizi hazır hissetmediğinizi ve mevcut durumunuzda maddi rumunuzun biraz kötü olduğunu daha yeni evli olduğunuz için çocuk sahibi de olursanız Bu durumunuzun daha da kötüye gidebileceğini anlatabilirsiniz. Tabi bu durumda Kayınvalidenizle Bu konuşmayı yapan siz değil Eşinizin yapması Lazım Çünkü Konuşmayı sizin yapmanız Kayınvalidenizin gözünde Sözde Erkeğin otoritesini eline almış ve Erkeği emri ve hükmü altına almış Kötü Gelin izlenimi oluşturacaktır ki bu hiçde iyi bir durum olmaz. Eşiniz " Anne biz daha yeni evlendik Ve ben hala maalesef düğün borçlarını ve beyaz eşyaların borçlarını ödüyorum " diyerek çocuk sahibi olmadığınızı istemsizlikle değil Hayat ve geçim şartlarının bunu engellediğini ve bu yüzden de çocuk yapmaktan korktuğunu söylesin hatta Şöyle ki Eşiniz bu konuşmayı yaparken sizde " Ama canım bende şimdi bir çocuk sahibi olsam hiçde fena olmaz derseniz bu kayınvalidenizin gözünde artı puanlar toplamanızı bile sağlar eşiniz hayatım ben henüz Bu durumdayken çocuk sahibi olup onuda senide mağdur edemem dediği anda eminim ki KayınValideniz bu durumu son derece hakkaniyetle ve anlayışlıkla karşılayacaktır. Eğer bu durumu yine kendisi lehine olmasında hala ısrarcı bir tavır sergiliyorsa ikinci plan olarak Siz, KayınValideniz ve Eşiniz bebek ürünleri satan Lüx birkaç tane mağazaya uğrayarak mevcut fiyatları öğrenebilir ve A'dan Z'ye bebek malzemesleri diye Dümenden geniş yelpazeye sahip bir liste hazırlayarak Bunların hepsini almamız lazım diyebilirsiniz. Listenizde hem erkek hemde kız bebeği Malzemeleri olsun ve her iki bebek içinde bu malzemeleri alacaz diye kararlı ve net bir şekilde tavrınızı belirtiniz Kayınvalideniz Size nedenini sorarsa Anne biz hamileliğim zamanında biz bunları almaya kalksak bir dünya para tutar erkek olur eşyalarımızı aldık Kız içinde aldıklarımız ileride bir kızımız olursa ona almış bulunduk dersiniz. Düşünsenize 2 çift patikten tutun da 2 adet beşiğe kadar Neler neler Zaten Lüx mağada Bunları alacağınızı kayınvalidenize göstermeniz kendisinde Geçici bir süre Geçim sıkıntısı Endişesi yarstacağından bu size extra bir zaman kazandırır mesela şöyle 5 yıl falan ben o mağazada Kayınvalideniz yerine 100 bin liraya yakın bir liste görsem zaten o mağazaya ambulans gelir. Eğer Sizin düşüncenize o vakit de hala katılmayı onaylarsa. Bu sefer beraber bir tatile çıkın ya da 3'ünüzünde birlikten yapmaktan hoşlandığınız aktivitelere katılın Sürekli ev ortamında olmanız ve çok nadir zamanlarda dışarıya çıkıyor olmanız kendisinde sıkıcı ev modu oluşturduğu için Kayınvalidenizin aklına gelen ilk şey Kendisine meşgale bulacak vaktini geçireceği bir şey bulmak O da torun Sevgisi. Olabildiğince siz, eşiniz ve kayınvalideniz dışarıya çıkın sosyal hayata karışın kendisine uğraşacağı hobiler veya yaşına göre vakit geçireceği ufak hobiler edinmesine yardımcı olun mesela Tiyatro, Akvaryum gezileri, Müze gezileri, Tarihi turistik mekanlar gezme bilgi edinmesi için ve bu bilgiler dahilinde krndisine göre bir iş çıkarması için ufak yarışmalara katılmasına destek olun "Anne senin elin bayağı hamarattır En hamarat benim yarışmasına katılsana diye teşfikte bulunun onunla ilgilenmeniz, Vakit geçirmeniz, eğlenerek bir aile olduğunuzu göstermeniz sadece Torunla ilgili değil hayattaki tüm olumsuklarla ilgili düşünceleri yok edecektir. Unutmayınız ki Büyüklerimiz geçmişten bu yana bundan da geleceğe kadar gölgelerinde Sonsuz bir güven sevgi ve Saygıyla Durabileceğimiz yegane Bilge Çınarlarımızdır. Dün bizim yerimizde olan onlar yarında onların yerine bizim olacağımız anlamına gelir. Saygı bir insanda ki en büyük erdem ve mükâfattır.
