Kesinlikle en zor iş annelik. Uykusuzluk, açlık , yorgunluk, benliğinden vazgeçmek... bitik olarak ne ararsan var. Özellikle ilk iki sene gerçekten bebeğin bedeni anne oluyor , eli kolu herşeyi oluyor. Bu nasıl kolay olabilir ki. .
Hayır, anne olmak kolay. Hem de çok kolay. Birliktelik sonucu bazen isteyerek, bazen istemeyerek anne olunuyor zaten. Ama asıl zor olan, annelik.
Her kadın anne olabilir, ama annelik yapamaz. Belki de bana şu an 'işin gücün kelime oyunu' diyorsunuz. Diyebilirsiniz de ama bu sadece 3 harf kadar basit bir farklılık değil. Anne olmakla, annelik yapmak arasında gezegenler arası bir fark var.
Kimileri var, doğurmak anne olmak için yeterli sanıyorlar. Ben ne insanlar tanıdım, çocuğu annesi olduğunu kabul etmiyor; ne insanlar gördüm, annesi çocuğunu yok sayıyor. Bu yüzden her soruda 'ebeveynlik sertifikası verilenler çocuk sahibi olmalı' diye yakınmalarım.
Anne olmak için ne tecrübeye, ne de sevgiye ihtiyaç var. Ama annelik için.. İnsanlık gerek. Önce insan olmayı, sonra sevmeyi ve anlamayı bilmek gerek. Yani uzun lafın kısası, annelik zor. Anne olmak değil ๑
Bir kaç sene evet zorluk çekiyorsun hele de iki çocuk varsa ve aralarındaki yaş farkı da birbirine yakınsa biraz daha fazla zorlanabiliyorsun. Bu bahsettiğim fiziki anlamda yorgunluk kısmı. Ama genel anlamda anne olmak bitmeyen bir meslek gibi. Çocukta olsa koca eşşekte olsa annelerin görevi bitmiyor. Çocukların her yaşı farklı güzellik aynı zamanda da zorluklarla geçiyor. Bu yüzden anne olmak evet zor ama bir o kadar da müthiş bir şey. Allah anne olmak isteyen herkese nasip etsin.
Şöyle çevreye baktığımda her anne için diyemiyorum hatta anne bile denilmemesi gereken insanlar var ama onun haricinde diğer annelere allah sabır versin vallaha kolay değil 😅 ama hiç zorluğundan da pişman olan bıkan anne görmedim hayatımda anneler gerçekten kutsaldır 🙏😇
Ebeveyn olmak bence çok kutsal bişey olmalı.. herkesin çocuk sahibi olmaması gereken bir dönemde çok daha önemli bir yeri var.. ilerde ebeveyn olmak istiyorum ne kadar zor olsa da harika bir duygu olsa gerek..
Bence bakım değil zor olan ya da büyütmek hani derler ya dünyaya gelen büyüyor diye asıl zor olan ona güzel bir eğitim vermek gelecekde düzgün ahlaklı bir birey olmasını sağlamak zor düşününce bugünün tecavüzcüsünü de katilini de bir zamanlar bir anne bakımını yaptı asıl zor olan karakterine güzel dokunuşlar yapabilmek bir oğlum var ve en korktuğum şey gelecekte ona büyük hatalar yaptırıcak bir karakter özelliği empoze etmek
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sanırım evet her konu için diyorum anne olmak zor bi iş genel olarak