Evet soru belli emzirirken nelere dikkat edilmeli
emzirme dönemi

Evet soru belli emzirirken nelere dikkat edilmeli
emzirme dönemi

•Emzirmeye başlamadan önce annenin mikroplardan arınmak için ellerini ve meme başını ve temiz ılık su ile temizlemesi gerekir.
•Bebeğinizi emzireceğiniz kolunuzun altına bir yastık desteği almalı ve bebeğinizin yüzü ve bedenini size bakacak şekilde tutmalısınız.
Bebeğinizi tuttuğunuz kolunuzu, bebeğinizin başı iç kısma gelecek şekilde bebeğinizi kalça ve bacaklarını kavramalısınız.
•Bebeğinizin emmeye hazır olması için başparmak ve işaret parmağı ile kavranan meme ucunu bebeğinizin dudaklarına değdirerek onu uyarmalı, baş parmak üstte diğer parmaklar altta göğsü kavrayarak emzirme pozisyonu almalısınız. Meme ucu ve göğsün çevresindeki kahverengi kısmı yani areolayı bebeğinizin ağzına yerleştirilip onun çenesi ile göğsünüz arasında boşluk bırakmamaya özen göstermelisiniz.
•Beslenmenize dikkat etmelisiniz.
Bunların hepsinin haricinde emme süresi bebeğinizle geçirdiğiniz harika zamanlardır onunla göz teması kurmayı ve onunla bol bol konuşmayı kokusunu içinize çekmeyi de unutmayın ❤
Emzirme dönemi, anneler için hem bebeklerinin sağlıklı gelişimi için önemli hem de anne sağlığı açısından kritik bir dönemdir. Emzirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
Sağlıklı beslenme: Emzirme döneminde annelerin sağlıklı ve dengeli beslenmeleri oldukça önemlidir. Bol su tüketmek ve protein, kalsiyum, demir, vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar tüketmek bebeğin sağlıklı beslenmesine yardımcı olur.
Hijyen: Emzirme öncesinde ve sonrasında ellerinizi yıkamanız, göğüslerinizi temiz tutmanız ve kullanılan meme pedlerini sık sık değiştirmeniz önemlidir.
Rahat kıyafetler: Rahat kıyafetler tercih ederek bebeğinizi kolayca emzirebilirsiniz. Dar kıyafetler süt kanallarının tıkanmasına neden olabilir.
Emzirme pozisyonu: Emzirirken bebeğin doğru pozisyonda tutulması önemlidir. Bebeğin başı, göğsünüzle aynı hizada olmalı ve ağzı göğsünüzün tamamını kapsamalıdır.
Bebeğin sık sık emzirilmesi: Bebekler sık sık emzirilmelidir çünkü bu süt üretimini artırır ve bebeklerin doyması sağlanır.
İlaç kullanımı: Emzirme döneminde doktorunuzun onayı olmadan ilaç kullanımından kaçınmalısınız.
Bu önerilerin yanı sıra, emzirme dönemi boyunca stresli durumlardan kaçınmak ve yeterli uyku almak da önemlidir. Ayrıca, emzirme konusunda uzman kişilerden yardım alarak sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.
Var ya on numara konsept aga. 😂
Pro sürüm mü beleş mi? 😂
Baba zengin. 😂
Cevap
6Cevap
Bence meme temizliğine dikkat edilmeli. bunun dışında sağlıklı ve düzenli beslenmek de önemlidir anneler için ve kadınlar için
Meme temizliğine mesela, kaliteli beslenmeye ayrıca.
Sevgili modum bu soru kalkmaz demi dhsks yönetmelige uygun sordum
Sevgili üyem bence de kalkmaz sorun yok soruda ama takibe aldım, her türlü insan var biliyorsun ki.
Süt yapan yiyecekler yenmeli bebeğe süt olsun diye smsmdnsm
Kocaman memelerin olsunki sebil gibi aksın hem kocaya hem bebeye yetsin
Emzirirken dikkat edilecek bir şey olduğunu zannetmiyorum
dogru poziyin olmali sanirim be egi tutuş
Bebeğin yüzünü kapatmamali emzirirken
Neden
Beslenmeye en başta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?