11 Yorumla
"Bir başkası istiyor diye çocuk yapacak değilim. Çok isteyen kendi yapsın, sevsin, baksın" diyeceksin. Ağzının payını vermezsen susmaz. Saygısız biri varsa o da kendisi. Ona mı kaldı? Bu çocuğu doğuracak olan sen yetiştirecek olan siz ama isteyen bi başkası. O zaman kendi yapsın çok hevesliyse.
Biz 2 senedir evliyiz de kimsenin bir şey dediği yok. Çünkü böyle şeylere kendini bilen bir büyük karışmaz. Senin kayınvaliden ne konuştuğundan haberi yok öyle birine de cevap vermek saygısızlık değil kimse kusura bakmasın.
00 Yorumla
+1 yılO zaman tamam anne çocuk yapalım de ve odanızın birini çocuğa ayır kayinvalidene çocuk odası çocuk arabası beşik anne yani beşiği gibi masraflar cikart alsın birde özel hastaneye doğum ücretlerini öğren soyle şu hastane çok iyiymiş doğum ücreti şu kadarmış gel beraber o hastaneye Bi tahlile gidelim kan değerlerine baksınlar de. Hastanenin kan değerleri doktor muayenesi bile Bi anda cebinizden 2 bin çıkar. Kayinvaliden bu masrafları göze alıyorsa sende tamam der onu kandırır ama çocuk yapmazsın korunursun
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
122
Cevap
78Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 916 cevap paylaştı.
u +1 yılacele edilmemeli bence
00 Yorumla
+1 yılmasraflarini ve yükümlülüklerini aile buyukleri karşılayacaksa yapılır keşke her şey söylemek kadar kolay olsaydı sonuçta birtakım özgürlükler kisitlanacak ve ekonomik bir yük eklenecek lakin bunun yanı sırada bazı duygular kazanılacak sahiplenme büyütme koruma ve kollama eğer yetişkinlik duygularınız gelişti ise buyurun ama ekonomik durumunuz yahut bilginiz el vermiyor ise hiç riske girmeyin herşeyi bosverin o çocuğun geleceğini de etkilemeyin büyükler konuşur konuşur ve konuşur sanki her şey kolay ve sanki her şey 1970ler 1980ler zamanında gibi
10 Yorumla
+1 yılAcele edilmemeli, ortak bir karar alınmalı
Ehliyeti olmayan en zor meslek
Anne babalık hem kutsal hem de çok zor bir meslektir. Fakat bu mesleğe adım atmada bir ehliyet ya da mezuniyet aranmaz. Anne baba bu konuda ne de olsa yalnızdır ve kendinden sorumludur. Sağlıklı anne babalar olmak ve bu işi mümkün olduğunca bilinçli yapmak, eğitimlerle ve sezgilerle mümkündür.
Gebelik ve doğum sonrasını adım adım ele alan kitaplar okumak, çocuk gelişim aşamalarını öğrenmek ve yaşanacak problem basamaklarına hazırlanmak, anne babanın işini plan aşamasında çok kolaylaştıracaktır.
