Hayır be hatta doğumdan sonra doktorlar bile diyor eve gidince banyonu yapabilirsin diye. Hastanede yatış bitince eve gidip yapabilirler yani normal doğum için böyle de sezeryan için 1 hafta yapmasin diyorlar tam bilmiyorum sezeryan olanlar bilir bunu belki ben normal doğum yaptım ama hastaneden çıkınca direk banyo yaptım bu 1 gün sonra yatış bitince de oluyor yani lohusalikla alakası yok
Doğumdan sonra lohusalık dönemi boyunca ayakta ya da küvvette duş alınmamalıdır çünkü enfeksiyon riski açısından sakıncalıdır sezaryen ile doğum yapanlar doğumun ikinci gününde banyo yapabilirler banyo sırasında ameliyat bölgesinin kapanmasına gerek yoktur normal doğum yapanlar ise 1,5 ay ayakta duş şeklinde banyo yapılabilir oturarak ve küvvette yapamaz.
Oha lohusalık dönemi 40 gün, 40 gün bir insan duş almadan durabilir mi? çok saçma. Ben sezeryan doğum yapmıştım eve gelir gelmez ilk işim kendimi duşa atmak oldu. Ve hiçbir problem hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Aksine sıcak duş sütümü daha iyi ve daha çok gelmesini sağladı. 40 gün duş almayan bir insan pislikten hastalanır bence.
Valla normal doğumu bilmiyorum ama sezeryanden sonra doktor nezaman derse ben 3. gun almıştım tabi belki burada yorumumu okuyan anne adayları vardır onlarada bilgi olsun benim doktorum dikislerini havlu peceteyle kurula saç kurutma makinesinin soğuk havasıyla kurut demişti uzaktan öyle kuruluyordum karnımdaki dikisleri...