Allah'tan gelen bir şey olduğu için ilkin üzülürdüm. Ama tıp bu konuda çok ilerledi. Tıp literatüründe yapışık ikizleri ayırma ameliyatlarına şahit oluyoruz. Bebeginiz yapışık ikiz olarak doğsa tepkiniz ne olurdu?
Bu anne karnında erken dönemde fark edilen genetik bir bozukluk. Böyle bir gebeliği sonlandırırdım ben şahsım adına 😊 Böyle bir sürpriz olmaz yani böyle bir süpriz olmasın diye tıp var, bu tercih meselesi. Ben böyle bir zorlukla savaşacak kadar güçlü de değilim, Bu zorlukları sırf günah işlememek adına çocuklarıma yaşatacak kadar bencil de değilim.
Çok şaşırırdım ama bu imkansız gibi bir şey çünkü mutlaka fark edilir değil mi yani anne karnında mesela doğum yapana kadar defalarca kez ultrason filan çekiliyor yani mutlaka fark edilir diye düşünüyorum ve ben bu çocuğu aldırırdım çünkü birbirine yapışık iki tane çocuk doğurmak bunlara bakmak bunların büyümesi ve insanlar tarafından dışlanmadan yaşaması imkansız gibi bir şey yeryüzünde ben kendi çocuklarıma bunu yapamam
Çok üzülürdüm sonuçta rahat ve istedg gbi hareket edemeyecekler gelişimleri de iyi olmayacak. Ama Allah tan tıp o kadr gelişti ki böyle doğan bebekler ayrılabiliyor ve gelişimlerine sağlıklı devam edebiliyorlar
Bu tarz durumlarda erken müdahale ediliyor ki bende sanırım erkenden müdahale ettirirdim zor olsada benden sonrasını düşünmem gerekiyor, çekecekleri zorluklar büyük olur vicdani olarak o yüke giremem.