00 YorumlaAile büyüklerimiz bizlerden beklentileri ve ya istekleri olabilir. Ama çocuk konusu başkalarının istekleri konusunda hareket edeceğimiz bir konu değil. Öncelikle eşinle birbirinizin ev ve aile içerisindeki tavırlarıni iyice inceleyin. İkinizinde bir cocuğun hem maddi hemde manevi bir şekilde sorumluluklarını yerine getirebileceğinizi düşünüyorsanız ve eminseniz, anne ve baba olmayı basaracabilecekseniz çocuk sahibi olmayı düşünün ve deneyin. Sedece onlar istediği için değil. Sonuçta o çocuğun sorumluluklarını siz ustleneceksiniz.
00 Yorumla
+1 yılAblam evlendikten 3 ay sonra hamile kaldı. Ve inan evliligini yaşayamadan anne oldu. Çocuk doğdu üstüne bir tane daha yaptılar. şu an pişman. Çocuklar 7 8 yaşında. Tüm hayatı çocuklar oldu. Birileri istedi diye yapmayın. Ablam şu an 29 yaşında ama sanki 50 yaşında gibi. Hayatında hiç bir şey yok kahvaltı hazırla çocuklara bak yemek yap tüm hayatı böyle geçiyor
616 Yorumla- +1 yıl
Peki senin çocuğun var mı
- +1 yıl
Bekarım, çocuğum yok.
- +1 yıl
Sen ne yaparsın evlenince hemen çocuk isteseler
- +1 yıl
Çocuk isteyen kendisi yapsın. Ben evlendikten hemen sonra çocuk yapmayı düşünmüyorum. şu an sevgilim var seneye nişan vs düşünüyoruz ailesi de asla öyle hemen çocuk istemezler benim ailem de öyle
- +1 yıl
Korumasız ilişki 🤦🏻♀️ kendi hataları
- +1 yıl
gamzeaari
Siz yapmazsınız
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır tabiki daha 2 ay olmuş çocuk mu yapılır? en az 1 2 yıl başbaşa vakit geçirmelisiniz çocuk gerçekten ayak bağı sürekli onunla ilgilenmek zorundasın ne senin sosyal hayatın kalır ne eşinle başbaşa kalırsın bunlar hep sınırlanır o yüzden biraz hayatını yaşa eşinle vakit geçir ikiniz de gerçekten anne baba olmaya hazır olduğunuzda alın bu kararı çocuk öyle başkası istiyor diye yapılacak bir şey değil dünyaya bir can getiriyorsun o can senin sorumluluğunda sen koruyacaksın sen büyüteceksin yetiştireceksin bunlar basit şeyler değil lütfen hazır olmadan yapmayın o çocuğa da yazık.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha 2 aylık evlisiniz bu kadar baskı yapmamaları lazım konuşun güzelce kaynananın torun sevdası varsa böyle bişe yapar ama son raddeye getirmesinler sizi eşin annesiyle konuşsun daha 2 aylık evliyiz hemen çocuk yapılmaz 1 sene sonra yapın sizden ayrı başka bi cocuguna da bu baskıyı yapmışmı bu kaynanalar yüzünden insan uzak durmak ister herseyin belli bi zamanı var böyle yaparak kendisini sizden soğutmuş olur benim sevdigim çocuğun anneside oglum evlenin ben torun istiyorum diyordu ama bazı sebeplerden dolayı bitti. Siz konuşun anlamazsa da uzak durun belki size daha çok baskı yapmaz.
00 YorumlaAsla hayır. Çocuk yapmak çok ciddi bir karar. Bu oyuncak değil bir insan. ✔️Önce eşinizle evliliği mutlu huzurlu bir şekilde yürütebileceğinize emin olun sonra çocuk yapın.
Eşinizle beraber ailesine bu konuda uygun bir zamanı beklediğinizi söyleyin ve mesafenizi koruyun saygı çerçevesinde. Böyle bir kişisel karar için size baskı yapmaları sınır ihlalidir.
