Bebekler vücutlarında Vernix caseosa denilen bir tabaka ile doğarlar. Doğum sonrası bu tabaka bebeğin vücut ısısını dengelemeye ve bağışıklık sistemini korumaya devam eder. Bazı uzmanlar da bebeklerin sağlığı için göbek bağı düşene kadar yıkanmamasını gerektiğini söylüyor. Siz yeni doğan bebeğin bu kadar zaman yıkanmadan tutulmasını nasıl karşılarsınız? Bebekler ilk banyosunu ne zaman yapmalı?
Yeni doğan bebekler ilk banyosunu ne zaman yapmalı?
Size belki saka gelecek ama yeni doğan bebeklere eskilerden kokmasın diye doğduğundan o üzerindeki yapiskanlik gitmeden tuz serpip bu 10 dakika bekleyip yikatirlarmis ve bu ter ayak kokusu gibi şeyleri geleceğe donuk engeller mis bilim alanında yeri nedir bilemem bunu geçenlerde öğrenmiştim 😂
Oğlum yaz bebeğiydi. Doktorlar yıkanmamasına dair asla bir şey söylemedi, sadece enfeksiyon kapabilir endişesi ile göbek çevresini ıslatmayın dedi. O sıcaklarda nasıl yıkanmasın kuzum, habire musluğun altına sokup sokup çıkarıyordum rahatlasın diye :)
ben bebeğimi doğumdan 1 gün sonra yıkadım ilk yıkamamız sonra 1 gün daha aradan geçti ve çok sıcak olduğu için hergün yıkamaya başladım 1 hafdada göbek bağını attı ve çok şükür hiç birşey olmadı
Bag dusene kadar yikanmamasi normal degil Yararli olabilir fakat kokuyor bir sure sonra Bazi ozel hastaneler cocugu hemen yikar Bazilari yikamaz Oglumu hastanede yikatmistim Kizimi evde yikatacagim Bir gun dursa yeterli
Tibbi olarak gobegi dusene kadar.. ama bazen bebekler mekonyum (kaka) ile doguyor ve yikanmasi gerekiyor.. silme banyosu yaptirilabilir gobegi korunarak
Doğumu yaptıran doktor sıvı bir ilaç verir. Ve bu ilaç göbek bağını düşürür. Göbek bağı düştükten sonra banyo yaptırılır. Kiminin üç güne kiminin bir haftaya düşer ama bir haftayı geçmez
En İyi Cevaplar