Doğumdan 1 hafta sonrası uygun gibi, sizler ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Bebekler doğduğu ilk andan itibaren yıkanıyor zaten hayatım hemde her gün.
10 Yorumla
- +1 yıl
Doğduktan sonra
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Bebekler doğduğu gün yıkanır hastanede
Eve geldiğinde ise hergün 40'ı çıkana kadar yıkanır daha sonrası hava şartlarına bağlı ama doğrusu gün aşırı yıkanması13 Yorumla- +1 yıl
Hayır, hastanede yıkanmaz, nemli bezle temizlenir. Göbek bağı kopmadan da (en az 5 gün) yıkanmazlar. Nemli bezle temizlenmeye devam edilir. Bir hafta geçip göbek bağı düştükten ve sarılık tehlikesi atlatıldıktan sonra da yıkanırken çok dikkatli olunur. Eski kadınlar (büyük büyükanneler) doktorlar kadar tecrübelidir bu konuda. Örneğin bebek emerken damağı düşmesin diye annem çocuklarımı banyo yaptırırken işaret parmağını damağına koyup kaldırmıştı. Oyun mu oynuyorsun anne, yazık çocuğa dediğimde "sen anlamazsın, damağı düşmesin için bu" demişti.
- +1 yıl
@MMD79 benim kızımı yıkadılar videosunu izledim. Ayrıca eve geldik 40'çıkana kadar her gün yıkadık
- +1 yıl
bebekler doğduklarında derilerinin üstünde onları koruyan bir sıvımsı yapıyla doğarlar ve bu maddenin bebeğin cildinde emilmesi gerekir. Bu yüzden bebeklerden azından bu sıvı iyice emilene kadar yıkanmamaları gerekir. Günümüzde hastanelerin bir çoğu yıkamıyor ancak eskiden böyle bir uygulama yoktu. Yeni doğan sürecindeki bebekler her gün yıkanmaz. Yine de bu konuda çocuk doktoruyla konuşarak detaylı ve kesin bilgi alabilirsiniz :)
- +1 yıl
Göbek bağı düşmeden yıkamamıştık biz silerek temizlemiştik göbek bağı düştükten sonra yıkamıştık
10 Yorumla doğunca yıkanmıyorlar mı
13 Yorumla- +1 yıl
Bebekler doğunca yıkanmamalı, en erken 4 gün sonra uygundur yıkanmaya :)
- +1 yıl
Rica ederim :D
- +1 yıl
1 hafta sonra falann işte eniştecim
20 Yorumla - +1 yıl
kirlendiği zaman yıkanmalı
10 Yorumla - +1 yıl
Yeni doğan bir bebeğe hiç dokunmadım.
10 Yorumla - +1 yıl
hiç bi fikrim yok
20 Yorumla - +1 yıl
Doğdukları zaman :)