10 YorumlaÇocuğun masrafından ziyade bir can dünyaya geliyor ve annenin hayatı çok değişiyor öncelik onun oluyor gecen gündüzün karışıyor kendin için hastaneye vb. yerlere bile gitsen sorun oluyor heleki yardım eden yoksa ölüsün 😔ha yardım ederiz diyen büyükler tam o sırada ya hasta olurlar ya işleri olur 😕en az 3,4 yıl çocuk olmaması taraftarıyım bı birbirinizin uyumuna bı bakın bu adama çocuk doğrulur mu diye sor kendine hayatın çok değişecek yaşayınca dediklerimi anlayacaksın o yuzdn elalemi duyma kendin hazirmisin o önemli , Rabbim isteyen herkese sağlıkli hayırlı evlatlar versin amin.
11 Yorumla- +1 yıl
Yüreğine sağlık güzel yorum 😊👍
+1 yılVallahi arkadaşımın iki tane çocuğu oldu kayınpederi kaynanası falan ben bakarım ben bakarım dedimisler
Doğduktan bi kaç sene sonra da dediler ki
Doğurmasaydın ben mi doğur dedim
Ben mi İstedim dediler yani
Herkesin istemesi ile bir şeyler yaparsak oo ama kimse bakmadılar ölüp gittiler yani15 Yorumla- +1 yıl
Milletin lafına göre hareket ederler daima hüsran yaşamıştır bu oldu bitti böyle. Yani demem o ki kimseye kulak asmamali madem çocuk istiyorlar kendileri yapsın
- +1 yıl
Bencede benim ailemede babaannem ve dedem de demişler onlarında bize bıraktığı hiç bir şey yok
Onların demesine göre vardı ama her şey yalan
Keşke yaşalardida sorsaydım
Yalana tahammülüm yok ama işte bazen yalan söylemekte zorunda kalıyoruz - +1 yıl
Mekanları cennet olsun inşallah
Bazen ufak tefek şeyler olabilir ama öyle ciddi mevzularda yalan olmamalı - +1 yıl
Amin ama işte maalesef yalanmış hic bisey çıkmadı
- +1 yıl
Hayırlısı olsun herşeyin
Ona ne ya! Ne kadar ayıp yok arkadaş kaynana istiyor diye çocuk falan yapmayın. Hayat sizin hayatınız buna ancak siz karar verirsiniz. Eğer devam edecek olursa artık kendi ailene bu durumu açıkla onlar bu konuda uyarsınlar.
60 Yorumla
+1 yılHayır öyle değil
Bu kararı kocanızla kendiniz almanız gerek ne sizin ne kocanızın ailesi karışmaması gerek o sizin özel bir ailevi meseleniz kocanızla çocuk yapıp yapmamanız onları ilgilendirmez
Sadece aldığınız kararı haber verirsiniz ve onlara da saygı duymak düşer bu kadar
17 Yorumla- +1 yıl
@akbulut27 evet 2 ay da baya erken çocuk için ona da katılıyorum
- +1 yıl
Teşekkürler bu arada 🙏
- +1 yıl
@akbulut27 doğru onu eklemeyi unutmuşum
- +1 yıl
@akbulut27 sağ olun teşekkürler anlayışınız için
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında hayır, nedenmi? Çünkü kendinizi hazır hissetmiyorsunuzsa asla yapmayın, sonra yetiştiremiyorsunuz o çocuğu ve insan arasına parmakla kötü diye gösterilen insanlar yetiştirmiş oluyorsunuz
Ama bana sorucak olursanız, ben sırf annem babam istese yapardım çocuğu, nedenmi? Çünkü üzerimde çok hakları var, geç evlendiler, torun oynatacak yaştalar, yaşıtlarına bakıp bakıp iç çekiyorlar ben de üzülüyorum ve kendim de çocuk seviyorum, çocuk istiyorum, hatta kendime çok güveniyorum bu konuda
Benim fikrim bu yönde)00 Yorumla
+1 yılKendi kararınızı kendiniz verebilecek kadar kendinize güveniniz varsa elinizi masaya koyun.
O kararı da bize bırakın diyin ve konuyu kapatın.
Sanki pideci den pide siparişi veriliyor.
Bu insanları anlamak zor.
Evlen kendi hayatını kur derler sonra gelip çocuk yapmıyor musunuz diye sorar.
Sana ne?
Bizden Adam olmaz.00 YorumlaKesinlikle çocuk yapmak basit bişey değil ailenin buna baskı vermesi ayrı sıkıntı zaten çünkü çocuk olduğu zaman sorumluluklarınız artıyor ilişkide tutku ve fantezi yok oluyor çünkü çocuk oluyor evin masrafları çocuğum masrafları eşinize vakit ayıramıyorsunuz 👍 bence çok daha erken birbirinizle vakit geçirmenizi evliliği tadını çıkartmanızı öneririm
00 Yorumla
+1 yılDaha dur bi hayatınızı yaşayın boşuna mı evlendiniz 1-2 kendinizi psikolojik ve ruhsal olarak güçlendirin. cocuk bakmak kolay değil.
Biz hayatımızı yaşamak istiyoruz henüz cocuk için erken bunu belirtin. belirtip de anlamıyorsa. cevap bile vermeyin görmezden gelin.
00 Yorumla
+1 yılTabii ki bu konuda öncelikle çocuk sahibi olmak her insanın istediği bir şey yani başkasının baskısı ile olacak bir şey değil. Ancak bunu baskı ölerek düşünmeyin torun sevmek her insanın hakkı onların yaşına gelmiş olduğunuz zaman sizde isteyeceksiniz
00 Yorumla
+1 yılSen aile büyükleriyle evlenmediğin için yapılmaz.
Eşinizle sizin kararınız önemli. Senin hazır hissetmen önemli.
Gebelik dönemi çok hassas bir dönem.
O yüzden beraber karar verip iyi düşünmek lazım.
Yenisiniz daha. Allah bir ömür boyu mutlulu huzurlu olmayı nasip etsin 🌸00 Yorumla
+1 yılYapınca seversınız dıyıp cekılın aıle buyuklerı ıstedı dıye cocuk yapılmaz daha sonra destek olucaz onlara guvendık ama bısey yapmıyolar dıyenlerle dolu etraf anne baba adayı hazır hıssettıgınde ıstedıgınde kendılerı karar vermelı buna ne kadar maddı manevı destek olsalarda sorumlulugu asıl alacak kısı esınız ve sızsınız asla kendınızı bı bebegın sorumlulugunu almaya hazır hıssetmeden baskıyla anı bı karar vermeyın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlar herşeyi isterler herkes herşeyi ister bir olsun iki olsun üç olsun sonra da erken davrandın derler hayat senin güzelim sen yaşayacaksın evliliğin oturması en az 6 ay alır hemen çocuk yapılmaması gerekir eşini ikna et en azından bir yıla kadar hayatını yaşa iyice alış sonra çocuk ♥️
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 😊👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendisi yapsın o zaman, bana da demişlerdi azarladım ben küstüm bu konu yüzünden bir daha acamadilar ben ve eşim de hiç bebek istemiyoruz hem bakmak istemiyoruz hem de sevmiyoruz istemek zorunda da değiliz. En kötü olmuyor dersin. Bir de ters yap ya özel hayatına karışmasın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbirbirinizi tanımadan, evliliğe alışmadan, evliliğiniz oturmadan çocuk yapılmaz. sen bir sürü şey istiyorsundur ama olmuyor. herkesin her istediği olacak mı yani?
ayrıca ne çocuğu? önce birlikte gezin tozun eğlenin. bir beklesin kaynana ya.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKESİNLİKLE HAYIR!
ÇOCUK YETİŞTİRMEK, BU HAYATTAKİ EN ZAHMETLİ İŞTİR!!! KİMSE CANI İSTİYOR DİYE BİRİNİ ÇOCUK YAPMAYA ZORLAYAMAZ! O ÇOCUĞU YAPMAYA SEN VE KOCANDAN BAŞKA KİMSE KARAR VEREMEZ GEREKİRSE AĞZININ PAYINI VERECEKSİN. YENİ BİR İNSANI HAYATA GETİRİRKEN ELİNDEN GELEN EN GÜZEL İMKANLARLA YETİŞTİRECEK ŞEKİLDE HAZIR DEĞİLSEN SENİN ÜREME İÇGÜDÜSÜYLE ÇİFTLEŞEN HAYVANDAN AŞAĞI YANIN YOKTUR! HEM DÜNYADA İNSAN KITLIĞI MI VAR? 8 MİLYAR LAN 8 M İ L Y A R
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇOK İSTİYORSA KENDİ ALSIN BAKSIN O ÇOCUĞA
Cevap sahibi+1 yılNASI SİNİRLENDİM AKŞAM AKŞAM
+1 yılAman ha kardeş. Birileri sevecek sevilecek çocuk istedi diye o ağır sorumluluğun altına girme. Hem daha çok erken. Öyle zannedildiği gibi evliliğe mutluluk kattığı filan da birer varsayım sadece. Daha yolun başındasınız, tecrübe ile sabit. Birçok sosyal aktiviteden alıkoyar sizi.
00 Yorumla
+1 yılHemen cocuk yapma kim ne derse desin hem bu nasip isi ne zaman olca belli olmuyo. Yeni evlisiniz önce birlikte gezin edin kafa dinleyin emin ol cocuk olunca daha cok piskolojin bozulur ondan keyfini cikar Şu an cocuksuzlugun ne dersede desin he de gec yapiyoz olmuyo de xjdkdk
30 Yorumla
+1 yılBence kaynanandan uzaklaş çünkü 2. Ayda hamile kalırsan evliliğiniz tam oturmaz ve ilerde kocanla sıkıntıların başlar en az 1-2 sene kocanla baş başa kalmalı vakit geçirmelisin sonra zaman bulamıyacaksınız çocuk yüzünden zaten o yüzden boş ver kaynananı bekle biraz daha
20 Yorumla
+1 yılBu evlilik bu hayat sizin kimsenin isteği ile çocuk yapılmaz, Anneler babalar torun isteye bilir, onları da tatlı bir dille susturursunz, sizin eşinizle çocuğu ne zaman istediğiniz önemli, son karar sizin olmalı
00 Yorumla
+1 yılÇocuk olmazsa olmazdır. Ama bunsırf aile büyükleri istedi diye yapılacak bir şey değil. Siz kendinizi hazır hissedeceksiniz, çocuğunuza vereceğiniz eğitim için önce kendinizi eğitmelisiniz. Siz siz olun hazır olmadan çocuk düşünmeyin.
00 YorumlaSiz tamam deyin geçin. Birde böyle insanlara çok sinir oluyorum. Evlendirdin tamam böyle bisey istemeyi bırak sormaya hakları yok sen takılma söylesin dursunlar takılma acele de etme kendinizi hazır hissedince olur Rabbım hayırlısını nasip etsin...
00 YorumlaTabi ki yapılmaz, onlar 2 gün sevip 3. Gün al çocuğu diğer odaya git uyucam dicekler diye çocuk yapılmaz (tabi bu herkes için geçerli değil ama çoğunluk böyle oluyor) ben 2buçuk yıllık evliyim hala yap diyorlar yapmıyorum kendini ne zamana hazır hissedersen o zaman yap, ayrıca daha çok yeni evlisin 1 2 yıl eşinle zaman geçir evliliğin tadını çıkar.
10 YorumlaHayir tabii ki de. Çoçuk büyütmek be yetiştirmek öyle kolay bilet mi. Lütfen bu işi ciddiye alın. Hiç kimse hazır olmadığı sürece çocuk yapmamalı. Bir insan getiriyorsun bu dünyaya. Çoluk oyuncağı değil bu iş. Çoçuk nasıl eğitilir ve yetiştirilir bilmeyen ebeveynler yüzünden çoçuğun geleceği ve psikolojisi mahvoluyor
10 YorumlaEvlilik büyük bir sorumluluk iken birde üstüne çocuk yapılması kesinlikle evliliğe zarar verebilecek bir şey. Çünki yeni evli bir çift olarak evliliğinizi yaşamanız ve çocuğu her ikinizde istedikten sonra yapmanız daha mantıklı olur. Çünki o çocuk ile büyüyecek sizsiniz.
00 Yorumla
+1 yılAsla! Evet anne baba olmak çok güzel çok özel bir duygu ama o aynı zamandada çok zor bı sorumluluk. Kendinizi hazır hissetmediğiniz sürece yapmayin. O istiyor bu istiyor diye yapilcak bişey değil ki bu tatlı mı yapıyoruz? Herseyiyle 7/24 o mu ilgilenecekmis? Yapın demek çok kolay.
00 Yorumlamerhaba daha yeni evlisiniz mutlulugunuz daim olsun cocuk yapmak kolay kolay oasina ama sadece yapmakla bitmiyor once birbirinizi iyi tanimazinda onemli ve aileler istiyo diye cocuk yapilmaz diye dusunuyorum sorumlulugu agar bir durum gelecegini de hazirlamak gerekiyo cocugun ve sizin birlikte karar vermeniz gerekiyo hayatun tadini cikartmanizi sonrasinda cocuk sahibi olmaniz sizin icinde iyi olucaktir mutluluklar diliyorum...
00 Yorumla
+1 yılTabiki hayır sırf büyükler istiyor diye olmaz ebeveyn olarak bu sizin belirlediğiniz vakitte olur. Onlar da tabi torun ister ama bunun söylenmesini doğru bulmuyorum
00 Yorumlayapılır... bence herkes isterken yapın.. size sahip çıkacaklardır... sizde o kalabalıkta büyütürsünüz... yaşlandıklarında onlarda yardımcı olamayacaklardır.. o zaman daha zor olacaktır...
00 YorumlaKesinlikle hayır yani aile büyükleri istiyor diye milletin ağzına bakarak iş yapmam önermem de kocanla sen karar verirsin buna başkası değil bu önemli bir karar açıkçası eğer iki kişinin onayı varsa mutlu olursan gerisi hiç önemi yok sonra ilerde bunun pişman olma olasılığı var bence
00 Yorumla
+1 yılKayınvalidene diyebilirsin çocuk istiyorsan sen kayınbabamla yap diye benim arkadaşım öyle dedi kadın anca öyle sustu. Ne terbiyesizlik bu ya cidden anlamıyorum.
00 Yorumla
+1 yılHayır asla böyle bir kararı kenidnizin vermesi gerekiyor sonuçta çocuk çok büyük bir etken annesi bakmıcaknçocuğa sen bakıcaksın eğer sende istiyorsan yapın
00 YorumlaSırf birileri istedi diye çocuk yapılmamalı bu size ait bir karar hem yeni evli olduğunuzu söylüyorsunuz çocuk olmadan eşinizi daha iyi taniyacaginiz bir süreç olacak çünkü birini daha iyi tanımak için aynı evde yaşamak gerekir bir süre sonra eşinizden de emin olduktan sonra çocuk yapmanız daha doğru olacaktır bu nacizane benim fikrimdir.
00 Yorumla
+1 yılSırf aile büyükleri istiyor diye çocuk yapılmaz. Sen yine de terbiyesizlik yapma ancak eşin annesini güzel bir dille uyarsın. 2 ay çok erken bir süre zaten isteseniz bile biraz sabredin derdim
00 YorumlaSen kendini hazır hissetmiyorsan asla yapma. Şimdi böyle torun diye tuttururlar bakımına da yardım etmezler tecrübeyle sabit. O yüzden sen ne zaman iyi hissedersen o zaman yap.
00 Yorumla
+1 yılBir çocuk yapmak için ülke durumunun iyi olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca çocuğu sen ve eşin istediğiniz zamanda yapın, büyüklerin karışması etik bir davranış değil.
00 Yorumla
+1 yılKaynanan istiyorsa kendisi yapsın henüz çok yenisiniz acele etmeyin hele hele siz istemedikçe tavsiye üzerine de bu işe kalkışmayin ebeveyn olacak kişiler en doğru zamanı kendileri tayin etmeli
00 Yorumla
+1 yılsen sakin kal ve ona guzellikle daha hazir olmadigini belirt cocuk her zaman yapiliyor eşinle evliliğin keyfini çıkar. Eşine ben sana doyamadim daha diyip tahrik edici konuş eşinin aklini çelersen senden once o annesine dur daha erken der👍 ben oyle yaptim işe yaradi
00 Yorumla
+1 yılE tabi ki hayır isteyebilirler en doğal hakları ama onu büyütüp o zorluğu çeken sen olucaksın henüz iki aylık evlisin çok erken beni dinlersen 22 yasımdayım ve 3 yıldır evliyim yeni istiyorum çocuk hemen evlenip yapanlara da saygım var fakat önemli olan senin istemen eşinin istemesi
00 Yorumla
+1 yılSırf biri istedi diye nasıl herşeyi yapmıyorsan bunu da o istedi diye hemen yapmak zorunda değilsin önce anne veya baba olmaya hazır olmanız lazım sonuçta 9 ay karnında taşıyacak olan sen ve her gün başında sana yardım edecek olan kişi kocan olacak neyden miden bulanacak o bile belli değil olası herşeye hazırlıklı mısınız önce ona bakın hazır olduğunuzda o adıma geçersiniz
00 Yorumla
+1 yıl2 ay çok erken. Önce sizin evliliğinizin tadını çıkartıp birbirinizi tamamen tanıyıp sonrasında belli olgunlukla ve sorumluluk bilinci ile çocuk sahibi olmanız gerekir.
Başkası istedi diye çocuk yapilmaz onlar bebek sevmek isterler sonrasında yine tüm zorluk ve sorumluluklar size kalır. Baskılara kulak asmayın zamanla susarlar inşallah
Bu onların verebileceği bir karar değil00 Yorumla
+1 yılEğer siz ( Yani sen ve kocan ) de istiyorsanız yapabilirsiniz, ama sırf başkaları istiyor diye çocuk yapılmamalı. Ama eğer çocuğun sorumluluğunun büyük bir kısmını onlar üstlenecekse yapabilirsiniz.
01 Yorumla
+1 yılTorun sevmek istemesi hoş tabi ama çocuk sizin öocuğunuz kararı siz vereceksiniz. Bence eşinle bir konuş bu konuda sınırlarını keskin bir şekilde belli etsin yoksa sürekli üzüleceksiniz
00 YorumlaKarar vermek sadece sana ve kocana kalmış.. Kaynana güzel bir dille durumu izah edebilirsin..
10 YorumlaEşinle ne zaman isterseniz o zaman yaparsınız. Aile büyükleriniz hadlerini bilmiyor maalesef ama kalp kırmaya gerek yok. Geçiştirin derim.
10 Yorumla
+1 yılEvliliğinizi rayına oturmadan çocuk yapmamanız öneririm. İnsanların konuşması bitmez.
Tıkayın kulakları hayatınıza bakın.10 YorumlaBebek masraflarını karşılayacaklar mı nakit 5 milyon ateşlesinler yapın
20 YorumlaBenim kayınvalidemi tarif ettiniz 7 aylık evliyimen son patladım biz 4.5 sene istemiyoruz diye o zamandan sonra baskı yapmadı
00 Yorumla
+1 yılKadın 2 sevip 2 bakacak diye sen 24 saat boyunca sana bağlı olan bir canlıyı dünyaya getirmeyeceksin elbet.
00 Yorumla
+1 yıl1 yıl geçsin bile evliliğinizin tadını çıkartın tam olarak yerine otursun çocuk işi kolay değil öyle
00 Yorumla
+1 yılYavaş ya bakma sen onlara hayat senin hayatın gelcekler habere kapı asindircaklar fenaysa sürekli karışacak ay bırak bisver...
00 Yorumla
+1 yılHayır değil kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman olmalı 2 ayda bebek mi yapilir cok saçma dinlemeyin kimseyi
00 Yorumla
+1 yılMadem öyle kendileri yapsın. Siz küçük beyinli büyüklere kulak asmayın kafanıza göre takılın boş ver o ne demiş bu ne demiş. 😊👍
00 Yorumla- Devamını Gör (140)
Devamını Gör(185)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 2 aylık evliyiz, kaynanam torun istiyor. Çocuk yapmak aile büyüklerinin isteğiyle verilecek kadar basit bir karar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler